Muž si chce kúpiť škrečka

19. feb 2023

Ahojte poraďte.. Muž chce kúpiť škrečka v minulosti mal viacerých.. Chce to aj koli malej bude mať 4 roky.. Ja stým nesúhlasím ale muž si ide za svojím.. Staral by sa oňho on.. Keď sa to pravidelne čistý nesmrdi to? Nieje z toho zbytočný bordel? A nedajú sa od neho chytiť choroby? Vďaka

bucko555
19. feb 2023

Mali sme škrečka keď sa pravidelne čistilo bolo to ok ...teraz máme zaja dnu a tiež v poriadku

pribinak
19. feb 2023

Jezismaria….však to je skrecok…..malé zvieratko
Či nesmrdí? No musí mat čisto

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bucko555
19. feb 2023

Len upozorňujem ,e tieto zvieratká robia dosť hluk v noci tak ho umiestniť tam kde to nebude nikoho budiť

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dori2
19. feb 2023

skrecok je v poho. nesmrdi. ja som zasadne proti zverom ale vo velmi zlej zivotnej sotuacii som vymakla a dovolila zajaca- to bol smrad aj pri dennom cisteni. sim na to citliva. skrecka necitim ani minimalne

0silvia0
19. feb 2023

Je fajn ked sa v detoch pestuje vztah k zvieratam, ja tvojmu muzovi fandim. Potom deti maju ku zvieratam cit, su empatickejsie a nemaju zo zvierat taku hrozu.
Nie, nesmrdi a nie, neprenasa choroby. Ale nech kupi od chovatela, nie z petshopu.

kaktusik007
19. feb 2023

no dcere chce kupit skrecka... co tym sleduje? lebo skrecok teda moc mojkaci typ nie je... Ked na mojkanie zvieratko, tak potom vrabca 🙂

zuzitko74
19. feb 2023

Škrečok močí na jedno mieste v klietke, bobkuje po celej ploche. Bobky rýchlo vyschnú a nezapáchajú, takže v podstate ti stačí pravidelne každý deň vyberať ten čurací kútik a raz za týždeň vymeniť podstielku v celej klietke.
škrečok je nočný tvor, takže ho treba umiestniť tam, kde vás nebude v noci budiť. Na to, aký je to drobček, dokáže robiť v noci riadny hluk.
Dieťa nech ho berie do rúk len pod vašim dozorom, ak vyľakáš dotykom škrečka zo spánku, dokáže nepríjemne uhryznúť. Dieťa ho, samozrejme, pustí a škrečok sa môže dolámať.
Nevýhoda je, že žijú krátko.

0silvia0
19. feb 2023

@dori2 zajaca treba kastrovat, oni znackuju a to znackovanie smrdi.

mirkava
19. feb 2023

Mame škrečka. Treba mu vypratat, poumyvat minimálne 1x za týždeň. Nenáročné zvieratko. Kúpili sme ho pre syna ma 8 rokov a strašne chcel nejaké zvieratko. Škrečok je dobrá voľba.

dori2
19. feb 2023

@0silvia0 chvalabohu uz ho mat nebudeme.

0silvia0
19. feb 2023

@dori2 ja kraliky zboznujem, jedna kralicica sa dozila u nas 10 rokov, ale uz by som tiez nechcela. Nie kvoli smradu, ale kvoli obhryzenym stenam🙈

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
19. feb 2023

Prave z petshopu mozu mat zvierata choroby, su tam nakope z viacerych chovov, vystresovane, prilis skoro odoberane od matiek. Skuste radsej pozriet vo vasom okoli chovatelsku stanicu skreckov.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vevapeto
19. feb 2023

Škrečka by som dovolila ale mali sme raz zajaca a musel von, smrdel napriek starostlivosti.

simca06022011
19. feb 2023

Mame škrečka a žiadny problém. Čistí sa raz za týždeň, aj to sa mi zdá veľa, ale tak dcéra si čistí sama, tak kľudne. Nesmrdi, nerobí bordel, ale v noci robí lomoz, čiže som ja musela klietku vytuningovat aby neskripalo, nevrzgalo nič.
A inak určite kvôli dcére kupovať škrečka neodporúčam. Ona je na to malá. Mne doniesol chlap prvého keď malá 4roky tiež. So škrečkom nič nerobila a neriešila a ani chlap nakoniec. Ostal mne na krku. Okrem toho ze párkrát ju malá na rukách na začiatku, sem tam jej niečo odniesla jest, fakt nič. Dokonca skončila klietka v jednej voľnej miestnosti mimo neskôr, lebo to bol riadny bežec a robila fakt hluk. Teraz dostala dcéra po dvojročnom zobrani znovu škrečka a to už je úplne iná pesnička. Stará sa o neho ona, škrečok je tiež iná povaha asi od minulého ( ten aj hrozne hryzol).

niekto2hy
19. feb 2023

Kupte dzungarskeho,ten sa da chovat aj na balkone.

