Prečo sú ľudia kvôli voľbám takí zvláštni?

6. apr 2024

Viem, ze toto bude asi dnešná tisíca diskusia, ale ja vôbec neviem stráviť včerajšiu situaciu v rodine. Od včera má bombardujú rodičia, aby som išla volit. Zúčastňujem sa každých volieb, ale nemam vôbec chut si dnes ukrojiť 20 minut zo zivota a hodit to jednemu alebo druhemu, keď ziaden z nich nie je podľa mna hoden tohto postu. Vecer sme mali 20 minútový telefonat, kde po psychických vydieraniach ako, ze ide o buducnost mojich deti a pod. mi bolo zo strany rodicov zadelene, ze od teraz k ním nebudem chodit, lebo som dezolat a ze oni zajtra vezmu dceru na kolac do cukrarne a v nedelu u nich nebudeme oslavovať jej narodeniny, ako je už mesiac dohodnute. Akože halo, to ten Korcok a jeho marketingový tim takto vedel zmanipulovať ludi, ktorí zavrhnú vlastne deti a vnucata, za to, ze sa nedaju vydierat a nepojdu mu hodit hlas? Koľko detí sa takto necha zmanipulovať len pre pokoj v rodine? Ja to proste nedokážem premoct sa a robit niečo proti svojim zásadám a nechapem, ze nie je vôbec z ich strany rešpektované, že nechcem ist volit nikoho. Už som sa drzala nespočetnekrat, keď rodičia miesto toho, aby prišli za vnucatami, tak do Ba necestovali, lebo však nepojdu v zápchach(keď bola dcéra uplakané babatko, tak mama odmietla pricestovať, aby ma s nou sprevádzala na vysetrenie k lekarovi a v rannej zapche ju ukludnovala, aby neplakala), ale na trapne saskaradne protesty progresívneho Slovenka im už nerobi do Ba cestovať milionkrat. Príde vam toto normálne?

nairia
6. apr 2024

toto okolo volieb vnimam rovnako. mam dojem, ze posledne roky to tu ide od 10 k 5. ludia uz su tak zmagoreni, ze im chyba zdravy usudok a pokial nezdielas ich nazor, tak ta dobreze nejdu ukamenovat.
a co keby rodicom povies, ze si volit bola? ako to skontroluju? pises, ze mas deti, tak hadam ti nebudu stat za zadkom 🤔

viera
6. apr 2024

Nie nepride mi to normalne...

januska12323
6. apr 2024

To je taký problém povedať, že si bola?

jarmila456
6. apr 2024

Dá sa voliť aj tak, že tvoj hlas bude neplatný. Dala by som do obálky oboch kandidátov - nemá hlas ani jeden a pomaly sa odstrihla od rodičov. A urobila by som to len kvôli dieťaťu. Áno máš pravdu, ľudia už nemajú zdraví rozum, už nerozmýšľajú, už sa len osočujú. Politici zámerne rozdeľujú spoločnosť, rozdeľujú rodiny, známych, tento stav v spoločnosti vyhovuje, len ľudia to nevidia. Ja som celé roky klamala svojim rodičom o tom koho som volila. Celkom náhodou sa to raz dozvedeli, a potom už nikdy nič nepovedali. Žiaľ niekedy si nepomôžeš. A tieto parlamentné voľby boli moje posledné a viac voliť nebudem. Volila som PS a toľko nenávisti, koľko je v stúpencoch PS som nezažila na Slovensku ešte nikdy a to nikto nevie, čo kto volil. Ale len aby dôchodci už podochli, lebo tu zavadzajú. Dúfam, že politici dobre spávajú, keď takto rozdeľujú spoločnosť.

dadka1997
6. apr 2024

Toto chovanie rodicov nemá s voľbami nič spoločné, a len by prišli po dcéru, ale by popakovali von a mali by hneď toho dezoláta.

Ani by ma viac nezaujímali. Je snáď každého vec koho pôjde voliť a či pôjde voliť.

trema
6. apr 2024

Podla mna boli tvoji rodicia vzdy taki zvlastni a nemoze za to ani korcok ani ps

doriiis
6. apr 2024

Kebyže som na tvojom mieste,tak by som išla voliť PP a rodičom to chrstla do tváre s najväčšou radosťou.Nech ich aj poranta.A samozrejme preruš kontakt s nimi,bohužiaľ tvoji rodičia sú manipulátori a toxicki ľudia.A ti škodia spoločenstvu viac ako hociktorý prezident

katarina_kat
6. apr 2024

Nemaj im to za zle, že sa zaujímajú o politiku, skratka sledujú dianie okolo a chcú byt toho súčasťou, každý máme niečo. Ak ti ide len o tu oslavu a pokoj, tak povedz, že si bola a basta 🙂 u nás je to naopak, všetci idem voliť, nikto nikoho nenúti, lebo sa nám nepáči, čo sa deje v spoločnosti a chceme to zmeniť. Ale aj u nás sa minultyzdňová oslava točila len o tomto a to máme všetci rovnaký názor, takže možno aj bude lepšie, ak dcérku zoberú dnes len na koláč.. len si nenechajte pokaziť týmto vzťahy, nestojí to za to.

