Vo včerajšej relácii Na hrane premiér vyhlásil, že Slovensko si musí pritiahnuť opasky, pretože štátna kasa je poloprázdna.
Kde podľa vás máme rezervy (štát), v čom si vy osobne, prípadne vaše rodiny bez väčších problémov dokážete "pritiahnuť opasky"? (Otázne je, ako reštriktívne zásahy do peňaženiek prijmú tí, ktorí už teraz žijú na doraz.)
Toto sa dalo čakať, keďže na pozícii premiéra a ministra financí sedela osoba ktorá si robila čo chcela a so štátnym rozpočtom narábala ako škôlkar s detskou pokladničku
Si myslíš, že čo sa tu 12 rokov rozkradalo, tri roky rozhadzovalo... zadarmo obedy ....zadarmo vlaky... dovolenkové balicky atd si myslíš, ze odkiaľ sa tie peniaze brali?? Ze ich niekto sadil v záhrade?? Rozkradali a rozdavali nase peniaze, ktore teraz v kase chybaju. Mamicky na Ocr, kocikove taky prispevok...hentaky. Ludo sa to pacilo, hlavne tym, ktorym mozgova kapacita nedovoli rozmyslat, ze tie peniaze najprv treba niekde zobrat. Ak teda nechceme dopadnut ako Grecko pred par rokmi. Bohuzial toto neradi ludia pocuvaju. Oni maju radsej populistov, lebo vedia krasne a z cudzieho rozdavat. Hlavne svojim ludom. A po nas potopa.... Potom sa budu ludia cudovat o 20 rokov, ze nebudu penzie.
22 rokov co som byvala na SK to nebolo inak, preto tam uz niesom. Prosim vas to sa da este aj horsie?
Čakali sme niečo iné ? roky sa tu rozkrádalo, posledné roky rozdávalo ako keby tie peniaze rástli na stromoch.
Ak niekoho prekvapilo alebo prekvapí "uťahovanie opaskov", tak zrejme len tých, čo si nevidia na meter od nosa a len natrčali ruky.
Ja som sa. Začnime tým že zrušíme vlaky zadarmo pre študentov.
Este ten 500 Eurovy prispevok za ucast vo volbach by mohli dat... az potom nech utahuju (irony) 🙂
obedy zadarmo, nezoberú dieťa do mš - maminka je doma za 5 stovák, dôchodcom 13 , 14 dôchodok a keď mi včera prišla daň od mesta tak som skoro onemela...🙄
Budeme si kupovať menej oblečenia a obuvi. Zvážim,či potrebujem kaderníčku a kozmetičku tak často. Jedna dovolenka bude stačiť. A jesť v reštaurácii len výnimočne.
Myslím, že okrem marginálnych reštrikcií ako je zrušenie vlakov zadarmo ap. časom dôjde i k zásadnejším obmedzeniam - k zavedeniu progresívnej dane (PS to mala v dokumente Bod zlomu) podobne ako v Čechách (tam vyššiu daň už schválili pre SZČO a právnické osoby - predbežne o 2 % vyššiu), v možno nás čaká i výrazné zvýšenie dane z nehnuteľností, hovorí sa i o potrebe znovuzavedenia dane z dedičstva, darovania i prevodu majetku.
@koniarova a tamti hore sa budu chechtat ako nas okradli a spodina bude zit len z huby do huby
@katulienkax bohužiaľ to tak bude. Ja som len odpovedala na otázku
Prvé čo by som zvýšila je daň na cigarety a alkohol. Kto sa chce venovať tomuto “hobby” tak nech si priplatí
Tak a teraz do mna 🤣🤣🤣
Mimochodom - myslíte, že výška bonusov typu vlaky či obedy zadarmo prevýšia výšku nevyčerpaných grantov z EÚ? Len za tento rok je otázne čerpanie 800 miliónov.
@evamarek77 kľudne mize ísť opäť o 30% hore. Ani alkohol ani cigarety nie sú nevyhnutne potrebné k životu
Autorka - netuším či prevýšila, ale sú to zbytočne vyhodené peniaze. Prečo by mali mať študenti vlaky zdarma po celom Slovensku? Ak už by sme to chceli nechať tak obmedziť len a len na z miesta bydliska do miesta školy
12 rokov sa kradlo, posledné 3 sa to aspoň rozdávalo. Ak vyjdú preferencie, zas sa bude len kradnúť +ľudia si utiahnu opasky. Veď predsa sa nemôže bezbreho rozdávať (napr.60 eur prídavky na deti). Bude veselo.....
@evamarek77 nech ide aj o 10 percent, som za. Alkohol a cigy neprinášajú nič dobré. Keď chceš piť a fajčiť, zaplat
Obedy zadarmo a mamičky na OČR Vam vadia ale koľko peňazí minuli na celoplošné testovanie, MOMKY, nakup vakcin, Ukrajincov, nakup zbraní, atď . Teraz chcú ďalších 500 za účasť na voľbách to je choré....
@panonia a? Ti co nadavaju na testovania, momky, blabkabla (vsetko okolo Covidu), teraz podpora Ukrajiny, by boli prvy z rukami siroko roztiahnutymi, ocakavajuc podporu od zapadu, keby sa blbecek putler presunul ku nam so svojou vojenskou operaciou. Ach jaj. Trosku sebareflexie by nezaskodilo 🤦♂️
Zrušiť mimovládne spoločnosti,nezmyselné projekty cez, ktoré sa prelievajú peniaze, začať hospodáriť so sedliackym rozumom a zaviesť hmotnú zodpovednosť pre politikov a aj ich rodiny. Stačia tieto opatrenia a kasu máme plnú.
ja sa obavam ze uz mame nakrocene riadne na grecku cestu a setrit sa velmi nebude...neverím ze nova vlada bude setrit lebo vyhraju populisti utociaci na najnizsie pudy ako vacsinou.
@pribinak nechápem prečo by sa mala dvíhať daň za cigarety a alkohol ( podotýkam že nefajčím ani nepijem), mne je úplne jedno, že ľudia majú takýto zlozvyk ale prečo by im mala stat krabička 7 eur? Lebo je to nezdravé? Tak zvysme daň za údeniny, sladkosti, sladké malinovky.... To je tiež nezdravá závislosť a netreba to k životu.