Nová verzia štátnej hymny

eva8
24. okt 2024

Uprava melodie nasej statnej hymny vraj prebieha od r. 2011, aby sa priblizila mladym 🙃 Za 13 rokov sme "nezostarli"? Mladi hymnu beru aka je.

Nová úprava štátnej hymnyŠimkovičová poverila Oskara Rózsu, ministri o projekte nevedeli https://www.postoj.sk/164447/dnes-treba-vediet
Šimkovičová nahrávala vo filharmónii novú štátnu hymnu https://www.ta3.com/clanok/963699/ministerstvo-...
Martina Šimkovičová chystá prekvapenie – mení podobu slovenskej hymny. Na nahrávanie dohliadala osobne
https://www.aktuality.sk/clanok/TV8pTQl/martina...
Zmena hymny je podľa Matovičovho hnutia absurdným krokom. Šimkovičová nerieši závažné problémy, ale zástupné témy
https://www.finreport.sk/agenturne-spravy/zmena...
Slovenská hymna dostane novú podobu. Na nahrávanie dohliadajú Martina Šimkovičová a Lukáš Machala
https://hnonline.sk/slovensko/96175640-martina-...

biba_18
24. okt 2024

ako ok, zmena hymny sa týka iba aranžmánov - ale načo je pre boha potrebná pri nahrávaní šimkovičová s macholom???

eva8
autor
24. okt 2024

@biba_18 robia dozor 😉 🙃

Melodia ostane, asi bude oficialne len inak (inymi hlasmi) naspievana, iny orchester 🙂 Moze to byt pekne, ale v case konsolidacie davat na to peniaze?

sara07
24. okt 2024

@eva8 zatial len tie upravy anranžmá stoja 9 9000 € , čo našli , to nebude konečná suma

sara07
24. okt 2024

mne osobne vadí ako zdôvodnuju prečo to treba zmenit, úplne ste tupci bez národnosti a toto vás osvieti

nyusika
24. okt 2024

@eva8 zaklad je najst nejaku temu, ktora odvedie pozornost od vaznych veci.

medvede uz tak nezaberaju
migranti vobec
huliak sa neuchytil

dame hymnu 😀 😀

tetapetra
24. okt 2024

@sara07 už je tu podobna diskusia,ale napíšem to aj tu. Rosza tým obťažoval ministerstvo kultúry od roku 2011, až teraz pri týchto magorov sa to podarilo. Všetci vieme že to nebude zadarmo a ešte panko dostane každý rok tantiemy 🤷🏻‍♀️

eva8
autor
24. okt 2024

@tetapetra ou, nevsimla som si. Zbytocne som zvojila temu

nyusika
24. okt 2024

@tetapetra Oskar je skvely hudobnik, ale cenu za rozum by nedostal nikdy.
je znamy pozitivnym prisptupom ko konspiraciam a dezinfo scene - takze o nom budeme pocut castejsie.

tetapetra
24. okt 2024

@nyusika no díky Broňa, nemyslíš vážne! Už to,že ich oslovil, vo mne vzbudilo mierny záujem, ak je toto pravda, bude veselo. Viem len,že má neskutočne finančné nároky,čo sa týka jeho a Zdeninej tvorby

tetapetra
24. okt 2024

@eva8 tá kukaj lepšie 🤣🤣😉

nyusika
24. okt 2024

@tetapetra
mame znamych co sa odstahovali do Banskej Stiavnice, jeden par do blizkosti Stiavnice...ono sa tam stretava taka jedna velka komunita, miluju vsetko "prirodne", alternativne, nenavidia spolocenske normy a konvencie - samych seba nazyvaju slobodnymi dusami - a maju extremne pozitivny vztah k huleniu travy a k pozivaniu inych "prirodnych" smakocin

Nieco akoi komunita zo Zajezovej - tiez sa hrdia, ako ziju v sulade s prirodou

tetapetra
24. okt 2024

@nyusika to je teraz nejaká móda ako kukám. Aj herečky sa na to dali Puklusova, Moravkova, ženský kruh a podobne. Ale tam asi nehulia,hoci...🤣Jaaaj aj Papp,ten je teda tiež jasný.

nyusika
24. okt 2024

@tetapetra no...tie zeny su v tej zenskej sekte, co mi uuuplne vypadko, ak sa vola.
oslava kultu zenskosti, podriadenost muzom...Robo Papp je odvzdy taky "jednoduchsi", my si v partii myslime, ze ma nejaku lahsiu formu retardacie

tetapetra
24. okt 2024

@nyusika žije u nás v dedine, obyvatelia majú z neho a z jeho ženy radosť 😂.
Niekedy si môžme ísť k nim aj zatancovať,čo povieš v lete za slnečného svitu 🤣?

