Ahojte dámy, svokry, nevesty
Chcem sa vás spýtať takú vec. Ako by ste brali keby prídete domov a vaša nevesta (momentálne pracuje v nejakej firme z domu, neviem viac) už navarila obed pre mňa, seba, jej manžela, môjho manžela a môjho syna? Ja prídem z práce okolo 4 a už je to hotové, plus upratané, popraté, zavesené, kúri sa.. Neviem predsa je to moja domácnosť asi by nemala rozhodovať o tom čo bude na obed stále, prať mi veci a vešať... Mňa to varenie síce nebaví furt dookola to isté prídem z práce, variť, prať, upratať do toho moje súkromné veci... ani neviem čo niekedy variť ale aj tak no neviem.... Čo si myslíte vy? Alebo povie že nemusím ísť do obchodu že ona pôjde s manželom nakúpiť ....
Čo si myslíte?
Že takýmto spôsobom vyjadruje vďačnosť, že môže u vás bývať (ak bývajú u vás), prípadne jej je hlúpe, aby s varením čakala na teba, kým prídeš domov po práci, keď ona pracuje z domu a teda vie si čas lepšie rozvrhnúť. Určite by som to nebrala ako nič zlé, jednoducho ti chce pomôcť. Hľadáš problém kde nie je.
Myslím si, že ak ti to vadí, tak jej to treba povedať a dohodnúť sa na tom, čo robíš ty a čo ona. No a hlavne si myslím, že každá rodina má mať svoju domácnosť, potom by sa takéto veci nediali.
Keby nič neurobila a musela by si variť ty po práci, písala by si tu aká je to nevďačná lenivá osoba čo vysedáva doma.
Podla mna je to od nej mile, ak by to nechcela robit tak by to nerobila. No ak ti to vadi, tak by ste proste mali najst nejaky ten kompromis. Ja by som to jej spravanie brala proste pozitivne a isto by som ju aj pochvalila
ze toto je nejaka tema na zbytocne rozduchanie vasni a hadanie sa?
ak si real svokra a naozaj ti to prekaza tak si s nou sadni a povedz, ze si budete prace v domacnosti delit, ze ona bude trebars varit pondelky a stvrtky na dva dni a ty v stredu a na vikend. alebo naopak .... a ze co sa tyka prania, tak si dajte oddelene kose na pradlo - a ze ju prosis, nech ona perie svojej rodine a svojmu muzovi a synovi operies ty.
ak si nevesta a mas nevdacnu svokru, tak si tak isto sadni a dohodnite sa. nic ine ti nikto neporadi, len si to vydiskutovat ...
btw - ja by som cudzie gatky neprala, kym nemusim.
waaaau šak to je vysnívaná nevesta...snaží sa pomôcť ako to len ide...ale akmáš inú predstavu o domácnosti a vnímaš to ako zasahovanie treba si to povedať alebo sa dohodnúť že zajtra by som rada jedla segedín, tak si ho uvarím prípadne pozajtra ak je na zajtra navarené...ale teda ja by som chcela takú nevestu doma, veď to je super
Ja by som sa asi potešila. Síce tiež nemám veľmi rada,ak sa niekto pohybuje v mojej kuchyni 😁 ale neviem sa k tomu veľmi vyjadriť,keďže nemám nikoho,kto by mi pomohol,všetko robím sama. Ale ak ti to vadí,tak jej to povedz, alebo si vyclente,kto bude čo robiť.
Bože keby nič nerobila zle by bolo keď robí zle je... 🤦♀️ Vydiskutuj si to s nou keď ti to vadí...
Kebyže to nerobí nadávaš na ňu, akú lenivú ženu si syn zobral.... Buď rada že oddychujes po práci....
A ak tak si v kľude rozvrhnite práce, akože pochybujem, že niekto by sa na toto "všetko porobene" mohol sťažovať.
Chcela som len vedieť čo si o tom myslí niekto nestranný to je všetko. Aj keď osobne si myslím že ona to chce tak aby ona varila a riadila cez týždeň a ja cez víkend. Tiež mám toho dosť v práci každý deň plus vstávanie.
Mne to skôr pripadá, že je to písané naoko, pretože neraz tu čítam, ako niektorým dievčatám vadí, že im svokra robí full servis, tak toto je pohľad naopak.
@enka81 nie je to naoko, je to realita na ktorú ma zaujíma názor či to nechať tak alebo prípadne je tu niekto taký kto má opačný názor ....
🙂 no ak vyperie a zavesí dobre tak nevidím problém.. a ešte ak to robí nezištne.
Možno by mali napísať svokry ktoré majú také nevesty ktoré nepohnú ani prstom, a potom nevesty ktoré sa snažia a aj tak sú stále za sprosté, lenivé a nevďačné.
V kuchyni je 2 gazdinám tesno - akokoľvek by sa snažili asi. V každom prípade treba prísť na to,čo ti naozaj vadí a potom komunikovať /to že je tvoj dom, asi dôvod nie je - ak tam býva, tak by sa patrilo aby niečo robila nie?/ Ak chceš navariť čo ti chutí - NAVAR, ak vadí, že perie napr.spodnú bielizeň - DOHODA...
Myslím si, že je to vcelku fajn, len treba doladiť drobnosti a to práve komunikáciou...je to lepšie ako "trpieť"dobrú snahu druhého, alebo to riešiť poza chrbát. Škoda kaziť dobré vzťahy nie?
