Môže sa dnes aj mama v spoločnosti baviť?

30. sep 2023

Ahojte žienky ,slobodné mamičky alebo aj vydaté,chodíte niekedy von s kamoškami na kávu alebo na drink?
Po mesiaci som bola s kamoškami na drinku,večer bol super ,mam kamarátky bezdetné ,ale za to sa vieme pobaviť o všetkom ,a aj si dať pohár vínka ,kuknúť nejakú akciu v meste (nevyhľadávame kluby).Bola som takto s nimi ,a postretala som svojich známych,každý na mňa škaredo zazeral,otacal sa …pohľady typu a ty tu čo robíš…Kamosky sa mi potom čudovali prečo mám takú zlú náladu a neviem sa uvoľniť …rada by som ale keď vidím že na mňa každý pozerá s nechuťou,že som vonku ,bez dieťaťa a muža …Dieťa som mala mladá ,niekedy mi tiež chyba reset ,ale už ma prešli kluby a nejaké ožieračky,o dieťa som mala postarané ,prespí celú noc a je rád aj s babkou ,užíva si to s nimi .No čo ma trápi je to ,že som si vypočula kadejake narazky,kde mam dieťa ,a čo robím vonku…alebo že dieťa necham doma s dakým a idem sa “zabávať” a krútili nadomnou hlavou ,pritom som ani nepila ,vacsinou sedela a rozprávala sa,nič zlé..Dostala som taký blok že nemám ani právo ísť niekam von,odreagovať sa ,citim sa neistá neuvoľnená lebo na mňa kadekto pozrie a viem čo si myslí,rada by som sa niekedy uvoľnila a dobre sa na chvíľu zabavila ,zmenila vzduch ,ale naozaj neviem ,či mam prestať sa stýkať s kamarátkami von,kedže sa trápia že sa kvôli tomu trápim a cítim sa zle …máte to tak aj vy? Chodievate niekedy ? Zazili ste to ? Ďakujem za každú reakciu …

zooeynka
30. sep 2023

Nauc sa neriesit co kto povie lebo sa zblaznis. Ludia furt riesia druhych. Nie je dovod si nechat kazit naladu.

petamich
30. sep 2023

ignorujem obmedzenych ludi a na hlupe otazky nereagujem alebo odpoviem, ze som mu nechala vodu a rezen a stara sa o seba 🙂 a uprimne podla mna to viac riesis ty ako oni, evidentne to sama nemas vysporiadane, lebo ked sa ma kolega na firemnej akcii spyta, kde je dieta, tak to vnimam ako zaujem nie ako odsudzovanie

a teda chodim von relativne casto, minimalne raz za tyzden na kavu/veceru/pokec a fuha hrozna mater aj si to vino dam, pre moje vlastne psychicke zdravie a pohodu, rovnako ako chodime s babami na wellness alebo s muzom na lyzovacku/vylet (cuduj sa svete aj bez dietata)

avakona
30. sep 2023

Mam 3-tyzdnovu dcéru a minulý týždeň sme boli s mužom na večeri lebo som mala narodeniny a potom ešte raz na 2 hodiny s kamoškou na káve. Žijem vo veľkom meste, takže nikto nič nerieši ale aj keby.. mam to u r*ti. To ze som matka neznamená, že mám na seba zabúdať a len sedieť doma frustrovaná s dieťaťom na prsníku. Práve naopak, spokojná matka = spokojne dieťa

denkabemommy
30. sep 2023

Chodievam pravidelne von, keď niekto povie niečo v tomto zmysle, odvetím len, že moje deti majú 2 rodičov, jeden sa baví, druhý sa stará a mám pokoj. Keď ideme s mužom spolu odpoveď je "deti majú aj starých rodičov". Fakt je ten, že mi sú u prdele tie obmedzené názory ľudí 🙂

rebrambora
30. sep 2023

Nie, kedze kamosky nemam, ale chodievame s muzom kludne aj na diskoteky a dame si aj viac drinkov ako by bolo mozno pre niekoho pripustne.
Nikdy by mi nenapadlo riesit, co si myslia ostatnych. Zivot a zabava sa detmi predsa nekonci.

madla60
30. sep 2023

A tie čo mali komentár boli slobodné? Nič si z toho nerob, hrajú sa na moralistov.

yoxinka
30. sep 2023

Mám tri deti. Pravidelne chodím s kamoškami von, chodím plávať, cvičiť, do divadla, kina hocikam. S deťmi je muž. Deti majú dvoch rodičov, keď sa jeden zabáva, druhý sa postará. Muž chodieva s kamošmi na bowling, na večere, do divadla, bicyklovať, na túry. O pár týždňov ideme s mužom na koncert, do iného štatu, spájame to s poznávačkou mesta a okolia, o deti sa prídu postarať starí rodičia. Čo si kto myslí, mne je úplne ale úplne jedno 🤪.