jamimo
19. feb 2023

ja mám rada zvieratá, ale "myšinu" určite nie. Kamarátove deti majú, keď prídem k nim, ja to proste cítim. Ich škrečky a morča mali aj akési mliečne chrasty, nadával, bál sa až to deti nedostanú. Povedal, že keď pomrú, tak už žiadnu myšinu v dome, keď tak zajac, mačka, pes vonku. A aj tu niekto písal, tieto zvieratá žijú v noci, šuštia, hrabú...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
san_dra11
19. feb 2023

Skrecok nie je problem je maly, vela mu netreba, je rozkosny a podla mna aspon si dieta vybuduje k zvieratkam vztah. Len treba pravidelne menit aby nesmrdel 🙂

1gramofon
19. feb 2023

Spolužiačka z gymka mala morské prasiatko, bolo strašne rozkošne a mala ho naozaj rada. Ja by som kúpila skôr to.
A to je trosku hnusne nedovolit dieťaťu mat zvieratko. Je to jedno malé a nenáročné zviera. Ty ho nechces a preto nebude? To jej nechceš dat šancu aby si to vyskúšala? Ráno sa zobudí, pozrie na tu rozkosnu tváričku a časom nan možno zabudne. A čo? Bude ho mat otec, sak aj on má na to právo.

mon895
19. feb 2023

Mame skrecka a nesmrdi pri pravidelnom cisteni. Maly ho ma velmi rad a bolo tu spomenute ze skrecok nie je na mojkanie to sa z mojej skusenosti tyka dzungarskych my mame toho vacsieho - zlateho a necha sa aj mojkat mame o vyse roka a ani nekuse ani nic 😊. Mame pre neho aj tu gulu ked mu ju ukazeme hned do nej skoci pobehuje po dome potom s nou pride ku klietke a caka az ho dame zas naspat. 😁

simca06022011
19. feb 2023

@mon895 toto aj ja čakám kedy sa naša nauci :D len rozdiel je u nás vo veku, ako 4rocnu ju tonezaujimalo, teraz je to o.inom. a mna to popri vsetkom nebavilo riesit vtedy...
tiež ta guľa u nás ide a ešte kadejaké homemade preliezky v krabici... len to ze ona väčšinou cez deň chce späť... koliesko v klietke frčí celu noc... to som uvažovala ci nevyužiť na elektrinu :D

simca06022011
19. feb 2023

@1gramofon morské prasiatko naozaj smrdí a je väčšie viac cika, kakao a o mnoho viac. Ja som jedno strážila v lete cez prázdniny a to.bola.katastrofa. to fakt denne čistiť. Radšej už zajaca by som si kúpila🙂

eeffka
19. feb 2023

Skrecok je do bytu dobra volba, da sa s nim pohrat, nesmrdi pri cisteni a hlavne vydrzi 1-2roky. Mozte ist aj na 3-4dni prec a nepotrebuje dozor. Mali ame 4ks po sebe.

adamar
19. feb 2023

@kaktusik007 aj my mame pyrurku🙂

veronika1754
19. feb 2023

My máme, bola to najjednoduchšia alternatíva k deťom ktorý chcú zvieratko, čistíme raz týždenne tak že komplet, a v priebehu týždňa len otriem vlhkou servítkov poličky, plus nikdy nenechávam v miske jedlo čo sa týka čerstvého, a nie nesmrdi, mali sme aj dvoch a kto prišiel k nám ani nevedel že máme, no máme tie mini džungarske, tie ani nenatrepu von z klietky

moonlight1210
19. feb 2023

Mame skrecky. Su to zvieratka nenarocne na udrzbu, aj ked som sa najprv obavala starosti s nimi a smradu.

Raz za tyzden az dva umyt klietku, vymenit piliny, dosypat piesok na kupanie. Pravidelne menit vodu (pohodlna je v tej kvapkacej nadrzke, skrecok si vypije kolko potrebuje. Nadavkujes mu tam aj vitaminy.) a doplnat krmivo. Dat mu radsej priestrannejsiu klietku (do sirky, alebo na poschodia) a viacero mensich domcekov, bude sa medzi nimi stahovat. Aj v realite si hrabe v zemi viacero komorok.

Kedze hrabe a robi si v kopcekoch z pilin brlozky a zasobarne na zrniecka, tak klietku s vyssim spodnym okrajom, aby piliny nelietali vsade naokolo.

Samcek znackuje menej ako samicka a teda menej smrdi. Tie nase ale nesmrdeli nikdy.

Ak ides na tyzden prec, das klietku na miesto, kde nesvieti priame slnko, das cistu vodu a dve tie velke zrnieckove tycinky a travovu kocku a v pohode vydrzi. Nikto za nim nemusi chodit.
Po navrate vycistis akurat klietku.
Nase takto vydrzali aj nasu dvojtyzdennu dovolenku a este mali stale zasoby. Len uz mali trochu viac nakakane, takze sme ich hned vycistili.