Poznáte osobne Jehovistov?

15. sep 2024

Poznáte niekto osobné jehovistov? Ako žijú? Aké je to v rodinách? Celkovo ich životný štýl ma zaujíma..

princeznaayla
15. sep 2024

Ruky prec iba tolkoto.

autor
15. sep 2024

@princeznaayla no to mi je jasné😉

lenuska9999
15. sep 2024

Známa pracovala v nemocnici a rozprávala mi príbehy. Ako doviezli malé dievčatko vo veľmi zlom stave, ktoré potrebovalo transfúziu krvi. Jeho vlastná matka to zakazala, lebo ich viera to nejako zakazuje. Ani neviem ako to s tým dievcatkom dopadlo, nerada počúvam také príbehy. No to už je pre mňa dosť veľký varovný signál. Je to sekta. Tak isto som počula príbehy ako vygumovali ľudom mozog a ti ľudia prepísali na nich svoje majetky

jaskolka
15. sep 2024

Nedá sa povedať, ako žijú (pokiaľ tu nenapíše tiež niekto, kto je jehovista) Poznala som takú rodinu. Najprv k nim prešla len matka, postuone celá rodina - manžel, dve dcéry. Predtým žili normálne, potom prestali oslavovať narodeniny, Vianoce, postuone sa úplne prestali kontaktovať s ľuďmi, ktorí neboli tej viery, ako oni.
Čiže sa nedá povedať, ako žijú, lebo oni sa nestykaju s nejehovistami.
Mne pripadali úplne ako "vygumovani". Nedalo sa normálne s nimi rozprávať. Aj keď sme sa ešte občas stretli, uz to neboli ti ľudia, aký sme poznali. A vlastne potom stretnutia celkom prestali.

janai1
15. sep 2024

Poznám a stretávame sa normálne. Jedine čo tak neboli v kostole pri svadobnom obrade a na krstinách. Inak úplne normálni ľudia.
A domy teda na nikoho neprepisovali

eleanor2510
15. sep 2024

Mala som spoluziacku taku, teda ona sa tam uz narodila, rodicia tam vstupili, ked este bud nebola na svete, alebo bola babatko, to uz neviem. V skole bola uplne normalna, vobec nikto to o nej nevedel. Normálna myslim tak, ze nehovorila ziadne divne reci ani neodmietala nijake nazory, normálne bezne dievca, chodila aj s kamarátmi von. Akurat viem, ze neoslavuju narodeniny, samozrejme, ani kresťanské sviatky typu Vianoce, a musia chodit na tie vselijake stretnutia niekolkokrat do tyzdna a dospeli musia chodit aj presviedcat. Ako rodina doma neviem, ako fungovali, ale navonok pôsobili uplne normalne

hellionka
15. sep 2024

mám kolegyňu … až na nejaké veci typu Vianoce, meniny, narodeniny a ich občas zvláštne “stretnutia” to vôbec nevnímam. Chodí s nami všade, normalne sa socializuje, nikomu nič nevnucuje (skúsi, ale nič nasilu). Ona sa venuje dosť rómom … Doma neviem ako fungujú.

monika_63
15. sep 2024

Tiez "poznam" rodina, kde manzelia odmalicka vychovavali svoje dcery v tej "viere", jedna z nich sa v dospelosti chcela vydat vlastnou cestou, nasla si frajera nejehovistu, chcela odtial vystupit, rodicia boli proti, potom ju pred domom zrazilo auto, mozno nahoda, ale vravelo sa po dedine hocico, hned po tej nehode, odisla, rodina ju od seba odstrihla uplne a uz som ju tu nikdy ani nevidela.