katarina_kat
6. apr 2024

@doriiis rada nad zlato fakt :D a potom sa divíme, že sú rodiny rozvrátené… keď sme schopní sa kvôli takejto veci pohádať a robiť si naschval…

doriiis
6. apr 2024

@katarina_kat ...a máš pocit,že práve autorka je dôvodom zlých vzťahov? Alebo ako čo má teraz cúvať v predklone pred toxickými ľuďmi?

moonlight1210
6. apr 2024

Rodicia to fakt trochu prehanaju. To suhlasim. Takto si postavit hlavu a pustat politiku hlboko do rodinnych zvazkov je nerozumne. Chyba tam respekt aj k druhej strane.

Na druhej strane Slovaci maju velmi nizku narodnu hrdost. Na vlast, minulost, predkov, tradicie,… mame k nim skor indiferentny postoj, vagny, niekedy az pohrdavy, prehliadavy a skor vzhliadame k inym narodom, ktore svoju kulturu vedia prezentovat a postavit na nej svoj pozitivny obraz.

A s tym suvisi aj nas v podstate nizky zaujem o to, co s nami ludia zodpovedni za rozhodovanie v state robia. Vieme frflat po kutoch, ale podniknut sa nam nic nechce. Ak niekto nieco uz podnika, posmievame sa tomu. Hladame vzdy dovody sa tomu vysmiat. Hladame chyby, na ake poukazat. Mozno to suvisi s podvedomou potrebou si vnutorne obhajit neochotu sa pridat a neriskovat pripadne problemy. Nevycnievat.
Vyburcuje nas fakt maloco.

Ono by to predsa len chcelo zvyknut si viac si dupnut. Naucit sa viac vyuzivat zakonne moznosti k natlaku na zodpovednych ludi, alebo sa snazit presadit do zakonov vyraznejsie moznosti, ako moze obcan zasahovat do chodu statu (lebo trebars peticie sice vyjadria nazor obcanov nahlas, ale ucinne az tak zialbohu nie su).

Takze na jednej strane rozumiem rodicom, ze sa angazuju. Na druhej by sa mali ale zamysliet, ako hlboko chcu politiku miesat do rodinnych zvazkov a ovplyvnit ich nou. Stale este nie sme vo vyhrotenej situacii, aby sme sa polarizovali (teda nemame tu napr. obciansku vojnu), stale mame moznost si vyjadrit nazor s respektom. Bez zbytocnych restrikcii.

fido69
6. apr 2024

Na Súmračnej ťahajú pred voľbami už aj nočné smeny? To je hnus velebnosti... kam jsme to dojeli?

bloger
6. apr 2024

Vždy som si myslel, že rodina je viac ako blbá politika. Myslím si to stále. Dúfam, že aj tvoji rodičia pochopia.

beataxxx
6. apr 2024

Nie je spravne Ta nutit do niecoho, co nechces, ale je chore volit PP kvoli tomu, aby si sa pomstila rodicom, to je reakcia na urovni 2-rocneho dietata….ano, v spolocnosti je momentalne urcita volebna hysteria, ale tu vyvolala tato vlada svojou agresivnou proruskou politikou, Tvoji rodicia toto zazili, tak sa necuduj, ze maju strach, aby sme sa k tomu nevratili ……

katarina_kat
6. apr 2024

@doriiis nevidím do ich vzťahov na základe jedného príspevku, no len preto ich označiť ľudí ako toxických mi príde pritiahnuté za hlavu :D

amelia89
6. apr 2024

No a preco z toho obvinujes “Korcoka a jeho tim”? My mame v rodine rozdielne volicske preferencia a dokonca sa o tom aj slusne vieme porozpravat,respektujeme to absolutne a narodky syna oslavujeme spolu buduci tyzden, takze to je o pristupe jednotlivych ludi k tomu. Ty nam tu pises len nejaku jednu tvoju verziu,realne si neviem predstavit starych rodicov co nebudu oslavovat vnukove narodeniny kvoli volbam.

