Nariekanie šteniatka

ki_ki2
29. jún 2020

Ahojte baby, mame nove šteniatko no už 3 noc stále narieka, ale tak ze ju je počuť až na ulicu aj keď sú zatvorené okná..narieka aj cez deň Zobrala som si kvôli nej aj dovcu aby sme si zvykli na seba no ona v kuse narieka až mi trhá srdce. Existuje na to nieci ako ju to od naučiť alebo proste to len pretrpieť?

miskaska
29. jún 2020

Ake stare je steniatko?

ki_ki2
autor
29. jún 2020

@miskaska 6 týždňov

deusa
29. jún 2020

@ki_ki2 mate ho v byte? Aka rasa?
Mozno by pomohla prechadzka,aby si mu troska odviedla pozornost. Chyba mu mamina,nalepsie je ked steniatko je pri mamine aspon 8 tyzdnov.

tinqua
29. jún 2020

@ki_ki2 ahoj, dali vam ju priskoro...idealne je ked ma steniatko aspon 8 tyzdnov...neboj sa prestane to, bud stale pri nej a zvykne si

ki_ki2
autor
29. jún 2020

Je to malamut, chodím s nim ale veľa nezajde.. Stále len knuci alebo spi a mame ho vonku cez deň a v noci jo dávam dnu do domu ku mne.. No dúfam že to prejde lebo je mi to strašne ľúto.. Aši naozaj bolo pri skoro :/

ivca88
29. jún 2020

@ki_ki2 pane bože,to ktorá chovna stanica dáva 6 týždňové stena ?
Strašne skoro vám ho dali.
Robíte mu traumu.
Napíš do skupiny na FB, výchova a výcvik psov.
Tam ti poradia..
Ale veľmi zle je toto, že od takýchto ľudí máte psíka.
Je to ešte miminko.

dominika_sk
29. jún 2020

Tuto vidno hneď problem množiarni a podobne. Každy poriadny chovatel ti neda skor šteňa ako keď ma 8tyždňov, aj to je malo. Chovatel postupne privyka šteňata byť bez mamy, urobi im kompletne vyšetrenia, atď. Pes z neznameho chovu je v sekunde vytrhnuty zo svojho prostredia, chyba ma mu mama, možno ma aj zdravotny problem a taketo šteňa ma predispoziciu nebyť kludnym vyrovnanym psom pretože pre neho je to trauma čo sa mu stalo. Nedali ti k nemu aspon deku od mamy? A tiež s nim choď na veterinu nech mu spravia prehliadku. Musiš ho psychicky aj fyzicky vyťažiť. Hrami, pochvalou, hlavne ho nebrať preč ( k rodičom/ na chatu,...) musi si zvyknuť na domov.

tinqua
29. jún 2020

@ki_ki2 dobre chovne stanice zvyknu davat so steniatkom deku s pachom matky na preklenutie separacie...ak nemas, a nie si daleko od tych co ti ju predali, chod tam s deckou a poriadne fenku s nou vysuchaj a to daj steniatku na miesto kde spava...a samozrejme kup hracky nech sa ma s cim prezabavat

iffushka
29. jún 2020

Prepáč, ale čo znamená, že cez deň je vonku? To sa tak nedá, že vylozim také malé stena von a raz za polhodinu ho idem pozrieť, treba byť pri nom a venovať sa mu, rozprávať, učiť, zamestnať, unavit.... Ako malé dieťa 😊 ved to je nemysliteľné aby knucalo tri dni

ivca88
29. jún 2020

@ki_ki2 a na prechádzky s ním ani nechoď. Nezvládne to ešte.
Čisto len záhradu až do cca 3 mesiacov
Tam sa má vyhrať a spinkať.
Teraz je skutočne veľmi teplo na akúkoľvek aktivitu pre severana.
Môj samojed je stále doma v chodbe a prakticky len spí

stanzi
29. jún 2020

V prvom rade zavolat tomu kto vam take malicke steniatko predal a dobre mu vynadat.
Co znamena ze je cely den vonku? Same?

smejko25
29. jún 2020

@ivca88 lebo nezobrala zp ziadnej chovnej stanice ale od MNOZITELA !!!! Ludia sa nikdy nepoucia a budu tych nechutnych ludi vzdy podporovat

abbey1
29. jún 2020

Drobec maličký. Aké ľudia sú nepoučiteľní. Dookola môže človek vysvetľovať, v akom veku sa môže mláďa odoberať, či už šteňa či mača!
Nedajú si povedať a potom riešia následky. Nie len psychické, aké i zdravotné problémy.
A keď im to poviete, ešte ste za zlých a precitlivelych.

lucmirka124
29. jún 2020

Neviem ale pani si pytala radu!!!! Nie ze odkial si to vzala psa🤦‍♀️Co vas zenske do toho???

