Počuli ste už o plochozemcoch?

5. aug 2021

Počuli ste už o plochozemcoch? Popri tých všetkých konšpiráciach ohľadom korony som sa preklikala až k tomuto. A prote nechápem. Pozstavuje sa mi rozum, ako v dnešnej dobe môže niekto vôbec uvažovať o tom, že Zem je plochá. Títo ľudia veria, že nad Zemou je kupola a okolo Zeme je len nejaká ľadová stena. Len mi nedáva zmysel, že teda asi vedia o tom, že existujú aj iné planéty v slnečnej sústave a tie sú gaľaté. Ako môže rozumný človek veriť v dnešnej dobe tomuto? Ja sama mám rada konšpirácie, ale len ako hobby. Prečítam, pousmejem sa, vytvorím si názor, možno hľadám trhliny, argumenty. Aký je na to váš názor?

solange7
5. aug 2021
ella_price
5. aug 2021
masinka
5. aug 2021

asi v skole nedavali pozor a citali pod lavicou Pratchetta

hederamonstera
5. aug 2021

Pocula, nech si kazdy mysli co chce, pokial to nijako nezasahuje do zivota druhych

slovakboy
5. aug 2021

Chceš nejaké argumenty? Viem ich vysypať hneď niekoľko. Alebo sa pýtaš skôr na ich motívy prečo to robia? Lebo s tým ťažko pomôcť

ndrag
5. aug 2021

Flat Earth je moja oblubena konspiracia ❤ 😂.

autor
5. aug 2021

@ndrag aj konkretne nejakeho plochozemca poznas,? 🤣 mna dorazilo jedno dievča na fb. A som z toho nešťastná, lebo sa dosť vyjadruje aj ku očkovaniu a kovidu. A potom ľudia ako ja, neočkovaná zo zdrav. dôvodov, som hodená do jedného vreca s takýmito konšpirátormi.

slovakboy
5. aug 2021

Očkovanie a plochozmci sú dve rôzne veci. Dôkazy o guľatého Zemi sú nepriestrelné. Dôkaz o tom že ti vakcína nespôsobí problémy neexistuje. Nedali by ti podpisovať papier o tom že berieš zodpovednosť na seba. Chceš nejaké tie argumenty teda?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
5. aug 2021

@slovakboy sem s nimi

ndrag
5. aug 2021

Nastastie nepoznam plochozemca 😀, iba z diskusii na internete. Ale poznam vela konspiratorov, co veria na rozne sprisahania, nikto z nich sa nechce dat ani ockovat, za to im nevadi tetovanie (ani modry a zeleny pigment), anesteza u zubara, silne lieky na alergie a ani botox v tvari 😀. Vidim tam len jednu spolocnu crtu - naivitu. Inak su to rozne inteligentni ludia, cize sa nnemozem vyjadrit, ze su vyslovene hlupi.

kittykat22
5. aug 2021

Je dost mozne, ze je to nejaka recesia. niekto si robi dobry den, a potom sa zabava ako si tato fama zije vlastnym zivotom

ichbinich
5. aug 2021

Ano, flat earth je super 😀
A pocula si uz o The Flying Spaghetti Monster? A tedjeho vyznavacoch, pastafari?
Pricom tam je velky rozdiel, flat earth to myslia vazne, ale flying spaghetti monster a pastafari je recesia...

ichbinich
5. aug 2021

@masinka
Jasne, kazdy, kto cital Partchetta vie, ze Zemeplochu nesu na chrbte 4 slony, ktore stoja na pancieri velkej korytnacky A'Tuin 😂

