Otázka dňa: Robíte si zásoby potravín kvôli koronavírusu?

redakcia
11. mar 2020

Ľudia v obavách z rozšírenia nákazy skupujú v obchodoch trvanlivé potraviny. A my sme zvedaví, či si aj ty doma robíš zásoby alebo práve neveriacky krútiš hlavou, keď o tom počuješ v médiách.

Podobné otázky kladieme 3x do týždňa na našom Facebook messengeri a aj ty môžeš prispieť svojim názorom a ovplyvniť tak výsledky každej ankety. Stačí kliknúť na https://i.modrykonik.sk/39SiaNb a odpovedať na prvú otázku.

Ako dopadlo hlasovanie na Facebooku?
29 % žien si pripravuje doma zásoby, keby dačo. Zvyšných 71 % sa to zdá ako zbytočná panika.

dazdovka
11. mar 2020

ja som vcera kupila 4 tuhe sampony, to jedine by nam chybalo, lebo ryzu kupujem zvycajne cca 10kg balenie, maslo tiez kupujem na kila (davam do mraznicky), muku sa mi dari vzdy kupit 3kg ked si spomeniem, ze nemame a potom cely tyzden nakupujem muku lebo zabudnem, ze napr. den predtym som uz bola, takze potravin mam urcite zasoby na mesiac aj keby nehrozila karantena... A mydlo, alebo praci prostriedok si viem vyrobit, toaletny papier mam uz len na 2 tyzdne, tak to by sme sa spolahli na bidet v krajnom pripade, ale keby nam k tomu este zavru vodu, tak to by uz fakt slo o zivot...

mirkava
11. mar 2020

@redakcia zasoby nemam len viac mydiel nakupenych..... situacia je napäta a necudujem sa ludom ze sa boja, aj ja sa bojim..... spravat sa zodpovedne a drzat si palce nech sa toto rychlo skoci.....

mirkava
11. mar 2020

@redakcia zasoby nemam len viac mydiel nakupenych..... situacia je napäta a necudujem sa ludom ze sa boja, aj ja sa bojim..... spravat sa zodpovedne a drzat si palce nech sa toto rychlo skoci.....

janett_332
11. mar 2020

Každý má podľa mňa ako takú zásobu doma, nik nemá prázdnu chladničku. Mám všetkého tak ako zakaždým, ako ľudia to s tým výkupom potravín už preháňajú. Aj tak tá múka má len pol ročnú záruku

brita7777
11. mar 2020
veronikaszabova
11. mar 2020

Klasika ako vzdy, nic naviac nekupujem. Spajzu ani mrazak prazdny nemame.

airaw
11. mar 2020

Kvôli corone nie, ale vždy máme doma zasoby

rinsh
11. mar 2020

@redakcia my sme zásobení aj keď nič nehrozí. Manžel je nákupný maniak, takže ja mam vždy všetko asi pred pól rokom mi priniesol 20kg múky. Lebo bola v akcii 😂 takže my hladom nepomrieme 😀

eliska13
11. mar 2020

@rinsh čo robíš z toľkej múky?😀
Nemám zásoby iba bežne zásobenu domácnosť ako vždy.

asia83
11. mar 2020

@redakcia Nie.

rinsh
11. mar 2020

@eliska13 je pekne odložená a keď mi dôjde v dóze tak dosypujem 😂 doteraz mám ešte 10kg 😁😁😁

eliska13
11. mar 2020

@rinsh aha, tak pozor na mole😅ja som minule mala malo struhanky 2 susedam som písala čo mi trocha odsypu pršalo nechcelo sa mi do obchodu ani jedna nemala😀tak ešte som na tom dobre so zasobami

lucka_ke
11. mar 2020

vždy nielen teraz mám doma zásoby cestovín, ryže a konzerv, špeciálne teraz sme dokúpili kartón mlieka a mäso do mrazničky, inak nič

lenka2710
11. mar 2020

Ja mám počas roka tiež vždy zo 3 kila ryze, múky takej aj takej, cukor, soľ, cestoviny, mrazak tiež pravidelne dopĺňam! Vždy na výplatu sa robí väčší nákup a potom už chodím napríklad len na mliecne výrobky a pečivo! Mlieko tiež kúpime vždy kartón, zeleninu si nakúpim a dám do mraziaka! Takže ja takto fungujem celý rok, nie len teraz

tom_i
11. mar 2020

nakoľko nemám špajzu a pivnica v baráku je aká je, mám len to čo vždy 2 balenia špagiet, 2 konzervy na špagety, nejaké tie rajčiny nelúpané, dcéra má nejaké špenátové cestoviny, asi ale fakt asi 1 rezance, múku 1 polohrubú a 1 hladkú (tu mám asi radar na kvalitu, lebo ja keď je otvorím hoc rovno z obchodu mám tam aj proteíny v podobe chrobače), takže ak by som kúpila 5 kg múky mám to aj s pridanou hodnotou, ryžu máme nejakú čiernu, ale to si kupuje muž s dcérou lebo mne nechutí, zemiaky asi 1 kg lebo v potravinovej skrinke aj tak vyklíčia a zhnijú, k tomu nejaké paštéky, rybičky v tomate (to milujem) a muž tuniaka. chleba a rožky piecť neviem takže sa spolieham, že pekári nebudú chorí a ľuďom sa vráti zdravý rozum a prestanú škrečkovať jak keby išla vojna

vikusjk
11. mar 2020

Nenakupujem vo vacsom, ako zvycajne, ale popravde, ked som v pondelok po praci po tom, co oznamili, ze zatvaraju skoly, isla do potravin a uvidela tie prazdne regale, som si povedala ze kua sak my nezomrieme na koronu, ale od hladu, lebo ludia vykupia vsetky potraviny (myslim to usmevne samozrjeme).

