Sťažnosť do Arrivy

2. jún 2023

Ahoj, dnes sa stala veľmi nepríjemná vec. Šofér prímestskej linky odmietol vziať deti zo školy. Ako to môžem riešiť? Môžem napísať sťažnosť na mail ,ktorý majú určený na informácie? Žiaden iný kontakt som nenašla. A ešte, ma to podľa vás zmysel? Nechcem to nechať len tak, nech si to uvedomí dotyčný .

janai1
2. jún 2023

Prečo odmietol?

zuzanka.zuzu
2. jún 2023

dôvod? a majú v buse kameru?

luccija
2. jún 2023

Áno, má tiež som sa sťažovala a čo sa stalo?
Je tam formulár na reklamácie pozri lepsie

autor
2. jún 2023

Vydal zlý lístok, miesto 1,70 pýtal 2 eurá. Povedali, že toľko nemajú, mali len 1,90 🤦‍♀️ Namiesto vydania správneho lístka ich vyhodil. Študentský pritom stojí po 55centov, no zabudli si kartičku, ale i tak mali dosť aj na celý lístok. Nešli prvý krát autobusom, vedia si vypýtať lístok, neverím, že by pýtali listok na druhý koniec dediny.

autor
2. jún 2023

Vďaka, skúšala som sa dostať k formuláru ale mne vypisuje, že stránka sa nenašla. Ďakujem, skúsim ešte raz.

adri266
2. jún 2023

Raz som pisala staznost na MHD, kedze linka, ktora mala ist do centra mesta, zabocila mimo. Sofer sa asi zabudol, ze je v inom autobuse. No a zastal na zastvke, ze nech sa paci, vystupit, takze sme slapali potom 15 min hore kopcom do mesta.
Nedostala som ziadnu odpoved. Podla mna by si mala najst nejake tel. cislo a skusit rovno zavolat.

zuzanka.zuzu
2. jún 2023

fúha. neviem či je toto na sťažnosť... deti majú koľko rokov? lebo niektoré decká sú papuľnaté už okolo 8-10 rokov a neverím, že by to nevedeli vydiskutovať so šoférom "ujo, dávate zlý lístok" alebo niečo podobné. prečo sa neozvali na mieste?

autor
2. jún 2023

Nie, oni toto žiaľ nevedia. Nevedia sa vôbec obhájiť. Sú zo špeciálnej ZŠ , s miernym mentálnym postihom a hlavne du to rómske deti. Tiché, slušné, vychovane. Od malička ich učíme, že na farbe pleti nezáleží, keď budu slušní k druhým, aj oni budú slušní k nim. Žiaľ, toto neplatipre všetkých. Najjednoduchšie je všetkých hádzať do jedného vreca a nechať deti v meste na zastávke. Nehovoriac o tom, čo takéto poníženie urobí s ich detskou psychikou.

anonymous87
2. jún 2023

Inac je smutne, ze sa v autobuse nenasiel jediny clovek, ktory by detom doplatil tych 10 centov, kedze sofer bol evidentne blbec 🙄

luccija
2. jún 2023

Tiež som riešila zlu sumu za lístky.Ale dcéra má kartu a tam je vidiet, že viac x platila viac.Ona to ani nezistila nepozerala na lístok ja som to zistila pri dobíjaní karty.
@anonymous87 mne sa to stalo tiež chlapcovi chýbalo pár centov bol taký menší do 10 r a hneď sa rozplakal tak som mu doplatila už bol vonku z autobusu ešte mu hovoril, že nestihne krúžok, že mu dá nabudúce išlo o 15 c

anonymous87
2. jún 2023

@luccija ja som tiez tak chcela doplatit dievcatku. Ked to sofer videl, asi mu to doplo a pustil ju 🙂

miriam11
2. jún 2023

Kľudne podaj, vyse...ru sa na to. Nikto to riešit nebude, máju na haku. Ja som dávala za posledný rok 2 podnety. Ani obraz, ani zvuk....
.

janetinka27
2. jún 2023

Ahoj a nezdrazelo cestovne? Ja som teraz tak platila za listok na primestskej o 20c viac ako doteraz.
A ak ide ocividne o deti, tak nechapem, ze pytal peniaze za cely listok. Chudence.

ruzovakobyla1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
leelu
2. jún 2023

