Ahojte,asi blba otazka ale vyprazal uz niekto ze v obycajnom hrnci? Mam fritezu ale tam ide vela oleja a zle sa cisti. A zas z panvice frka olej vsade. Ze riadne naliat olej do hrnca a vyprazat. Dakujem za skusenosti
Áno vyprážam sem tam aj v hrnci a pohoda 😉
jasne. uplne najlepsie sa vypraza v liatinovom hrnci, ten dobre vedie teplo.
Ahoj. Moja babka vyprazala zemiaciky v smaltovom hrnci. A boli super. Nikdy sa neprilepili. Ja som skusila vyprazat v hrnci z nehrdzavejucej ocele a vsetko sa mi prilepilo. Neviem ci nebolo malo zohrate alebo kde bola chyba, ale potom som uz neskusala
@uriva a kolko cca oleja si davala? A aky asi velky hrniec?
@comika aha ja mam klasicke hrnce tefal,nerezove. Ale aj by som kupila nejaky extra na vyprazanie lebo friteza ma nebavi a z panvice je vsetko na komplet spinave. A vyprazam iba raz za cas
hranolky robievam zasadne v hrnci. Ale inak vdaka za tuto temu, nad fritezou uz rozmyslat nebudem.
@leuchtturm a kolko oleja davas? My sme fritezu dostali a nejak nema extra vyuzitie.iba ked sme mali velku rodinnu oslavu tak som tam vyprazala rezne (cca 80ks)tak to bolo dobre ale inak zbytocnost
podla potreby. Tolko, aby boli hranolky ponorene v oleji pocas vyprazania.
@leuchtturm ok. Dakujem za odpoved 🙂
@leuchtturm a olej este potom pouzijes ze?
hej, na viac krat.
@leuchtturm dakujem 🙂
@uriva a rezne si neskusala? Naaahodou 😁
sak aj rezne usmazis v hrnci 😀
@leuchtturm ved hej ale ze ake su potom 😁 ci su dobre alebo ja neviem 😁😁 pytam sa pre istotu 😁😁
@leuchtturm a teda ci vyprazas rezne tak jak na panvici alebo ze ich ponoris ako hranolky
@leuchtturm Presne aj ja toľko isto oleja - aby boli ponorené a stačí.
reznom je jedno, kde ich vyprazis...ci na panvici alebo v hrnci. Hranolky sa neobracaju, takze tam treba dat viac oleja, rezne obraciam, ked sa usmazi jedna strana, takze tak si nejak do polovice vysky reznov. Ale olej si davkujem od oka.
Ty si nejaka mlada gazdinka? Neboj sa, kuchyna nie je analyticke chemicke laboratorium, kde by ti niekto pri najmensej chybe klepol po prstoch 😉 Kludne experimentuj, kym si najdes svoje postupy, vychytavky.
Ak raz za čas vyprážame tak len v hrnci
Naše prastaré mamy tiež vyprážali v hrncoch, keďže panvice kedysi nemali 🙂
Ak je reč o hranolkoch (viem, spisovne sa to povie ináč), tak najradšej mám predsa len fritézu. Oleja je veľa, ale zase sa používa opakovane; ak sa robia len hranolky, stačí ho raz za čas prefiltrovať cez papierovú utierku a vydrží dlho (nechávam ho vo fritéze). Ak sa robieva niečo, z čoho padajú omrvinky (čiže čokoľvek obaľované), tak tam treba filtrovať po každom použití a meniť častejšie.
Ale je pravda, že čistenie fritézy pri výmene oleja je otravná práca, a ani sa to celkom nedá, najmä od takých rôsolovitých zbytkov oleja, ktorými sa to nutne časom oblepí...
Ahoj, nie, ale syr to vysmaží v pohode.
@leuchtturm hehe tak varit viem mam muza aj dve deti 😁 ale v hrnci som nikdy nevyprazala a ziadne diskusie som na nete nenasla tak preto 🙂 raz som skusala rezne v rure a to bol riadny prepadak 😁😁😁 joj ja som sa uz popalila vela krat na jedle ze sa mi aj nepodarilo 😁 a na obcasne hranolky nechcem vytahovat fritezu lebo ju nenavidim cistit. Dakujem za rady
Poviem za mňa. Rezne kľudne v nerezovom alebo aj smaltovanom. Nič im nechýbalo. 🙂
Vyprazam raz, maximalne dva krat za rok a jedine v hrnci, smaltovanom. Hranolky nerobim vobec, rezne su perfektne. Olej po vyprazani uz nepouzivam, pridavam aj trochu masti
@elizabet173 takze smaltovany je dobry ano?musim skusit 😁😁
Hranolky vyprazam vždy len v hrnci ;) za mna lepšie ako panvici
@kikaaa444 a aky hrniec pouzivas?
Ahoj, áno, ja. Robím to v hrnci s tým kameninovým dnom či ako to napísať. Ale robila som aj v hrnci z Tescomy. Základom je nezatvárať pokrievkou - potom boli tie hranolky vždy také nechutne rozmáčané. A aj syr tak viem vyprážať a v pohode.