Kks mat takú nevestu tak ju chválim zvysoka, tiež som toto robila keď som bývala na Morave... Svokra v práci ja sa nudila, viete aká bola najprv síce prekvapená ale potom už len rada, neskôr som ju ešte viac odbremenila aby si viac oddýchla
bud rada, ze robi, co robi. 5 dni v tyzdni mas doma hotel, oddychuj, nie si o nic horsia zena, ked potrebne veci za teba urobi niekto iny...dohodni sa s nou, ze cez vikendy budes varit ty....napriklad
Ak je to pravda, tak vyjadrujte vdacnost. Lebo aj neveste sa to raz znevidi, tak ako to byva v opacnom garde. Spociatku svokra navrhne spravim to, spravim ono a od vsetkeho nevestu odhana a potom ked uz ma vsetkeho vyse hlavy, tak zcne byt nervna a nevestu neznasat, ze je leniva. Skratka spravodliva nie je ani jedna situacia, aj ked dobre padne jednej aj druhej strane. Treba sa dohodnut tak, ze ok, nevadi mi to, ale prosim ozvi sa, ked budes potrebovat vystriedat. Vyhradit si ok, totot mi mozes oprat, toto si operiem sama. Vyjadrenie vdaky nam dnes mnohym tak tazko ide. Prijatie pomoci nam dnes mnohym tak tazko ide...
Neviem si skôr vysvetliť že na čo to robí veď ja by som tiež navarila akože mávam toho dosť ale aj tak....
Baby, mne sa toto stalo s mojou vlastnou mamou. Každá sme síce mali svoju vlastnú domácnosť, ale mala som byť na Vianoce u rodičov (práve som bola single, po rozchode s priateľom). Mama sa zvykla každé Vianoce sťažovať, koľko toho má, že nevie, kam skôr skočiť... Tak som si povedala, že ja mám predsa času dosť, tak jej rada pomôžem. Kúpila som stromček, kapra, napiekla som niekoľko druhov koláčov, urobila som zemiakový šalát, prestrela stôl, po večeri všetko upratala a ešte aj na prvý sviatok Vianočný výrazne pomohla s obedom. Na obed bol u nás jeden rodinný známy a ten, ako naschvál, najviac chválil to, čo som uvarila a upiekla ja. Myslím, že toto bol hlavný kameň úrazu, lebo po sviatkoch si ma mama zavolala, že sa so mnou chce vážne pozhovárať. Ja som bola celá vydesená, že mi ide oznámiť prinajmenšom nejakú smrteľnú chorobu (lebo tak sa tvárila). A ona mi povedala, že si neželá, aby som jej ja u nej doma organizovala Vianoce, že je to jej domácnosť a ona ešte nie je taká stará, aby to sama nezvládla. Proste, zvozila ma, ako malé decko. A pritom som jej chcela pomôcť. ☹
tak to je otázka na ňu, nie na nás 🙂
vsak ale rozhovor - byvate spolu, tak si to prediskutujte, nei ze "ona mysli tak, ze bude cez tyzden a ja by som mala cez vikend ..." - mate obe predsa usta a rozum.
Robí to preto, lebo robí z domu buď rada, že To chce pomôcť.Varenie si rozdeľte, aby ste boli spokojné obe
Možno ma aj trochu hnevá že vie variť lepšie ako ja... Nechcem za ňou moc chodiť môj syn by to nepochopil a nahneval sa že však môžem byť rada že mi pomáha a nemusím furt ja variť a náhliť sa.
Podľa mňa užívaj si, že po toľkých rokoch v kuchyni a v domácnosti sa našiel niekto kto to robí 🙂 máš čas na seba aj na hobby 🙂
a možno nevie variť lepšie ako ty 🙂 mne tiež lepšie chutí iná kuchyna, najlepsie je na tom to ze niekto navaril pre teba 🙂 na vlastnú kuchynu sme kritický stále ochutnávame hladáme chyby, na cudzej nic jednoducho zjeme a chutí nám 🙂
ty chceš asi rozkazovať ako svokra...Je to tvoj dom, tvoj hrad a preto sa bude všetko robiť ako ty povieš...Poviem ti na rovinu že ako svokra si sa zasekla niekde v 19 storočí...
aj u nás bývala nevesta a ak navarila bolo Ok, ak nie že bolo dieťa zlé tak aj tak bolo pre moju mamu dobre...Mama bola v práci....Viac tolerantnosti treba...
Akože toto má byť odpoveď na všetky témy, v ktorých sa nevesty sťažujú na svokru? :D
a nevari aj preto, aby mala čo jesť na obed? Ved nebude predsa čakať na večeru a obed suchy.
Pomyslela by som si dobre si syn vybral . ✌️👍🏻
@maria757 moc hobby nemám chodím na návštevy k mojej mame a potom doma ....
@deti95060810 nechcem rozkazovať akurát som chcela vedieť ako to je inde ...
@jaroe toto mi nenapadlo ale skôr chce ukázať že vie aj ona navariť tak mi to príde pred synom.
@stela01 naozaj?
Plus ešte minule varila, tak som chcela urobiť obed na druhý deň segedínsky guláš ale keď som videla ako sa zatvárila tak radšej nie ... Ževraj bude aj na zajtra tak na čo.