Neviete mi prosím poradiť ? On je o 13 rokov starší ako ja. Niekedy mám pocit že čaká až navrhnem ja tykanie (ale možno si to namýšľam). Oslovuje ma menom ale vyká... inak sa ku mne chová veľmi pekne a ja by som si aj rada potykala. Stretávame sa v práci ( nie je to môj nadriadený).
V pravidlách etikety stojí :
KTO NAVRHUJE TYKANIE
• vyššie postavený nižšie postavenému
• starší mladšiemu
• dáma pánovi
• spoločensky významnejšia osoba......
Tak teraz neviem má navrhnúť on ako starší ???
@eriksonka1234 Myslíš ? Má 53 rokov.... poznáme sa už skoro 4 roky 🙂 a mám pocit že stále "chodíme okolo horúcej kaše" 🙂
@lejka8 A preco ti na tom tak zalezi?????😉 Tak to urob tak,ze mu nahodou akoze zatykas a uvidis,ako zareaguje😉
@eriksonka1234 no je to sympaťák 🙂 A keď si vykáme je to celé také strojené
Tak uvidím či sa zajtra naskytne vhodná situácia 🙂
@lejka8 ale anoooo,daj vediet,ako to dopadlo,....Asi sa uz aj tesis do prace🙂
@eriksonka1234 no to by som ani nepovedala 🙂 Ja som hanblivka ... a mimo to sa desím že odmietne....
@lejka8 ale co si potesi sa...
@eriksonka1234
@novana ste super, že ma povzbudzujete 🙂
@lejka8 navrhujes ty,pre mna by bol problém skor to,že zrazu mu mám tykat...ja by som si veru nezvykla
Vo vseobecnosti sa ptedtym muz po 50tke povazoval za starsieho pana a tykanie mal navrhovat on, ale kedze ty tiez uz nemas 20(nechcem ta samozrejme urazit), tak by si to mala navrhnut ty. Ale chapem ta uplne, mne sa raz stal taky trapas, ze sme si so susedom stale vykali a potom si s nim v mojej pritomnosti potykala ina suseda a on hned ze take veci navrhuju zeny a pozrel na mna. Tiez som dost hambliva, a nevedela som ci mu to nepride opovazlive,ale zjavne nie. 😁
Dievčatá, bavíme sa o etikete, nie je podstatné, či je slobodný, ženatý, či má 2 deti alebo 7 detí. 🙂
Nie ty...si dama,nie je tvoj nadriadeny a 13 rokov zas nie je tak vela😉