Pozor na sharenting - bezhlavé zdieľanie fotografií vašich detí

7. aug 2023

Naozaj som zhrozená, že to niektoré z vás stále nechápu.
Jedna maminka tu nedávno postovala polonahé fotky svojho synčeka s lokalitou, menom a priezviskom a odkazom na instagram. Digitálnu stopu je takmer nemožné vymazať.
https://www.omediach.com/internet/25134-pozor-n...

liz_lemon
7. aug 2023

tu je to zbytocne pisat, lebo niektorym viac zalezi na like-och, ako na vlastnych detoch

autor
7. aug 2023

@liz_lemon Asi máš pravdu. Dotyčnej mamine som písala, nech mu to nerobí, tak vraj ona to tak chce, tak to tak bude mať. Škoda, že synček sa ešte nedokáže brániť. V dnešnom skazenom svete pedofilov takto riskovať a verejne postovať nahé bábätko😓

asocial
7. aug 2023

Sice nedávam fotky, ale ... Nikdy by mi nenapadlo cudzej žene písať, čo má a čo nemá.davat na net. Tebe nenapadlo také základné, že pedofil si tvoje dieťa môže odfotiť aj pri mori? Pri bazéne? Pri jazere? Veď zas nebuďte hysterické a rozmýšľajte logicky.

autor
7. aug 2023

@asocial no ja ak vidim nahe fotky babatka, tak to vacsinou aj nahlasujem ako nevhodne. Lebo sakra zenska. To nevhodne je!

autor
7. aug 2023

@asocial btw. Moje deti nie su nahe nikde mimo domu.

asocial
7. aug 2023

A kúpu sa ako? Či v neoprene?

liz_lemon
7. aug 2023

ja som tu nahlasila desiatky takychto fotiek, ale niektore su nepoucitelne, myslia si, ze ked je MK stranka primarne pre zeny - matky, tak ini ludia sem nechodia, pritom je to tu doslova galeria pre roznych uchylov

ropucha6
7. aug 2023

@asocial tak asi ma ten pedofil na plazi stazenu poziciu ako ked mu nahe decko das na tacke na MK. Podla mna je to x uchylakov, ktori sa odbavuju len na tom, v zivote by som sem fotku svojho dietata nedala.

bluemoon24
7. aug 2023

Je to uplne zbytecne. Nedavno tu nejaka kocka zakladala podobnou diskuzi. Nezmenis tim vubec nic, ti, kdo fotky nedavaji je davat nebudou a ti, kdo ano, tak s tim neprestanou. Like je vice nez ochrana soukromi.

sasitimi17
7. aug 2023

Osobitne by som ľuďom nevypisovala, takym jednoduchším to proste nijako nevysvetlis...
Ale takto je fajn ked to sem dáš, snáď aspoň jednej mamine to pomôže

portret7
7. aug 2023

Tiez som zhrozena z toho… ale niet sa co cudovat, podla niektorych vyjadrovanii je hned jasne, ze vela tu pritomnych pasteliek nie je najostrejsich v peracniku😉🙈

doriiis
7. aug 2023

Toto nevysvetlis. Tak ako nevysvetlis aby si nedávali mená svojich detí na auto,aby nedávali deťom napísané ich mená na viditeľnom mieste a mnoho iných.
Proste oveckovske správanie.

autor
7. aug 2023

@asocial vies co su plavky? Vies co su kupacie tricka so SPF ochranou? V tom sa kupu moje deti.

autor
7. aug 2023

@doriiis to s menami je dalsia vec. Na ruksakoch, naramky. 🤦🏻‍♀️

autor
7. aug 2023

@sasitimi17 niekedy na pociatkoch internetu to mozno nebol az taky risk, ale teraz? Ked vidim co dokaze AI. 😓

gabym
7. aug 2023

@doriiis a čo je zlé na mene dieťaťa na aute? Tomu celkom nerozumiem 🤔

nelca0510
7. aug 2023

Achhh. Aj ja som zvykla písal,ale odpoveď bola v štýle : no a čo,je to moje dieťa / no a čo,môžem si pridávať čo chcem. Také fotky už jednoducho nahlasujem. Ani nevieme,koľko tu je pedofilov

maminkadeticiek
7. aug 2023

@liz_lemon Presne tak.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
7. aug 2023

@gabym budes niekde v obchode. Nejaky chlapik si vas vytipuje. Staci par minut. Vezme ti maleho bokom a povie. Pod Jurko. Mamina isla na vecko a mame ju pockat pri aute. A Jurko mu uveri. Ved ten pan vie ako sa vola.

autor
7. aug 2023

@kittykat22 a čo ťa napadlo? Nejaké zviera? 🤦🏻‍♀️

gabym
7. aug 2023

Tak Jurko bude stále na očiach a nemôže sa stať že mi ho vezmú. Predsa keď idem nakupovať tak prvoradé je dohliadať na dieťa. Keď sa chcem kochať v nákupnom centre Jurka nechám tatovi doma

autor
7. aug 2023

@gabym to si ty a ja tiež. Ale su maminy, co daju deti do detskeho kutika, alebo take, ktore sa venuju viac nakupom a vtedy sa nieco take moze stat. Netreba riskovat.

kittykat22
7. aug 2023

@asocial ma napadlo, ze si pedofil a 5 tvojich podporovatelov v tych lajkoch 😀😂

asocial
7. aug 2023

Nie si trošku paranoidna? Keď si v obchode, tak máš 'Jurka" pri sebe. Alebo, keď je Jurko malý, si s ním na ihrisku, nikdy ho neoslovis menom? A.co keď to meno počul zlý ujo a povie mu ním? Poviem to takto (ešte raz podotýkam, nedávam žiadne plavkové fotky, na aute nemáme mena), deti sa zneužívajú iným spôsobom. Žiaľ. Nechodia ani žiadne biele dodávky (predpokladám, že takéto príspevky o bielych dodávkach určite zdieľas). Deti sa predávajú a zneužívajú, žiaľ, ale nie takýmto spôsobom. Celkovo nemám rada hystériu a paranoju typickú pre jednoduchších jedincov.

autor
7. aug 2023

@asocial paranoidna?Skor opatrna. Registrujes kolko deti zmizlo na Slovensku za posledne 2 mesiace? A to pisem len o Slovensku. Vies ake su cisla vo svete?

ivka225
7. aug 2023

@asocial podla mna je znacny prekryv medzi ludmi o ktorych pises a ludmi odmietajucimi bezhotovostny platobny styk. Pretoze CIA, Mossad, MI5 a ine tajne sluzby by strasne chceli vediet, ci mam radsej jahodovy alebo cucoriedkovy jogurt.

autor
7. aug 2023
doriiis
7. aug 2023

@gabym ...alebo dotyčný pán odsleduje,kde Jurko býva,kam chodí do škôlky,na ktoré ihrisko sa chodí hrávať.

gabym
7. aug 2023

@doriiis ale to môže aj bez toho, aby vedel že sa volá Jurko