@ki_ki2 Mam zo svojej skusenosti zafixovane ze je to ako s malinkym dietatom.ja som to steniatko slovensky cuvac ( dnes uz 16r) doslova varovala na rukach, rozpravala stale na nu hoc co,, v noci pohrat vycikat papat uspat... kazdne 3 h, cez den to iste hrat papat spinkat... hovor na steniako hladkaj venuj nonstop,,, ano placka prepoklad ze mu chyba mama, surodenci,,, preto toto plakanie,,, ty si teraz jeho pani - mama venuj sa mu momentalne 7-14 dni nonstop prejde to neboj sa... upne sa na vasu rodinu a bude stastne... naozaj nech ta stale citi... ziadne ze v kute place,,, ono potrebuje teraz zabudnut a najst istototu vo vas,,,, vela spokojnosti radosti stastia🍀 prajem

abbey1
29. jún 2020

Také malé nemôže mať dokončené ani očkovania, kto vie, či vôbec čipovane.
Teraz už len veľa trpezlivosti, žiadne vonku samotné. Treba byť s ním, vyčleniť mu miesto v dome a veľa sa mu venovať. Nebude to ľahké. Následne sa môže priveľmi upnut na vás, ale teraz na výber nemáte. Snáď aspoň ponaučenie. Ale zdá sa, že ste sa na jeho príchod veľmi nepripravili. A poučenie od pôvodných majiteľov tiež asi žiadne.
Dostalo malé prikrývku s pachom matky? To zvykne veľmi pomôcť pri adaptácii na nový domov.

daniela2227
29. jún 2020

@ki_ki2 my sme si pred mesiacom kúpili 8.5tyzdnove stena..tiež zo začiatku knucala..ale dostali sme aj deku , ktoru mala v pelechu..navyše.. manžel s ňou spaval v obývačke od prvého dna a prešlo to ..je naozaj ešte veľmi malé.. chce to trpezlivosť a hlavne všetok svoj cas teraz sústrediť na šteniatko.. nechávať ho same vonku..to teda nie

zdencaaaa
29. jún 2020

6 tydznove steniatko je este velmi malinke a je jedno ci je z "mnoziarne" alebo z CHS. Je to este malinke babatko a treba ho mojkat a urcite nenechavat same. Ved sa chudatko uplace a utrapi. Teraz potrebuje vase hladkanie a pekne slova. Knucanie prejde ale psik musi vediet ze ste tu pre neho a naozaj by tak malinke steniatko nemalo ostavat same

ki_ki2
autor
29. jún 2020

Baby teraz ma dojalo co tu píšete, a neviete ani okolnosti.. Prečo a odkiaľ psíka mám a idete mi tu nakladať. Takže psika nenechávam samého ma dvori to neviem kde ste vzala, ale som s nim stále.. Preto som si vzala aj dovolenku 2 týždne 🙂 nechcela som to písať a hrať sa na hrdinku ani nič ale keď už ste sa do mňa pustili nech sa páči : psíka sme vzali od jedného pána z dediny našej.. Priniesla mu ho dcéra no nedovolil jej a chcel ho dat utratit.. Tak priateľ hneď povedal ze ho berie a nenechá ho umrieť skrz nezodpovednej mladej slečny a jej otca, veterinára som kontaktovala.. Očkovanie mu dávame my robiť ale môže sa dat zaočkovať až za 2 týždne ... Predo hneď také komentáre??

