Ahojte. Fu no ako začať. Som mladá baba. Vydatá a mám tri deti. Milujem ich. No neviem už čo robiť. Nemám chuť do života. Všetko robím nasilu. Na tvary úsmev. No v sebe mám bolesť. Nenávisť. Koho nenávidím? Samu seba. Bola som chudé dievča. Pekne. Keď som čakala 1 dcéru pribrala som 25 kg za 9 mesiacov. Popri som robila školu. Po pôrode som stratila aj jednu jedinú kamarátku čo som mala. Proste bez slova prestala so mnou komunikovať. Od vtedy som sa venovala len dcére. A škole. Keď som skončila školu tak dcére. Vydala sa. Narodili sa mi ďalšie dve deti. Čiže s nimi ďalšie kilá. Aktuálne mám strašne vysokú váhu.( 2 mesiace chudnem a schudla som len 6 kg) Som strašne tučná. Sama. Nenávidím všetko čo sa týka mňa. Zavretá stále medzi 4 stenami. Manžel stále v robote. Nikde nechodíme. Ak tak len obchod. Sem tam park z deťmi. To je všetko. Popri opatrujem moju mamku. Snažila som sa nájsť psychológa. No všetkých čo som obvolala sú obsadení. Vôbec neprímaju nových pacientov. Z mojim manželom som sa snažila rozprávať. Ale ten je bez záujmu. Vôbec nevidí ako sa cítim. Ostala som ticho a už o Tom nehovorím. Tak ani on. Ani viac ho to nezaujíma. Povedzte mi. Čo by ste robili? Skúšala som sa skontaktovať aj z internetu psychológmi. Ale nula bodov. Dostala som sa do kruhu s ktorého niet cesty von. A mám strach že to už raz nezvládnem. Už som mala pár ,,záchvatov,,. Trhala som si vlasy. A nemohla sa s toho dostať. Upokojila som sa až po dlhom čase. A to len zato, že bol pri mne manžel. Len že raz sa môže stať že budem sama. Cítim sa sama. Stále mám v hlave, že sa manželovi nepáčim.
si mlada, zivot mas pred sebou,..!!!
zmen jedalnicek, v mnohom nezdravé jedla alebo nezdravý spôsob života negatívne vplýva na naše myslenie..
venuj sa aj sebe, vela vonku, chdoza, sport.
neutapaj sa, a nelutuj , muz sa snazi vas uzivit a ty sa hlavne netrap ci sa mu pacis, ved snad ta ma rad aka si, porodila si mu 3 deti, take 3 tehotenstva a porody by som dala uzit kazdemu chlapovi, aby si viac vazil zenu.
nedojedaj po detoch, maj pravidelny prijem a skus viac zeleniny a ovocia pohyb, zacnes chudnut budes sa citit lepsie.
vsetko chce cas, mas 3 deti a to je co povedat. 🍀
a deti potrebuju teba, ty si ich svet, bud stastna, budu aj ony.
@domkakvet to je ten problém. Že nemôžem. Manžel ma poobedne a ranné. Keď ma rannú tak príde o 15 to sa naje a uteká pre dcéru. Do večera opatrim mamku deti. Psa. Všetko sa snažíme pomáhať jeden druhému aby sme to stihli. A skončíme okolo 22-23 to ľahnem a spím. A keď ma poobednú tak to je ešte 100 krát horšie. Lebo to už dupľom sa vôbec nič nestiha. A plus keď že sa starám o mamku. Nemôžem ísť nikde. Lebo opatrovateľku nechce. Ale ani pomoc od manžela. Keď jej má on pomôcť radšej ani nič nechce. Tak že musím stále všetko ja. 😪
mama, pes, 3deti? toto psycholog nevyriesi...mas toho priserne vela
@bublinka1426 keď ja to proste neviem. Čo sa týka chudnutia. Nejem nič škodlivé. Žiadne sladkosti. Len ovocie zeleninu. Mëso pripravujem inak. Všetko tak ako má byť. Aby som schudla a aj tak nič. Dojedat to ani pred tým som nerobila. Pretože nejedla som vôbec. Teraz jem. Pestro. Snažím sa. A aj tak nič.
ono aj stres zabraňuje tomu aby sme chudli.
musis najst daku cinnost ci cas, na seba aby si zrelaxovala.
aj ked ako citam , casu na seba vela nemas.
ale su aj vikendy.
