Reči veriacich o tretej svetovej vojne

kajda2211
14. okt 2024

Dnes som sedela v autobuse a počula som jednu dotyčnú veľmi naboznu ženu ako rozpráva že vojna je na spadnutie , že od vianoc má začať aj u nás , že ľudia ktorý nebudú mať čo jesť, že budú chodiť a vylamovat dvere a pýtať jesť , ďalej som už nepočúvala radšej lebo som vystupovala. Dnes rozdávala modlitby na papieri za Slovensko , že a aby sa čo najviac ľudí modlilo, že potom sa pán Boh zlutuje.... Táto istá osoba tvrdila zhruba 3 mesiace do zadu že prídu 3 dni tmy, aby si ľudia zalepili okná čiernou foliou lebo vraj má prísť príchod Ježiša , nejaká veľká žiara .... či ako to vypravala prosím Vás moja otázka je .... Kde na toto tí ľudia chodia ? Prečo takto strašia ľudí ? Alebo to je pravda a len ja to spochybnujem ? 🙈 Mám psychické problémy (nie kôli tomuto ) a teda keď toto počujem vôbec mi to nepridáva dobre nič a nebolo to schválne počúvanie ale proste sedela som a počúvala

vanilkovazmrzka
14. okt 2024

To nema nic s vierou, to je psychiatricka diagnoza.

kacena4
14. okt 2024

no v kostole tieto infosky nenasla určite... ale net je plny debilin a caka na slabych ludi aby im uverili... v kostole ti povedia, ze vo sv. pisme je napisane ze nik nepozna ani dna ani hodiny kedy pride Jezis na zem.... a teda nejakej tetulke z hornej dolnej to iste nepovedal, ze kedy oresne príde a hlavne v ziare a tak si mame zatemnit okna 🫣🤦.

trojnasobnamama
14. okt 2024

Som veriaca a tiez som to počula,no ťažko povedať nechcem tomu veriť,veď Boh je laska ,ako by sa mohol na nas hnevať?Ked pocujem slova ,ako Boži hnev tak mi je vselijako.Veľa veci si protirečia

gribka1
14. okt 2024

Pár ľudí je riadne zmagorených, vystrašených. Tieto témy majú určite z internetu, tam je toho požehnane 🤣

deti95060810
14. okt 2024

nebola z nejakej sekty? aj by som napísala ktorá ale to sa asi nesmie...

myslím že oni ešte stále čakajú na Mesiáša...

mell27
14. okt 2024

@kajda2211 takých koncov sveta tu už bolo 🤦

zuzinabila
14. okt 2024

@kajda2211 to bude nejaká sekta🙂 ja som katolíčka a nič také som nepočula...ale na druhej strane, keď človek číta svetové správy, tak racionálne vidí, že svet ide divným smerom...

jajanka31
14. okt 2024

@kajda2211 pises reci veriacich... ale evidentne tuto ide len o jednu zenu ( veriacu) co evidentne nema vsetko pokope a ani sama nevie v co/koho veri..
Toto by bol pre mna tak akurat dobry vtip. Samozrejme keby to nebola moja mama alebo sestra.. ona sa nudi riesi somariny a ty sa nudis asi tiez..

kajda2211
autor
14. okt 2024

@jajanka31 je mi to príbuzná, preto to riešim a nie že sa NUDIM

laurita285
14. okt 2024

Odkáž tvojej príbuznej nech na mňa napíše majetok keď si myslí že už ide koniec sveta :D ja ho využijem aj na tom pseudo konci sveta :D

oli18
14. okt 2024

Ved mala si dobru prilezitost sa jej priamo opytat, ze teta, odkial mate take info? Alebo, teta hovorte tichsie, zle sa to pocuva. A ak je veriaca, ani si nemusela pytat. Z kostola a od p.farara. A ak je zbehla, tak z Googlu. A dokonca ti je pribuzna? Tak ty to musis lepsie vediet, ako my.

candii
14. okt 2024

@kajda2211 sú ľudia a ľudia. Každý verí svojmu, tak isto ako sú aj náboženstva rôzne , rôzne viery atď .. niektoré informácie sa musíš naučiť vyfiltrovat, nič iné ti neostávava. V živote sa ešte často stretneš s rôznymi ľuďmi a názormi.

kajda2211
autor
14. okt 2024

@laurita285 ale vy to eriete tak že ja tomu verím veď ja od tej ženy bocim ako viem ale keď sa mi ocitne za chrbtom a ani sa nepozdravi a hneď začne toto na mňa liat tak čo mám robiť , ja tomu neverím, nechcem tomu veriť ale mám iné psichycke problémy , dávam sa dokopy a teraz keď mi niekto takúto vec povie ako minule a dnes toto že som náhodou zapojila tak som sa len chcela dozvedieť odkiaľ to tá žena berie alebo čo a nie že ja tomu verím alebo čo

januska12323
14. okt 2024

Fanatici vidia znamenia aj v teplej vode. Nezaťažuj sa tým. Ak by mal naozaj prísť koniec sveta nebudeme o tom vedieť dopredu.

danica2711
14. okt 2024

nemám nič proti veriacim, ale veľa ľudí sa po stáročia modlilo ostošesť a Pánboh nezabránil žiadnej vojne... a tie ostatné bláboly sú skôr vecou nízkej mentálne úrovne než viery

shee11
14. okt 2024

Majú to z rôznych neoficiálnych náboženských stránok, neschvalenych zjavení, pochybných proroctiev. Väčšinou si potom myslia,.že poznajú pravdu, idú proti prúdu, bojujú nie len proti svetu ale aj proti cirkvi. Napr toto https://www.magnificat.sk/tri-dni-temnoty/ sú rôzne stránky, ktoré sa tvária ako kresťanské, ale sú plné herez.

