Skúšali ste už vyprážanie v hrnci?

12. jan 2021

Ahojte,asi blba otazka ale vyprazal uz niekto ze v obycajnom hrnci? Mam fritezu ale tam ide vela oleja a zle sa cisti. A zas z panvice frka olej vsade. Ze riadne naliat olej do hrnca a vyprazat. Dakujem za skusenosti

uriva
12. jan 2021

Ahoj, áno, ja. Robím to v hrnci s tým kameninovým dnom či ako to napísať. Ale robila som aj v hrnci z Tescomy. Základom je nezatvárať pokrievkou - potom boli tie hranolky vždy také nechutne rozmáčané. A aj syr tak viem vyprážať a v pohode.

ivanka12311
12. jan 2021

Áno vyprážam sem tam aj v hrnci a pohoda 😉

kp7333
12. jan 2021

jasne. uplne najlepsie sa vypraza v liatinovom hrnci, ten dobre vedie teplo.

comika
12. jan 2021

Ahoj. Moja babka vyprazala zemiaciky v smaltovom hrnci. A boli super. Nikdy sa neprilepili. Ja som skusila vyprazat v hrnci z nehrdzavejucej ocele a vsetko sa mi prilepilo. Neviem ci nebolo malo zohrate alebo kde bola chyba, ale potom som uz neskusala

autor
12. jan 2021

@uriva a kolko cca oleja si davala? A aky asi velky hrniec?

autor
12. jan 2021

@comika aha ja mam klasicke hrnce tefal,nerezove. Ale aj by som kupila nejaky extra na vyprazanie lebo friteza ma nebavi a z panvice je vsetko na komplet spinave. A vyprazam iba raz za cas

leuchtturm
12. jan 2021

hranolky robievam zasadne v hrnci. Ale inak vdaka za tuto temu, nad fritezou uz rozmyslat nebudem.

autor
12. jan 2021

@leuchtturm a kolko oleja davas? My sme fritezu dostali a nejak nema extra vyuzitie.iba ked sme mali velku rodinnu oslavu tak som tam vyprazala rezne (cca 80ks)tak to bolo dobre ale inak zbytocnost

leuchtturm
12. jan 2021

podla potreby. Tolko, aby boli hranolky ponorene v oleji pocas vyprazania.

autor
12. jan 2021

@leuchtturm ok. Dakujem za odpoved 🙂

autor
12. jan 2021

@leuchtturm a olej este potom pouzijes ze?

leuchtturm
12. jan 2021

hej, na viac krat.

autor
12. jan 2021

@leuchtturm dakujem 🙂

autor
12. jan 2021

@uriva a rezne si neskusala? Naaahodou 😁

leuchtturm
12. jan 2021

sak aj rezne usmazis v hrnci 😀

autor
12. jan 2021

@leuchtturm ved hej ale ze ake su potom 😁 ci su dobre alebo ja neviem 😁😁 pytam sa pre istotu 😁😁

autor
12. jan 2021

@leuchtturm a teda ci vyprazas rezne tak jak na panvici alebo ze ich ponoris ako hranolky

uriva
12. jan 2021

@leuchtturm Presne aj ja toľko isto oleja - aby boli ponorené a stačí.

leuchtturm
12. jan 2021

reznom je jedno, kde ich vyprazis...ci na panvici alebo v hrnci. Hranolky sa neobracaju, takze tam treba dat viac oleja, rezne obraciam, ked sa usmazi jedna strana, takze tak si nejak do polovice vysky reznov. Ale olej si davkujem od oka.

Ty si nejaka mlada gazdinka? Neboj sa, kuchyna nie je analyticke chemicke laboratorium, kde by ti niekto pri najmensej chybe klepol po prstoch 😉 Kludne experimentuj, kym si najdes svoje postupy, vychytavky.

bagre
12. jan 2021

Ak raz za čas vyprážame tak len v hrnci

elenka74
12. jan 2021

Naše prastaré mamy tiež vyprážali v hrncoch, keďže panvice kedysi nemali 🙂

hefo
12. jan 2021

Ak je reč o hranolkoch (viem, spisovne sa to povie ináč), tak najradšej mám predsa len fritézu. Oleja je veľa, ale zase sa používa opakovane; ak sa robia len hranolky, stačí ho raz za čas prefiltrovať cez papierovú utierku a vydrží dlho (nechávam ho vo fritéze). Ak sa robieva niečo, z čoho padajú omrvinky (čiže čokoľvek obaľované), tak tam treba filtrovať po každom použití a meniť častejšie.

Ale je pravda, že čistenie fritézy pri výmene oleja je otravná práca, a ani sa to celkom nedá, najmä od takých rôsolovitých zbytkov oleja, ktorými sa to nutne časom oblepí...

uriva
12. jan 2021

Ahoj, nie, ale syr to vysmaží v pohode.

autor
12. jan 2021

@leuchtturm hehe tak varit viem mam muza aj dve deti 😁 ale v hrnci som nikdy nevyprazala a ziadne diskusie som na nete nenasla tak preto 🙂 raz som skusala rezne v rure a to bol riadny prepadak 😁😁😁 joj ja som sa uz popalila vela krat na jedle ze sa mi aj nepodarilo 😁 a na obcasne hranolky nechcem vytahovat fritezu lebo ju nenavidim cistit. Dakujem za rady

vulka
12. jan 2021

Poviem za mňa. Rezne kľudne v nerezovom alebo aj smaltovanom. Nič im nechýbalo. 🙂

autor
12. jan 2021

@vulka
@vulka super,to som potrebovala pocut 👍

elizabet173
13. jan 2021

Vyprazam raz, maximalne dva krat za rok a jedine v hrnci, smaltovanom. Hranolky nerobim vobec, rezne su perfektne. Olej po vyprazani uz nepouzivam, pridavam aj trochu masti

autor
13. jan 2021

@elizabet173 takze smaltovany je dobry ano?musim skusit 😁😁

kikaaa444
13. jan 2021

Hranolky vyprazam vždy len v hrnci ;) za mna lepšie ako panvici

autor
14. jan 2021

@kikaaa444 a aky hrniec pouzivas?