viestta
30. sep 2023

Blbi ludia budu mat vzdy dovod aby mali blbe poznamky. Ked to nie je "ponocovanie", tak to budu saty, topanky, uces, varenie, zehlenie, frekvencia umyvania okien alebo aj pocet deti.... Je len na tebe ci si z tych blbych ludi a ich poznamok budes robit tazku hlavu alebo nie. Si dospela, svojpravna tak sa riad vlastnym rozumom a pocitmi.

nataly420
30. sep 2023

Ja so pamätám dedinské zábavy ako mala :D išla som s rodicmi tí sa bavili a ja potom babke spať a ráno má zobrali :D ja vôbec nechápem kto by toto riesil ? A potom každá druha téma je o matke v depresii lebo je len doma

lilizzachy
30. sep 2023

Samozrejme že môže. To že máš dieťa, neznamená že máš sedieť do jeho 18 doma. Ak je o neho postarané, nevidím v tom problém. Asi si z menšieho mesta keď to ľudia tak riešia, ja som z Košíc a bežne si tu matky vydu na drink, občas aj na diskotéku 😃 nech sa každý stará o seba 🙂

viestta
30. sep 2023

@nataly420 a potom su tu temy, ze chlap chodi kade-tade a mama len doma deti strazi... Stale opakujem, ze stat sa matkou neznamena, ze prestavam byt clovekom so svojimi narokmi a potrebami. Ano, deti su dolezite, rodina dolezita, ale rovnako dolezita som aj ja ako clovek.

pralinka25
30. sep 2023

neries. oni tvoj zivot neziju. deti potrebuju kontakt aj s babickami dedkovcami tetami strýcmi ... vsak vam pupocnu snuru v porodnici hadam prestrihli.
nie je na tom vobec nic zle.
nechapem ze toto vobec niekto riesi. zijes na nejakom malom meste ci dedine ze vsetci vedia ze mas dieta?

majulino
30. sep 2023

No na mňa tak naposledy reagovali moji rodičia. Ako som si dovolila nechať deti samé s manželom, ich otcom, a ja som išla von. Sama 🤣🤣🤣

lucilaines
30. sep 2023

No ja tak chodim bezne, dokonca som bola na par dni pri mori s kamoskou a mam male deti dve. V mojom okoli mam drvivu vacsinu mam malych deti a vacsina z nich chodi von sa bavit sama ci dokonca cestovat, absolvovat vikendove wellness a podobne. Ale teda nikdy nikto na mna nepozeral ani nemal ziadne poznamky. Skor mas problemy asi ty sama so sebou a nie si s tym uplne ok, lebo naozaj si neviem predstavit ako uz len na teba “kazdy pozera s nechutou, ze si vonku bez dietata”. Pravda je taka, ze si vacsine ludi srdecne ukradnuta a naozaj nikto na teba nezazera. Takze kludne sa bav, ale najprv s tym musis byt ok ty a tvoj muz (neviem ci nepocuvas od neho doma vycitky alebo odkial to prameni).

inana11
30. sep 2023

Joooj,no my sme z tých tyranov deti 😃nase deti na oslavy chodia s nami,na svadbe naposledy spali vzadu v sale na gauci a my sme tancovali na parkete,potom sme ich prezliekli,naložili do auta a o pól druhej sme boli doma😃sme mala dedina,mali sme hody,deti sme vzali na kolotoče,odtial k nasim a my domov,vychystat sa,na zabavu,o pól štvrtej sme sa dotiahli domov vyspat a pekne sme išli za detmi k obedu😃ja chodím s kamoškami do kina keď ide dobrý film,odišla som aj od mesačného babatka takto a muž sa postaral a tiež po mne pozerali že kde je dieta🤷‍♀️vcera bol muž so starším na hokeji,chodime na cely výletov spolu,mužovi keď sa ozvú kamosi že sú u rodicov na navsteve tak ide s nimi von a keď má kto postrazit idem aj ja,pripadne keď deti pospia pridu všetci k nám🤷‍♀️tak veľa moznosti je zabavit sa a oddychnut od mamiiiiii že my vyuzivame všetky naplno a teda vooooobec má netrapi,čo si kto mysli a už sú aj ľudia naokolo naučeni že aha idu sa odviazať ti čo už majú deti lebo chodime aj partia keď nám vsetkym vyda deti kamsi odlozit a keď sa spýtajú kde sú decká,tak to neberiem akoby má súdili,len ich zaujima kam sme ich “tentokrat” odpratali😃

stanulienkat
30. sep 2023

Podla mna si namyslas, ze kvoli tomu niekto zazeral a otacal sa. Kto by to v dnesnej dobe riesil?

mane01
30. sep 2023

Chodievam a neriesim, ci niekto a ako, na mna kuka… nenamyslas si to len?

alison11
30. sep 2023

Ja chodím ku maoškám k nim domov a čo by si sa nemohla zabaviť pokiaľ dieťa je zabezpečené a má všetky potreby uspokojené je pod dohľadom vpohode,život sa deťmi nekončí.

samimami777
30. sep 2023

To kde žiješ ? V dedine o 300 ľudí z toho 60% dôchodcov? Nik normálny toto už dnes nerieši , matka je tiež len človek a nie otrok v domácnosti, máš život ako každý iný . Ak je niekto mentálne ešte v roku 123 tak si nevšímaj a pošli ich niekam

vkatush
30. sep 2023

Nechce sa mi čítať komentáre.

