Čaute, prečo tak ľuďom vadí ísť na samoobslužné pokladne? Vždy s úsmevom sa snažím zavolať ľudí aby využili tieto pokladne, samozrejme volám ľudí ktorý nemajú nafullovany nákupný košík. Starším ľuďom ponúkam možnosť, ze im to nablokujem aj sama a väčšinou dostanem len zazeracky pohľad alebo nadavky ako sa nám nechce robiť na kase, keď nieje žiadna otvorená... ja nemôžem za to, že vedenie nám káže využívať tieto pokladne a aj tak si to schytame my predavačky.
A top je, to sa mi stáva najmä pri dámach, ze zamnou prídu s povyseneckym tónom hlasu a pohľadom, že nech jej to idem nablokovat na kasu lebo ona nieje predavačka.... väčšinou sme 4ria 5ti na ploche a treba nám aj tovar vyložiť, poriadok spraviť, v pekárni piecť ...
Neviem, preco to vadi ostatnym, ja ich mam rada
Aha takze pridem do obchodu, sama si nablokujem a este aj zaplatim plnu sumu :D pokym ma za to nebudu platit alebo davat poriadne zlavy nebudem vyuzivat samoobsluzne pokladne… a mna nezaujima kto co je za to zodpovedny (inak je logicke, ze pokyny prichadzaju zhora)
@cyberk ale ja tomu nerozumiem, pracovala som aj v zahraničí, kde takéto pokladne bežné fungujú nikdy som sa ničím takým ako u nás nestretla ... nikto tam nenadaval na predavačky.. mam pocit ,ze takýto hlúpi ľudia sú len u nás... ved už skoro vo všetkých väčších obchodoch sú takéto pokladne ...
V tescu a kaufe by sla, lebo chodi polovica ludi. Tu sa boja trapasu, ze nebudu vediet co a ako…
A aj v tecsu a kaufe spociatku chodilo malo ludi. Nez di zvykli.
Ja to v lidli pouzivam. Co ma ale stve, je nedoladena citlivost vaziacej odkladacej plochy, ked musim pocas blokovania viackrat volat pomoc, lebo mi zablokuje nakup, kedze nedetekuje vec, alebo sa mu nezda jej vaha.
Ale to sa spociatku dialo i v tescu a kaufe.
Treba vydrzat. Ludia si zvyknu.
@cyberk tak radšej budes stat 15 minút v rade kým sa dostaneš na pokladňu ako by si si to mala sama rýchlo nablokovat a za 5 minút bola vybavená? 😀 a potom ľudia nadávajú ze su predavačky zdute, keď musia obsluhovať takychto arogantných ľudí.
@13uzivatelka11 a najlepšie je, keď takáto pani ma 3 veci a zaplati kartou ..
Samoobslužné pokladne by mali ostať len pre nákup s pár vecami a pre toho kto chce. Neviem prečo ich niekde dávajú pomaly ako jedinú možnosť. Ja ju rada využijem ale pečivo sa mi fakt nechce hľadať keď predavačka to je naučená.
@moonlight1210 aj pri alkohole ti musí prísť predavac
@januska12323 od toho tam som napríklad ja.. aj keď mam všetky pokladne plne, tak sledujem tych ľudí, prídem aj sama a opýtam sa ci nepotrebujú pomoc... a nieje hanba ani požiadať o pomoc od toho tam sme
@zmrzlinka2021 tak logicky, že musíme potvrdiť vek tak ako ja na normálnej kase
vacsinou chodim k samoobsluznym. co ale moze odradzat je, ze dost casto tam nieco nezafunguje a treba asistenciu pokladnika. to tam clovek caka, pokladnik nechodi a cliveka to rozculuje. raz to chce potvrdenie veku, raz nevie najst polozku, proste furt nieco 🙂
@13uzivatelka11 ja mam kopu casu, nemam problem pockat 🙂
@anonym tak mna, ked sa spyta predavacka ci nejdem, len slusne poviem Nie, dakujem ;)
Ja práveže idem do samoobsluznej ak nemám plný košík lebo to miesto pre tovar je malé aj keď musím volať niekoho lebo ak tam dám vanilkovy, skoricovy cukor alebo len lízatko tak to nezachytí..
Nevadia mi samoobsluzne pokladne. Ale si myslim, ze to je predavackuna robota.
V nemocnici to tiez sestricka pichne injekciu a neda ti ju na podnose, ze Tu mas, daj si Sama.
@zmrzlinka2021 nekupujem alkohol, takze pre mna novinka. Ale chapem. Tam by som to cakala.
Pri beznom nakupe vie vsak znechutit, ked mas desat veci a styrikrat ti musia prist odblokovat pokladnu, lebo sa jej nieco nezda. To uz sa zacne rovnat casu, co by clovek stal v rade na beznu pokladnu.
No tieto pokladne mam rada, lebo vo vacsine mi setria cas, tam im davam zatial vzdy prednost (a sancu).
