Ahojte maminy, zaujímalo by ma do akého veku treba vyprať všetko nové oblečenie čo kúpim. V akom veku ste s tým vy prestali, alebo stále aj väčším deťom všetko nové periete?? Ďakujem
Ja periem všetko nové aj nám dospelým, nikdy nevieš, kade sa tie veci pohadzovali, kým si ich kúpila... (krajčírska dielňa, sklad, predajňa, skúšobná kabínka)
Ja som asi blbec, ale ja periem všetko nové aj nám skôr než to prvýkrát oblečieme 😀 v podstate ani neviem prečo, mne to z tých obchodov tak čudne zapácha, nehovoriac o nejakých hrabákoch a sekáčoch, kde ani nevieme kto to držal už v ruke...istota je guľomet ako sa hovorí 🙂
@nikush29 ja to robím doteraz, jednak blbo reagujem na jeden prášok a jednak nemáme tušenia, kde všade to oblečenie bolo, kým sme ho našli v obchode na vešiaku a kúpili si ho .. mohlo spadnúť a byť pošliapané, mohlo byť v odokrytej škatuli a tam na neho napadal prach zo škatule z vyššieho poschodia, ked ju skladali dole .. vetrovky určite nie 🙂 pokiaľ nemajú tú akoby skriňovú arómu dreva, navyše, možno to niečím prestriekavajú kvôli moliam, ktovie ..
tiez periem vsetko nove, okrem softshelu, zimnych bund a lyziarskych nohavic. ktovie kde sa to vo fabrikach valalo, kolko mysi obliezlo material a kolko ktovieakych ludi to predo mnou skusalo a chytalo do ruk. brrr.
periem vsetko nove a vsetkym...
@nikush29 Ja neperiem a pre syna som prestala prat v okamihu, ked sa mi raz v Poluse zabudol vypytat cikat a museli sme mu s kamoskou kupit komplet nove oblecenie v H&M a prezil 😀 Teda ked mam nejake pochybnosti, tak samozrejme periem. V zasade som leniva hnida, lebo ani nezehlim 😀, ale radsej vyperiem veci na vyssom°C.
@ginger_fox určite nikto neumrie na nové oblečenie, ale už som videla pár ozaj kvalitných ekzémov a plesní práve po novom neopranom prádle 😝 ak by nastala "krízová" situácia tak ako u vás, tak ok, risknem, ale radšej si dám tú námahu zapnúť pračku a potom vyvesiť, ako sa pol roka ťahať po kožnom 😉 a hlavne - čím tmavšia farba, tým viac bordelu, stačí sa občas pozrieť, čo vyteká z práčky pri praní fungl nového oblečenia...
@adrioska tak u číňanov je to riziko samo o sebe, nepotrpím si na značky, ale detské veci by som u číňana nikdy nekúpila, aj v normálnych obchodoch sa dá nakúpiť za dobré ceny, prípadne cez net alebo bazár... viem, že skoro všetko je "made in china" , ale je rozdiel či si to tam dá šiť nejaká firma, ktorá dodržuje určité technologické postupy a normy, alebo to je to treťotriedna čínska fabrika, kde tlačia výrobné a prevádzkové náklady na minimum... 😝 a teda ja periem veci zvlášť aj podľa farieb, pre istotu aby sa mi nepofarbili 😉
tiez periem vsetko okrem bund a dospelackych ponoziek - obvykle po prani paru mi jedna zmizne , tak nech ich aspon raz pouzijeme 😉 ale detske ponozky periem pred prvym pouzitim.... iba raz som dala dcere nevyprate oblecko - podobne ako napisala @ginger_fox - dcera sa mi pocikala uprostred Tesca, tak sme zhrabli prve teplaky a balenie gatiek co sme videli a prezliekli sme - vonku bola dost kosa, tak ist namokro alebo naholo domov sme nechceli riskovat... ale doma to hned islo vsetko do prania 😀
nové oblečenie periem stále a všetkým 😉
Ja periem to, co ide priamo na telo, ostatne nie 🙂 Ale malej som cca do takeho roka (plus-minus) prala vsetko 🙂
@nikush29 - neprestala som, periem sebe, detom, vsetko nez to prvy raz obleciem...
ja všetko, čo nakúpim dávam rovno do prania. Ani by ma nenapadlo niečo neopraté dať obliecť deťom alebo aj sebe 😉
Inak mňa v tom dosť podporila aj jedna časť Dr. Hausa 😀 to bol prípad, keď zrazu v jednom meste začali ľudia odpadávať a mali príznaky nejakej otravy a nik nevedel z čoho a tým pádom ani nevedeli akú liečbu nasadiť, tak pátrali a nakoniec sa dopátrali k tomu, že z riflí, ktoré kúpili všetci v jednom obchode a vlastne sa stalo to, že ten nákladiak, ktorý tie rifle doviezol do obchodu predtým viezol nejaké chamické látky, ktoré tam vytiekli a následne keď tam nahádzali škatule z riflami tak tie sa tým nasiakli, nuž a tí čo si ich kúpili a bez oprania následne obliekli tak normálne cez pokožku sa im to dostalo do tela a boli priotrávení 😀 Viem, že to je kapánek prehnaný príbeh, ale.... 😝 😀
ja tiez periem vsetko nove, iba kabaty a bundy nie 😉 nemam neaky potvrdeny specialny dovod na to preco to vzdy periem, ale predstavim si kolkymi rukami to preslo a tak ich radsej operiem 😎
pereme vsetko nove nam aj malemu
@nikush29 aj ja periem všetko aj mm ked donesiem od svojej mamy niečo nové hned to ide do spinaveho pradla...
@adrioska ja tiez všetko triedou aby som sa takémuto vyhla a nemusí to byt ani od Číňanov aby to farbilo😉
@ginger_fox a zmeniť uz nežehlim ani ja raz za cas malej plienky a mm kosele ale len ak si ich ide obliecť bo ich dá aj tak do skrine a co z toho 😉
já periem všetko nové či nám dospelákom alebo dcére keby si videla kde a ako sa to vála kým to príde do obchodu nebudeš váhať ani na sekundu či prať alebo nie 😉
A to periete len ked prinesiete z obchodu ci po kazdom pouziti? 😅
Spodne pradlo, ponozky tricka nohavice to vsetko periem ale vrchne casti ktore idu na nejaku vrstvu a teda nie su v kontakte s holym telom tak tie neperiem... Ani nove topanky necistim. 😝 Podla toho co citam som asi humusacka a to som si myslela ze to s cistotou prehanam uffffff
@nikush29 ja vsetko periem aj sebe 😲 . Ved to oblecenie moze byt napustene kadecim, ja viem tak, ze treba vsetko vyprat a vacsinou to teda aj robim. Zvlast veci, ktore idu priamo na telo - ale bundy a mikiny neperiem pred prvym pouzitim 😉