Musím byť v domácej karanténe, keď mi prišiel priateľ zo Švédska?

petrastrbanikova
10. jún 2020

Chcem sa opýtať viete mi niekto povedať či musím byť v domácej karanténe alebo nie keď priatel prišiel domov zo švédska na svk 6.6?už ani na hraniciach nemali kontrolu ani nič.. či stačí len dodržiavať rúško a môžem sa pohybovat ale nemôžem ísť nikam? ďakujem

romanka_369
10. jún 2020

@petrastrbanikova ja som vcera niekde citala ze on ked prisiel mal volat natu hygienu a dat sa otestovať..na 5 den sa dat znova a ak bol negativny mozete normalne fungovat..asi je to na osobnej voli aleze ked vzniknu nove ohniska a zistia kto to bol tak su velke sankcie..neviem uz kde bol ten clanok🤔

amienne
10. jún 2020

Treba pozriet oficialne stranky ministerstva ale myslim si, ze kazdy by mal byt zodpovedny a chranit seba ci ostatnych ak bol vystaveny vysokemu riziku nakazy ci uz to je vladou nariadene alebo nie. Myslim, ze najjednoduchsie je sa dat rovno otestovat a je po probleme, pripadne sa nahlasit a povedia vam co a ako je potrebne dodrziavat.

sara07
10. jún 2020

ked pridu na sk maju kontaktovat hygienu a ona to dalej zhodnoti

sisulia
10. jún 2020

Bol v tom chaos takže treba pozrieť stránku ministerstva ale mali ste to asi riešiť hneď ten deň a nie až teraz. Lebo veď už vraveli najprv, že karanténa už bude iba dobrovoľná ale už včera zase vraveli, že to bol ozle podané a nakoniec je to úplne inak

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petrastrbanikova
autor
10. jún 2020

@evamarek77 a čo keď sa to pýtam?však sedíme doma tak čo riešiš?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mondolina
10. jún 2020

@evamarek77
Nebude nikde volať, vykašle sa na to.

petrastrbanikova
autor
10. jún 2020

@evamarek77 volali sme našej doktorke predstav si a tej sme to oznámili ...nesedis sama doma neboj sa aj sedim...a zato že ich púšťajú čo tu vyskakukes po mne?nikoho neohruzuejeme to za prvé a za druhé keď nevieš písať normlalne tak nepíš radšej nič!ja som sa normlane pýtala a stačili mi normlane odpovede nie tieto tvoje ,,mudro-drze,,

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
iva812
10. jún 2020

@petrastrbanikova prepáč, ale reagovala primerane k Tvojej otázke a k situácii, v ktorej sa všetci nachádzame.

petrastrbanikova
autor
10. jún 2020

@mondolina ďalšia múdra 🤦ja potrebujem niečo súrne preto si zisťujem nie že by som sa cgca ísť len tak ""prechádzať"

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mondolina
10. jún 2020

@petrastrbanikova
A čo ti teda povedala doktorka keď sa pýtaš tu, lebo potom tomu nerozumiem. Prepáč.

petrastrbanikova
autor
10. jún 2020

@iva812 Primerane sa dá napísať normalne nie vybiehať ako keby som korunu roznasala 🙄

petrastrbanikova
autor
10. jún 2020

@mondolina volali sme jej v pondelok vravela že zatial áno ostať doma lenze dnes je streda a stále sa to mení tak sim chcela vedieť či je nový posun...samozrejme zajtra zavolam..vy sa tu niektoré tak robíte zaujímavé že normálne odpadavam...zdôrazňujem som sa pýtala slušne

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petrastrbanikova
autor
10. jún 2020

Baby tie ktoré ste normálne odpovedali vám dakujem 🙂 a vy ostatne keď ste nepochopili a tocite si svoje tak to je váš problém ja si s vami viac dopisovat nebudem a pre mňa za mňa si myslíte čo chcete

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petrastrbanikova
autor
10. jún 2020

@evamarek77 a ešte k tebe ''vam"keby som ju ako ty píšeš nedodrziavala tak sa to tu asi nepytam a robila by som si čo chcem..trošku logiky zapoj

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hettinka
11. jún 2020

@petrastrbanikova zavolajte si na hygienu. Ako “priateľka” nie si rodinný príslušník. Máte oficiálne spoločný trvalý pobyt?
Asi by mal ist na testy po novom.

mogaa
11. jún 2020

@petrastrbanikova keby sa nahlásil do e-karantény, všetko by mu vysvetlili......mimochodom, ak by bol nakazený - stále sa dohľadávajú kontakty až sa príde k tou čo sa vrátil zo zahraničia a nesplnil si povinnosť - e-karanténu - dáva sa maximálna pokuta 1650eur.....

abbey1
11. jún 2020

@evamarek77 Bože, ty si jedovatá ženská! Ty kľudne seď v izolácii aj ďalší rok, mnohí sa potešíme, keď ťa nestretneme na verejnosti.

abbey1
11. jún 2020

@petrastrbanikova Partner nech sa ohlási na hygiene, aby mu urobili test. Ak bude negatívny, môžete fungovať bez karantény. Test podstúpi len on. Prípadne, nech sa sám na vlastné náklady dá otestovať a má hneď výsledky a nemusí čakať na termín z hygieny. Niekedy si dávajú načas, plus občas dajú odberné miesto mimo bydliska.

matkamirko
11. jún 2020

@abbey1 ja jej zase rozumiem, ze je nahnevana. Pretoze ked vidim, ako to zase zacinaju mat ludi v .... 🤦 Ja uz naozaj nemam chut na to, aby sme tu boli ako tupci x mesiacov pozatvarani, lebo niekedy v auguste/septembri, to tu bude zase vsade roztahane.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mogaa
11. jún 2020

@abbey1 veď
@evamarek77 reagovala normálne a má pravdu, veď na čo sme boli "doma"tri mesiace....tým "doma" sa myslí bez príjmu alebo s obmedzeným príjmom + ostatné obmedzenia....ok som zmierená s tým že vírus tu bude, ale čím menej nakazených , tým menšia pravdepodobnosť že sa nakazíš aj ty...takže ano, ak sa niekto momentálne vráti zo zahraničia mal by byť zodpovedný aj voči ostatným...aspom počas toho leta nech si vydýchneme od Covidu že ho tu máme minimum a nie že si ho sem necháme zavliecť a v auguste tu budú ďaľšie opatrenia...

iveta7677
11. jún 2020

@petrastrbanikova skuste si zavolat na regionalny urad verejneho zdravotnictva a opytat sa