Baby dlho som rozmyslala ci sem napisem.
Ide o jednu vec ktoru nechapem a zrejme asi ani nikdy nepochopim. V rodine mame jednu zenu, ktora je vydata k nam. Ide o to, ze ona dlhe roky nikde nepracovala, s manzelom maju tri deti a jednoducho zakazdym ked sa stretneme sa ona len usmieva, je spokojna a stale sa chvali co ona vsetko ma a ako sa ma dobre. Jasne, ze jej muz pracuje. Roky pracoval cca od 8mej rana a chodil domov okolo tej 19.00 hod. Otazka znie. Ako sa moze niekto takto chvalit, ze sa ma super a vyzera tak spokojne? Som ja taka nechapava? Maju sa velmi dobre. Su zdravi, nic im nechyba. A tym zenam, ktore chcu rypat - nie nezavidim nikomu. Len nechápem.... Rada by som prijala vase nazory ako to vidite, vnimate....
Čo na tom nechápeš? Má sa dobre, je spokojná so svojim životom. Prečo by nemohla byť? Lebo nepracuje? No nie každý je workoholik. Každý máme iné merítko na šťastie. Ona sa zas pravdepodobne čuduje ako môžeš byť šťastná a spokojná ty.
Sama píšeš, že vyzerá spokojná a ja sa pýtam - čo je na tom nepochopiteľné a prečo by podľa teba nemala byť šťastná a spokojná?
Nasla sa v materstve a v praci okolo domacnosti.
Ludia su rozni....a kazdemu vyhovuje nieco ine....moze byt spokojna....je to aj nadstavenie mysle....a nie kazdy ma chore deti alebo tazkosti....
Proste ten usmev asi hovori za vsetko.....aj ked dovnutra nevidis....a mozes len ludi odhadnut.ci klame, hra divadlo alebo su stastni vsetci....
Zabudla som napisat, ze jej muz uz na nu velakrat vyletel, ty si nezarobila nic, to ja som zarobil na to auto, alebo ..dala znamym nejaku vec a drzo pred nami na nu vyletel, ze vsetko dava z domu prec a taketo veci .. dalej. Chcel kavu, drzo jej povedal, urob mi kavu. Asi nie som na taketo veci zvyknuta? Alebo neviem
vyhovuje to jej aj jej muzovi tak nemas co riesit. dobre pre nich 🙂)
ja by som len doma nevydrzala ale kazdy je iny.
to som si az teraz precitala, no ked ma s tym muz problem je to problem... ona ale zrejme ich problemy nechce rozoberat s rodinou a ani sa jej necudujem,
najlepsie je vyriesit si to medzi nimi a nie s ludmi, ktorych sa to netyka.
Preco ta to trapi? Clovek nemusi vsetko chapat, obzvlast, ak sa ho to priamo netyka. je tolko veci, ktore nechapes a pritom su mozno skor pochopitelne, tak naco stracat cas s tymto? Ak je ona spokojna, tak Teba do toho absolutne nic. A ked aj nebude spokojna a nebude chciet priamo od Teba, aby si jej k spokojnosti pomohla, tak zase by to malo ist mimo Teba.
Su zeny, ktore su spokojne doma a su zeny, ktore by doma trafil slak. Kolko ludi, tolko chuti.
Ja zase nechápem teba, že toto máš potrebu riešiť na internete... To už vážne ťa nič iné netrápi...?
Ja som sa vas to len opytala baby, dakujem za kazdy nazor
Aj ja to robím. Usmievam sa a hovorím, že sa mám dobre. Prečo mám niekoho zaťažovať zazeraním, jajkaním a sťažovaním sa? Druhá vec. Prečo mám niekoho "tešiť" tým, že sa mám zle? Nech ho aj porazí od závisti, nech bojuje so závisťou. Usmievam sa, je mi super. Doprajte a bude vám dopriate. Zrejme im to tak vyhovuje, že ona je doma a on robí. Ja pracovať chcem, no chápem aj tie, ktoré nechcú. Nakoniec, je to ich vec.
Niekomu toto tak vyhovuje. Ja tiež si to predstaviť neviem, ale tiež moja teta je taká. Tá nerieši, v živote nepracovala, stále je len doma, ale je šťastná, vychovala syna, denne varí takže to je pre ňu zmysel. Akože aj pre mňa je zmysel starať sa o rodinu, ale ja mám rada aj prácu, keď si zarobím a niečo si potom za vlastné na seba kúpim a pod 🙂
Preco by nebola spokojna, ak sa maju dobre a ma aj deti. Obcasne frflanie potom vydrzi.
Pracou travime 10-12 hodin denne, to je pol dna = praca samotna, cestovanie do prace, Clovek riesi casto pracu aj doma. Ked bezne clovek studuje a odpracuje 45 rokov, Ten kto nechodi do prace vacsinu zivota, ako keby mu niekto pridal navyse v zivote dalsich 20-25 peknych rokov naviac, lebo ich nezabije v praci.
Asi sa tak s mužom dohodli a obom im to vyhovuje. Sú muži, ktorí chcú byť sami živiteľmi rodiny a od ženy za to očakávajú, že ona sa postará o domácnosť a o deti. Takže je len prirodzené, že od nej očakáva, že tú kávu mu urobí, keďže "je za to platená". Viem si predstaviť aj horšiu situáciu a to takú, kde pracujú a zarábajú obaja, ale aj tak je to len žena, ktorá má na starosti domáce práce a starostlivosť o deti.
