Novorodenec a pes v inej domácnosti

25. okt 2021

Ahojte, nemáte niekto skúsenosť, prípade že ste sa poradili s lekárom a čo vám poradil. Čakáme prvé bábo, rodičia silna alergia na takmer všetky zvieratá, astma. Domácnosť máme bez zvierat. Tehotenstvo bez kontaktu so zvieratami. Ako to je s bábätkom ? Kedy môže prísť do kontaktu ? Napr ísť na návštevu do domácností kde majú psíkov, voľné behá zajac, lieta papagáj, atď atď. A pri tej návšteve držať dieťa ďalej od zvierat (napr keď pes chodí aj do postele aj všade) alebo nemať obavu ?

sissy27
25. okt 2021

osobne by som sa tomu nijako extra nevyhýbala, veď nebudeš dávať bábätko psovi olizovať ani mu papagáj nebude sadať na hlavu. Keď usúdite, že je ok ísť s bábätkom na návštevu, tak je ok aj ak sú tam zvieratá.
U nás to bolo opačne, dcéra sa narodila do domácnosti so psom, takže vo veľmi intenzívnom kontakte boli od prvého dňa po príchode z pôrodnice a nerobila som ani žiadne špeciálne opatrenia. Upratovali sme presne tak ako dovtedy, aj sa podelili o granule v miske, aj o hračky, aj o deku 😀 žiadny problém.
Chápem tvoje obavy, keďže obaja ako rodičia žijete v podstate sterilne, ale kým nie je reálny dôvod sa kontaktu dieťaťa so zvieratami vyhýbať, tak by som to nehrotila.

dankanka
25. okt 2021

Ono je to pre dieta skor zdrave ako nezdrave - pokial je pes pravidelne odcerveny, cisty, zdravy. Z mojho pohladu by som ale novorodenca nedala na gauc kde ma pristup zviera. Vtaky velkou vyhrou nie su v domacnosti ale mala som pri rocnej a vsetko ok. K novorodencovi - nedavala by som ho spat do miestnosti s klietkou, viri sa tam viac prach z peria a tak.. Macky mam len vonku ale ak ju ma niekto iba vnutri a je odcervena, nevidim problem. Ak chodi aj von, to uz ako problem vidim..vzdy nos svoju podlozku, bavlbenu plienku kde dieta polozis, po prichode hod do prania.

dominika_sk
25. okt 2021

Presne tak ako pišeš je skor vytvaranie alergie ako jej predchadzanie. Čim skor a viac sa dieťa s tretava s alergenmi tym viac ich toleruje.

aceris
25. okt 2021

Tiez som nazoru nevyhybat sa. Jasne, ze by som nedala olizovat dieta alebo psovi do pelechu. Ale kludne nech sa zoznami. Mam mamu astmaticku a napriek tomu som vyrastala s mackou, neskor psom. Brala lieky a pes jej robil mensi problem ako macka. Odkedy zije sama a bez zvierat, alergiu ma daleko horsiu. Ked ide na navstevu ku mne ci sestre(obe mame zvierata) hned kycha a ma dalsie prejavy alergie. Takze z vlastnej skusenosti urcite nedrzat dieta daleko od potencionalnych alergenov.

autor
25. okt 2021

Ďakujem baby. Tak keď už pôjdeme na návštevu, tak nebudeme rozlišovať medzi tým či majú alebo nemajú zvieratá. Ako by ste to ale spravili ak napr majú psov a sú teda stále aj v posteli, aj na gauči atď a teda dieťa by bolo v úplne tesnom kontakte. Dať pozor nech nejde úplne k bábätku ?

klejkaez
25. okt 2021

Normalne, tak i psik ho ovoniat musí novy pach, nový člen. Jasne ze jazyk do krku nie 😄🙏🏻.
Ale klasicka reakcia ze ovonia medzi nohami, hlavu uši. Zas i liznutie dve nezabiju na hlavičku.
Len pre oboch nová situácia 🙂

kiki68
25. okt 2021

Nas hned o 3 dni bol v kontakte so psom a je ok. Nema ziadny problem

dominika_sk
25. okt 2021

Takto normalne, čomu nerozumieš.

aceris
25. okt 2021

Ako pise vyssie, pod babo vzdy plienka. Pes olizovat nemusi, ale onuchat preco nie. Ak oblizne miesto ktorym si babo dociahne do pusy tak umyt, inak nestresuj 😉 Az bude babo vacsie, tak kludne aj pohladkat a nasledne by som tiez umyla ruky len koli tomu ze si to babo bude cpat do pusy...

deti95060810
25. okt 2021

@dominika_sk tak toto by som NIKDY nedovolila... aby psisko bol pri malinkom bábätku...😨

aceris
25. okt 2021

@deti95060810 ak je to uplne pokojny pes a poznaju si ho, tak preco nie? Hociktoremu by som to tiez nedovolila.

