Ahojte, chcela b yosm sa informovat na podmienky a ako mam postupovat, ak chcem odisť z práce počas skusobnej doby -3 mesiace, nebola som v robote ani mesiac. Nie je tam žiadna pokuta? Dakujem
Napísať formálny list, zo slušnosti. Žiadne dôvody neuvádzať, ak nechcete. Proste ku dňu (aj zajtrajšiemu) odchádzam, dať jednu kópiu podpísať a zajtra už neprísť.
Takze im to mozem odoslat aj cez email vsak? stiahnem si vzor vyplnim podpisem, preskenujem a odoslem?
@milujem_modu mozes
dakujem Vám, aj sa cítim blbo, ze som tam nebola ani mesiac a odchádzam
@milujem_modu ale ak robis niekde na prevadzke je dobre to povedat sefovi, aby si zariadil pracu bez teba
@pribinak ja im to hned dnes odoslem, lebo dnes som bola v práci, ale nebol tam šéf, takze som to nemala ani komu povedat
je to sukromnik, takze prácu vedia aj bezomna urobit
@milujem_modu nie a v skusobke dokonca nemusis ani pisomne, povies ze odchadzas a hotovo, ty nie si povinna tam ani uz prist, aj keby si pocas smeny povedala nadriadenemu, ze od zajtra koncim uz nepridem, musi respektovat, aj ked ja som tak odchadzala viac x a oznamila som vypoved v ramci skusobnej doby najprv slovom a dodala som pisomne
@vikus17489 Dakujem krásne za info, no pre istotu im odoslem do emailu dokument, chcem sa informovat, ako to je s vyplatením, to asi nemam ratať, že ma vyplatia za odpracované dni? a nie je tam ziadna pokuta, zato ze odchádzam?
@milujem_modu záleží akú si podpisovala zmluvu, napr.banky niektoré ba ky mali v zmluve uvedenú pokutu, žo ak odáídeš skôr ako do určitého obdobia - musíš preplatiť školenia
@milujem_modu pocas skusobnej doby mozes odist hocikedy.aj onj ta mozu vyhodit hocikedy.skusobna doba je na to aby sa clovek naucil a zistil ci mu praca vyhovuje a takisto ci vyhovuje zamestnanec zamestnavatelovi.
Vôbec žiadnej pokuty sa nemusíš báť. Pokiaľ je osoba v skúšobnej doby môže ukončiť pomer bez udania dôvodu. Daj im to písomne a nemali by ti robiť problém.
@mogaa školenia sme nemali žiadne, nikto ma vôbec nezaškoloval
@milujem_modu datum ku ktoremu koncis a v akom meste a datum kedy to vypisujes
treba tam napisat datum, ku ktoremu chces skoncit. dobry vzor si si nasla, malo by to stacit.
@milujem_modu No ale nebudete mať potvrdené, dôkaz, že to prevzali. Oni to môžu poprieť a vy budete naďalej povinná chodiť do práce. Ja by som to neriskovala. Netuším, aké sú tam vzťahy.
@asia83 ja sa tam uz nechcem vracať, takze im to poslem takto cez email, ja budem mat dokaz, ze som ten doklad odoslala.
a neviete ako to je, či su povinný vyplatit za tie odpracované dni, ktoré som tam bola?
@milujem_modu No áno, ale aj dôkaz o prijatí nimi? No urobte tak a čakajte odpoveď. Ak odpíšu, máte dôkaz.
@milujem_modu Ak máte právoplatnú pracovnú zmluvu, tak áno.
@asia83 nemusi mat ziadny dokaz ze to prevzali.. aj keby nenahlasila nic, nic sa nedeje... v skusobnej dobe vobec nie je nutne preukazovat dorucenie akejkolvek vypovede a samozrjeme nebude povinna chodit do ziadnej prace nadalej
@milujem_modu za odpracovane dni normalne dostanes mzdu, v riadnom vyplatnom termine,
@simca06022011 Dobre. Vy viete. Ja som vedela tak, že to musí byť písomne. Mohlo dôjsť ku zmene alebo som proste nemala správne informácie.
@asia83 vypoved/ukoncenie PP vypovedou, dohodou/ musi byt pisomne, ALE pri skusobnej dobe ziadna vypoved nie je... ani sa nepodpisuje, iba sa oznamuje, ze uz do prace nenastupi a je jedno ci pisomne alebo ustne. samozrejme lepsie je pisomne, lebo potom vsetci vedia co sa deje, nielen podnikatel ale aj mzdarka atd... a dokazovat sa to nemusi, nakolko za ukoncenie PP v skusobnej dobe nie su ziadne postihy.
@milujem_modu Vždy je lepšie to mať aj v písomnej forme. Nie len povedať, že končím a hotovo, lebo vieš tam potom môžu byť aj nedorozumenia, takže aspoň ten mail, že končím od tohto dátumu aby si to mala na poriadku aj oni aj ty
@simca06022011 mizes sa spytat. Presne tato ista situacia, vypoved k 25.6. s tym, ze den 25.6. uz odpracovany NEBOL. Skoncenie sef podpisal a povedal, ze za ten den 25.6. dáva absenciu. Ma na to pravo?
@milujem_modu ss
nie, nie je. len to daj pisomne.