simca06022011
29. jún 2020

no psik mal byt este pri mame, tak preto je taky.. ale tie steniatka su aj tak umrncane, aj ked su u mamy 🙂 taky cirkus zvyknu robit.. Proste inak to nevedia. Mrauči aj ked ho mas na rukach? skrabkas? hladkas? hras sa s nim? Alebo len ked ostane sam? Ja som mojho priniesla tak ako sa ma .. 8 tyzdnoveho a aj tak som s nim asi 3-4 noci spavala na gauci... a potom (aj teraz niekedy a to uz ma 3roky) zavyjal o dusu.. ale zvykol si postupne. Postupne sa to bude skracovat, najde si inu zabavu.. spaval s mojim trickom a tak :D

zdencaaaa
29. jún 2020

@ki_ki2 neviem kolko ma taky malamut v jej veku ale kludne na ruky a hyckat. Von by som nebravala, ma dost novych podnetov aj na dvore. Skuste jej kupit nejaky peliesok s hrackami kde by mala svoje utocisko ale ja by som taku krposku len mojkala a mojkala. Naozaj je malinka. My sme brali už 8 tyzdnovu krpanu a plakala tak dve noci ale isla k nam rovno do postele kde samozrejme ostala doteraz no nie je to malamut 🙂 Moja rada je len mojkaaaaaaat a ono to casom prejde, musi si zvyknut na vas, na nove prostredie, nove pachy. Bude dobre

loginexistuje
29. jún 2020

@ki_ki2 skus ho satkovat .. normalne z nejakej velkej satky si urob a nos ho ... co najviac nech je pri tebe dat mu nejaku plysovinu ...
ja som takto zobrala uz 10 rocneho maltezacika co zil v klietke v mnoziarni cely zivot a uplne bol strateny aj z priestoru celkovo a uz ho mame 5,5 roka ... drz sa

luba41
29. jún 2020

psíka dat do vnutra, vela sa mu venovat a von len venčit sa na chvilku.. ved je ako malé dieta, to tiež nenecháte len tak samé vonku v neznámom prostredí atd..

stanulienkat
29. jún 2020

Malo byt este pri maminke. Booze,chuda. To je tyranie.

ki_ki2
autor
29. jún 2020

@zdencaaaa
@loginexistuje
@simca06022011
@lucmirka124
Ďakujem za normálne komentáre a rady, ja mam pocit ze veľa ludi co sa tu ozvalo nečíta a hodnotí pritom nevie okolnosti a ešte tu aj prekruca že nechávam maličké samé vonku.. Všetko sme mu zaobstarali pelisok, hračky, kvalitné krmivo od veterinára, som stále s ním venujem sa mu nosim ho na rukách, hľadkam uspavam.. Preto hovorím ze mi to srdce trhá

zdencaaaa
29. jún 2020

@ki_ki2 srdce mi trha len to citam a niesom pri vas. Plakanie deticiek a steniatok je najhorsi zvuk pre mna. Je malinka, je normalne ze placka, ale prejde to, zvykne si ;)

77daniela77
29. jún 2020

@ki_ki2 Budte trpez!ivi,ono vam tu lasku urcite vrati pocas svojho celeho zivota.....a ste zlati ze ste si ho vzali a nedovolili zabit....ako pisu baby,je to este malinke miminko a chyba mu este mama a surodenci,teraz ste vy pre neho vsetkym,ono si zvykne,chce to cas.....jasne je ze sa ho chceli skoro zbavit....

simca06022011
29. jún 2020

A inak.. chybaju mu surodenci a mama, ale zase netreba ho cely den nosit... tak pomrauci chvilu aj sam. Len mam obavy ze kedze je to este takyto krpec, budete sa musiet pri nom prestriedat. On sa asi nenauci za dva tyzdne ostat doma sam cely den..

rusalinka
29. jún 2020

Neporadím, lebo neviem čo robiť... ale držím silno palce 🙂 A posielam pohladkanie šteniatku 🙂

mondolina
29. jún 2020

@ki_ki2
A tá slečna dostala malamuta zadarmo?
Mohla ho vrátiť odkiaľ ho zobrala.

zdencaaaa
29. jún 2020

@mondolina urcite by ta slecna mala snahu vracat psika ked ho chceli utratit. Psik ma domov a pani si pyta radu ako zvladnut plac steniatka, nie ze ho chcu vracat.
To je tak dolezite odkial psik pochadza? Nestaci ze si nasla milujucu rodinu??