Problém s darčekovým poukazom u Číňana

29. jan 2024

Dobry vecer,
idem si k vam po radu...
Na vianoce som dostala od muza 10 poukazok na nechty u cinana, kde chodim uz vyse roka v hodnote 250eur (samozrejme bez blocka)
Muz je zahranicny, slovensky vie tak do 20 slov, tak sa nejak dohovorili s prekladacom.
Ale na poukazkach sme si vsimli, ze datum platnosti je iba do konca marca 2024
Tak dnes som tam bola, teda ze nech ten datum prepisu do marca 2025. Majitel tam nebol iba nejake nechtarky, tak mu zavolali.
Zacala som s nim rozpravat, ze mam 10 poukazok, pan presne vedel o koho sa jedna, povedal mi teda, ze nie je mozne datum prepisat nakolko to je platne iba 3 mesiace. Tato skutocnost bola muzovi zamlcana, kedze nie je debil, vedel ze za 3 mesiace 10 poukazok neminiem.
No ja som dalej pokracovala, ze teda vedeli ze to kupuje pre zenu a ze nie je to mozne minut za 3 mesiace, on na to ze mam to niekomu predat alebo darovat.
A ja mu hovorim ze ide o 250 eur a ja to mam darovat ?! predat nemam komu, nepoznam nikoho kto by tam chodil.

Co by ste robili na mojom mieste? Nejedna sa o 5 eur.
Dakujem

mamatroch
29. jan 2024

Jedine mi napada povyhrazat sa mu Slovenskou obchodnou inspekciou. Aspon u mojej mamy to vzdy zabera na nich, ked nechcu uznat reklamaciu 😁

zalka
29. jan 2024

"Co by ste robili na mojom mieste? Nejedna sa o 5 eur." .... zavolala kamošky, mamu, sestru , sesternicu nech si dajú nechty spraviť.... môžu ti oni kompenzovať časť poukážky .. a neprepadne ... a čínana potom by som zmenila za iného.

autor
29. jan 2024

@zalka pisem, ze nepoznam nikoho kto by chodil na nechty, a urcite by som nikoho neprinutila kto nechodi na nechty aby si ich kvoli mne dal urobit 🤦‍♀️

autor
29. jan 2024

@mamatroch to mi napadlo, aj danovy urad, hygiena, inspektorat prace, ale nechcela by som to az tak hrotit 🥲

zalka
29. jan 2024

hm... tak potom je ešte možnosť postaviť sa pred číňana a osloviť zákazníčky čo tam idú .. že za 20e čo tebe dajú .. budú mať nechty v hodnote 25e ... ja viem, že budeš v strate ale vždy menšej ako keby ti prepadne skoro celá poukážka

abbey1
29. jan 2024

Nuž, prvá chyba, že muž nečítal, čo mupuje. Dátum snáď prečítať vedel. Ak nevie slovensky, mal si niekoho vziať so sebou.
Majiteľ podniku nič neporušil. Že nejedná ľudsky a sám sa pripraví o klienta, je už druhá vec.

ivkav5
29. jan 2024

No určite by som to riešila, čo je ten majiteľ debil, že predáva poukážku na 3 mesiace? V hodnote 250€? To aby si si každy nechtik obložila swarovskeho kameňmi aj na rukách a nohách🙈😅 Určite by som spomenula obchodnú inšpekciu, že teda asi budeš musieť podať podnet na preverenie, ak sa neviete dohodnúť. Že je nefér predávať poukažku v takejto hodnote s takou krátkou dobou platnosti.

oslo1
29. jan 2024

podla mna majitel vedel, co predava, vsak je mu lahsie predat 10 poukazok, aby si si ich nestihla vybrat. Takto on krasne zarobi peniaze.

autor
30. jan 2024

Idem tam dnes opat a budem sa mu vyhrazat kontrolami na prevadzkach, nakolko ich ma viacero. normalne nespim kvoli tomu od pol 4tej, co vo mne vru nervy. Hlava mi nebere, preco by nemohol predlzit datum, ved to bolo zaplatene.

iwesska
30. jan 2024

Prepac,aj ked je to Cinan. Pokial ma na poukazke uvedenu platnost,tak je chyba tvojho muza,ze si to nepozrel. Dalsia vec, dostala si to na Vianoce a teraz sa mu ides vyhrazat?!? Takze ste si to nevsimli obaja? Ten Cinan neporusil nic, on nemohol vediet,ze to nechcete darovat dalsim ludom. Vsak predsa vsetkych 10 poukazok nemuselo byt pre teba. Je len na jeho dobrej voli,ci ti to predlzi. Ziadna inspekcia ti nepomoze v tom,ze obaja neviete citat datumy.
My tiez v eshope predavame poukazky a mame od prevadzkovatela platobnej brany nariadenu platnost max.do pol roka. A su to vyssie hodnoty ako 250e.

iwesska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
30. jan 2024

@iwesska jasne mu povedal ze to je pre zenu. Ked som volala s majitel presne vedel o koho sa jedna a mi povedal ano viem ze to kupoval pre zenu. Predstav si ze nepozerali sme, nakolko 3 poukazky su bez datumu 7 je s datumom.

autor
30. jan 2024

@iwesska jasne ze inspekcia mi k tomu nepomoze, ale ked je ,,cisty,, predpokladam na 99% nie je , tak sa zlakne.
Ja som nechcela peniaze, chcela som predlzit platnost na ktoru upozorneny nebol.

