Baby, riešime s manželom dilemu montovaný/murovaný dom. Čo by ste poradili? 😊
@martina1705 áno, nas tiež odhovaraju od montovaneho, ale tiež som našla väčšie za lepšiu cenu 😊 akú firmu ste si vybrali?
my máme murovaný...tiež si chválime
@len_nig my už ani neriešime komenty niektorých ľudí keď sú takí múdri nech nám prispejú a môžeme stavať kludne aj vilu.😄my najlepšie vieme čo si môžeme dovoliť a čo je pre nás najvýhodnejšie. My sme si vybrali firmu bauholding- domsnov zaujalo nás že vybavia úplne všetko na komplet aj stavebné povolenie nemusíte sa o nič starať a majú aj vzorové domy boli sme pozrieť v Bratislave pri bory mall tam je ten čo budeme mať my. A známy majú tiež montovaný drevodom cez túto firmu a sú spokojní.
uz tu bolo vela diskusii na tuto temu 🙂
Ja si osobne myslim, ze je velky rozdiel ci postavis dom z tehál alebo kvadier alebo teda montovaný dom..volá sa to sice drevodom ale predstav si z coho su tie steny: drevotrieska, striekana izolacia, chemia..a tieto svinstvá musia napchať do určitej šírky obvodovych murov.. samozrejme, nehovoriac o tom, ako sa striekana izolacia rokmi vyparuje atd...
Ale nehadam sa, je to fakt subjektivny nazor.. niektoré veci za tu rychlost a cenu proste nestoja..
@buuu omg prosim ta ked nevies o com hovoris tak o tom nehovor, lebo siris bludy..
@len_nig tak ja ako architekt ti mozem povedat ze jednoznacne montovany. to vobec nie je o tom, ze ked to je rychlejsie postavene je to menej kvalitne. napriklad clt domy su vysoko kvalitne a zdrave a presne ako tu niekto pisal ziskas +m2 v porovnani s montovanym. Ale firma ktora vam ho bude realizovat musi robit naozaj kvalitne
@len_nig ide o to co chces ty. Kazdy ti povie svoj nazor podla toho v ktorom dome byva. Montovany o nieco lacnejsi ale kratsia zivotnost, spravia zle a drevo ti zvhlne a mas po dome je to predsa len "obycajna" OSB doska. Murovany mas tehlu alebo ytong. Zase ytong o nieco lacnejsi ale tiez to nie je tehla tiez tam mas riziko ze ked ti dom navlhne odspodu tak sa ytong rozpadne. A poviem len tak tehla je tehla a palena skridla je palena skridla. Ja kebyze stavam tak obvodove mury by som stavala bezpodmienecne z tehly a tak isto aj nosne priecky tie ostatne montovane. Vyhoda je ze kedykolvek mozes zmenit dispoziciu domu bez toho ze by si burala steny v amerike bezne ked odidu deti alebo pri prirastku 😉
Nehovoriac o tom, ze v montovanom je vsetko pocut medzi izbami;)...
Mame montovany a sme spokojni, byva sa super, nizke prevadzkove naklady a medzi izbami nie je pocut nic... predtym sme byvali v murovanom, takze vieme porovnat...
@janus141 mame elektricku podlahovku, plyn nemame a platime aj s vodou 90eur, 120 m2 uzitkova plocha...v lete super vo vnutri, dom sa neprehrieva, max co sme mali aj v najvacsich horucavach 24 st. A to byvame na juhu, cele leto horucavy... v zime trosku prikurujeme v krbe ale to len ked sa nam chce, cez vikend alebo vecer hodinku
Baby ďakujem, aj tieto Vaše názory ma presvedčili o montovanom, že sa toho nemusíme báť 😊
Brat maju sice nie montovany ale dreveny, co je este drahsi ako murovany, sice je nizkonakladovy, ale mne osobne vadi, ze cez tie drevene steny vsetko pocut. Ozyva sa to. V murovanych to tak nie.
A ešte otázka 😂 manžel ma presviedča, že na stenu montovaneho nemôžem zavesiť nič, napr skrinky v kuchyni, môžem nie? 😂
@len_nig normálne sa môžu zavesiť skrinky aj kuchynská linka aj obývačková stena v pohode. Treba sa popýtať v konkrétnej firme z ktorej by ste chceli domček 🙂 nám povedali že na jeden nosný prvok sa môže zavesiť cca 55kg
@len_nig manžel teda asi nie je moc za montovaný, čo? Keď ťa takýmito otázkami odrádza od neho :D :D :D
No vedľa nás stavali montovaný, a tak som zhodnotila, že ani zadarmo 🙄....
@eliaska101 nie, nie je 😂 ale mne sa zasa nechce čakať tak dlho na murovaný, museli by sme ísť zatiaľ bývať k nasim alebo jeho rodičom.
Neviem kolko sa robia tie montovane z drevotriesky ale bratov drevodom bol postaveny za 4 dni. 🙂
@len_nig no videli sme to celé od základov ako sa to robí....všetko len také najlacnejšie materiály, práca odflaknuta.....ale susedia sú spokojní a to je hlavné ....radšej murovaný aj keď samozrejme dáš viac peňazí....ale každého po osobna vec samozrejme....a tiež nehadzem všetky firmy do jedného vreca...
@len_nig montovaný. Pri dnešných technológiách jednoznačne zdravší, lepšie izolačné vlastnosti... Na Slovensku sa radi držíme mýtov 😁 že "tehla je tehla" a podobne.... A bezdôvodne 😉
@len_nig My by sme chceli na jar stavať montovaný dom Stilo absolut. Boli sme si osobne pozrieť murovaný aj montovaný a teda vyhral u nás montovaný. Bol tam velký rozdiel v cene za ten istý dom murovaný drahší o cca 20 000€ a montovaný keďže nemá také hrubé steny má o cca 7m2 väčšiu úžitkovú plochu pri tom istom type domu. A čo sa týka komentárov od ľudí odhovárali nás od toho iba tí ktorí montovaný dom nemajú. Tí čo ho majú tak si chvália tak hádam budeme aj my spokojní 😃