Nezaplatenie celej ceny za taxislužbu

danculik
18. máj 2015

Ahojte, chcem sa opýtať, či mi neviete poradiť, čo robiť v tomto prípade. Dnes som si objednala po x rokoch taxik, pretoze som sa potrebovala urychlene niekam dostať. Objednala som si ho 15:40 s tým, že mi povedali, že do 10 minút bude na mieste. Vyšla som teda o 10 minút pred blok a taxíka nikde, tak chvíľu čakám asi tak 3 minúty, taxíka nikde. Tak volám opäť na dispečing, tam sa spojili z texikárom a ten povedal, že je v zápche a že o 4 minúty príde. Už som nestíhala byť v daný čas na danom mieste. Počkala som ďalšie 4 minúty, taxikár nikde. Už som vyťahovala znova mobil, že idem volať, že to snáď nie je možne že po viac ako 20 minútach taxika nikde. Už volám, keď tu zrazu sa objavilo auto. Naskočila som doň a mala som 7 minút na to aby som sa dostala z bodu A do bodu B. Samozrejme nebolo to vôbec ale vôbec reálne, čo som upozornila aj taxikára. Aj na to som ho upozornila, že kedy som volala. Išiel rýchlo, aby som to stihla, ale nakoniec po cestách bola aj trošíčku mini zápcha bez nejakého zdržania, prišli sme na bod B, kde už som mala sedieť dávno 3 minúty. Zrazu som išla platiť, myslela som si že je to ten obyčajný 3 Eurový taxik, čo jazdí po KE. Keď mi však započítal sumu 7,30 išlo ma poraziť, dokonca si rátal sumu aj za státe na semafóre, proste naskakovalo to v tachometri jak divé. No a prúser bol veliký, pretože som v peňaženke mala iba 5 Eur. A teraz čo? Pýtal sa ma , či mám nejaké peniaze doma, hovorím nie, dala som mu do ruky 5 eur a hovorím, že ako sa dohodneme, ja už mám byť dávno na stretnutí, začal byť nervózny. Tak sme sa dohodli, že večer o 18-tej mu donesiem peniaze do jedneho novinového stánku kde robí jeho mama. Samozrejme som podakovala a povedala, že platí. K novinovému stánku som prišla 18:04....bol už zavretý a pani odtiaľ odchádzala. Teraz moja otázka znie, nemám ani telefonický kontakt na toho pána taxikára, nedal mi ani žiadny bloček...môže odomňa nejak vymáhať tie peniaze? Respektívne môže ma niekde udať?...alebo neviem čo spraviť...nechcem mať zbytočné problémy ani ich robiť niekomu...ako z toho vyjsť čo najlepšie?..Vedia si vynulovať tachometer spatne?Vie ma udať na polícii?.Neviem ako to riešit...Budem vďačná za každú jednu radu.

natalym
18. máj 2015

@danculik No nemôže taxikár nič. Ak ťa to trápi, však tá jeho mama bude v stánku aj inokedy, či?

eviq
18. máj 2015

Ved jeho mama keď robí v tom stánku, tak tam bude aj iny deň, nie? Vieš jej to dat...

esterba
18. máj 2015

@danculik Tak jedna vec je, že ti nedal bloček. Zle. Druhá vec ale je, že ty tiež jednáš ako... no nechcem byť hrubá. Taxík nie je turbomyš, volaj si ho s časovou rezervou, zápcha sa môže prihodiť vždy. Keď ti tak veľmi záleží aj na 3 minútach meškania, tak duplom. Že tachometer bežal aj na semafore - to snáď nemyslíš vážne, že si čakala, že ho bude vypínať na každej križovatke na červenej. Išla si prvýkrát taxíkom? A keďže nevieš, ako dlho budeš cestovať, tak naozaj mať finančnú rezervu, keď si volám taxík, by malo byť tiež samozrejmosťou. "Myslela som, že je to ten obyčajný 3 eurový taxik..." - jeden myslel, že si prdol a pos.... sa... 😒 A keď si prišla k stánku, keď bola pani práve na odchode a ty si už raz sľúbila, že peniaze donesieš, tak už vôbec nechápem, kde bol problém strčiť jej do ruky 2,30.

nice202
18. máj 2015

este by som dodala, ze musis vediet, ked byvas v kosiciach, aka je tu momentalne hrozna situacia. Cele mesto rozkopane. Vsade zapchy, cesta autom sa predlzuje aj o 50%...

pribinak
18. máj 2015

Zasnem, ze tachometer bezal aj ked stal na semafore......