autor
25. okt 2021

Áno jasne keby je to zviera v našej domácnosti tak samozrejme že nesliedim celé dni či sa nepriblíži, ale reálne to dieťa bude na takej návšteve pár krát do roka tak zato. A sama som skončila už aj v nemocnici po kontakte so zvieraťom s veľmi silnými dýchacími problémami, tak zato som opatrná. Ale nebudem to teda nejak hrotit s opatrnosťou pokiaľ bude bábo okej

nykkushka
25. okt 2021

Ak su v domácnosti zvieratká všade (posteľ, gauč..) tak by som slušne poprosila, či by počas návštevy bolo možné držať zvieratká mimo dieťatka.
Ja milujem psov, máme doma ale som zástancom toho, že pri tak malé bábätko psík, mačka nemá chodiť a tobôž nie oblizovať. Ono je to veľmi cute, ale predstava, že si predtým oblizoval zadok a iné, no 🤮

klejkaez
25. okt 2021

Prave dieta ked sa drží extra sterilne jasne ze časom, nezvyknute môže chytit silne alergické reakcie pri obycajnom chlpe z macky.
Žijeme v 21storoci klidek, kolke z nas rocniky pred vyrastali pri všelijakých zvieratach, pes, mačka, zajace, hospodárske zvieratá pri deťoch a boli zdravé. 🙏🏻😊
Taketo veci prilis riešiš. Uzivaj si chvíle s babom. Ale ide na návštevu k psikom. Takže musia sa zoznámiť, co to zač ide k nim na návštevu predsa. Ako hociktoreho človeka noveho
Držím palce 🙂

maminkasisa
25. okt 2021

@klejkaez ale tie zvierata neboli v obyvacke a nespali s ludmi v posteli...🙂

stanulik123
25. okt 2021

@dominika_sk tak toto vobec nie je pekny pes, prepac

zuzki1
25. okt 2021

@dominika_sk toto by som nedala😵‍💫
Doma zvieratá nemáme ale keď sme išli na návštevu nejak som to neriešila , a dcera odkedy vie chodit furt hladká vonku susedovych psa aj sedí pri ňom
Ale keď bola menšia, jediný pes s ktorým bola viac v kontakte je sestrin maltezak , ten ju aj občas oblizal sadol si k nej a tak a pohoda

borka168
25. okt 2021

@stanulik123 ešteže sa vás na to nikto nepýtal 😂

dankanka
25. okt 2021

@stanulik123 je to najskaredsi pes na svete, aj my ho mame, nase tretie dieta. :D

lucia147852
25. okt 2021

Práveže by som to dieťa pchala čo najviac k zvieratám. Aby si čo najskôr jeho telo zvyklo na prítomnosť alergénu. Čím viac ho budeš drzat v sterilnom prostredí, tým skôr mu zárobis na alergie

klejkaez
25. okt 2021

@maminkasisa ale podaktore ano 😊... S detmi pri košíku.

klejkaez
25. okt 2021

@dominika_sk krasne plemeno, vyzera na zabijaka, ale človek ked spravne socializuje, je spravny psik i k detom.
Len tak mimochodom susedia maju 2, bieleho a zihaneho na ich synceka nedaju dopustiť. Strazia i pri kociku, tahali ho na saniach 😄.
Su si vedomí sily

dominika_sk
25. okt 2021

@stanulik123 no ukaž fotku či ty si nejaka miss 2020. Podla mňa si tiež škareda.

dominika_sk
25. okt 2021

@klejkaez ja už mam tretieho a velmi dobre viem prečo🙂 su najlepši k deťom.

dominika_sk
25. okt 2021

@deti95060810 a prečo?

dankanka
25. okt 2021

@klejkaez no .taky slon v porcelane..mne ak ludia povedia xe je skaredy, odvetim, ze? S usmevom..minule v pritmi si taka tetuska myslela ze to je koza..inak mas nema problem ani s inymi psami a mackami..

slovakboy
25. okt 2021

@dominika_sk Oh aj ja by som sa obával ale určite ho dobre poznáte. Pes nesmie žiarliť na bábätko. To by mohlo zle dopadnút. Ak ho však berie ako člena rodiny tak ho bude ochraňovať.

amelie22
25. okt 2021

@dominika_sk je krásny 😍 Určite to je láska! Ja som ako decko vyrastala so psom, keď som nemala ani rok, mali sme akurát šteniatko. Takže sme chodili po štyroch spolu, chcela som jesť z jej misky, aj piť som chcela z misky ako psík, aj o hračky sme sa podelili :D A určite aj o pelech :D A moje prvé slovo vraj bolo havo. :D Žiadnu alergiu na chlpy či podobné veci som nikdy nemala... Akurát mám celý život psa/psov a tejto závislosti sa už určite nikdy nezbavím 😇

stanulik123
25. okt 2021

@dominika_sk ja som to vravela na psa a nie dieta, hadam nebudem porovnavat zvierata a ludi. Ale ten pes je fakt skaredy, za tym si stojim.

dominika_sk
25. okt 2021

@stanulik123 no, aj ja si myslim že si škareda keď nemaš fotku.