Mam uzasneho priatela ktory je sikovny, rozumny, vie zarobit peniaze lenze urobil chybu,ze mi navrhol byvanie skor ako svadbu. Sme spolu 3,5 roka a stanovili sme si buduci rok magicky datum v kostole. Velmi sa tesim lebo ho moc milujem lenze mojej rodine je moja svadba ukradnuta. Neriesia somnou nic. Pre nich to je nic. Chcela som aby bola pri tom moja rodina no z ich strany zaujem nie je. Boli ma to kedze neprejavilj ani zaujem o mojho partnera. Mamka mi davala nezmyselne podmienky ako mali sme ist na tyzdenny pobyt do lazni v cechach bolo to zaplatene lenze mojmu ndedali ten tyzden volno ale az ten dalsi a termin sa nedal presunut a ona mi povedala,ze ak uvidi ze ma zaujem ist bude premyslat o tom,ze ho k nam pozvu. Bohuzial stalo sa co sa stalo a ona to zobrala,ze ma odrbava a nema zaujem a ja som tu ga hlupa co mu vsetko len veri. Jeho rodicia ma mali zo zaciatku radi ale ked zistili ako sa k tomu postavili nasi uz mu zenenie vyhovaraju. Nastastie ma svoju hlavu a vie,ze lepsiu babu by nenasiel pretoze si vazi vsetko co som pre neho robila a berie ma ako seberovnu.
Mrzi ma to,ze nemam sa s kym poradit co treba na svadbu vybavit atd. a musim sa pytat cudzich ludi :(
kolko mas rokov? lebo podla prispevku tipujem tak cerstvych 20 ste spolu 3,5 roka, a ty si ho este nedoviedla ukazat rodicom, teda cakas, ze ho pozvu? divne...
a ta veta na konci? "Nastastie ma svoju hlavu a vie,ze lepsiu babu by nenasiel pretoze si vazi vsetko co som pre neho robila a berie ma ako seberovnu." preco by ta nemal brat ako seberovnu?
a tvoji rodicia boli doteraz so vsetkym spokojni ked si taka dokonala? S tvojimi znamkami s tym ako si upratujes v detskej izbe??? Problem je az teraz ked planujes svatbu s frajerom s ktorym si 3,5 roka????
Myslim, ze tu je skor problem medzi tebou a rodicmi...toto je prvy frajer?
My podla tvojich par viet nevidime do vasich rodinnych vztahov. Nepochopili sme preco ho akoze odmietaju pozvat, pises nejake udalosti a co keby si napisala pravu pricinu? Su veriaci a vy byvate spolu pred svadbou a to im vadi? Si zvyknuta, ze ta ludia neberu ako seberovnu, ked tuto samozrejmu vec tak zdoraznujes?
Ak držíte spolu, zvládnete to. Postavte sa tomu. Za iných okolností by ste nikomu nemuseli dokazovať, že sa milujete a vaše zasnúbenie je uvážené rozhodnutie, ale ide o rodinu, takže poradila by som Ti to premyslenými slovami s nimi vykomunikovať a dohodnúť stretnutie rodiny s Tebou a Tvojím partnerom (či už sa tak pred tým stalo alebo nie). Nemusí to byť u Vašich, zváž miesto, aby ste sa cítili dobre. Teda, ak to nechcú urobiť oni, urobte tak vy. Ak je priateľ fajn a budú aspoň trocha otvorení zmieru, uvidia to a urovná sa to. Svadba nie je za mesiac, takže do vtedy sa dá toho ešte veľa zmeniť na strane Tvojej aj jeho rodiny.
Mam cez 30. Nasi su stara skola myslia si ze zijeme v hriechu
"Nastastie ma svoju hlavu a vie,ze lepsiu babu by nenasiel pretoze si vazi vsetko co som pre neho robila a berie ma ako seberovnu. " To,že lepšiu nenájde od nej,asi tvrdí každá 😂 Len chlapi si to asi nemyslia...A to tvoje,že ťa berie ako seberovnú,vyznieva v tvojom veku dosť divno,to skôr na nejakú násťročnú by sa hodilo 🙄 Ako ináč by ťa mal brať...
My sme s mužom pred svadbou nebývali spolu- tiež preto, lebo naši by to ťažko brali. Už brat žil s priateľkou pred sobášom, keby som to spravila ja, myslím, žeby to brali ešte horšie. Zasa ak len toto je problém, ja by som ustúpila rodičom a bývala doma a po svadbe sa odsťahovala, hlavne keď už asi to nepotrvá dlho, kým sa vezmete 😉
Dobre ta tu zotieraju, ja ti fandim. Je logicke zit spolu pred svadbou, neviem ako inak spoznas cloveka po tejto stranke 🤷♀️ze su vasi staromodni, s tym nic nespravis, ale zmen svoj postoj voci nim. Si uz velka, nemusia ti diktovat co smies a co nie. Skus mat pekne vztahy aspon so svokrovcami, stava sa to,ze niekedy su blizsi cudzi ludia. A vasi ma svadbu urcite pridu, len robia rodeo, zrejme si doteraz vsetko pocuvala, co nakazali. Ide o tvoj zivot a ber to ako lekciu, ze ty sa budes k vasim detom spravat inak 🙂uzite si svadbu 🙌
Ja si myslim ze toto je chyba spolocnosti ze ked zena byva s muzom uz je slapka a k....a ked je to opacne je to ok
v dnesnej spolocnosti nikto neriesi ci byva zena s muzom pred svadbou, vsetci to beru ako uplne neromalnu vec...az na fanatickych veriacich co sa zasekli niekde v stredoveku so svojimi nazormi...si uz dospela, snad vies ze tvoji rodicia su v tomto uplne mimo. Proste s nimi svadbu neries, ries si to sama alebo so svokrovcami ak sa da, alebo s kamoskami..proste ak rodina nema zaujem, tak to akceptuj a zaobid sa bez nich...
zijes s muzom pred svadbou, a svadbu chystas v kostole? to nevyzera na pravu krestanku, alebo si vyberas z viery len to, co sa ti hodi?
