Ahojte, chcela by som sa opýtať,nie nato aka som krkavčia mater že si chcem dat pohar vina a podobne mudrosti. Ale ak su tu nahodou mamičky čo si na oslave chceli aspon pripit sampanskym. Ako sa to robí, ked budem mať odsaté mlieko v chladničke/mrazničke tak na kolko krmeni mi ho treba mať odsaté? Resp. Kedy už moje mlieko nebude "toxické" a taktiež pri konzumovaní napriklad sushi alebo podobných vecí?
posielam clanok, ktory ma ako v sucasnosti tehotnu a teda abstinujucu vinu muchu dost zaujal a prekvapil 😁
https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/a...
no ja som vcera vypila 4 male piva a potom ked som kojila syna tak si az mlaskal ako mu chutilo 🙂
@denden77 super tak mam to cierne na bielom😁 dakujem.👍
to fakt nevydrzite chvilu nechlastat?
@alana1 😂😂👍
@merkelica nie, mam narodeniny tak si chcem dat pohar sampanskeho predstavte si 🙂
myslel som skor pani, co vypije 4 male piva a ide kojit. na priemernu zenu je to 1,5 promile, co je uz excitacna opilost az mierna opilost.. no nechcel by som aby ma kojila opita matka...
Ked si dam Len pohar vina nic neriesim, Ked si vsimnem ze sme sa zakecali a vypili sme s manzelom celu flasu Tak vyberiem z mrazaku odstriekane, to mu dam a nadranom uz dojcim normalne
@merkelica určite nevypila 4 piva na ex a potom šla kojiť
Kľudne môžete nič na tom nieje
@alana1 a nech sa paci pani odbornicka mozte studovat https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJM1991100332...
@sunny8 ale ved vas to nikto nenuti pit...je ine pit v tehotenstve kedy to dieta dostava priamo a ine ak zena dojci...dalej je dolezite pozriet sa na to kolko toho vypije, aku hmotnost ma zena a za aky cas to vypije...alkohol je nebezpecny ak sa s nim prehana ale to je so vsetkym...
Neries ja si tiez s manzelom dam v piatok vinko a nic mojmu dietatu nieje 🙂 by si sa musela opit pod obraz bozi aby sa to v mlieku prejavilo 🙂
Takze ani odsavat ti netreba
Ja som počas 1,5 roka, kedy som kojila jedla a pila všetko, na čo som mala chuť. A dieťa nemalo žiadne problémy so zažívaním a ani ja s kojenim.
Trdý alkohol a ani pivo nepijem tak či tak a to, že som si občas dala večer pohár vína, keď už bábo spalo som fakt neriešila. Aj kávu som si dala.
Všetko s mierou a rozumom 😉
@alana1 4 malé pivá? Tak jedno by som ešte pochopila, ale 4? A že nie je škodlivé, ale zdraviu prospešné, no to možno tak to jedno, aj to len ak sa bavíme o dospelom človeku, nie o dojčati. Veď je to alkohol. A ten prechádza do materinského mlieka. Ja toto fakt nepochopím. Veď keď to niekto nevie bez toho prežiť, nech si dá jedno, ale nie 4. ☹
@smejko25 nie ja urcite viac ako 1 pohar max 2 pohare za cely večer nevypijem to by som ozaj ležala pod stolom kebyze si dam viac po tomto 10 mesačnom abstinovani 👍😂
nie je jedno, ci a kolko sa vstrebe do mlieka??? tak bud nechcem, aby moje male babo prijalo hoci kvapku alkoholu a pokial nie som socka, tak to tie mesiace bez pohara vina a podobne prezijem alebo je mi jedno, ci bude mat v telicku alkohol a potom sa nepytam, kolko sa vstrebe a za kolko sa to vyluci. za mna, nedala som si ani v tehu ani pocas kojenia, nekojila som teda roky, tak uplne v pohode som vydrzala. milujem rady tipu - nic sa nestane. no a ked sa zrovna stane, tak to maju na krku jedine rodicia. a pokial nemusim podkopat inteligenciu svojho dietata, tak to neurobim...
@zabina27 necitim sa ako socka zato absolutne 😂 ked budem kojiť 4 roky tak 4 roky mam byť otrokom dojčenia a odopierať si spoločensky život a nepiť ani kavu ani žiadny energeťak a na oslave svadbe si nedam jeden pohar? Hmmmm....
Bez alkoholu ani rana. Neviem, či sa na vás rehotať, alebo z vás hodiť šabľu. Fuj, zle mi je z niektorých tu. To fakt bez alkoholu neobsedíte?
Ja kojím a keď som bola malú ukázať v robote, mimochodom robím vo vinárstve tak som si pohár s kolegami dala.. A myslím, že malej sa nič nestalo