Ahojte,stalo sa Vám niekedy,že ste poslali balík obyč.2.triedou a po týždni balík stále nedorazil? Stáva sa to alebo mám začať stresovať? 😔
@simonecka008 bol to dosť velký balík, ten sa predsa nemože len tak stratiť. Dnes je to týždeň, co som posielala a stale neprišiel 😔 bežne posielam obyč. a nikdy s tym nebol problém. Verím,že príde 😔
moze sa stat ze nepride. je to riziko aj ked u mna nakupuju 80percent obycajne. klop klop asi len raz mi pisala ze neprisiel /aj ked som moc neverila jej/
mne sa obycajne este nikdy nic nestratilo a to tu na bazari predavam roky rokuce a 90% posielam obycajne.avsak stratili sa mi 2x doporucene zasielky a ani jedna sa nenasla. pokial zasielka nie je poistena, tak za doporuceny list/balik posta zodpovednost neberie a absolutne neriesia to, ze niekto ma potvrdenie o tom, ze to poslal.
Skús sa ozvať tu https://www.posta.sk/kontakty/postova-ohlasovna.... Týždeň je celkom dosť dlhá doba.
Keďže to bol veľký balík ešte sa mohlo stať, že leží uložený na pošte. Poštárka si takéto zásielky zväčša do terénu neberie. Necháva o nich oznam v schránke. A niekde nerobia ani to. Bol sa adresát opýtať na pošte, či tam nemá balík?
Ďalšia možnosť.... Posielala si niečo len tak alebo niečo, čo si predala? Pri obyčajnej zásielke si nevieš overiť, či si ju druhá strana naozaj neprebrala. Balíček je už možno dávno vyzdvihnutý, len ti to "zabudli" oznámiť.
@lintu áno predávala som. Kupujúca balik ešte nemá, komunikujeme spolu a obe nás to trapi, ale zatiaľ čakáme a veríme, že sa len niekde zabudol a príde. Je mi to divné, lebo obyč.posielam bežne a vždy bez problémov.
Bola sa naň opýtať?
Treba zabehnut na postu,ta ktorej si posielala,mozno len postarka nevhodila listok do schranky,ze je balik na poste,kedze je vacsi.Ja posielam 99% obycajne,vzdy doslo,prip.par dni meskalo a pomohlo zajst kupujucej na postu a nasli balik.
Ahoj stat sa moze hocico... Aj to, ze to daju inemu... Hocico... Je to vsetko o ludoch a aj ludia sa mylia... Ja napr. Som posielala teraz zasielku do ciech...mohla som obycajne za 5.50 ale hodnota bola 170 eur... Tak som to dala poistit a stalo ma to 11.50...ale radsej ako budem setrit na 5 eurach a pridem o 170 eur....
Takze treba premyslat... Ak kupujem pancusky za 2 eura tak ich dam obycajne... Ale ak balik v kotom mam veci napr za viac ako 15 eur vzdy davam doporucene... 2.70 je balik na postu... Co je v poho cena... Takze ano mohlo sa to stratit ale moze to este aj prist...takze vzdy treba ratat zo stratou... Raz sa to moze stat.
Priklad...otec mal narodeniny... V maju mu sestra zo zahranicia poslala pozdrav... Prisiel v auguste😁Bohvie kde vsade bol😂
Volat na postu tam kde by mal dorazit. Ci ho tqm nahodou nemaju. Mne sa teraz stalo ze si ho nechali na poste a dorucitelke ze vraj nechali listok. Ale nenechali a balik bol na poste odlozeny tak si isla pren. Zas ovacie ze oni ho nemaju a hodinu predtym ako som volalq nq postu ho mali. 😀
ak si to posielala ako balík musíš mať od toho lístok a na nete si vieš pozrieť v akom stave a kde sa balík nachádza a podľa toho hľadať ďalej
Mne sa zatial ani jeden balik nestratil co som posielala obycajne, ale teraz ked som ja nieco kupovala a dala som si poslat obycajne mi prisiel na 6ty pracovny den.