katka708
11. mar 2020

Najskôr som nad škreckovanim krútila hlavou ale asi davova psychoza funguje 😊 tak dom kúpila z každej múky po kole. 1 ryžu cukor a olej navyše. Mlieko mame každý deň čerstvé od kravičky a mäsa v zásobe bezne tiež.aj domáce konzervy a aj kvások v chladničke takze nejaké obavy nemam. Skôr sa bojim o nedostatok liekov alebo ovocia a zeleniny ale za dva mesiace aj to budem mat vlastné...

mareka49
11. mar 2020

Nemam zasoby nicoho.
Tak standardne po kilo dve muky zo vsetkeho, ako mavam vzdy.
Len som si do kosika hodila susene drozdie.
Ma to dlhu trvanlivost.
Inak nic

metuzalem
11. mar 2020
sense
11. mar 2020

Ziaden hamster nakup nerobim raz za mesuac robim velky nakup trvanlivych potravin a potom dokupum len ovocie zekeninu a mliecne veci... jedine coho mam vacsiu zasobu su cestoviny asi 5kg roznych tvarov,kedze moje dieta oblubuhe cestoviny a ma ich 3x do tyzdna a 4den spagety (a neda si vysvetlit ze je to to iste)...(tie mavam.aj bez korony, a kupujem do zasoby vzdy krd je oblubena znacka v akcii) ale ludia "saleju " s nakupmi aj pred sviatkami .... tak teraz mozu povedat ze tych x kilo muky potrebuju kvoli korone...

mirola
11. mar 2020

Mne doma vydrzi olej, muka, cukor tak balenie 3 roky. Teraz som kupila z kazdeho po jednom a ano nebyt Corony to nekupim, este mam po pol kile uz dva roky v spajzke.. 🧟‍♂️

stanulienkat
11. mar 2020

Nie,nerobim zasoby. Keby odzajtra zavreli obchody,o tyzden umreme od hladu.

nikiki29
11. mar 2020

Mám doma 1 kilo z každej múky, možno 2 ryže, cestovín snáď aj 5 a mäso v mrazaku... nemyslím si, že umrieme hladom aj keby nič nedokúpim 😊 mydlá máme 2 ako vždy.
Viem, že ľudia majú strach, ale nechápem takéto škrečkovanie a boj o mydlo. Ľudia čo vykúpili mydlá po 10 a viac kusov asi zabudli, že na to aby neochoreli si musia umývať ruky všetci, nie len vyvolení 😊

sapetka
11. mar 2020

Ano tak na 2t

nikyball
11. mar 2020

Mne príde smiešne čo ľudia predvadzaju ale prajem im nech im tých 30 kilov múky,15 kilov ryže a 20 mydiel zachráni život.

majamat
11. mar 2020

nie

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
raffaella
11. mar 2020

nie, nerobime si zasoby, mame doma standardne zasoby, t.j. par omacok na cestoviny, asi 1kg muky, 2 kg trstinovy cukor, pre deti kakao, mrazak taky akurat. Kaufland mam pri dome a aj dnes potvrdila ministerka Matecna, ze vsetky retazce potvrdili ze zasobovanie bude prebiehat uplne standardne, maximalne nejaky velmi kratkodoby vypadok nieocho moze byt, takze ozaj ta nezmyselna panika je pre mna ovela vacsia hrozba ako samotny virus.

patha155
11. mar 2020

Ja mam zasoby stale. Zboznujeme cestoviny, tie robime pravidelne, takze z tych mam x baleni roznych druhov. Muk mam tiez zopar kil, ale to skor preto, ze si robim aj domace rezance a mrvenicku, peciem chlieb, vela vypekam 🤷‍♂️ u mna je to nutnost, ziadna korona 🤷‍♂️ mlieka mam asi 3 krabice trvanlive a cerstve kupujeme casto, u nas ide liter denne. Ale ako pisem, u nas su to bezne veci. Nejdem sa pobit do retazca pre dezinfekcne mydlo 😁 SVK je na tom relativne stale dobre v porovnani s Talianskom.

dee01
11. mar 2020

@rinsh 20kg muky 😕😂, to pečieš aj chlieb z neho asi a tak...mne by to mole zožrali každy týžden zbehnem raz na väčší nakup, mám rada tiež, ked je všetko doma, ale zas s mierou, nie aby som to vyhadzovala potom a hlavne trvanlivé potraviny...