Prosím vie mi niekto poradiť?
Pes ma 2kg začal mi hnackovat. Dala som o 19 30 čierne uhlie jednu tabletu. Diétu a vodu ma. Kedy môžem dať opäť čierne uhlie? Vďaka za radu
Dala by som prvy den hladovku, len nech pije. Druhy den nech spapa trochu kuracinky s ryzou a ked to neprejde tak k vetovi. Cierne uhlie max jedenkrat denne. Viac by som sa asi bala..
veterinar, moze to byt aj zapal tenkeho creva..
Riesila som to pri psikovi a mackach vzdy tak ze cierne uhlie. Dietu ( vodu+len granule) a poradili mi ze kusok suroveho masa ( ale musi byt prejdene mrazom a potom rozmrazit) vraj im to tu floru upravuje. Ale som len laik. Tiez som z kazdym potom po 3 dnoch ak nepreslo sla k veterinarovi.
Granule pri hnacke nie su uplne dobra volba, je to suche a drazdi to sliznicu creva,ktora je uz aj tak podrazdena. Ak to pretrvava jeden den, nemusis hned ist k vet.ak nie je apaticky a pije. Jeden den hladovka, druhy rozvarena ryza s kuracim masom, idealne kupit probiotika pre psy, zozenies. Ak by hnackoval aj dnes, pridruzila by sa apatia,tras,vracanie, chod na vet.
Mame 2kg psiky, a ked sa to stane (zvycajne ale viem, co to sposobilo - viem, co zozrali), tak cierne uhlie, cistu varenu ryzu (len s vodou), granule, kusok varenej rozpucenej mrkvy.
Ak to do dvoch dni neprejde samo, alebo ak sa psik javi uz v ten prvy den letargicky, smutny, utiahnuty, tak veterinar.
@karhu keď už se pri tom, môže to byť aj otrava, zlyhanie obličiek alebo pečene, takže netreba strašiť, ale pokúsiť sa najprv liečiť doma. Veterinár by aj tak určil diétu a maximálne by mu dal nejakú injekciu...
@kockopes2206 ja som to vždy riešila veterinárom lebo to nie je prvý krát. A tiež viem z čoho to je. Jednoducho z hovna. Naposledy jej robil vet aj test na baktérie v tele a nič negat. Tak preto chcem skúsiť domácu liečbu a nie hneď injekcie. Len neviem dávkovanie pre tak malého psa čierne uhlie... nevieš poradiť?????
@slniecko_12 nas mal 3x zapal tenkeho creva, domaca dieta by mu nepomohla, lekar hned zistil o com je, dal antibiotika, lieky na doma..cize ak uz mam psa, nebudem na nom skusat domace recepty a setrit, ale necham to na odbornika..o to skor ked je to pes maly a hnacka by ho mohla do par hodin zabit..
@karhu pokiaľ by pes normálne pil a prešlo mu to do dvoch dní, tak netreba nikam zbytočne lietať...vy tiež nejdete s hnačkou hneď k dr.
@slniecko_12 to je pravda🙂 dam si hylak
ked nas hnackoval v norme, jedol 2 dni ryzu a preslo to, ale ked to bolo bez akejkolvek kontroly nad telom, sklenene oci a ocividne nie "obycajna" hnacka, bezali sme k veterinarovi
ak autorka vie z coho to je, tak ok, o davkovanie by som sa aj tak poradila telefonicky s veterinarom..kedze tu asi nik nevie
@ssandyy ja ti davam za pravdu, ze netreba hned vet. S hnackou sa kazdy chovatel stretne a musi ju vediet vyriesit, ked je to len hnacka. Ked mne pes hnackoval moc, davala som vzdy smectu..odporucane vet. a to pekne zaberie. Rozrobis s vodou do striekacky,malinko fuknes do pusy. Trosku. A probiotika probican. Smectu davam len ked je to silna hnacka, iank staci probiotika, uhlie som nedavala nikdy, davala som humac a probiotika. Humac je podobny ako uhlie, tym len troska posypat stravu. Aj moja je obcasny hovnozrut, tak to poznam. N3davaj mu granule, bude mu to drazdit crevo. Len na druhy den ryzu, ale musi byt rozvarena,hladka s chudym masom, kludne aj vodu v ktorej si maso varila. Ak by uz dnes nehnackoval, na veceru mu daj. Probioticku pastu mam vzdy doma,odporucam
@karhu asi áno skúsim zavolať. Lebo nik mi na to neodpovedal. Áno je to z hovienka. A boli sme kvôli tomu u vet 3krat kde jej robila aj test. Injekcie zabrali hneď... zdá sa že aj čierne uhlie lebo v noci zatiaľ žiadna hnačka. Uvidím dnes ake bude mať hovienko ak sa to nezlepší zajtra ráno hneď pôjdem. Len som nechcela hneď do nej zas davaŤ injekcie. Teraz som volala veterinarke. Tak už viem dávkovanie
@kockopes2206 ďakujem pekne. Začalo to včera večer okolo 18tej. Už poznám tie jej hovna ked začína u nej hnačka... preto som jej hneď dala čierne uhlie prvý krát. Zatiaľ som to vždy riešila s vet ale chcem jej skúsiť pomôcť aj bez injekcie.. dnes jej dám diétu už ma od včera večera tak dnes ešte potiahne. A možno trošku ryze spravím. Volala som akurát vet že v pohode čierne uhlie a povedala aj dávkovanie. Naša je tiež sem tam hovno zrut asi jej kúpim nahubok že neotvori ani tu papulku 😀
@slniecko_12 kuracinka sposobuje psikovi hnacku...vynechaj kuracinu...a uvidis zmenu..nas pes akonahle zje kuracie..prdi a serie o stosest az mi je ho luto...