Druhá vec je to, že ak niekto veľmi okato dáva najavo a stále hovorí, ako sa má dobre, tak sa vôbec dobre nemá a snaží sa skôr sama seba presvedčiť, ako sa má super.
ona si nasla muza, co toto toleruje, on si nasiel zenu, co zas strpi obcasny zaryp, ze na nic nezarobila. Mozno by toho chlapa pri emancipovanej zene slahlo a ju by slahlo pri chlapovi, ktory nie je typicky ostry chlap z minuleho storocia ...
Evidentne sa nasli a funguje im to, tak nech im to funguje aj dalej🌹
aj keď možno po materiálnej stránke nemajú veľa alebo všetko ako ostatní, ale ona je spokojná....Záleží aj ako bola pani vychovaná a čo všetko v detstve postrádala.... A tak ak má teraz kde bývať, majú čo jesť - tak to pre ňu môže znamenať veľa....Nerieši asi dovolenky, autá, drahé handry - asi to pre ňu veľa neznamená....
ze na nu muz vyletela alebo jej daco vycita.. ale ako mozes vediet, ako sa k nemu ona sprava, ked sa nikto nepozera? mozu byt stastni a tolerovat sa navzajom. Ja skor nechapem takuto potrebu rypat sa druhym ludom v zivotoch a pozerat im cez plot.
No,my takto fungujeme 13 rokov a super,mame 11 rocnu dceru a manzel je dlhodobo pracovne v zahranici mesiac v praci a 2 tyzdne doma,mame byt a chalupu s 22 arami pozemku tak je vsetko na mne.A nikdy mi ani nenaznacil,ze on je sef,lebo zaraba...u nas to super funguje a vsetci sme spokojni 😁
Preco riesis? Ich vec. Ja zas nechapem teba a tvoj dotaz.
Ono je to vsetko super, kym je manzel zdravy. Ked necakane umrie, je zena, co nikdy nepracovala, v kybli.
U nás v dedine jedna tiež tak bola. Nuž otrok stavby, musel makať aj so zranením kde mal byť doma pol roka. Tiež mali 3 deti. Jedna dostala rozum a hneď po škole začala robiť aby mohla bývať s frajerom. Druhá po pár rokoch tiež.. Tretia chodí do školy. Ich otec zomrel na infarkt..
Ake stare su ich deti?
Ak muz pracuje od 8:00 -19:00 potom ak by ona tiez pracovala, musela by si zariadit skoly, skolky, kruzky, choroby...celkom sama, bez muzovej pomoci, kedze je v praci a to nie je sranda. Podla mna sa moze sustredit na to, co povazuje za dolezite a asi aj jej muz je rad, ze nemusi riesit, kedy a co s detmi. Neviem...
@evkano1402 19,17 a 8 co by pracovat mohla ako sa vyjadrila jej mama.
aha...
Myslis si, ze by im bolo ako rodine lepsie, keby pracovala?
@evkano1402 dakujem za otazku, osobne si myslim ze ano. Ja som tu napisala, lebo som akosi nedokazala pochopit, ako moze byt spokojna, stale ked sa stretneme sa usmieva, ukazuje aka je spokojna.
Vôbec nie je dôležité čo povedala jej mama...im to vyhovuje je to ich vec.Myslis, že by ju muž nehnal do roboty, keby mu to vadilo?Stopne prísun peňazí na najnutnejšie a...vôbec neviem čo sa nad tým pozastavujes.Mozno má žena takú spokojnu flegmaticku povahu, že jej nevadí ako sa muž správa či niečo povie ostro.Kazdy má hranicu niekde inde čo si nechá ešte pacit.Mozno je frustrovana a preto sa aspoň chváli tým čo má...nemôžeš vedieť ako to doma prebieha,či si naozaj "šťastní", ale sú ženy, ktoré sa v rodine deťoch našli a netúžia po práci.Mozno by jej tak isto splechol do tváre aj, keby zarábala veľa penazi.
A musí sa každý sťažovať byť namosureny?tak sa teší z rodiny, spravila dobry obed, ide do bazéna, deti už veľké samostatne ráno si pospi nemusí počúvať namosureneho sefa, stať v kolóne, utekať do obchodu, lebo ju deti čakajú a sú hladné...nelam si hlavku tým prečo je niekto iný šťastný.Ty si šťastná?prečo máš potrebu na ňu poukazovať?
Ja mám kamarátku, ktorá má veľké rodinné problémy, ale má optimizmus, verí si a je stále vysmiata to je taký naturel
@eliska13 ja som šťastná, mám skvelého muža, deti. Len som tu napísala pretoze som tejto veci nedokazala pochopit.
Nebud pokrytec a priamo sa dotycnej spytaj, ze preco sa tvari spokojne.
A jak by se měla podle tebe tvářit? Co si představuješ, že by měla dělat, cítit, řešit? Však je to jen dobře, že jsou spokojení a přej to každému ....úžasná věc, být spokojený se svým životem, at je jakýkoliv, snad každý o to usiluje....a dělá proto to, co považuje za nejlepší. Já jsem ráda, že se ona v pohodě raduje ze života, ty ne?
Tak asi jej pasuje že sa o ňu stará muž a že ona sa stará o deti a chod domácnosti, síce zarába len manžel ale je to všetko spoločne 😀