@mabenn ale to nikoho nezaujíma.
to ma zaujimat teba, lebo ty si si to vsetko nalozila na seba, nemozes cakat, ze ta bude niekto zachranovat
@bublinka1426 no sú. Len že cez víkendy keď prší tak robíme v vnútri to čo sa nestihlo cez týždeň. A keď je pekne tak dvor. Záhrada. Kosenie. A ďalšia vec. Manžel už chodí do roboty aj cez víkendy.
@mabenn počkať to mám ako chápať? Že ja môžem za to že napríklad mamka mala haváriu?
nie, mas to chapat tak, ze ked sa staras o tolko osob a zviera, tak je logicke, ze si pretazena, riesenie nie je vyrozpravat sa...riesenie je ine a musis ho najst ty, kym sa nezosypes
@mabenn rozumiem. Len to keby som sama vedela ako. Neviem sa z tohto kruhu dostať. Aby bol každý spokojný tak som preto sa začala o všetko starať. Naučili sa to. A teraz to berú tak že som len stroj ktorý nemá právo na nič. Len o nich sa starať.
ake stare su deti?
Nepises kolko vazis.k svojej vyske.mozno sa tak vidis iba ty.za 2 mesiace 6 kil nie je malo.nechci chudnut 5 kil za mesiac to nie je zdrave.uprav si stravu a pokracuj,vysledok sa dostavi.nemozes teraz cakat ze schudnes za 2 mesiace 15 kil.vsetko chce cas.no co viem stres a malo spanku k chudnutiu velmi nepomaha.ja by som to neriesila.rob to hlavne kvoli zdraviu a pre seba.nie pre inych.mhslim ze manzel by bol rad ak by mal doma usmievavu prijemnu zenu.skor ako vychudnutu harpiu.
@mabenn dcéra 7 ročná syn 3 roky a syn 7 mesiacov
@simoncik no mám 156 CM váha 116 ale keď som porodila som vážili 124. Chudnem 2 mesiace tak že počítam len váhu za 2 mesiace čo chudnem. Keď som začala mala som 122 a teraz mám 116
Ak chceš vyhovieť všetkým musíš zabudnúť na seba. Alebo sa budeš starať aj o seba (a on to nikto iný za teba neurobí) a niekde uberieš v starostlivosti o okolie.
Nebuď sa seba taká prísna.
Fakt máš toho veľa.
Malé kompromisy.
Všade.
Deti viac zapájať, na dva dni v týždni zohnať opatrovateľku k mame aj pár hodín.
Veď kedy máš chudnúť.
A sedem mesiacov po pôrode nie je tak veľa.
Posielam objatie a silu.
Dala si život trom deťom a opatrujes maminku.
Kilá sa upravia, ak nie hneď tak časom.
Držím palce
Každá ti tu poradí niečo. Ja sa zameriam len na jedno. Nenechaj sa mamou ničiť. Si dobrá dcéra, keď sa o ňu staráš. Ale ona nemá nárok ťa znivočiť. A to aj robí, keď odmieta opatrovateľku, ktorá by to mohla uľahčiť tebe, jej dcére. Keď odmieta pomoc od tvojho manžela. Nech si uvedomí, že ak sa ty zrútiš... To jej na tebe vôbec nezáleží? Toto si neviem predstaviť, že by som dcére robila. Aby si si nemyslela, že ju neľutujem, to áno, určite to nemá jednoduché. Byť odkázaná na niekoho... Ale sama som už v jej veku a, hoci viem prijať pomoc od dcér (aj to je potrebné sa naučiť), viem, že aj ony toho majú dosť. A som im vďačná za pozornosť (neviem, ako to lepšie sformulovať).
Inak, ja som za posledné dva roky, teda zhruba 24 mesiacov, zišla z 84 kg na 61. Takže to tvoje tempo je v poriadku.
Drž sa.