jaass
15. sep 2024

Je to riadna Sekta. Minule ma na prechádzke so synom stretli jehovisti a chceli mi niečo povedať. Povedala som im, že Oki, dohodneme sa a môžeme sa stretnúť v bare pri pive, otočili sa a rýchlo odišli 🤣🤦‍♀️

petamich
15. sep 2024

Kazdy "pozna" iba tieto jedna pani povedala alebo extremisticke priklady, normalne funguju a normalne ziju a ani nevies, ze su jehovisti, ked s nimi travis cas v praci alebo mimo prace a zrovna sa s tym nezdoveruju. Mam v okoli asi dve rodiny a ziju uplne normalne az na to, ze neoslavuju Vianoce atd.

pininka1
15. sep 2024

Mala som spolužiaka. Žiadne oslavy, vianoce, ani na stužkovú nešiel. Totálne vymyty mozog, že načo sú Vianoce ze mama mu vie dat darček hocikedy a pod dristy. Môj otec robil v budove hneď vedľa ich centrály v KE a keď som videla aké množstvo ľudí k nim chodí, kvanta, mala som dosť.

mell27
15. sep 2024

Ja som mala spolužiačku jehovistku. Bola úplne v pohode, ale nikdy sme sa o viere nebavili...

tetapetra
15. sep 2024

V práci som mala kolegyňu. Jej sestra mala haváriu v UK, potrebovala krv. Rodičia odmietli,zomrela. Kolegyňa sa s tým nevedela dlho zmieriť,chodila aj k psychologovi. Potom mám spolužiaka, jeho syn v škôlke v strede kruhu rozprával deťom o tom ako sú Vianoce a narodeniny hlúposti. Potom vysvetľuje deťom. A v novej práci mám 3ks. Ona veľmi zlý človek,ale to asi nesúvisí s vierou. Neoslavuju narodky, Vianoce. Od riaditeľa vyžadovala,aby vianočný večierok premenoval na pracovnú poradu 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

betulinka1
15. sep 2024

Poznam, ziju normalne ani by si nevedela o nich, lebo nerozprávajú o tom kvoli predsudkom. Konkretne u nich vnímam iba to, ze maju inak sviatky. Inak su uplne v pohode.

marianarem
15. sep 2024

Mala som spoluziacku na ZS, nemala ziadne reci, neagitovala. Ale odkedy tam ako rodina vstupili, tak sa zacala od nas trochu distancovat. Tiez mi bolo divne, ze ako 14rocna mala v ich skupine 24rocneho priatela a vyjadrovala sa nejako v tom zmysle, ze ich dali dokopy.

zuzinka888
15. sep 2024

Ved si pozri na YT alebo na IG videa kde su ex-jehovisti a hovoria ako bolo. Ze vlastna matka sa tvari ze nepozna dieta- lebo odislo zo sekty......

zuzinka888
15. sep 2024

@betulinka1 no nemaju takmer ziadne sviatky- dokonca ani narodeniny nesmu oslavovat.

gribka1
15. sep 2024

Oni sa nazývajú bratia a sestry, takže v komunite sú si viac, ako ich pokrvní príbuzní

lenkakravcova
15. sep 2024

Osobne iba tak, že som im otvorila, chceli mi rozprávať o Biblii, tak sme si pokecali o častiach, ktoré hovoria o prorokovi Muhammadovi a odišli asi s informáciami, ktoré nečakali 😄😄😄

dadis
15. sep 2024

Mame v rodine. Najprv boli obaja manzelia, aj deti v tom vychovavali. Obe dcery hned po 18 odisli z tej cirkvi. Potom aj manzelka. Len ujo stale chodi na tie stretka a tak. Ale inak maju manzelstvo dobre, mam ich oboch velmi rada. Dokonca uz kvoli vnukom aj oslavuju Vianoce, narodky a pod., co kedysi tiez nie.

