Dobrý deň, chcem sa informovať ako postupovať pri neuznanej reklamácii autosedacky. Mame ju 14mesiacov, raz pri otáčaní začalo niečo v konštrukcii praskať, vzala som to na reklamáciu do obchodu brendon. Po 7dnlch prišlo vyrozumenie, že sú tam omrvinky a preto neuznávajú autosedacku s tým, že určite sú tam aj nejaký iné cudzie predmety. Syn tam občas zuval rožok, ale v návode autosedacky neni nikde napísané, že sa v nej nemôže jesť. V prílohe mi dali kontakt na odborne posúdenie, vybrala som si kto sa zaoberá autosedsckami a keď som tam zavolala, pani mi povedala, že ničím takým sa nezaoberajú, žiadnym odborným posúdením. Prosím poraďte, sedačka nestala malo peňazí (400€) a neverím že omrvinky by dokázali pokaziť železnú konštrukciu isofixu. Ešte dodám, že je to cybex sirona, jeden kus sedačka+isofix čiže sa to neda rozdeliť a pozrieť. V prílohe pridávam vyjadrenie ich odborníka. Za každú radu Dakujem. Pekný den
Tak ak tam su kusy rozka ci ine kusy neporiadku, tak to asi neni vina vyrobcu... skus sa popytat v nejakom autoservise, ci ti to odtial nejakym sposobom nevedia povysavat s tych medzipriestorov.
@anjelicek26 ide o to, že sú to omrvinky, žiadne kusy, a teda neverím že omrvinky by dokázali niečo urobiť kovu.
@slawka2208 veď to…
my sme z bazy po vajci vysypali tolko omrviniek ze by sa najedlo dalsie dieta😅 a ano omrvinky mozu sposobit zadrhavanie otacania. odporucam skor skusit vysypat a povysavat kolko sa bude dat
@simonad7 ale jasne, ze vedia, ked je to cele zaserinkane, tie spoje su urcite premazane a na to sa tie omrvinky nalepia krasne... otazne je, ako to najlepsie vycistit, napisat tomu vyrobcovi bude asi nejlepsia cesta...na youtube neni nic?
Omrvinky, spina mozu sposobit aj pokazenie tej otocnej casti. Ked sa ti do loziska dostane spina-detto. Treba to udrziavat, to nemusi byt chyba vyroby, ale chyba spotrebitela, ze neudrziava veci vo funkcnom stave. O vsetko sa treba starat. Ak mas pocit, ze to je chyba vyroby, tak kontaktuj vyrobcu.
@simonad7 Neveris ze omrvinky pokazia zeleznu konstrukciu isofixu? A co mas so zeleznou konstrukciou?
Pri otacani ti praska pretoze jasne pisu ze v otacacom mechanizme su omrvinky a cudzie predmety.
V navode nemusi byt napisane ze sa v nej nesmie jest (co by sa z hladiska bezpecnosti samozrejme nemali), ale logika da ze ked ti omrvinky popadaju do mechznizmu, tak tam budu vadit.
@simonad7 mikro ohybna kamera ako taky kablik, je to bezna vybava servisov, vidis vsetko aj v malych priestoroch... kludne im to ver...
@anjelicek26 idem si tu kamerku veruze aj objednať 😉
@simonad7 ja mam taku podobnu v praci, je to fajn, takto to vyzera https://www.amazon.de/Pancellent-Wasserdichte-I...
@simonad7 Reklamácia po 12-tich mesiacoch z hľadiska práva:
"Ak bola reklamácia výrobku uplatnená po 12 mesiacoch od kúpy, môže ju predávajúci zamietnuť aj bez odborného posúdenia, ale je povinný spotrebiteľa poučiť o tom, komu môže výrobok zaslať sám na odborné posúdenie. Ak si spotrebiteľ zvolí osobu oprávnenú výrobcom na vykonávanie záručných opráv, náklady na odborné posúdenie bude bez ohľadu na jeho záver znášať predávajúci. Ak by si spotrebiteľ vybral inú osobu (napr. znalca), náklady by mohol preniesť na predávajúceho len vtedy, ak by odborné posúdenie preukázalo zodpovednosť predávajúceho. Spotrebiteľ môže na základe odborného posúdenia, ktoré preukázalo zodpovednosť predávajúceho za vzniknutú chybu (vadu) výrobku, uplatniť reklamáciu znova a predávajúci ju už nemôže opätovne zamietnuť."
Tip:
Nezávisle od predošlého odstavca skúsiť osloviť priamo výrobcu s tým, že podľa Vášho názoru sa Vám zdôvodnenie predajcu zdá byť vyhýbavé a že si myslíte, že výrobca mohol a mal rátať s tým, že dieťa v autosedačke môže príležitostne konzumovať jedlo, a preto ochrana dôležitých súčastí mechanických častí s tým mala rátať. Navrhni mu výmenu celej sedačky kus za kus alebo vykonanie bezplatnej opravy samotného nefunkčného mechanizmu alebo jeho celej súčasti tak, aby bola autosedačka plne funkčná.
Vyhrážať sa nevyhrážaj, ale môžeš uviesť, že si znepokojená daným stavom a že zvážiš sa o tom zmieniť v komunite mamičiek, prípadne o tom nahráš video na youtube atď. (to je už voľná jazda). Výrobcovia nemajú radi negatívnu reklamu, takže Tvoje odhodlanie ho možno "nakopne" Ti tú autosedačku radšej vymeniť.
@paulinam99 To akoze vazne?
@nafka0483 Nerozumiem, čo Ti nie je jasné ?
