Ahojte poraďte.. Muž chce kúpiť škrečka v minulosti mal viacerých.. Chce to aj koli malej bude mať 4 roky.. Ja stým nesúhlasím ale muž si ide za svojím.. Staral by sa oňho on.. Keď sa to pravidelne čistý nesmrdi to? Nieje z toho zbytočný bordel? A nedajú sa od neho chytiť choroby? Vďaka
Jezismaria….však to je skrecok…..malé zvieratko
Či nesmrdí? No musí mat čisto
Len upozorňujem ,e tieto zvieratká robia dosť hluk v noci tak ho umiestniť tam kde to nebude nikoho budiť
skrecok je v poho. nesmrdi. ja som zasadne proti zverom ale vo velmi zlej zivotnej sotuacii som vymakla a dovolila zajaca- to bol smrad aj pri dennom cisteni. sim na to citliva. skrecka necitim ani minimalne
Je fajn ked sa v detoch pestuje vztah k zvieratam, ja tvojmu muzovi fandim. Potom deti maju ku zvieratam cit, su empatickejsie a nemaju zo zvierat taku hrozu.
Nie, nesmrdi a nie, neprenasa choroby. Ale nech kupi od chovatela, nie z petshopu.
Škrečok močí na jedno mieste v klietke, bobkuje po celej ploche. Bobky rýchlo vyschnú a nezapáchajú, takže v podstate ti stačí pravidelne každý deň vyberať ten čurací kútik a raz za týždeň vymeniť podstielku v celej klietke.
škrečok je nočný tvor, takže ho treba umiestniť tam, kde vás nebude v noci budiť. Na to, aký je to drobček, dokáže robiť v noci riadny hluk.
Dieťa nech ho berie do rúk len pod vašim dozorom, ak vyľakáš dotykom škrečka zo spánku, dokáže nepríjemne uhryznúť. Dieťa ho, samozrejme, pustí a škrečok sa môže dolámať.
Nevýhoda je, že žijú krátko.
Mame škrečka. Treba mu vypratat, poumyvat minimálne 1x za týždeň. Nenáročné zvieratko. Kúpili sme ho pre syna ma 8 rokov a strašne chcel nejaké zvieratko. Škrečok je dobrá voľba.
Prave z petshopu mozu mat zvierata choroby, su tam nakope z viacerych chovov, vystresovane, prilis skoro odoberane od matiek. Skuste radsej pozriet vo vasom okoli chovatelsku stanicu skreckov.
Škrečka by som dovolila ale mali sme raz zajaca a musel von, smrdel napriek starostlivosti.
Mame škrečka a žiadny problém. Čistí sa raz za týždeň, aj to sa mi zdá veľa, ale tak dcéra si čistí sama, tak kľudne. Nesmrdi, nerobí bordel, ale v noci robí lomoz, čiže som ja musela klietku vytuningovat aby neskripalo, nevrzgalo nič.
A inak určite kvôli dcére kupovať škrečka neodporúčam. Ona je na to malá. Mne doniesol chlap prvého keď malá 4roky tiež. So škrečkom nič nerobila a neriešila a ani chlap nakoniec. Ostal mne na krku. Okrem toho ze párkrát ju malá na rukách na začiatku, sem tam jej niečo odniesla jest, fakt nič. Dokonca skončila klietka v jednej voľnej miestnosti mimo neskôr, lebo to bol riadny bežec a robila fakt hluk. Teraz dostala dcéra po dvojročnom zobrani znovu škrečka a to už je úplne iná pesnička. Stará sa o neho ona, škrečok je tiež iná povaha asi od minulého ( ten aj hrozne hryzol).
Kupte dzungarskeho,ten sa da chovat aj na balkone.
ja mám rada zvieratá, ale "myšinu" určite nie. Kamarátove deti majú, keď prídem k nim, ja to proste cítim. Ich škrečky a morča mali aj akési mliečne chrasty, nadával, bál sa až to deti nedostanú. Povedal, že keď pomrú, tak už žiadnu myšinu v dome, keď tak zajac, mačka, pes vonku. A aj tu niekto písal, tieto zvieratá žijú v noci, šuštia, hrabú...