lenkakravcova
15. sep 2024

@pininka1 v tých vianociach a oslavách majú ale pravdu. Prorok Ježiš sa narodil v čase, keď sa v Palestine vonku pásli stáda v noci a ostávali bez zastrešenia. To znamená, že bolo teplo. Čo vychádza na obdobie cca júl - august - september v danej oblasti. Korán to špecifikuje na čas dozrievania datli, čo je prelom augusta-septembra.
Ak niekto chce oslavovať narodenie Ježiša, mal by tak činiť vtedy. 🙂 (ale proroci svoje narodenie nikdy neoslavovali, ani ich rodiny neoslavovali narodeniny - nie je to úplne že zakázané, ale nie je to Bohom stanovený sviatok, v tom majú jehovisti pravdu).

svetlonos
15. sep 2024

Pozri na youtube tých co vystúpili. Vyzývali mozgov a za komunistov casto mizli "zvláštnym sposobom" mladí ľudia a všetky stopy hlavne tie posledne, viedli k jehovistom, to interná info so špeciálnej služby... Ale jasne, ze v novinách sa o tom nepisalo.

svetlonos
15. sep 2024

A naviac - kreteni nechajú zomierať deti koli transfúzna krvi? Pustila by som im žilou, nechcsi to zažijú samy. Ale pri detoch by mal zasiahnuť, zákon, ten štátny.

suptdi
15. sep 2024

Mal som v rodine, pokiaľ sa s nimi bavíš o pečení koláčov a iných "neutrálnych" témach, dá sa s nimi, ale nesnaž sa ich sa spoznať ich hlbšie, ak si ako tak normálna bude ťa z toho obchádzať mráz.
JE TO REGULÉRNA SEKTA.
Drž sa od nich čo najďalej.

betulinka1
15. sep 2024

@zuzinka888 to viem, pisem, ze maju tie sviatky inak. Mne je to uplne jedno, kto s kym a ako, kym mna niekto nepresviedča. Inak minule mi volali z Dôvery, ze ci prejdem k nim, a teda mne to tiez pripadala ako sekta rečami a otazkami co pani spustila. Podla mna to bol horší nátlak ako jehovosti, co volakedy klopali na dvere. 🤣🤣🤣

xenia65
15. sep 2024

Tak ja dnes, cca 11.00 varím obed, a tu zrazu niekto klope na dvere. Otvoríma tam ľudkovia muž a žena, okolo 50-60, jednoduchšieho výzoru a vraj mi prišli niečo zvestovať... Vtedy som pochopila, poďakovala a v šoku zavrela dvere. Bývame v novej štvrti cca 3 mesiace a už nás objavili 😤🤣🤣🤣

autor
16. sep 2024

Ďakujem vám, veru zaujímavé veci. Minule som tiež jednu videla na ceste prehovárať niekoho, tak ma napadlo, ako vlastne žijú,aj keď dovnútra rodín nevidíme nikto.

andreatytler
16. sep 2024

Leah Remini robi dokument o scientologii a jednu (alebo 2) casti venovala jehovistom.
Pozri si ak vies anglicky https://www.dailymotion.com/video/x7z4vx9
Povodni clenovia tam rozpravaju svoje pribehy. Je to priserne.
Ja som bola voci nim velmi benevolentna tak ako som ku vsetkym nabozenstvam a vzdy ked prisli, tak som ich slusne odmietla, ale synovec zacal chodit s jehovistkou a tak som si o tom zacala nieco viac citat a podla mna je to hrozne zle nabozenstvo. Teraz ich zeniem od dveri velmi razne.

autor
16. sep 2024

@andreatytler a prehovára ho,aby prestúpil k nim? Conja viem, tak oni sa majú dať dokopy len s jehovistami, lebo aj vo voľnom čase sa dotýkajú len s nimi,alebo mali by sa

pininka1
16. sep 2024

@lenkakravcova tu hovoríme o niečom co sa slávi roky, vianoce tu nemáme rok ani dva a vysvetľovať to takto deťom...chápem keď je niekto iná viera a vysvetli to, ale povedať decku ze neoslavujete vianoce lebo môže dostať darček hocikedy je úbohé a nepodložené rovnako ako to prečo nechcú prijímať transfúzie krvi