Ahojte kupili sme si steniatko Slovenského čuvača a neevieme sa dohodnúť na mene. Ake meno bybste mu dali vy?Ďakujem
Slovenský čuvač musí byť jedine Dunčo 🙂
Belko🙂
Belo, Bella, Pluto, Azor,
známa mala čuvača Apola a teraz majú Lara. (Laro). Ale dala by som nejaké klasické slovenské meno. Napr: Dunčo, Šarkan, Čičo (ako Čičmany), Bes (nočný bes, alebo besný), Ťažko radiť. A možno by som dala aj Pišta, Ďuro.... 🙂
Burgas
@lenuska333 my sme mali, keď som bola malá, volal sa Dingo
Dasty
@lenuska333 Astor
@lenuska333 Folky ako folklór. Alebo Belo.
@lenuska333 Maco
@lenuska333 maša
Stryko mal psa a volal sa Argo, znelo to zaujimavo 🙂 moj sef mal psa menom Baron. Vraj mena davaju chovatelia psom podla poradia v akom sa narodili. Prvorodene stena ma meno na A, druhe B atd.
Falco, Astor, Deny, Elvis, Ozzy, Zoro, Sultán...
@lenuska333 Marley
mne tiež hneď napadol samozrejme Dunčo 🙂 ale je veľa pekných mien; moja sestra mala Marlina; susedia teraz majú šteniatko labradora a dali mu meno Caspian
Na salaši (Zbojská) mali pred rokmi dvoch, volali sa Maco a Tobi. Inak čistokrvné psíky majú meno podla toho, z ktorého vrhu sú. Čiže všetci z prvého sú na A, z druhého sú všetky mená na B atď.
A nedali mu meno uz v chovatelskej stanici? Chovatelske stanice vacsinou davaju mena pre cele vrhy na rovnake pismeno, postupne podla abecedy. Ja viem, ze budete psika nakoniec volat po svojom, ale my sme tak boli uz dopredu dohodnuti, aby od malicka steniatko chovatelka volala nasim menom, predsalen po narodeni je dva mesiace este v chovnej stanici...
@jaga18 no to áno majú mená podla vrhu, ale sú to väčšinou mená, ktorými sa psíky nevolajú. Náš vrh A sa volali : V zátvorke ako sa volajú teraz) Amur ( Charlie), Angara (Wendy), Altaj (Mišo), Adak (Tomi) a Arija ( tá je naša,meno sme si dali my). Vrh B - Baffin a Berring ( volajú ich Baffy a Bery). Adle niekedy majú "strašné " mená napr: BRAVE BEAR ,CONSENTÍDOS CORTÉZ, DRAGON DESPIERTAS. Naša prvá sa volala Babu a my sme ju volali Máša. Takže tie mená z chs sú len na papier, aby sa vedelo z ktorého vrhu to je 🙂
Náš kedysi velmi dávno sa volal Dargov.
kamaráti majú čuvača, volá sa Ňufo
My máme berňákov, čo sú podobní macovia ako čuvači, starší je Chansey (čitaj "Čensi") a mladšia fenočka je Popi. Ale už veľakrát som povedala, že keby môžem tomu staršiemu zmeniť spätne meno, tak by som ho pomenovala Rúfus, lebo tak šteká ("ruf, ruf, ruf") 🙂🙂🙂
@lenuska333 Náš sa volal Bodrík ako v rozprávke Starý Bodrík a vlk 🙂
My sme mali kedysi slovenského čuvača, bol to úžasný psík 🙂 Volal sa Atos 🙂
@lenuska333 Bak
@lenuska333 Barnie (Barny)
my sme kedysi dávno mali čuvača a volal sa Amor 🙂