meluela
18. máj 2015

@danculik 2.30 eura pripravit do kabelky a zajtra zajst do novinoveho stanku .. ked si to uz slubila ze ich donesies

mamulka211
19. máj 2015

Kup si bicykel kedze nevies, ako to chodi v 21 storoci.

stary_ujco
19. máj 2015

Nakopat do zadku je takých zákazníkov málo...
Zjavne si taxíkom ísť nechcela, len si nestíhala autobus, tak si dufala, že ti taxík zachráni krk. Jediná jeho "chyba" ale bola, že ostal v zápche, čo je v Košiciach aktuálne pravidlo kvôli rozkopavavkam. Netušila si aký si taxík zavolala, potom sa cudujes koľko platíš. Uhanas ho, ohrozuje teba aj ostatných, lebo ty meskas a nakoniec ešte nemáš na zaplatenie... Zvyšné peniaze asi nikdy neuvidí a tebe ešte vadí, že si nedostala bloček za niečo, čo si nezaplatila...

sophie32
19. máj 2015

@danculik No zda sa, ze vcera si nikde neprisla nacas....ani k tomu novinovemu stanku 😀

ivett1
19. máj 2015

@danculik a o čo ide?... tak dones ten zvyšok peňazí do toho stánku dnes a je to 🙂 ... alebo nechceš? ...ak bude tomu taxikárovi záležať na tom zvyšku peňazí, tak si ťa môže sám vyhľadať, veď v dispečingu budú mať tvoju adresu, kde si nastupovala do taxíka ...🙂 blok resp. doklad o zaplatení by ti mal dať automaticky, ale možno si ho len odložil a dá ti ho, ak mu sumu doplatíš😉 ...

jahodnicka
19. máj 2015

No to ani nemyslis vazne.. 😕

danculik
autor
19. máj 2015

@esterba ty si ma asi nepochopola ja som mala byt niekde 16:15 uz sediet. TAXIK SOM SO VOLALA O 15:40!!!! tak mi nehovor, ze som to nerobila v prestihu.Po druhe, na strane maju napisanu sumu 3 Eura za jazdy v meste!!!...a po stvrte pani ktorá bola na odchode uz nastupovala do autobusu pri zástavke.

sissy27
19. máj 2015

@danculik no to ma podrž, ty by si chcela blok na niečo, čo si nezaplatila 😀 ako prepáč, ale ani neviem ako tvoje správanie nazvať... ok, čakala si dlhšie na taxík - chápem, že to človeka nepoteší, ale stane sa, doprava vo väčších mestách je nevyspytateľná, nabudúce budeš vedieť, že medzi taxíkom a vzducholoďou je rozdiel... "myslela som, že je to obyčajný 3€ taxík" - no jeden myslel až vymyslel fúrik a potom ho musel tlačiť... cenník má každý taxikár vyvesený na viditeľnom mieste v aute, takže najneskôr v momente, keď si sadla do auta, si mohla vedieť, že si v inom... že mu bežal taxameter na červenej? a nebežal mu aj motor, nespaľoval benzín?? nabudúce nech s tebou preletí aj na tú červenú, len aby si neplatila za státie v zápche, nie? 😅 a ešte sa s tebou ponáhľal ako sa len dalo, predpokladám, že porušil aj nejaký dopravný predpis, len aby panička bola na mieste čo najrýchlejšie (alebo sa ťa možno chcel len rýchlo zbaviť 😀), a čerešnička na torte - nie je čím zaplatiť a ešte ani v dohodnutý čas nestihneš zvyšok peňazí priniesť... na tvojom mieste sklopím uši a odnesiem do toho stánku dnes nie 2,30€ ale 3€...

danculik
autor
19. máj 2015

@stary_ujco ty si ma asi nepochopola ja som mala byt niekde 16:15 uz sediet. TAXIK SOM SO VOLALA O 15:40!!!! tak mi nehovor, ze som to nerobila v prestihu.Po druhe, na strane maju napisanu sumu 3 Eura za jazdy v meste!!!..a na stránke majú napísané, že dávajú bločky automaticky

danculik
autor
19. máj 2015

@ivett1 nastupovala som uplne niekde inde ako byvam...isla som z prace....a do stanku ano viem to zaniest aj dnes...to nie je problem ze by som mu ich nechcela dat.