slovakboy
5. aug 2021

1. Osobne som videl vynarajuce sa lode v prístave z poza obzoru. 2. Z lietadla alebo z Vysokých Tatier je vidieť zaoblenie Zeme. 3. Hviezdy v noci menia svoju výšku nad obzorom s meniacou sa zemepisnou šírkou pozorovateľa. Základ navigácie používaný ešte pred našim letopočtom. Mimochodom uhly rovnobežiek súhlasia s elevačným uhlom Polárky ktorá jediná v noci nerotuje čiže je presne nad severným pólom. Dá sa tak jednoduchou geometriou vypočítať aj priemer Zeme. 4. Polárka zapadne za severný obzor na rovníku a na južnom obzore sa vynorí z vody suhvezdie Južný kríž. Ako vysvetlia plochozemci dve rôzne nočné oblohy čiže kupoly v rovnakom čase na jednej plochej Zemi? A ešte k tomu sa točiace do opačného smeru? 5. Najkratšia vzdialenosť z Ruska do Ameriky pre lietadla je cez severný pol. Prečo lieta spoj Frankfurt Shanghai ponad Helsinky? Chce si zalietať? 6. Foucoltovo kyvadlo dokázalo rotáciu Zeme ešte v 19. storočí. Nie jej guľatosť. Coriolisova sila je sila ktorá ťa zhodí nabok keby si vykročila zo stredu rotujúcej platne na jej okraj. Tá istá sila stáča to kyvadlo aj na Zemi. Čo ale dokazuje že Zem je guľatá je to, že na Južnej pologuli stáča to kyvadlo do opačného smeru ako na severnej pologuli. 7. Ako sa udržia družice Zeme nad ňou a nespadnú? Je ich predsa vidieť aj voľným okom. Ak by lietali pomocou paliva tak by im došlo za pár sekúnd. 8. Ako sa podarilo ľuďom oboplávali celu Zem? Atd atd. Je ešte veľa iných dôkazov zatmenia Mesiaca našou Zemou sú okrúhle atd atd

jaroe
5. aug 2021

Kašli na vrece, je to žiaľ súčasť nátlaku - onalepkovat, zosmiesnit, aby sa ľudia báli mať svoj názor na nieco.

hiro
5. aug 2021

Nanestastie ludia u nas uplne preskocili spodne priecky a rovno naskocili do kompletnych bludov v cervenej oblasti odkial niet navratu a clovek je schopny uverit aj uplne kompletnej hluposti...

hiro
5. aug 2021

Alebo tu je to tiez zhrnute... mozete dorana googlit co je co 🙂

queen_mary
5. aug 2021

Emma drobna je asi najznamejsia fanusicka tejto teorie na slovensku 😅

nerya
5. aug 2021

@ella_price 😂😂😂😂😂

vanda323
5. aug 2021

Počula som o nich, no neodsudzujem ich, každý má právo veriť čomu chce

ichbinich
5. aug 2021

Ale ako kukam na tu prvu mapku od @hiro, tak flat earth je uplne logicka oproti "repilian overlords"
Ale zase, netreba pozerat daleko do minulosti, ked ludia verili na bosorky, posadnutie diablom atd. (stredovek az po dnesok), nosenie amuletov (detto). Takze, kedze ludtsvo sa z hisotire nie je schopne nic naucit, vsetko sa opakuje...

haley7897
5. aug 2021
ichbinich
5. aug 2021

@haley7897
😂
Niekedy musim davat pozor, aby to sa z exercise nestalo az concussion 😀

haley7897
5. aug 2021

@ichbinich ako, toto je tak super konspiracia. Toto tromflo aj Kennedyho ktorý cestoval s trumpom počas rally a schovával sa v zákulisí 😂

danim
5. aug 2021

@queen_mary akej teórie? Že Zem je plocha? To snáď nie.

danim
5. aug 2021

@queen_mary 😅😅😅😅😅🤣 no kokos... na dnes som už videla počula všetko... môžem ísť spat🤪 moderátor najlepsi.... ale si na pochybách .. ( malú nádej dával ) heh .. no mam dosť

minimie
5. aug 2021

@slovakboy &all Nepýtala náhodou tie druhé argumenty? Lebo autorka nevyzerá, že by mala pochybnosti o guľatosti zeme 😁. Niečo v zmysle - piloti lietadiel letia rovno. Ak by bola guľatá, tak by museli lietadlá stále klesať inak by odleteli do vesmíru po rovnej čiare. 🤔🤔. Ale gravitáciu ktorá ich ťahá smerom dole už odignorujú 🤦. Pri zanedbaní určitých okolností sa dá vyargumentovať buďaká somarina a oni to zámerne podajú tak, aby si to ľudia nevšimli. Toto je nikdysanekončiaci boj. Dokonca som už počula aj také, že niektoré konšpirácie vymysleli ONI (dosaďte si podľa obľúbenej konšpiračky že kto, lebo ja som už stratila prehľad) preto aby zámerne zdiskreditovali nepohodlných ňúralov, ktorý by im ich diabolský plán prekukli. A jednou z nich je práve táto blbosť o plochej zemi. Inak, existuje aj teória dutej zeme. Že sme vnútri. 😅

ella_price
5. aug 2021

@minimie Dutá zem? Jemine 😂 Ale čo sa čudujem, minule prechádzam okolo telky a tam na prima zoom vysvetlovali, ako sú sfingy vlastne dôkazom toho, že mimozemšťania sa snažili vytvoriť chyméry 😂