Skrecok nie je problem je maly, vela mu netreba, je rozkosny a podla mna aspon si dieta vybuduje k zvieratkam vztah. Len treba pravidelne menit aby nesmrdel 🙂
Spolužiačka z gymka mala morské prasiatko, bolo strašne rozkošne a mala ho naozaj rada. Ja by som kúpila skôr to.
A to je trosku hnusne nedovolit dieťaťu mat zvieratko. Je to jedno malé a nenáročné zviera. Ty ho nechces a preto nebude? To jej nechceš dat šancu aby si to vyskúšala? Ráno sa zobudí, pozrie na tu rozkosnu tváričku a časom nan možno zabudne. A čo? Bude ho mat otec, sak aj on má na to právo.
Mame skrecka a nesmrdi pri pravidelnom cisteni. Maly ho ma velmi rad a bolo tu spomenute ze skrecok nie je na mojkanie to sa z mojej skusenosti tyka dzungarskych my mame toho vacsieho - zlateho a necha sa aj mojkat mame o vyse roka a ani nekuse ani nic 😊. Mame pre neho aj tu gulu ked mu ju ukazeme hned do nej skoci pobehuje po dome potom s nou pride ku klietke a caka az ho dame zas naspat. 😁
@mon895 toto aj ja čakám kedy sa naša nauci :D len rozdiel je u nás vo veku, ako 4rocnu ju tonezaujimalo, teraz je to o.inom. a mna to popri vsetkom nebavilo riesit vtedy...
tiež ta guľa u nás ide a ešte kadejaké homemade preliezky v krabici... len to ze ona väčšinou cez deň chce späť... koliesko v klietke frčí celu noc... to som uvažovala ci nevyužiť na elektrinu :D
@1gramofon morské prasiatko naozaj smrdí a je väčšie viac cika, kakao a o mnoho viac. Ja som jedno strážila v lete cez prázdniny a to.bola.katastrofa. to fakt denne čistiť. Radšej už zajaca by som si kúpila🙂
Skrecok je do bytu dobra volba, da sa s nim pohrat, nesmrdi pri cisteni a hlavne vydrzi 1-2roky. Mozte ist aj na 3-4dni prec a nepotrebuje dozor. Mali ame 4ks po sebe.
@kaktusik007 aj my mame pyrurku🙂
My máme, bola to najjednoduchšia alternatíva k deťom ktorý chcú zvieratko, čistíme raz týždenne tak že komplet, a v priebehu týždňa len otriem vlhkou servítkov poličky, plus nikdy nenechávam v miske jedlo čo sa týka čerstvého, a nie nesmrdi, mali sme aj dvoch a kto prišiel k nám ani nevedel že máme, no máme tie mini džungarske, tie ani nenatrepu von z klietky
Mame skrecky. Su to zvieratka nenarocne na udrzbu, aj ked som sa najprv obavala starosti s nimi a smradu.
Raz za tyzden az dva umyt klietku, vymenit piliny, dosypat piesok na kupanie. Pravidelne menit vodu (pohodlna je v tej kvapkacej nadrzke, skrecok si vypije kolko potrebuje. Nadavkujes mu tam aj vitaminy.) a doplnat krmivo. Dat mu radsej priestrannejsiu klietku (do sirky, alebo na poschodia) a viacero mensich domcekov, bude sa medzi nimi stahovat. Aj v realite si hrabe v zemi viacero komorok.
Kedze hrabe a robi si v kopcekoch z pilin brlozky a zasobarne na zrniecka, tak klietku s vyssim spodnym okrajom, aby piliny nelietali vsade naokolo.
Samcek znackuje menej ako samicka a teda menej smrdi. Tie nase ale nesmrdeli nikdy.
Ak ides na tyzden prec, das klietku na miesto, kde nesvieti priame slnko, das cistu vodu a dve tie velke zrnieckove tycinky a travovu kocku a v pohode vydrzi. Nikto za nim nemusi chodit.
Po navrate vycistis akurat klietku.
Nase takto vydrzali aj nasu dvojtyzdennu dovolenku a este mali stale zasoby. Len uz mali trochu viac nakakane, takze sme ich hned vycistili.
Mali sme škrečka keď sa pravidelne čistilo bolo to ok ...teraz máme zaja dnu a tiež v poriadku