@mareka49 ďakujem veľmi pekne
Strašne ťažko sa to číta, zvlášť koľko toho robíš pre druhých a sama nedostávaš nič. A ako si ostatní zvykli, že sa postaráš. Tá snaha vyhovieť všetkým dookola, o všetko sa postarať, to je ako naložiť si na chrbát dom, maštaľ, stodolu a všetko to vláčiť so sebou. Nečudo, že máš takú nadváhu, keď musíš toto všetko uniesť.
Ked ma tvoj manzel poobednu vsetko stihas, tak ked si na dve hodiny odbehnes musi to zvladnut aj on.
Píšeš, že sa bojíš, že pri najbližšom záchvate budeš sama...a zároveň, že všetko musíš robiť ty aby všetci boli spokojný....nevidíš ten nonsens? Miesto haluzenia nad samovraždou co tak nazaciatok prestať robiť kazdemu otroka...nemas co stratiť, tak ci tak pridu o servis...a teraz vazne, mama ak si vyzaduje opateru 24/7 musí ist do ústavu, to nie ze nechce...nemozes sa starat o kojenca, skolkara a skolaka a do toho domacnost a invalida...ty nechudnes lebo nemas regulerny oddych, kedy si bola na preventivke, u kadernika, na kavu...uplne v pohode mozes mat poporodnu depresiu, alebo prezivas vyhorenie. Si hlavne otrokom vlastnej hlavy, v dobrom ti hovorim tvoje problemy sa daju riesit na znesitelnu uroven, len sa musis prestat citit vinna za nepodavanie "dostatocneho" vykonu...ci mrtva mama, dcera a manzelka je lepsia varianta?
@aniele presne o to ide. Trafili ste sa. Presne v tom to je. Naučila sa na moju pomoc. A teraz žiada aby som len doma bola. A keď niekde chcem ísť tak potom je nasratá. Preto sa nezastavíme. Lebo keď som si chcela oddýchnuť len napríklad z manželom pozrieť film. Tak už som mala vykričané, že sa od neho neodlepim. Preto už robím tak že na seba úplne kašlem. A starám sa len o druhých. Naučila sa na to. A teraz keď poviem svoj názor už je zle. Urazí sa. Keď že mi veľmi pomohla v minulosti. Lebo prvú dcéru mám z chlapom ktorý ju zamietol a mamka sa o nás postarala chcem sa jej zavďačiť. Čiže teraz to skončilo tak že za to že som jej vďačná že mi pomohla starám sa ja o ňu. A všetko musí byť tak ako ona povie. Lebo hneď sa urazí. A už je zle.
Prepac ale tvoja mama je dosť sebecká...poviem to narovinu. Keď ťa j...e tak jej pomôže kto?
@tinqua ako hovorím. Prvú dcéru nemám z aktuálnym manželom. Jej otec ju zamietol. Vtedy som chodila do školy. Mama mi bola z malou. Starala sa o ňu. A ja som si dokončila školu. Nevyhodili ma. Kľudne mohla to urobiť. Koľko matiek to urobí. Keď som čakala posledného chlapca. Posledné mesiace som si prežila naozajstné peklo. Posledné dni som dostala horúčky. Z nemocnici ma poslali domov že keď nerobím nemám tam prečo byť. Manžel mal nočné. A mama síce o barlách. Ale vstala a pomohla mi. Podávala lieky. Pitie. Nevládala som ani sedieť. A bola ona pri mne. A ja mám ju dať preč?
@4stanka4 nikto. Len že ona vie že aká som. Že ako veľmi ju mám rada. Aká som jej vďačná. Preto teraz to začala využívať.
Lenže Tvoja mama sa starala len o jedno dieťa a aj to krátkodobo. Nie o tri deti plus dospelého a nejaké to zviera, a to ešte dlhodobo.
@vvvvb to je pravda. Len pár hodín.
Mala si s mamou fakt úprimný rozhovor? Skus sa jej otvoriť a povedať jej všetko tak ako je, že ťa to trápi ako vyzeráš, že si unavená, frustrovana zo všetkého.
Ked pride manzel z prace, tak si urob cas pre seba, alebo cez vikend skoc do mesta na masaz, do fitka, oddychnes si a zaroven spravis nieco pre svoje telo.