@malva123 tak je alergicky na kuracie, to neznamena, ze posobi zle na kazdeho psa. Keby mu vadi kuracie, vadi mu stale, nereagoval by len po zjedeni hovienka. Dnes je u ludi absolutna posadnutost alergiou na kuracie. A pri tom alergia moze byt u psa rozna, obilniny, soja...ked tvoj reaguje na kuracie, proste mu ho nedavaj
Zienky a viete mi poradiť alebo vaše skúsenosti čo dávate papat vašim miláčikom???? Ja jej väčšinou robím domáce myslím teda kuracinu a bravčové vo vode. Sem tam ma pauzu a papa granulky ale chcela by som niečo viac No neviem čo môže. Viete mi ešte dať nejaké rady? Dávate aj kúpené konzervy?
@ssandyy ja neviem poradit ale ja mam civavu ma 1,2 kg a ked ma nieco take tak jej davam varenu ryzu .Tu davala aj moja mama jej civave ked mala tento problem poradili jej to v TT na veterinarnej nemocnici .Ak zacne byt pes letargicky tak potom ist na veterinu .Podla mna ked dostane polku nic sa nestane .Tam mu nema co pokazit .
@hors akurát som jej uvarila čistú ryzu a všetko spapala. Nedala som jej veľa tak uvidíme dúfam že pomôže. A čierne uhlie ráno vylizala bez nejakého oblbovaka alebo kamuflaze. Je to vsezrut 😀😀😀
Zatiaľ mi nehnackuje ale zatiaľ ani nekakala. A ja len pozerám kedy vyjde bobek a môžem si vydýchnuť 😬😬😬
@ssandyy verim poznam to ja mam dve take opicky a ta najmensia ma obcas hnacku a to je nie pes ale zralok 🤣🤣ta by zozrala aj mna .Tiez su to milacikova a najmensia je ešte aj opica jedna rozmaznana🤣.Kedze hnackovala tak bobecek bude asi az zajtra urcite ma prazne crievka teraz .Drzim palce aby to bolo dobre 🥰
ryza je na taketo veci super a nam napriklad vet odporucila, nechat aj trocha tej vody, v ktorej sa ryza varila. samozrejme davkovat po malych mnozstvach a ked tak castejsie
@ssandyy ak jej do toho masa nedavas aj zeleninu, ovocie, nedoplnas mineraly...tak nechaj ako zaklad granule. Samotne maso jej nepokryje vsetky vitaminove a mineralne potreby. Ja si osobne netrufam na varenu stravu. Vela masa takym malym psom znici postupne aj oblicky, ked budu starsi, samozrejme nemusi, ale je to vela proteinov. Nekaka vela? Myslim velke kopky, ak hej, je to nadbytocny prijem. Ak granule, super su n&d, konzervy solo. Mozes davat zeleninu, ovocie, ale nie vsetko..treba si to nastudovat, lebo niektore druhy su pre psy jedovate. Maso davam ja osobne surove, aj zeleninu aj ovocie. Ale to len niekedy, inak ma granuly, konzervu,zeleninu, 1xtyzdenne vajicko.
@ssandyy Počkala by som 2 dni, ak hnačka neodzneje tak k vet. Ale ak je psík malátny, stále spí tak by som zašla čo najskôr. A čierne uhlie myslím že o 12h
@zdrsjsjiwwi ďakujem ďakujem ja som už volala s vet ako sa davkuje to uhlie. Už to prešlo.... liečba zabrala a nemusela byť injekcia. Som šťastná. Ma krásne tvrdé hoviiiiinko 🥰🥰🥰 nikdy by som nepovedala že sa budem tak tešiť z hovinka 😀
@ssandyy Práve hnačkujeme aj my :( asi to bude z novej konzervy...ach jaj. Nejak som to privolala.
@ssandyy Treba ísť k veterinárovi, to môže byť aj niečo vážnejšie - zápal pankreasu.