Tak ci onak, dneska bude polka rodina a polka Slovenka sklamana. Ktora to este nevieme. Ale respektujme to.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fido69
6. apr 2024

@amelia89 Je to len ďalší hlupy pokus o ovplyvnenie volieb na poslednú chvíľu. Fakt hnus.

pribinak
6. apr 2024

Máte v rodine zrejme cudne vzťahy, na voľby sa vo vašom pripade nemôžeš vyhovárať, nemá to s tým nič spoločne

Ale kopla si si do PS, to je hlavne

7miriam77
6. apr 2024

No ja neviem, môj ocino volí Pelleho a ja fakt od srdca neznášam smerohlas,podľa mňa je to veľké zlo....nejdem k tomu viac rozpisovať.....no s mojím otcom to vzájomne rešpektujeme. Dnes má narodeniny a idem mu na oslavu, politickým témam sa budeme vyhýbať....jednoducho máme na vec iný názor.

doriiis
6. apr 2024

@katarina_kat ...no nevidíme,ale keď jeden rodič,starý rodič dokáže kvôli voľbám sa takto vyhrážať a neštítia sa použiť vlastnú vnučku,tak nie je ťažké vydedukovať ,ako sa správajú v bežnom živote.
Na rozpoznanie toxických ľudí netreba celé dni,stačí pár minút a ospravedlňovať ich z akéhokolvek dôvodu je chyba.

gab1sol
6. apr 2024

Prvá polovica tvojho príspevku vykresľuje, že sú tvoji rodičia divní. Tiež si myslím, že by si mala ísť k voľbám, či už hodíš obálku s jedným, či druhým menom, alebo prázdnu, vyjadriš svoj postoj k štátu, v ktorom žiješ. To je to najmenej, čo môžeš urobiť. Ak ti to je jedno, potom nerieš druhých.

Ale druhá polovica hovorí, o tom, že si divná ty - na jednej strane očakávaš, že tvoji rodičia ti musia/budú pomáhať s tvojim dieťaťom (mama mala prísť pomôcť, keď plakala), oslavu robíte u nich, ale odsudzuješ ich a vysmievaš sa im, lebo sa zúčastňujú “trápnych šaškárskych protestov”, ktorých sú oni súčasťou. Takže ste si kvit.

A z celého toho mi vychádza, že problémy nebudú len aktuálne voľby.

pkgirl30
6. apr 2024

myslím že u vás je problém niekde inde a nie v tom že či ideš alebo nejdeš voliť...už len keď píšeš že matka radšej ide na protest ako ti pomôcť s dcérou ....tak kde je problém?
v rodinách sú stále výraznejšie vzťahové problémy a ľudia si myslia že je to hlavne kvôli politickým názorom, možno tí ľudia boli odjakživa takí len tá politika to vyniesla na svetlo sveta.
ja žijem tiež v rodine kde každý príbuzný volí alebo volil niekoho iného, ale nerozprávame sa o tom. politika je to posledné kvôli čomu by sme sa chceli hádať.

ckocka
6. apr 2024

Každému príde normálne niečo iné . To je tá roznorodosť života.

dominikamacakova
6. apr 2024

Veď vidíš aké je to pre tvojich rodičov extrémne dôležité. Tak choď voliť pre boha a nehovor čo. Ja by som si dobré vzťahy nakazila.

diewcatqoo
6. apr 2024

Toto je urcite troll

trgypadl
6. apr 2024

Ja Ti nevim Karle
….ked zalozim diskusiu,tak diskutujem…neodmlcim sa….

lenkakravcova
6. apr 2024

@januska12323 ide o princíp. Prečo má klamať? Ak nechce ísť voliť lebo nie je rozhodnutá, nech nevoli. Nemajú ju čo do toho nútiť.

maranta_leuconeura
6. apr 2024

Ty si troll alebo nevyzreta osoba.
Rodicia su ti dobri, ked ich mas prist vyzierat na oslavu alebo ti maju strazit decko, ale inak su trapni a manipulativni 😂
Len ci to nebude naopak?

veronka1996
6. apr 2024

Ja mám to isté, akurát že mne vyčítajú, že idem voliť Korčoka a nie Pellegriniho. Lebo Korčok pošle všetkých našich mužov a chlapcov bojovať a zomrieť na Ukrajinu, Korčok zoškrtá dôchodky a sociálne dávky, takže dôchodci nebudú mať na lieky a základné potraviny, Korčok legalizuje homosexuálov, takže sa nám tu budú LGBTI verejne obnažovať a beztrestne przniť naše deti, Korčok zlegalizuje tvrdé drogy, takže deti a mládež budú kapať od predávkovania ako muchy rad radom, Korčok nepovolí odstrel medveďov, takže medvede nás budú zabíjať v lese a v uliciach miest, Korčok nás za predá Sorosovi, židom, USA atď. A keď im neukážem fotku hlasovacieho lístka, ukážu mi zač je toho loket!