Ahojte, baby ste tu niekto koho muž pracuje v rakúsku a každý deň dochádza domov?
Moj takto dochádza každý deň, uz začínam mať strach aj ja o svoje zdravie mam starších rodičov cukrovkárov teraz ich ani nenavstevujem.. Mam strach.. Bojim sa aby to nedoniesol z AT poprípade ci uz nie sme nositelia aj ked nemáme príznaky, ja som uz týždeň doma nikde nechodím a ak idem len pre nevyhnutné vecí nosím rusku aby som chránila okolie.. Doteraz som sa tak nebála no teraz ma chytá panika uz.. Ako ste na tom vy.
@janka279 ahoj tiež sme si to mysleli, ale polícia SR dala iné oficiálne stanovisko na svoju stránku prikladám fotku 🥺 stále to menia, jeden povie tak druhý tak je v tom chaos...
@janka279 chcel si vziať dovolenku 2 týždne pre istotu , no šéf mu povedal že v žiadnom prípade a ak chce môže odísť na trvalo... Je to arogantný ignorant
Tak pracovat ocividne treba...ak priatel dochadza autom je to pre vas este stale + , teda ze nejazdi spolu s kolegami...a ako to ma v praci? Praca v kolektive? Treba si umyvat ruky a nechytat tvar
@kvetinka085 Fiha, tak to som nevedela. V tom pripade, ak si teda nemoze vziat dovolenku by som sa chranila maximalnym moznym sposobom. Zakladom je dochadzat autom, co asi chodi, lebo inak sa uz ani neda. Nosila ochranne pomocky, hlavne rusko, lepsie respirator. Ak sa nehanbi, tak mozno aj jednorazove rukavice, dezinfekcny gel po ruke. Stranit sa viditelne chorych ludi. Po praci rychlo do auta a spat domov. Je to neprijemna situacia. Ale panika nepomoze, akurat tak zvysi stresovy hormon a oslavi imunitu. Inak imunitu si mozete obaja skusit podporit napr. Vitaminom C, zinkom, vitaminom D, B-komplexom. S rodicmi sa ani my momentalne nestretavame, pretoze su tiez starsi, naju pridruzene ochorenia. Tak pre istotu.
@janka279 jazdí sam, má pracovné auto a pracuje sam ako správca budov, majú ruska, dezinfekcie nafasovali a aj rukavice vôbec sa tam nezdrziava viac ako by mal..
@janka279 je to strašne toto všetko som už na nervy za posledné 3 dni fakt
@kvetinka085 Takyto stres vam nepomoze. Skuste byt obaja viac v pohode. Ma to este dobre, ked nie je vo velkom kolektive. Co maju povedat predavaci v obchodoch? Tam by som uz mala strach. A s kolkymi ludmi sa denne stretava?
ja mam iny problem a neviem ani kde sa spytat, bojim sa, ze ma vsetci zhucia, ze je to "len pes". Byvame v HU v pohranicnej oblasti, kde deklarovali, ze bude mozny prechod cez hranice... Dnes som sla na pohovor a nedosla, lebo dali betonove zabrany na vsetky prechody a po dohovore som uz dalsie ani nesla skusat, lebo uz by som to aj tak nestihla a pani bola ochotna mi prelozit termin aj sa bala, aby som sa dostala naspat. O co mi vsak ide je, nastastie mame taku pracu, ze vieme robit z domu, potraviny su aj tu, sice tu nerada nakupujem ale lepsie jak nic, ale ide mi o lieky a o veterinu. Mame 4 psikov, ktory maju byt najblizsie tyzdne zaockovany, este to by sa dalo posunut, to nie je take hrozne, ale jeden z nich ma zdravotne problemy, zlomenu labu a komplikacie... potrebuje kazdy tyzden kontrolu a strasne sa bojim, ci ma pustia s nim cez hranice. (vraj tie velke su otvorene, len kazdeho kontroluju) je to sice pre mna obchadzka cistej cesty asi 1,5-2 hodiny, ale o to nejde, skor sa bojim, ze co ak ma nebudu chciet pustit, je to relativne urgentne aby to mal osetrovane pravidelne a potrerbuje aj rtg. Neviete mi poradit aleb oaspon dat svoj usudok na to, velmi to nezvladam psychicky :( doteraz som bola ok, ale neviem, co budem robit, ak to takto bude dlhodobo alebo ak zavru aj velke hranice. Este manzela napadlo, zeby sme odstavili auto pri hranici a presli pesi a ze tam by naś niekto cakal, ale neviem, ci to nie je nelegalne. Po madarsky neviem, ale tak snad by sa aj tu nasiel nejaky veterinar, lenze aj tak mu nemam ako dat anamnezu...
@janka279 predavači v obchodoch...moj muž je na letisku
@bayuska ved mate známych co hovoria maďarský? Treba navštíviť maďarského veternára. Ma pes európsky pas? Ak nie, ani by som neskúšala ísť s ním teraz cez hranice. Ono ťažko sa žije v krajine, v ktorej sa neviete dohovoriť úradným jazykom. Ale bude treba riešiť u ich veterinári a zamyslela si, čo keby ste vy potrebovali Dr?