danculik
autor
19. máj 2015

@sissy27 ty si ma asi nepochopola ja som mala byt niekde 16:15 uz sediet. TAXIK SOM SO VOLALA O 15:40!!!! tak mi nehovor, ze som to nerobila v prestihu.a taxikar prisiel az o 16:05!!!!! Po druhe, na strane maju napisanu sumu 3 Eura za jazdy v meste!!!....to je jeho problem ze siel rychlo, ved meskal 25minut, kde ja som nestihala stretnutie ktore bolo pre mna velmi ale velmi dolezite!!!

danculik
autor
19. máj 2015

Ja nechapem co sa tu do mna navazate.....ved som sa pytala slusne a normalne...ako to si treba uz hodinu dopredu obejdanvat pomaly taxik?...ano raz som sa pokusala aj o to a mi bolo povedane, ze je to skoro, ze sa to neda!...a myslim si ze ked som volala tych 15:40 a mi povedali ze taxik bude na mieste za 10 minut, tak dispecerka tiez si to najskor mohla overit ako to povedat zakaznikovi. cesta bezne autom trva 7-10 minut, tak som to nerobila v predstihu???ROBILA. A v neposlednom rade....nikto nepovedal, ze tej pani tie peniaze nechcel dat, respektivne ich zaniest pre jej syna do stanku. Zo stretnutia som isla rovno tam, az som dusu vyplula, vari nebudem skakat za pani do autobusu a buchat soferovi na okno nech ma pusti za tou pani!....ja som si pytala iba radu...bola by som velmi ale velmi zvedava, ze keby sa to stalo vam...neomylne nie naschval, ci by Vam dobre padlo taketo kritizovanie!!!!

evelynm
19. máj 2015

ak si volala taxik o 15,40 a na mieste urcenia si mala byt o 16,15, tak si volala veeelmi neskoro. Ako dlho trva cesta na to miesto pri idealnej situacii?
Treba brat do uvahy aktualnu situaciu v meste - kedze vraj mate mesto rozkopane, je velmi pravdepodobne, ze sa zdrzi. Okrem toho sla si v dopravnej spicke, co je v podstate zaruka toho, ze taxik ostane visiet v zapche, hlavne vo vacsom meste.
Ze taxameter bezal aj ked taxik stal na semafore, je uplne normalna vec. Ved statie na krizovatke je sucastou prepravy.
Ale ty sa pytas, co mas urobit. Nuz zajst do toho stanku a dat jeho mame tie peniaze, ktore si slubila. A budes mat ciste svedomie. Nejde o to, ci ta on moze niekam udat ci vymahat peniaze. Skor ide o slusnost.
Nehladaj vinnika, nesnaz sa vnimat taxikara ako niekoho, kto urobil chybu. Neurobil.

sissy27
19. máj 2015

@danculik sorry, ale vo veľkom meste, v čase dopravnej špičky, keď je celé mesto rozkopané, je úplne absurdné veriť, že budem niekde do 35minút... ak to bolo tak strašne dôležité, mala si ísť skôr... na jeho mieste ťa rovno vysadím, keby si ma obvinila z toho, že môžem za to, aká je doprava a že ty nestíhaš... cenu si snáď nevymyslel, predpokladám, že má taxameter a platný cenník, ak si s tým mala problém, tak si sa mala spýtať a určite by ti to rád vysvetlil...
a aká otázka taká odpoveď - keby si tu nerozpísala litánie o tom, ako ti bolo "ukrivdené" zo strany taxikára, a napísala len "dlžím taxikárovi 2,30€ a nestihla som ich v dohodnutý čas priniesť, čo mám robiť", tak by nikto neriešil, že si chybu spravila v prvom rade ty, ale dozvedela by si sa len to potrebné - že on na teba nemá prakticky žiadne páky, je to len na tvojej slušnosti a máš možnosť doniesť ich aj iný deň...

pribinak
19. máj 2015

@danculik kedy ti mal dat ten blocek, ked si sa tak strasne ponahlala?

dm1
19. máj 2015

@danculik podla mna si to neurobila v dostatocnom predstihu ved predsa nemuseli mat nejaky taxik rovno volny alebo mohol byt dalej od teba a kym sa v meste dotrepe cez zapchy tam kde treba uz moze byt problem.... ved ty si si volala taxi 35 min. tebe to rpide dostatocny predstih :o

prasiatko30
19. máj 2015

@danculik pokial byvas vo velkom meste a mas byt niekde o 16:15 cesta trva kolko nejakych 20min a ty volas o 15.40 tak vela casu si mu aj tak nedala nemala si vobec v uvahe ze ta dopravna spicka vo velkom meste moze byt dost velka v hodinu kedy si to vacsina ludi suruje z roboty domov 😀

tak ako pisu ostatni - zober tie peniaze co mu dlzis a pekne ich zanes jeho matke - on spravil to co mal, a ty sama hovoris ze mal aj taxameter ze ti neudal cenu len tak z brucha ked ste dosli na miesto.