@liz_lemon mas s tym snad problem?
Chyba akej spoločnosti? Moja spoločnosť je v tomto ok.
Ak plánuješ svadbu v kostole prečo sa podľa toho nespravaš?
@liz_lemon radšej bývať s niekym a až tak mať svadbu. Poznám veľa manželstiev, ktoré kvôli cirkvi a viere najskôr svadba bola. A ani jedno manželstvo nie je šťastné.
To, že niekto chce svadbu v kostole a je veriaci. Neznamená. Že všetko čo cirkev káže je ok.
Je taka možnosť? Je. Radšej si zistiť s kým budem žiť než sa rozvádzať. Boh určite radšej je, keď dvaja spolu žijú pred manželstvom a idú sa aj zosobasit než keď si sľúbia pred ním niečo a rozviedu sa, lebo žena zistí, že chlap sa dobre pretvaroval a nevedia spolu fungovať.
Autorka sa nepýtala či sa má vydávať v kostole alebo nie.
A je to chorý názor aby niekto bol za pobehlicu lebo chce najprv spoznať človeka a neísť do lotérie a celý život sa trápiť kvôli tomu lebo som veriaca.. 🙂
Rodičia sú prehnane veriaci.
Poznám aj starších ľudí, veriacich ktorí radšej su tiež toho názoru že radšej spolu bývať než potom celý život sa v manželstve trápiť 🙂
Svadbu v kostole si chcela ty či on?
ty by si s tym mala mat problem, ja sa nehlasim k ziadnej sekte, ani kostoly nenavstevujem
Nemyslim si,ze je problem v tom,ze byvate spolu. Ved si opisala nejaku situaciu ako ste mali niekam ist a jemu nedali volno,tak vasi usudili,ze ta nie je hodny. Ale toto prameni aj z niecoho ineho? Preco si myslia,ze nie je spravny pre teba? Ze si pre neho vela urobika? Co si pre neho urobila? A co urobil on pre teba? Vacsinou bohuzial rodicia maju pravdu. Len aby si potom neplakala
A s cim chces konkrétne poradiť v 30siatke? Teda ako "seberovna" a predpokladám svojprávna....
Inak ako inak ta ma brať tvoj buduci manžel? Ci len si niečo snažis nahovoriť? Celé divne. V 30siatke ak rodina nemá zaujem nech ma ....a robim si po svojom.
Dobre ze si spravila ze najprv byvanie, viera nech ide do kelu. Aspon vies koho si beries. Ked ste stastny a chcete sa zobrat, kasli na to co si kto mysli. Ty s nim budes zit, nie rodina.
Nie he to chyba spolocnosti...je to chyba tvojich rodicov
Nelutujem toho ze byvame spolu lebo sme sa zosuladili nerobim nic zle nikoho nepodvadzam. Moja rodina ho videla iba na fotkach ale nejavia o neho zaujem obcas sa na neho spytaju ani nikdy ho nepozvali na navstevu pricom sestra zije s partnerom nadivoko a videl sa s nasimi 2x moj to nemoze. Pride mi to neapravodlive a partnera to urazilo a povedal,ze ani on teda nema zaujem sa k nim tlacit
No.. Kaslite na svadbu... Choďte na krásnu dovolenku... Tam sa vezmite.. A buďte šťastní...
Nerozumiem ake pozvanie, ale nepoznam vase vztahy doma. Ja som necakala, ze pozvu mojho partnera domov, mame som povedala ked bol cas, ze mam priatela (inak ved neni blba, tusila to) a prisli sme niekedy spolu, ked bola vhodna doba, ziadne chlebicky, sampanske, oslava na privitanie alebo co ho u mojej mami doma necakala 😁 Inak ak si taka krestanka veriaca, tak asi vasi stale ziju v tom, ze si riadna krestanka, ci si to pred nimi hrala, tajila, ze asi su sklamani, ze zijes s dakym na divoko?
rodicom daj jasne najavo,ze ak neprijmu tvoju svadbu a buduceho manzela,pridu o dceru..prave vydajom davas svetu vediet,ze na prvom mieste je uz partner,nie rodicia.. symbolizuje to aj zmena priezviska.. a rodicia by mali byt radi,ze si tuto situaciu “byvania nadivoko” davas do poriadku..
Mne toto celé pripomína Bieluvlcicu.
@mondolina jedine zeby zalozila novy nick. Tento jej zrusili.
🙂
@veronikaszabova
Toto je anonym, bielavlcica je zrušená? Bohvie prečo....😂😜
@mondolina hej, zrusili ju, lebo nebola OK 🙂 aj cokolada_876 je uz zrusena.
No je divné, že ho nepoznajú. A ani, že nechcú. Možno to je chyba, že si ich nejak hm nedoniesla nejak aby ho spoznali, stretli...
a aka je vlastne otazka?