Odchod z práce počas skúšobnej doby

milujem_modu
25. jún 2019

Ahojte, chcela b yosm sa informovat na podmienky a ako mam postupovat, ak chcem odisť z práce počas skusobnej doby -3 mesiace, nebola som v robote ani mesiac. Nie je tam žiadna pokuta? Dakujem

pribinak
25. jún 2019

nie, nie je. len to daj pisomne.

asia83
25. jún 2019

Napísať formálny list, zo slušnosti. Žiadne dôvody neuvádzať, ak nechcete. Proste ku dňu (aj zajtrajšiemu) odchádzam, dať jednu kópiu podpísať a zajtra už neprísť.

milujem_modu
autor
25. jún 2019

Takze im to mozem odoslat aj cez email vsak? stiahnem si vzor vyplnim podpisem, preskenujem a odoslem?

pribinak
25. jún 2019
milujem_modu
autor
25. jún 2019

dakujem Vám, aj sa cítim blbo, ze som tam nebola ani mesiac a odchádzam

pribinak
25. jún 2019

@milujem_modu ale ak robis niekde na prevadzke je dobre to povedat sefovi, aby si zariadil pracu bez teba

milujem_modu
autor
25. jún 2019

@pribinak ja im to hned dnes odoslem, lebo dnes som bola v práci, ale nebol tam šéf, takze som to nemala ani komu povedat

milujem_modu
autor
25. jún 2019

je to sukromnik, takze prácu vedia aj bezomna urobit

vikus17489
25. jún 2019

@milujem_modu nie a v skusobke dokonca nemusis ani pisomne, povies ze odchadzas a hotovo, ty nie si povinna tam ani uz prist, aj keby si pocas smeny povedala nadriadenemu, ze od zajtra koncim uz nepridem, musi respektovat, aj ked ja som tak odchadzala viac x a oznamila som vypoved v ramci skusobnej doby najprv slovom a dodala som pisomne

milujem_modu
autor
25. jún 2019

@vikus17489 Dakujem krásne za info, no pre istotu im odoslem do emailu dokument, chcem sa informovat, ako to je s vyplatením, to asi nemam ratať, že ma vyplatia za odpracované dni? a nie je tam ziadna pokuta, zato ze odchádzam?

mogaa
25. jún 2019

@milujem_modu záleží akú si podpisovala zmluvu, napr.banky niektoré ba ky mali v zmluve uvedenú pokutu, žo ak odáídeš skôr ako do určitého obdobia - musíš preplatiť školenia

1aduliatko1
25. jún 2019

@milujem_modu pocas skusobnej doby mozes odist hocikedy.aj onj ta mozu vyhodit hocikedy.skusobna doba je na to aby sa clovek naucil a zistil ci mu praca vyhovuje a takisto ci vyhovuje zamestnanec zamestnavatelovi.

milujem_modu
autor
25. jún 2019

viete mi este poradit, nasla som vzor , aky datum mam dať na polozku ze: ruším podla 72 zakonnika práce v skusobnej dobe k ______ - datum tam moze ist zajtrajsi ? 26.06.2019 ? a taktiez aj pod tým, čo je že V ________ dňa _______ - tam mam uviest ze v ktorom meste a datum aký mam dat?

1natasa1
25. jún 2019

Vôbec žiadnej pokuty sa nemusíš báť. Pokiaľ je osoba v skúšobnej doby môže ukončiť pomer bez udania dôvodu. Daj im to písomne a nemali by ti robiť problém.

milujem_modu
autor
25. jún 2019

@mogaa školenia sme nemali žiadne, nikto ma vôbec nezaškoloval

vikus17489
25. jún 2019

@milujem_modu datum ku ktoremu koncis a v akom meste a datum kedy to vypisujes

bert22
25. jún 2019

treba tam napisat datum, ku ktoremu chces skoncit. dobry vzor si si nasla, malo by to stacit.

asia83
25. jún 2019

@milujem_modu No ale nebudete mať potvrdené, dôkaz, že to prevzali. Oni to môžu poprieť a vy budete naďalej povinná chodiť do práce. Ja by som to neriskovala. Netuším, aké sú tam vzťahy.

milujem_modu
autor
25. jún 2019

@asia83 ja sa tam uz nechcem vracať, takze im to poslem takto cez email, ja budem mat dokaz, ze som ten doklad odoslala.

milujem_modu
autor
25. jún 2019

a neviete ako to je, či su povinný vyplatit za tie odpracované dni, ktoré som tam bola?

asia83
25. jún 2019

@milujem_modu No áno, ale aj dôkaz o prijatí nimi? No urobte tak a čakajte odpoveď. Ak odpíšu, máte dôkaz.

asia83
25. jún 2019

@milujem_modu Ak máte právoplatnú pracovnú zmluvu, tak áno.

simca06022011
25. jún 2019

@asia83 nemusi mat ziadny dokaz ze to prevzali.. aj keby nenahlasila nic, nic sa nedeje... v skusobnej dobe vobec nie je nutne preukazovat dorucenie akejkolvek vypovede a samozrjeme nebude povinna chodit do ziadnej prace nadalej

simca06022011
25. jún 2019

@milujem_modu za odpracovane dni normalne dostanes mzdu, v riadnom vyplatnom termine,

asia83
25. jún 2019

@simca06022011 Dobre. Vy viete. Ja som vedela tak, že to musí byť písomne. Mohlo dôjsť ku zmene alebo som proste nemala správne informácie.

simca06022011
25. jún 2019

@asia83 vypoved/ukoncenie PP vypovedou, dohodou/ musi byt pisomne, ALE pri skusobnej dobe ziadna vypoved nie je... ani sa nepodpisuje, iba sa oznamuje, ze uz do prace nenastupi a je jedno ci pisomne alebo ustne. samozrejme lepsie je pisomne, lebo potom vsetci vedia co sa deje, nielen podnikatel ale aj mzdarka atd... a dokazovat sa to nemusi, nakolko za ukoncenie PP v skusobnej dobe nie su ziadne postihy.

lea202
25. jún 2019

@milujem_modu Vždy je lepšie to mať aj v písomnej forme. Nie len povedať, že končím a hotovo, lebo vieš tam potom môžu byť aj nedorozumenia, takže aspoň ten mail, že končím od tohto dátumu aby si to mala na poriadku aj oni aj ty

lienka737
25. jún 2019

@simca06022011 mizes sa spytat. Presne tato ista situacia, vypoved k 25.6. s tym, ze den 25.6. uz odpracovany NEBOL. Skoncenie sef podpisal a povedal, ze za ten den 25.6. dáva absenciu. Ma na to pravo?

sofia1
3. nov 2022