Nieco tu nesedi 🙂
Posielala si to ako balik alebo ako obycajnu zasielku? Pises, ze je to velke, tak ked to slo skutocne ako balik, tak si musela vybrat ci na postu ci na adresu a pripadne pripisat mail alebo telefonne cislo. A mas oaj cislo balika, tak si vies online pozriet kde sa balik aktualne nachadza.
Ak je to obycajna listova zasielka, tak nech sa ide popytat na svoju postu, ci tam nahodou nie je zasielka na jej meno. Ale inak sa k nej dopatrat nevies... len cakat ci este nahodou neskor pride.
Vzdy ked citam ze sa strati balik, list atd tak rozmyslam, ako je mozne ze taka firma stale kludne podnika dalej. Slovenska posta je hadam jedina organizacia ktorej zaplatis za sluzby ktore neurobi a nema z toho ziaden postih. A kedze nedavaju ani blocek- hoc kazdy slusny podnik dava blocky a este s ekasou, tak ani nedokazes ci si nieco poslala. To akoby si prisla do cistiarne a vratili Ti veci nevycistene, alebo by ich este aj stratili. Na hlavu tento stat - na hanbu.
@veronikazoja nie je to zas až taký velký balik. Je to zimušná bunda. Bolo to poslané obyc.2.triedou. Ako si želala kupujúca.
Potom to nie je balik, ale obycajna listova zasielka a tu nevypatras :(
Tebe ma prísť? Ci ty si posielala
No.. Keď si to tak želala poslať tak si poslala... Jej euro ktoré ti nechcela dat na poriadne poštovné ju pripravilo o bundu... No asi sa aj také stáva.. Ale zasa nemusí to byť pravda.. Môže byť šikovná a skúša vymamit peniaze späť.. Nedaj sa oklamať.. Jej zodpovednost🤪
Ja som bezne posielala obycajne 2.triedou a aj tak isto som sebe nechavala posielat a vsetko ok ale raz mi balicek stratili (poslane ako list obycajne) a odvtedy uz poste neverim takze len doporucene
Zatial sa mi este nikdy nic nestratilo, ale prestante si uz mylit pojmy list a balik... omg.
Treba ist na postu a dat to osobne pozriet, ak ide o zasielku, ktora sa nezmesti do schranky, davaju zlty listok o nadrozmernej zasielke, ale nie vzdy. Cize bude niekde na poste. Niekedy to trva dlho, lebo to zle vytriedia a poslu na inu postu. Ale tyzden je uz dost. Zvykne sa stat, ze sa znici obalka, adresa atd... preto odporucam davat dnu papier s adresou /tak ako na obalku/.. inak tieto veci putuju do startov a nalezov, spolu s nevyzdvihnutymi zasielkami.
Asi pred mesiacom mi písala pani že jej neprišiel obyčajný balíček. Moja odpoveď na takéto prípady je aby oslovili poštárku. Tá jej potvrdila že hodila balíček so schránky,tak sme usúdili že asi ,, láskavý sused,, sa postaral😏. Aj také sa môže prihodiť
tak je to na kupujucej, aj chcela obyčajne, bohužiaľ ☹
a mám to zahrnuté v podmienkach predaja -za stratu pri obyčajnej pošte NERUČÍM
Keď ste dala kupujúcej na výber, či obyčajne alebo doporučene, tak posielať obyčajne bolo na jej riziko. Nech sa určite ide opýtať na poštu, či tam pre ňu niečo nemajú. A ja vždy ešte pred odoslaním balíčky odfotím, nech mám aspoň nejaký dôkaz, že som to poslala.
@canis_lupus aj ja tak robím 🙂
Ale ako sa môže len tak stratiť? Nemal by sa vrátiť na adresu odosielatela?
Ahoj mne meskal najviac 4 dni (posielane na vychod) .. ano moze sa stat ze sa stratil 😐