kajda2211
autor
14. okt 2024

@shee11 ale prečo ? Čo z toho majú že toto šíria tie stránky , sekty ??

cecilia29
14. okt 2024

To skutočne nemá z kostola ani z oficiálnych vyjadrení cirkvi. Je to z netu ...čo kedy ako bude je určite ťažko predpovedať. Nevenuj tomu pozornosť. Ži tak aby si bola spokojná so svojím životom.

cecilia29
14. okt 2024

@kajda2211 prečo?niekto je proste taka povaha ze ho baví venovať sa katastrofam

tiezjedna
14. okt 2024

@trojnasobnamama tak boh sa vie zjavne vytočiť ako ktorýkoľvek iný smrteľník...🙄 Choď sa spýtať ľudí, ktorí žijú v oblastiach vojnových konfliktov.
@kajda2211 sú to proste jednoduchí až primitívni ľudia, ktorí podľahli bludom. Takýchto plochodrážnikov nie je problém ošáliť hocijakou hovadinou. A že ich behá po svete...

stanulienkat
14. okt 2024

To sú voliči sociálnej demokracie. Treba im poradiť nech octujú, to prejde. Neber im ich nazor a praudu.

shee11
14. okt 2024

@kajda2211 vieš čo.. neviem, úprimne. Pár ľudi som takých poznala a boli úplne sfanatizovaní a to nehovorím o politickej orientacií ( Kotleba a pod) celé zle.

lonely66
14. okt 2024

@kacena4 ja osobne si viem predstaviť jedného fanatického kňaza z východného slovenska, ktorý by dokázal takéto bláboly na svojich kázňach vrieskať.... stačilo mi ho počuť hovoriť o homosexuáloch, s akou nenávisťou chrlil oheň, div nepraskol.... čiže podľa mňa áno, možno nájdeš aj takýchto vyšinutých kňazov. našťastie, nebude ich veľa...

lonely66
14. okt 2024

@stanulienkat čo znamená "octovať"?

deborahzelenkava
14. okt 2024

@kajda2211 akoze co maju tieto stranky? No moc. Hlupi, jednoduchi ludia veria vselijakym teoriam. A kedze su hlupi, nie je treba dokazat svoje mienky. Len bu bu bu do prazdna, ludia sa poseru od strachu lebo ich pocuvaju, a potom doma madlia ruky, lebo zatiahli viac ludi a maju moc nad nimi. Taki deposticki suchari, ktori vyuzivaju neznalost a nevedomost. Nie je nic jednoduchsie, ako manipulovat hlupych ludi strachom a uz to ide. Si pozri tie nekontrolovatelne bludy na facebooku co sa siria.
A co robit? Travit cas zmysluplne citanim normalnych knih, varenim, s rodinou, zahradkarcenim, poharom vina vo vani, studovanim atd. Vypni internet, tetku posli do riti s jej recami a zi svoj zivot s tymi, na ktorych ti naozaj zalezi. Sme tu kratko, sme tu vsetci docasne. Investuj cas do vzdelavania a ludi, ktorych lubis a podporuju ta. A taketo chujoviny od tetky nepocuvaj a necitaj. Vies kolko takych som mala ja na fb a okoli? Blokujem blbcov proste a selektujem. Ja nemienim moj drahocenny cas travit strachom a dezorientovanymi sfanatizovanymi blbcami. Ja nemam cas na nich.

stanulienkat
14. okt 2024

@lonely66 ocot-pomaha pri chemtrails. Mozno pomoze aj pred vojnou.😁

trojnasobnamama
14. okt 2024

@tiezjedna Boh nam dal slobodnú voľu ,vojnove konflikty sposobuju ľudia.

negymama
14. okt 2024

a tetuska uz dnes vypila svoje "savíčko" ?😅

annm81
14. okt 2024

@kajda2211 Existuje nejaká sekta, ktorá nehlása koniec sveta? Áno, bezpečnostná situácia sa v Európe zhoršila na takú úroveň, na akej nebola za posledných minimálne 30 rokov, alebo skôr od kubánskej krízy, ale na svetovej vojne nemá reálne nik záujem, resp. každý si bude chcieť svoj záujem uplatniť tak, aby sa jej vyhol. Otázka pre teba je, či veríš, že sa dá predpovedať budúcnosť, alebo sa chceš držať zdravého rozumu.

alandra
14. okt 2024

😂😂😂😂
Aj tu na mk bola taká skupina - pred kovidom aj pocas kovidu a tam to podobnými kravinami žilóó - vytrhnutie - ľudia začnú miznúť (akože puf a zmizneš) to ich akože boh vytrhne a pošle ich do 5d dimenzie či kam , že bude tma a treba zatesniť špáry skrs nejaký žltý prášok , že bude stanné právo( kovid samozrejme) ...čipovanie pri testoch,očkovaní všetci pomrieme(furt som tu aj ked mám 3 dávky proti kovidu) a bude hladomor(tomu by som asi ako jedinému verila) ... a ozaj áno treba octovať vo veľkom ,ocot kamoš čo rozpustí chemtrails a asi aj kovid ..
A veľa žien tomu verilo , teda ja dúfam že to písali len z recesie alebo čo ale teda mne to bolo všetko akurát tak smiešne ale tam niektoré šli ako konšpi mašiny.