Do toho otáčaveho mechanizmu mohli zapadnúť aj kamienky z topánok, piesok, blato. Vyzúvate dieťa v aute? Ak nie, tak okrem omrviniek tam môže byť aj toto.... Ono, nikde sa to nepísalo, asi to nebolo ani v návode a odporúčaniach, ale stalo sa to už viacerým,co viem.
@paulinam99 Dakujem, za jedinú odpoved na moju otázku. Už je to tam na spat a v stave riešenia. Pekný deň. 🙂
@paulinam99 Nahravat o tom video, "vyhrazat" sa zlymi recenziami a pod. za nieco, co vyrobca neovplyvni a za co nemoze?
Ja som dnes dala sedačku dole z bazy a bordelu tam bolo teda dost, hlavne asi z topanok. Kludne verim ak sa to dostane do mechanizmu ze ho poskodi. To ze v navode nie je ze sa v nej nema jest je úroveň rovnaká ako nedávajte mačku do mikrovlnky. Vydierať predajcu ze zverejnis video.... Každý ako uzná za vhodne. Ako ti pisala vyssie, najdi hocikoho kto robí tieto posudenia, bremeno dokazovania je po roku už na tebe.
@sasanka605 v prílohe mi zaslali kontakt kde sa dá urobiť ten odborný posudok a teda zavolala som na to číslo a pani len kukala kto som čo som a odkiaľ mám jej číslo, tie údaje ktoré tam uvádzajú sú už daaavno nepravdivé (spojila som sa ešte s jednou mamickou) a teda asi to ich presvedčilo aby má brali vážne a tu sedačku zobrali ozajstnemu technikovi, keďže z nich nakoniec vypadlo, že to len vzadu pozeral nejaký ich technik. Že ak sa až odvolávajú tak sa to posiela do cybexu, že sa pomýlila keď mi povedala že to pôjde rovno do cybex servisu. Syn v sedačke len jedol občas suchý rožok, keď sme stali na pumpe alebo tak, pretože inak by nevydržal a nevedela som čo s nim iné, topánky v sedačke zasadne nenosil práve pre tento prípad.
@nafka0483 aha prepáč neuvedomila som si to, ale aj tak teda som tu chcela uviezt ze som to teda nemyslela v zlom, len teda nemám rada, keď sa veci najmä takéto čo nestoja 5 korún takto vybavujú. Už som si na tenten obchod prečítala a počula kadečo, a teda… ide to s nimi dole vodou. Ale tak kto chce kam, pomozme mu tam ako sa vraví. Každopádne uvidíme ako to dopadne, ale verím ze úspešne.
@nafka0483 "Vyhrážať sa nevyhrážaj, ale môžeš uviesť, že ..."
... čítanie s porozumením Ti asi robí problém. Nevadí.
Prosím ťa, čo výrobca neovplyvní ? Pozri si fotky alebo videá na youtube k danej autosedačke a musí Ti byť hneď zrejmé, že konštrukčné riešenie sedačky je "nešťastné", ak sa nečistoty môžu aj pri bežnom používaní dostať do mechanických častí. A že tam výrobca neurobí nejaký servisný otvor na čistenie, je teda celkom určite chyba výrobcu a nie užívateľa/spotrebiteľa.
@paulinam99 akože mne to v obchode odporúčali, že keď je to jeden kus je to omnoho bezpečnejšie pri nehode, pretože to drží v kope a teda je to naozaj uchytené o tu konštrukciu auta (isofix), preto sme zvolili jeden kus. Ešte mi teda samozrejme povedala že tieto cybexove sú nekazove, maly priestor medzi sedačkou a bázou, že sa tam ani nič nedostane. 🤷🏻♀️ ale tak no, stalo sa s tým niečo, každopádne som sa ohradila s tým že nesúhlasím s vyjadrením ich technika a žiadam to poslať priamo na servis do cybexu do Nemecka (je taká možnosť, je to dokonca bezplatne) takze mi to tam poslali a uvidíme čo povedia tam. Dakujem vám ale že ste jediná pochopila o čo tu ide a že ste sa mi snažili pomôcť, toto už bolo posledné miesto kam som napísala 😆 a teda asi som po tomto fóre nemala ani siahnuť
@simonad7 my sme reklamovali autosedačku v obchode Aladdin a tiež ným nič neuznali, tiež nám dali kontakt na odborné posúdenie a oni na nás pozerali, že nevedia čo od nich chceme. My sme ale sedačku reklamovali už po 17 dňoch (!), lebo sa na nej urobili žmolky.. nie také tie klasické minižmolky, to by mi nevadilo, ale na niektorých miestach až také "vyblednutie" ako keby bola látka odtiaľ fakt povytŕhaná. Neviem to lepšie opísať. Prosto sedačka vypadala po 17 dňoch ako keby sa v nej vyvozilo minimálne 5 detí, na zaplakanie. A to po celom povrchu, nielen na sedáku, ale aj za hlavou. Katastrofa. Ale výrobca že "nezodpovedá za estetické zmeny povrchového materiálu" 😈
@paulinam99 Viem citat s porozumenim a bez ohladu na to ako to pomenujes to zavana vyhrazanim sa.
Dobrý deň, áno pracujem v eshope s detským tovarom, a žiaľ veľa autosedačiek nezoberú na reklamáciu z dôvodu znečistenia autosedačky. Je však otázka či autosedačku videl priamo výrobca alebo len technik brendon obchodu. Skúste kontaktovať priamo výrobcu autosedačky čo sa dá robiť.