Mám strach v noci v dome

5. mar 2022

Ahojte, znie to smiesne, ale ako 34 rocna sa potme bojim, tusim sa to vola nykterofobia. Stahujeme sa z bytu do domu v rekreacnej oblasti a obavam sa, ze tam po roku skoncim v blazninci 😄 , ak bude treba vyjst potme kvoli niecomu pred dom, alebo budem pocut nejake zvuky (muz pracuje na turnusy v zahranici, cize byva dlhodobo mimo). V detsve si pamatam, ako som na chalupe salela, ked po povale v noci behala kuna a ja som si farbisto predstavovala masoveho zabijaka. Cely zivot som vyrastala v bytovke na rusnej ulici, proste som zvyknauta na pocit bezpecia a plny barak ludi okolo seba. Prosim, mali ste to niekto podobne, respektive napada vas nejake riesenie?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
x_mery_x
5. mar 2022

Ja som tiez doteraz byvala v byte, uplne bezpecno, uz sme na dome zo zaciatku som sa velmi bala, ale teraz uz na to ani nemyslim, aj ked este stale nemame ani plot, ani branu, vzdy sa bojim kvoli oknam, ze niekto rozbije a vlezie dnu :D ako mame uz aj kameru, ale tak nikdy nevies hhaa :D ale tak zas na druhej strane nebyva casto sama, muz nechodi prec, len ak ide s kamosmi von :D

0silvia0
5. mar 2022

Tiez mi napadol velky pes. Budes mat pocit bezpecia.

mata1001
5. mar 2022

Ak sa takto bojiš, ja by som si dala kamery a alarm...a kupila psa na dvor.

miadi
5. mar 2022

Nastahuj si k sebe svokru to Ta vylieci nebudes sa bat tmy ani samoty.

sarah2304
5. mar 2022

Ja hovorim stale ze bat sa treba zlych ludi a nie zvukov domu,ale chapem Ta,psychika robi velke divy.Drzim palce nech to cim skôr vyriesis a Tvoja dusa sa upokoji.

minutka
5. mar 2022

Tak dost sa cudujem ze si suhlasila s takymto byvanim. Ale teda pes, kamery, bezpecnostne systemy

simsalabim
5. mar 2022

Velky pes, kamery, alarm n pojeny na bezp.firmu ci policiu.

bloger
5. mar 2022

Toho psa by si mala dobrého. Chápem, že ak je to na samote máš strach. Ešte horšie v blízkosti lesa. Naša babka zvykne spať so sekerou. Aby bola pripravená na všetko.

sarah2304
5. mar 2022

@bloger prepac,trosku som sa pobavila🙂 nemyslim to v zlom...myslim tu sekeru🙂)

bloger
5. mar 2022

@sarah2304 Jasné v pohode treba sa zasmiať. Chcel som trošku aj autorku pobaviť.

mimikarol
5. mar 2022

Ja som sa tiež vždy veľmi v noci bála. Bývali sme v byte 4 roky, tam som si vôbec nezvykla. Pred 4 rokmi sme kúpili dom, muž chodieva na služobky do zahraničia, zo začiatku k nam chodievala na noc moja mama. Ale bola tak len pár krát, videla som na nej že jej to není veľmi po chuti. Zvykla som si, už sa ani nebojím keď je preč. Tiež som toho názoru že kamery na dvor, to som aj ja stále kontrolovala na mobile a veľký pes najlepšie donutra do domu

margaretka_
5. mar 2022

My sa takto stahujeme na polosamotu, pod les. Na jesen ked sa skor zotmelo, tak ja som vzdy von vychadzala iba s muzom. Ale trebalo vencit psa. Nejak som to prekonala. Akoze ludi tam moc neocakavam, ale ked idem s celovkou a z lesa na mna svietia oci, je to taky blby pocit 😂

majlo1234
5. mar 2022

Ja mam tiez strach, ale realne zo zlodejov😀 mame obrovskeho psa, bezpecnostne dvere, alarm a na noc, ked som sama, stahujem vonkajsie rolety vsade(okrem hajzla a kupelne, tam nemame fnuk, ale zase tam su mensie okna, hadam sa tam nikto nevojde). Ale cele je to asi len v hlave, kwby niekto velmi chcel, cestu dnu si najde.

alexa21
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pinaofina
5. mar 2022

Boze baby, ja som taka happy, ze nie som sama. My sa tiez stahujeme do domu o par mesiacov, je to v strede dediny, ale zaroven slepa ulica - za domom pole a pri nas uz len 2 domy a les. A este som aj vyrastala v dome! Ale ked si predstavim, ze sa v noci mam pozriet z okna do tmy na zahradu/pole, tak mi dobre lepi 😆 a to mame aj velkeho psa a budu aj kamery a aj alarm. Aj ked pes by ma zradil za piskotu 🙈😄

diamond007
5. mar 2022

Aj ja som sa bála, tiež som z bytu. Popravde to ustúpilo samé, muž robí nočné takže som tu často sama, teraz už aj s deťmi. Najväčší poklad pre mňa v tomto je náš ovciak, na neho sa spolieham na sto percent. Ale naučili sme ho, hlási jak besny keď niekto ide okolo, bránu ide rozbiť keď náhodou niekto pred nami zaparkuje alebo stojí 🤣 takže v tomto som kľudná veeeelmi.