monicm
19. máj 2015

môj názor?chcela si počuť za to,ako ti ukrivdili mu nemusíš doplácať,hold,nik ti tu takú odpoved nedal a máš pocit krivdy.možno sa mýlim,ale z tvojích reakcií aj tvojho úvodného príspevku to tak vyzerá.a čo máš robiť?ísť do daného novinového stánku,opýtať sa pani,či jej syn pracuje ako taxikár (môžu tam pracovať aj dve na striedanie) a ak hej (pravdepodobnosť,že dve predavačky majú synov,ktorý pracujú v rovnakej taxislužbe je fakt malá) povedať jej,čo sa stalo a že si doniesla tie peniaze,ospravedlniť sa,že si to včera nestihla,skúsiť to nadhodiť vtipne,že včera si nestíhala vôbec nič a nikde byť načas,asi bol deň blbec a podakovať sa.

k tomu časovaniu:to,že podľa tvojho popisu veľa vecí nesedí (ak by som to rátala,ako si povedala,prepáč,matematika nepustí),ale berme to tak,že v návale emocií si občas čísla pozabudla a pod. ale hlavne,ak si si dala rezervu na dôležité stretnutie 10 minút,tak prepáč,je to žalostne málo,na dôležité stretnutia si dávam rezervu minimálne 20 minút,najmä,ak chcem cestovať v dopravnej špičke a v meste,ktoré je rozkopané a tým pádom je viac ako jasné,že mesto bude upchaté.

katfan
19. máj 2015

😝 blahozelam k prvej cestě taxíkom v tvojom zivote

lenka674
19. máj 2015

@danculik no asi tu budem teraz aj ja prekliata, ale vyjadrujem iba svoj nazor. Ja chapem, ze si nahnevana, pretoze ak chodis bezne taxíkom co ja ano tak ich zvycajna odpoved je za 10 min som tam a naozaj sa velmi velmi malo stava ze to tak aj v skutocnosti je. castokrat cakam aj o 20 min viac. Vzdy ma to vie nahnevat, a este ked pride taxik a poviem ze meska tak sa dovzviem ze bol niekde kde by to za tych 10min nestihol aj keby sa... ale je to ich obvikla odpoved, aby nestratili zákazníka. Takze podla mna, to mohlo byt aj v tvojom pripade, ja som sa neraz ponahlala na vlak, kedy som volala taxik ako sa vravi o pat min 12 a som zakaznik, takze sa pytam ci to dovtedy stihame ak ano tak vyzadujem aby tu vtu dobu taxik bol, ak nie myslim, ze je slusne povedat, neviem, mozno, neda sa... a skusit niekde inde. Co sa tyka tych peniazkov, ak je to naozaj tak, ze na stranke maju 3eura po celom meste ja by som mu viacej nezaplatila ani tych 5 eur, ale riesila by som to na mieste hned snim. Ak je to takto uvedene tak urcite tam nemaju ze cena je 3eura ale zalezi ci budeme stat na semafore alebo bude zapcha, to je potom co za zlavu?? Tod moj nazor 🙂

emily76
19. máj 2015

@danculik no ak maju na stranke napisane, ze v meste jazdia za 3 eura, tak by som zavolala na dispecing a spytala sa, ci ti sofer nauctoval spravnu cenu.... druha vec je, ze nemas ako dokazat, kolko od teba chcel, kedze nemas blocek... 😒

nice202
19. máj 2015

@katfan 😀 a tvoje taxikove story 😀 nikdy nezabudnem 😀 😀 😀

nyusika
19. máj 2015

no dat si na dolezite stretnutie rezervu 10 minut je minimalne divne...nenapisem rovno, ze hlupe.
a neviem, kde v riti si taxiky na semaforoch vypinaju taxameter 😀 😀 .
kedze si cenu nerieila hned na mieste, mozes si akurát tak piskat.

danculik
autor
19. máj 2015

@lenka674 No konecne niekto kto ma chape

danculik
autor
19. máj 2015

Ako ja nechapem co riesite...ale je to jasne jak facka...taxik som voalala 15:40, povedali 10 minut co je logicky 15:50 bude na mieste!!!!a ja som stretnutie mala 16:15. Tak si nedavam podla VAS dostatocnu rezervu??????? myslim že áno..cesta z bodu A do bodu B aj pri zápche trvá do 15minút!!!....ako matika nepustí!!!