Mám 9m syna. Každú stredu chodím s kamoškami na babskú jazdu do mesta a manžel je s malým, absolútne s tým nemá problém. Chodia slobodné, vydaté, bezdetné a aj s deťmi, dokonca jedna má novorodenca. Ktorej sa dá, tá príde.

Mama s babkou mali reči, že ako si to predstavujem, za ich čias žena mala byť doma s deťmi, starať sa o domácnosť, manžela a nie behať po meste.
Len som im povedala, že sa mali lepšie vydať a boli ticho 🙃

anetka34
30. sep 2023

Toto riešila tak moja svokra, ktorá s jej dcérami sú tak jediné v mojom živote, ktoré potrebujú niečo takéto riešiť, kam som si ja vyšla na dve hodinky a dieťa bolo s chdačikom otcom. To že ona nechávala malé deti úplne samé doma a odišla na dve hodiny na trh bolo ok. Lebo ju vraj núdza prinútila.

svokrinjazykmonika
30. sep 2023

A aké staré máš dieťa? Lebo ak máš napr. mesačné bábo, necháš ho doma rodičom a ty ideš von, tak to chápem tie pohľady.

autor
30. sep 2023

@svokrinjazykmonika 2,5 ročné

svokrinjazykmonika
30. sep 2023

Ježiš, veď to je už veľkáč. Určite máš právo si vybehnúť von. Odobrujem ti to 😁 nedaj si pokaziť náladu blbými rečami a pohľadmi. To môže byť len čistá závisť.

jesenzima
30. sep 2023

Podľa mňa to len moc prežívaš..

yellow28
30. sep 2023

Chodila som von po pôrode s kamoškami ako 26 ročná, aj ako 30 ročná, aj ako 40 ročná a budúci rok máme 50-tku a ideme to všetky osláviť do Prahy, kde budeme aj žúrovať po podnikoch😉😉

danica2711
30. sep 2023

to kde žiješ, resp. čo to, preboha, máš za známych? V živote sa mi nestalo, že by v podstate cudzích ľudí zaujímalo, že som odišla od svojho dieťaťa zabaviť sa

som_realistka
30. sep 2023

takéto reči si nepripúšťaj k srdcu, a to čo si myslia iní, ignoruj, oni Tvoj život nežijú.
Ja som sa rozviedla, keď mladšia dcéra mala 16 mesiacov, išla som s kamoškami na babskú jazdu vždy, keď som mohla, často sa mi nedalo, lebo mama býva ďaleko, a ex si nechcel malú brávať, tak keď prišla moja mama, tak som si vždy naplánovala oddych, najlepšie bolo, že svokor mal reči, vraj prišla Ti mama a Ty sa vtedy flákaš po večeroch vonku a moja mama mu na to odpovedala "však na to som prišla, aby sa odreagovala a išla trochu von, keď Vy nemáte toľko chochmesu aby ste si uvedomili, že každá žena si potrebuje oddýchnuť od detí", myslela som že odpadnem od smiechu, ale potom prišla väčšia bomba, asi o dva týždne mi svokor (vtedy už bývalý svokor) hovorí "nechceš ísť von? postrážim malú, len ju nachystaj a ja jej dám večeru aj ju uložím" myslela som, že sa mi sníva.🙂

viera27
30. sep 2023

Realne sa zamysli. Co najhorsie sa stane,ked ta ti ludia odsudia? Nebudes mat co jest? Prides o pracu,rodinu,zdravie,peniaze? No nic,nestane sa absolutne nic 🤣. Lebo jedini ludia,ktori maju nejaky dosah a moc nad tvojim zivotom je tvoja rodina doma. A ti asi nemaju najmensi problem s tym,ze sa vyvetras. Tak klud,usmev a nepustaj si zbytocne ani do zivota,ani do hlavy nepodstatnych jedincov. Naco.

tetapetra
30. sep 2023

Chodievame, vždy keď prídem domov a východ. Vezmeme sa baby, ktoré sa poznáme už od malička a ideme do podniku. Keď som v Ba, chodievame s babami tiež. Nikdy som neriešila a už vôbec mi nezáležalo na názoroch iných