linkapaulinka
5. mar 2022

Ahoj ..ten pocit mozno casom odznie,len sa v tom netreba podporovat. Ja mam 2psov , nie malych. Citim sa s nimi bezpecne proste. Mám plynak v poruke a zamknute. A uprimne i keby nieco niekto chcel...nieje nam co velmi zobrat ... a osobne som nie velmi atraktivna/zaujimava zena cize ani ohladom tohto sa nebojim..jedine co sa bojim je o syna hlavne. U nas tiez muz na turnusoch

maribell
5. mar 2022

Prepáč 😅 mňa len toto zaujalo: "ak bude treba vyjst po tme kvoli niecomu pred dom" 😅😅 aj ja sa bojím tmy a preto viem, že neexistuje žiadny dôvod, pre ktorý by som vyšla v noci pred dom 😅

linkapaulinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamina0078
5. mar 2022

Pokiaľ nemáš vzťah ku psom tak jeho určite nie tobôž nie veľké plemeno je to veľká zodpovednosť, časovo aj financne narocne takze to neodporúčam ja keď som začala bývať sama tiež som sa bála, spočiatku za jednu noc aj 10x som vystrasene zapla lampičku lebo sa mi niečo zdalo a nakoniec mi veľmi pomohlo, ze som zaspávala pri svetle a postupne svetlo nebolo treba.

marca12
5. mar 2022

Ja som sa bojim po tme,ale naucila som sa nepripustat si to. Tiez byvam aj sama v noci. Zaspavam pri tv. Nastavim na vypnutie a spim. Nesmies podliehay strachu a nahovarat si,lebo sa naozaj zblaznis.

majlo1234
5. mar 2022

Nas pes dokaze tak zaspat, ze ho neprebudi nic😀ale vzhladom odstrasi kazdeho, na to spolieham

karolinakr
5. mar 2022

@majlo1234 on tak spí, že ty ho musiš zobudiť, ked pride zlodej 🤣

karolinakr
5. mar 2022

Netreba sa falošne utesovat, že pes je doma.Pozerala som experimenty, že cudzi !! človek vstupil do baraku a 80% psov oňuchalo a išlo si po svojom.a dali skrytu kameru a majitelia sledovali, že ako sa pes zachova
Takže psa trenovať alebo si adoptovat nejakeho nerváka 🐕

nikayla
5. mar 2022

Všetko je to v hlave. Stačí nezivit ten strach. Ja som sa paradoxne bála v byte. Stále niekde trieskali dvere, niekto chodil po schodoch, strngali kľúče... Teraz v dome a na polosamote sa uz nebojím, je tu také ticho, že by som čokoľvek podozrivé hneď počula. Buď ja alebo naše 60 kg šteniatko 😁

ljzozv
5. mar 2022

Už som to písala viackrát
Vždy som mala strach v noci, z tmy a čo tam môže byť, zo zvukov, a čo je za nimi.
Kúpila som si dvoch kocúrov a už nemám v noci strach, lebo si vždy pomyslím, čo zase vystrájaju a otočím sa chrbtom a spím ďalej. 🤷‍♀️😃

janamapo
5. mar 2022

...ja sa tiež bojím, bývame v dome takmer v centre mesta, takze vymreti okolo mňa nie je, ale zas naopak v noci aj veľa podgurážených ☹ máme kamery, vidím hneď celé okolie domu, dodáva mi to pocit bezpečia a nikdy úplne nezhasinam. Malé svetielka svietia celú noc v každej miestnosti, neznesiem pocit tmy, tlmené svetlá máme všade a vypínajú sa až o pol noci keď je pravdepodobnosť že ja aj deti už spíme. Paradox že vstávam nadránom a vtedy milujem to ticho, nadránom mi už tma nevadí. Večer a v noci to neznesiem. Ja počujem zvuky, počujem pracovanie podláh, ... No skrátka všetko. ale väčšinou je to len v hlave ☹

elizabet173
5. mar 2022

@karolinakr my sme mali takého labradora, toho by fakt musel niekto zobudiť, že prišiel zlodej 😎

miadi
5. mar 2022

Ja sa nebojim zila som v bytoch vo velkomestach a zakotvila som na dedine v kanade ., za domom je jablkovy sad kde raz mamu vystrasil jelen. ( techicky patrime do 20K mesta) nedavno mm Nebol doma a v noci okolo 10 som pozerala horror ked sa ozval chlap na fb Ze chce kupat madrac do postielky nepouzity .. a zeby rad po to hnet prisiel aka adresa .. ok Napisala som ju a on ze za 5minut je tu. Tak som akurat v pyzame stihla zbehnut do pivnice kde bol ten madrac a vysupla som ho na verandu a auto uz prislo to muselo byt 3minuty.. trochu zvastny pocit Ja som zaliezla dnu sak zima a pyzamo.. len som mu napisala nech necha $ na verande pod lampasom. On zakrical thank you ! A odisiel trochu to bolo zvlastny pocit ako v tych hororoch ked zena s niekym keca na phone a on je uz tam ten vrah hehehehe ale logicky u nas je velmi bezpecno kamery Mame vonku pre istotu a ked chodime na dovce tak ., statisticky ak by Ta mal Niekto zabit v dome tak by to bol na 95% tvoj muz.😜a ten ked je na turnuse Tak si vlastne viac v bezpeci