@maciatkolulu a ako to teraz vypada na letisku? Dost vela letov sa nastastie zrusilo, tak verim, ze sa tam uz nepremelie tolko ludi. Ale predsa. 😕
@janka279 oveľa menej ludi, ale lieta sa zvesela
@maciatkolulu ano zamyslela.... doteraz sme chodili na SVK... ale v nemocnici je vacsia pravdepodobnost, ze vedia po anglicky ako u vet.... a samozrejme, pas ma, ide o dlhodobu liecbu, ak by sa nam nieco stalo, tak je to akutne a tym padom tam anamneza a predosle vysledky nehraju rolu...
@bayuska tak si treba obtelefonivat veterinárov v okolí, zistiť, ktory vie aj a pripadne ísť s niekym, kto vie maďarský. Určite by som v tejto dobe neprekracovala hranice, okrem iného neviem akoby to išli riešiť s karantenu atd. Táto situácia nie je pre srandu. Mame tiež psa, sme tiež v zahraničí. Ale nič sa nedá robiť, sme doma mimo, musíme sa prispôsobiť.
@kvetinka085 je to teraz taka loteria.Nakazit sa mozeme hocikde nie len v Rakusku....
http://www.uvzsr.sk/
Tu si to može prečtať, ak sa veati zo zahraničia 14 dnova karantena, vinimku ma len zasobovanie a pod. Nas nechali doma ešte madari idu do roboty ale aj to vyzera že stopnu. Može sa rozhodnut buď ostane vo Viedni alebo pride domov a karantena. Potvrdenie od zamestnavatela je mu nanič.
@bayuska na nete je vypísané ktoré prechody sú otvorené. Teraz si treba už aj cestu z domu niekam plánovať
@bayuska a k psíkovi... Nájdite si vet v maďarskú, určite po anglicky vedia, hlavne mladšie ročníky... Ono ako jeden pán povedal... Vycestovať môžete kamkoľvek akokoľvek, otázne je ci a ako sa budete vedieť dostať späť.
@kvetinka085 kamarat,co robi na schwechate hovoril,ze od pondelka by aj rakusko malo zatvorit hranice a nikoho nepustat,nebudu tam vynimky ako u nas,ze ked pracuje,moze s povolenim pendlovat.on tam asi ostane,bude tahat kym sa bude dat
@ramzes1980 “blaváci” sú už dávno doma na východe. A neviem či vieš, ale väčšina do práce chodiť musí, pokiaľ zamestnávateľ nezavrie prevádzku, tak jednoducho má zamestnanec smolu, tak si šetri múdre reči.
@carimari To myslis vazne? Cize v historii neboli pandemie cholery, moru, na spanielsku chripku v 1918 nezomrelo miliony ludi, teraz tisice v Cine, Taliansku, Spanielsku,..... Od roku 2003 tu bole Ebola, Sars, Mers, teraz SARS Covid-19. Zastavili to vzdy karantenami na mieste, kde to vzniklo. Aj teraz by to spravili, keby nebolo arogantnych ludi, co cestovali a rozniesli to behom hodin na ine kontinenty a ignoruju vsetky nariadenia, aby sa to neroznieslo dalej, kedze je to zvieraci virus a ludia nemaju imunitu ani liek.
Epidemiami priroda riadi preludnenost, aby zivocichy nezdegenerovali, zabija chorych, starych, slabych,... casto aj zdravych s horsou imunitou, mensou schopnostou prezitia.
prosim vas, na tuto uzivatelku ani nereagujte, vypisuje to iste vo vsetkych temach. radsej ju nahlaste. nie je to sranda v tejto situacii.
@kvetinka085 podla mna robis vsetko, co je v tvojich silach. skuste dodrzat co najviac opatreni z tej karanteny, cize byt doma, zasobit sa, aby ste nechodili do obchodu kazdy den, ale co najmenej casto, nestretavat sa s ludmi (tak ako si pisala). ak to aj mate, nech to nedate dalej. drzte sa.
@carimari Prepac, ale casto v historii zomrelo zbytocne vela ludi, pretoze niektori "inteligenti" pochopili, resp bolo ochotnych si vsimnut nebezpecie, az ked zacali zakopavat o mrtvoly svojich blizkych. Mor, spanielska chripka, svetove vojny, nacizmus, komunizmus. Ludia sa tvarili, ze sa ich netyka, ked vojnovych zajatcov, nepriatelov rezimu, romov, zidov nakladali do vlakov do koncentrakov,... Az ked zacali nakladat ich, tak sa nervovo zrutili, ze preco aj oni ...
Je lepsie byt opatrny, ako spadnut potom do paniky. Je absolutne nepodstatne, ako a kde vznikol virus, ale co robit, aby sa dalej nesiril. A to zial naraza na hlupost ludi, ktori ohrozuju seba aj inych.
@bayuska veď veterina je aj v HU, bývate v Rajke?
@kvetinka085 Akonahle pojde do prace do Rakuska a vrati sa domov, musi uz ist do povinnej karanteny na 14 dni podla najnovsich nariadeni. Cize by uz nemal denne dochadzat.