nyusika
24. okt 2024

@tetapetra alebo ist s novymi kamkami tancovat nahe do lesa a objimat stromy.
kks, ku mne sa raz dostalo video z takejto akcie, jedna z ucastnicok ma, netusim na zaklade coho, odhadla na ich novu tanecnicu 😀
doteraz tazko spracuvavam info, ako vyzeraju nahe niektore zeny od nas z mesta...a fakt, ze ktorakolvek z nich takto bezne ukaze podobne videa - no diky Brona.

a to ja rozhodne nie som ziadna pruderna osoba, absolutne nemam provkem s opodsattnenou nahotou...

tetapetra
24. okt 2024

@nyusika tak zase nie nahé 😁😁😁. Alebo ja radšej nie 😂

eva8
autor
24. okt 2024

@tetapetra uz som kukla 🙂 , aj pridala. Tam sa myli choroba s toleranciou a akceptaciou. Ludia nevidia rozdiel? 🙃

eva8
autor
24. okt 2024

@nyusika aspon to pohladka nase ega, ze vyzerame, ako vyzerame 😃
Akoze, nechcela by som, aby ma odhadli na vhodnu tanecnicu 🙂

nyusika
24. okt 2024

@eva8 doteraz sa na tom s kamaratkou zabavame.

ja som cista barbie plastik 😀 😀 a ony ma odhadli na prirodnu zenu ? 😀

tetapetra
24. okt 2024

@nyusika veria,že ta zmenia 😏

nyusika
24. okt 2024

@tetapetra lebo chceli kontakty na dermatologov a chirurgov 😀

tetapetra
24. okt 2024

@nyusika nooo,to má nenapadlo. Do kelu.
@eva8 ta to už asi vzdala. Človek sa aj snaží vysvetliť,ale to sa nedá

eva8
autor
24. okt 2024

Aj tu napisem.
Hymnu spievaju dospeli. Oni maju vytvarat bezpecnu krajinu, branit mier a vytvarat podmienky pre stastne detstvo nasich deti a ich vyvoj, aby v buducnosti to vedeli ponuknut.
A nie deti to maju spievat. Ano, spievaju mozno so sportovcami a pri roznych prilezitostiach, ale gro obsahu je pre dospelakov. Ochrana. Koalicia vyhrala kvoli posielaniu Slovakov na vojnu. Vsak detske hlasy v tejto hymne = vyzyvanie deti do boja

katkaseiner
24. okt 2024

kokoooos ... ja som taaaaak dlho premyslala co by spasilo nasu krajinu ... jasne... nova hymna za vela vela penazi... ano presne toto spravi ludom lepsi zivot v tejto krajine... 😠

danica2711
24. okt 2024

skvelé! Hymnu nám dúfam po novom naspieva kolotočárka spolu s plochozemcom, to bude krásne! Už sa im podarilo rozložiť značnú časť slovenskej kultúry, majú splnené, tak sa teraz môžu venovať iným zábavkám. Hymna je jedným zo symbolov krajiny, nemení/neupravuje sa len tak z dlhej chvíle, to tej tupani nevie vysvetliť ani ten najväčší vlastenec Danko?! Ale zase, obetujme hymnu, veď jej zmena zvýši životnú úroveň aspoň o 100%

tetapetra
24. okt 2024

@eva8 to fakt ju naspievali deti? Išli mi to. Rozsa tvrdil že zmenil len ten koniec. Že nebude smutný,ale veselší.

eva8
autor
24. okt 2024

@tetapetra v clankoch je spomenuty detsky zbor, alebo orchester (?) No uvidime. Ale fakt si myslim, ze tie peniaze su ucelovo poskytnute odbornikovi na upravu hymny. Bud nejaky dlh, alebo odputanie pozornosti. A to sa divim sama sebe, pretoze ja, ktora vzdy vo vsetkom vidim svetielko, ze napr. naozaj chce p. Rozsa zatraktivnit nasu hymnu, zacinam byt skepticka. Mozno preto, ze vzdy, ked si spravim pauzu v sledovani vecernych sprav, sa na mna pri pozreti vyvali nejaka aktualna "tutovka"

tetapetra
24. okt 2024

@eva8 vnimam to takto: každý deň niečo. Ako keby nemali dno. Idem si to kuknúť,mala by to byť filharmónia...

tetapetra
24. okt 2024

@nyusika https://blog.sme.sk/dorotanvotova/kultura/oskar.... Kurník šopa,si dobrá. On je fakt ťažké dezole

eva8
autor
24. okt 2024

@tetapetra cize ľudojašteri zijuci na plochej zemi vyvijali biozbran. Kto este patri do trojky Rôzsa, Machala a Kotlár?