@moonlight1210 tak my sme takto raz na návštevu a gratuláciu kupovali víno. Tiež bežné nekupujeme
Jednoducho preto, ze obchod presuva pracu na zakaznika a este mu to prezentuje ako vyhodu (a za pracu pokladnika mu neplati). Inak som citala clanok, ze v Britanii zacinaju retazce prehodnocovat, ci sa im vobec samoobsluzne pokaldne oplatia, lebo kopec tvaru sa im "strati"... ze asi je predsa len vyhodnejsie zaplatit podkladnika. Starsi ludia castokrat nemaju s kym cez den slovo prehodit, blokovanie tovaru s realnym clovekom je pre nich spolocenska udalost (aj ked zrovna v Lidli mi lezu na nervy, lebo maju sluchadla, kecaju s ktovie kym a na zakaznika ani nepozru!)... niektori kartu nemaju alebo ju nepouzivaju.... atd. Ja cez samoobsluzne pokaldne chodim catso, ale lezu mi na nervy, lebo stale nieco a musim cakat na predavaca.
@oslo1 ja to beriem tak, ze casom chcu zredukovat pocet potrebnych zamestnancov.
A su povolania, kde sa to da urobit uz teraz, a kde nie. Ani v skolstve by to zatial neslo. Ze deti bude ucit AI.
No kto vie. Casom mozno tieto ulohy zvladne stroj. Aj pichnut injekciu, ze pacient dostane od lekara len potrebne zetony(?) na to.
A mozno aj ucit.
V kapitalizme je všetko otázka ceny. Ak mám obchodíkovi ušetriť pracovnú silu, ktorá musí sedieť v pokladni, ak mám ušetriť jeho náklady na spracovanie hotovosti, pretože pokladne v Lidli neumožňujú platbu v hotovosti, tak chcem za to nejakú zľavu. Inak uprednostním nablokovanie nákupu pracovníkom a ja si veci už len pokojne ukladám do tašky.
@fido69 dá sa platiť hotovostou
Niektori ludia su dosraty zo vsetkeho.
Ja na ine ani nechodim
neznasam ich, nakolko stale tam vyhadzuje nejaku chybu, hlaska cakat na obsluhu a pod. Ked nakupujem tak chcem aby ma obsluzili ved tam nechavam celkom slusny balik penazi za nakupy takmer denne. sama si nahadzem do kosika, sama nablokujem a zlava ziadna. Znama z Kanady ked tu bola na navsteve a boli sme v Lidli tak stala a nechapala, ze jej nakup nikto nezabali 🙂 Tam je to bezne ze jej nakup zabalia do tasiek
Pre mňa ako introverta, ktorý chce väčšinou co najrýchlejšie z obchodu vypadnúť, sú samoobslužné pokladne spása. Co ale nechápem, je, prečo to ma lidl nastavene tak, že každú tretiu položku treba schváliť... inde sa mi to deje len vynimocne
@simsalabim v Holandsku maju specialne pokladne pre starych ludi, ktori sa chcu s pokladnikom aj porozpravat😊😊😊
@guudy to je super napad 👍
Pracuješ v nejakom menšom mestecku? Lebo napr tu v Ba toto nevidím, rovnako rada ľudí na samoobslužné ako do tých pokladni kde sú predavačky - pokladničky
Ked som zilavondyne vyuzivala som Sam obsluzne pokladne kazdy den. Nikdy sa nestalo aby susela volat predavaca pecivo chlieb vsetko bolo balene vetsinou. Takze to islo rychlo. Ked som sa vratila na sk a videla pokladne ze su aj v tescu potesili ma to. No problem pri pecive ovoci vzdy nieco nevzalo vzfy bol problem tak som ich prestala pouzivat. Minule ma silou mocou v kaufe poslala do polkadne samoobsluznej hned sa tam nieco domrvilo 3krat som ju volala a pri platbe sa zasekla esye bankovka prisla potom musela volat nejaku hlavnu dokial prisla olravili. No dakujem. Stravila som tam viac casu ako pri klasickej
Ja tiež nevyužívam samoobslužné, nemám problém počkať v rade. Bola som asi 2krat pri samoobslužej, mala som asi 10 veci a z toho 6krat musela prísť predavačka, lebo stále niečo zablokovalo.
@klementinka58 rozumiem, beriete nás ako služky... ja rada ľuďom nablokujem nákup aj na samoobslužnej pokladni, prípadne aj vy môžte požiadať predavačku aby vám to tam nablokovala lebo to neviete alebo skôr nechcete vedieť... ja len očakávam rovnaký prístup, nie povysenecky vy nieste viac ako ja predavačka...
Pretože:
- ľudia sa boja nových veci
- boja sa, že to nezvládnu
- nechápu, že čím viac predavaciek, tým vyššie ceny tovarov
- nechápu, že dnes je ťažké nahajrovat predavačky, chýba nám pracovná sila, a bez ľudí z Ukrajiny, Srbska by sme boli fakt v keli v rôznych oblastiach služieb