autor
30. jan 2024

Za dalsie, ked muz isiel platit kartou tak mu povedal cash, ja som v zivote blocek nedostala… alebo ako pisu vyssie sa postavim pred salon a predam ich. Ale aky je v tom rozdiel? Urobit mne nechty s predlzenou platnostou alebo 10dalsim za tu istu poukazku? Lebo ja rozdiel nevidim ziaden

iwesska
30. jan 2024

Tak potom ak nedava blocky, mas sa cim povyhrazat. Ale aj tak,je vzdy chyba zakaznika,ze si blok nepyta. Kym to ludom bude jedno,oni budu ciernu pracu robit dalej.

autor
30. jan 2024

@iwesska nema sa blok davat automaticky? 😳 ja si ho mam este pytat?

zeldia
30. jan 2024

Autorka máš samozrejme pravdu. Tu ide o špinavé podvodne praktiky do ktorých ste sa bohužiaľ zapojili už tým že to islo bez blocka. Je to teraz len kto z koho inú možnosť ako to že sa budeš vyhrážať nevidim. Nastala taká doba že zlodej okráda zlodeja. A bude horšie. Drzim palce spomeň SOI ako vravíš hygienu negatívnymi príspevkami na nete, ale zároveň aj to že si dlhodobá klientka a si spokojna u nich a chces tam chodit naďalej aj ich odporúčas známym ale toto aby ti majiteľ neumožnil využiť poukaz ktorý sám predáva sa ti nepáči a že ho teda prosis aby ti láskavo vysvetlil ako to máš vyriešiť. Že mu teda vrátiš poukážky za 150e a nech vráti peniaze a predá niekomu kto ich využije do konca marca ak sa nedá prepísať datum.

lucka_ke
30. jan 2024

to je také slovenské, dlho tam chodíš a to že ti nedali bloček si neriešila a teraz na neho chceš poslať všetky možné kontroly... to si rovno hľadaj nové štúdio
majiteľ nič neporušil s poukážkami, chybu urobil tvoj muž
bločky si pýtaj hneď a všade, musia ti ich dať

jarnajar
30. jan 2024

Otrasné spôsoby majiteľa, krátkozraké. Radšej príde o stálu zákazníčku, ktorá mu ešte aj bude robiť zlé meno. Z etického hľadiska sa zachoval nechutne (určite to bol zámer) a teraz ďalej hnojí situáciu svojou neochotou. Mne sa tiež dvakrát v živote stalo, že som nestíhala vyčerpať poukaz a majitelia prevádzok to normálne predĺžili.

autor
30. jan 2024

@lucka_ke aj budem, v zivote tam uz nepojdem

@jarnajar Volala som s majitelom, ze mam poslat kontroly. Nech sa paci bude ich mat. Jednanie otrasne, esteze tam boli 3 damy, ktore si odo mna kupili poukazky, ale stale mi ostalo 7. 🤦‍♀️

basulaak
30. jan 2024

A co je to za prevadzka? V ktorom meste, obchodnom dome atd? Ved zacni tu, daj nam tip kam neist.

Pripadne to posli Kristine Kovesovej, co stratis? 🙂

martul
30. jan 2024

Nezabudni napísať,, dobrú recenziu", sú na FB? Alebo nejaké miestne skupiny?

autor
30. jan 2024

@basulaak kosice

@martul Ano su, napisem az ked popredam poukazky, ani na googli nemaju dobre recenzie

trema
30. jan 2024

3 bez platnosti vyuzijes, dalsie 2 s platnostou do marca tiez a zostanu ti este 2, tie predas a si vybavena 🙂

autor
30. jan 2024

@trema ano, ale som tak maximalne znechutena, ze tam nemam chut uz ani ist.

iwesska
30. jan 2024

Ked neda,musis pytat,povinny je vydat,ked si vypytas. Ale ked nikto si blok nepyta a neriesi,tak od*bava stat na dani.

autor
30. jan 2024

Zeny prosim Vas, on by mal mat nejaky reklamacny poriadok? Ked tam nie su uvedene tie poukazky? Vyzna sa niekto?

marsmykkok
1. feb 2024

Tak za mňa platnosť 3 mesiace je ok. To už chyba muža že mu chýba originalita a teda kúpil poukážky a nechcel šetriť na tebe a kúpil teda 10... Ale aj on si mohol overiť platnosť na nich a poznať ťa.že neminieš toľko. Neviem prečo kvôli chybe manžela robíš zle iným. Číňan nemohol vedieť,.že to nekupuje 10tim, ale jednej. A zase čo ty vieš,.možno to Číňan plánuje zrušiť ten obchod a to by bolo ok keby ti predĺži platnosť a obchod zmizne?

lenka.25
1. feb 2024

Ty si sa tiez vyfarbila . Najskôr predáš poukážky a až potom im ideš robiť negatívnu reklamu 🫣😀 . Nie si o nič lepšia ako ten Číňan 💩

autor
1. feb 2024

@marsmykkok 3 mesiace platnost pre 10poukazok v hodnote 250eur? Majitel vedel ze to kupuje pre zenu, dal mu dva rozne typy poukazok jedne s datumom druhe bez. Bez upozornenia ze platia 3 mesiace.
Ano, mohol to muz skontrolovat, ale koho by to napadlo? Ani mna nie.
Ale no dnes som tam bola na nechty, a pan boss sa ma opytal ci som uz predala poukazky. A ja ze nie nemam komu.
A on ze nam prist do salonu a predat to zenam, ktore si budu unho robit nechty! Ja kukam nanho ci ako to mysli vazne. Tak som sa opytala aky to ma zmysel?? To uz mi rovno moze dat za ne vsetky peniaze 😁 tak potom prepisal datumy aj to na hovno, lebo 2x mi tam dal jun no ale nevadi. A opytal sa ci som uz poslala kontrolu.

@lenka.25 chcela by som teba vidiet co by si robila keby tebe malo prepadnut 250 eur. To by som naozaj chcela vidiet a vediet.