Tiez si myslim, ze so staznostou nepochodis. Ja som mala tiez "zazitok" - cestovala som s 2 detmi, v tom case 3 a 1 rok, cesta trvala spolu asi 20min od zaciatku po konecnu, starsi sedel na sedadle a mala v kociku a ja som pri nej stala. Nieco sa jej znepacilo a zacala plakat, nedala sa ukludnit cumlikok a za jazdy som ju nechcela vyberat na ruky. Po asi 2 minutach sofer zastavil a zacal na mna doslova bliakat cez pol autobusu, ze nech si okamzite to dieta ukludnim, inak nepojde dalej a my mame vystupit. Podotykam, ze.sme nestali na zastavke. Ja som zostala na okamih normalne bez slov, ale bolo to doobeda a v autobuse vacsinou starsie zeny, ktore sa dohno pustili, ja som sa pridala az po chvilu, ked som z toho soku precitla, ze to co ma byt, ze nevozi nabytok ani dobytok, ale ludi a male deti proste obcas placu, ze z titulu profesionalneho vodica by mal vediet taketo situacie zvladnut a pod. Fakt plakala par minut, nie 4 hodiny vkuse na dialkovej trase. Nakoniec sa trochu skludnil a volal na diapecing, ze vezie matku s placucim dietatom a ze ked bude mat nehodu, tak sme jej pricinou. Normalne mi tu situaciu hlava nebrala. Potom sme isli dalej, podakovala som okolo seba ludom za podporu, na dalsej zastavke som vystupila, odfotila cislo autobusu a na staznost, ktoru som napisala, som nikdy odpoved nedostala. Vivat Arriva Zahorie

autor
2. jún 2023

@janetinka27 nie, ráno platili 85 centov za lístok a aj som to hneď kontrolovala na nete, či náhodou... Tu bez kartičky nedá zľavnený, to viem pochopiť, ale vytlačiť lístok o zastávku ďalej a ešte ich surovo vyhodiť z autobusu je vrchol.

autor
2. jún 2023

@leelu nemám slov. Ako takýto šofér prejde testami?!

ahhola
2. jún 2023

Kvôli 30 č. urobi deckam stres, ze to nemohol cvaknut, keď spravil zbrklu chybu... možno by "škoda" nešla na jeho vrub a išlo to stornovať. Mne pred rokmi soferko omylom nevydal 5€,bolo to ráno o 4.40 tak som z toho nerobila vedu, on nezbohatol, ja neschudobnela.

mane01
2. jún 2023

Urcite treba podat staznost. Ty sa mozno nedozvies, ci to niekto riesi, ale pre firmu je to spatna vazba a moze to pomoct do buducna, napriklad pri nastupe zaskolia vodicov -kretenoidnych aj v teme deti… najhorsie je mlcat…

mamamasama
2. jún 2023

Je mi ich veľmi ľúto :( rozhodne napísať sťažnosť. Ak nepríde odpoveď, napísať ďalšiu.

mojvlk
3. jún 2023

To je čo za debila ??? Mne synovec stratil kartu keď bol malý šofér ho normálne zobral že nabudúce mu dá peniaze ale mne volal , vtedy som bývala u rodičov a prišla som na zastávku a zaplatila keď vystúpil...

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vela02
3. jún 2023

@oonnaganamakusai to čo je za argument prosim ťa?

autor
3. jún 2023

@oonnaganamakusai prepáč, ale tento komentár je úplne od veci. Teraz si učiteľ zmysli, že málo zarába, pošle 2 deti preč a ostatní nech sú radi, že ich bude za tie peniaze učiť? Smetiar vezme každú druhý kontajner, lebo veď nech sú radi za tie peniaze? Plat toho človeka nemá nič s tým, že to bol kreten a na základe farby pleti sa k deťom správal, ako by boli menejcenni, podradni a nestáli mu za to, aby napravil SVOJU chybu a nauctoval im správnu cenu cestovného lístka a vzal ich domov zo školy. Alebo on je platený len za to, aby nosil majoritne etnikum???

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
3. jún 2023

@oonnaganamakusai nesnaž sa, viac sa už strapnovat nemusíš. Nepochopila si pointu, maj krásny večer 😘

leelu
3. jún 2023

@oonnaganamakusai sofer autobusu robi taku pracu, aku si vybral s platom a zodpovednostou, o ktorych pred podpisom pracovnej zmluvy vedel a teda sa ocakava, ze na nu ma mentalne, vedomostne a osobnostne predpoklady .. pokial to tak nie je a dotycny sofer to objektivne nie je schopny posudit, je to na zamestnavatelovi, aby zriadil napravu a vyznamne mu v tom mozu napomoct pozitivne/negativne nazory prijimatelov jeho sluzieb ... a nikto ho danu pracu nenuti robit, naozaj moze vozit nabytok alebo dobytok s podstatne mensou zodpovednostou a mozno rovnakym platovym ohodnotenim, ak nie aj lepsim

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
4. jún 2023

Ďakujem maminky za komenty a pomoc s formulárom. Cez stránku arriva Nové Zámky mi to nešlo odoslať, nakoniec sa podarilo cez stránku Arriva Slovensko . Už ma aj kontaktovali a žiadali viac informácií, tak verím, že sa tým naozaj budú zaoberať a podobná situácia sa nezopakuje.