Dobrý večer mám 16 rokov a chcela by som mat frajera...všetky moje kamarátky majú iba ja stále nie žiadny chalan sa so mnou nechce bavit...som asi škaredá alebo ja už neviem...čo mam robit aby som sa niekomu zapacila? Ďakujem za všetky komentáre
@silvinka_c ale cítim sa blbo pred kamarátkami že ja proste ešte vždy nič...a to mám už 16 oni od 12/13 rokov frajerov...
Na dobre sa oplatí počkať 😉
Keby som mala znovu 16, uzivala by som si kazdu chvilku, venovala by som sa svojim konickom, hladala, comu sa chcem venovať v zivote napr, sportovala, chodila do prirody a netrapila sa pre ziadneho frajera. Kvoli kamoskam? Pred kamoskami ti snad nemusi byt blbo, pred kamoskami moze byt clovek sam sebou a takeho ho aj beru. Si jedinecna, originalna, bud sama sebou a netrap sa, ze nie si ako ostatne
Vykašli sa teraz na frajerov a ako sa píše vyššie užívaj si na 100 percent seba, máš koníčky, venuj sa im, športuj, čítaj knihy, chod Do prírody vonku, naozaj sa venuj sama sebe, potom neskor si frajera nájdeš a ani sa nenazdas budes makať od rána do večera, prídeš domov a druha sichta s mužom a deťmi, takže teraz je ten správny čas BYŤ bez frajera a venovať sa sama sebe. A kamošky nech majú frajerov aj 100!
Aaale no. Neporovnavaj sa s nimi,vsetky urcite frajera nemaju. Verim vsak,ze ta to trapi...
Bud sama sebou,venuj sa tomu,co ta bavi...uc sa....a ver,ze ten pravy pride. A v pravu chvilu.
Ver,ze o nic neprichadzas,mas volnost...uzivaj si ju.
Nemusis riesit mnohe situacie,co tvoje kamosky a obera ich to prave o tu volnost,cas na ine veci.
Ako by som sa vrátila do tvojho veku ... Neboj nič frajerov budeš mať ešte dosť . Ono to príde a buď aj rada že nemáš lebo príde aj situácia ako rozchod a to niekedy veľmi bolí. Užívaj si mladosť a ten pravý na teba čaká 🙂
No tak sa pekne oblec,staraj sa o seba,ziadne vytahane teplaky,bud zabavna ale nie moc,usmievaj sa,nebud podrazdena a iste niekoho ocaris
😂😂😂 chodiť do prírody, čítať knihy... ešte baby napíšte, aby vytrhávala burinku v záhradke 🙄 sen každej 16r 🙏
v 16 bez frajera boli baby, ktoré boli nemožné (správaním, alebo nejako inak čudné) alebo ozaj neboli pekné - no vieš čo je zaujímavé? z tých 5 sa 4 stali VEĽKÉ KOČKY !!! proste to boli škaredé 16tky a zrazu 25r sexice... všetko bude.
a 16r chalani vyberajú IBA podľa vzhľadu, vekom sa to zmení a budú dbať aj na iné. ten vzhľad sa zmení na "sympatie" a bude to síce prvotný impulz, ale už nie tak dôležitý.
Keby som mala možnosť mať zasa 16 na chlapcov by som sa už ani nepozrela. Užila by som si ten vek inak
Keby si aj mala frajera , co by sa zmenilo? Len problemy s nim... ako myslim to tak ze chlapci okolo veku 16 rokov chcu skusat a ty budes zase riesit či ano, či nie. Su nerozhodni, nebudu ta brat seriozne... sa budes trapit. Ano aj treba tym prejst.. ale pockaj aj dva roky. Ale neber vazne toho prveho ..ani druheho. A neboj sa aj poslat ich do certa ak budu protivni 🙂 ...znie to trosku feministicky , ale podstatou je byt štastna sama so sebou.
Opatrne s tou tuzbou (aj ked je prirodzena - kazda sme chceli priblizne v tom veku uz niekoho mat).
No ked na to budes tlacit, nakoniec si ta vyhliadne taky typ chalana/chlapa, ktory ide presne po “zufalkach”.
Lebo tie potesi uz to, ze on prejavi zaujem a upnu sa na neho. A cele stastne, ze su zachranene a niekto ich chce, sa potom daju ukecat na kadeco, len aby ho nestratili. Co nasledne aj lutuju, alebo este horsie maju z toho problemy vo vztahoch v zivote.
Lebo tieto typy chalanov zaujimaju len oni sami seba.
Dievca ma len do poctu a ma ju preto, lebo je mu oddana a ked na nu nalieha, vzdy ju ukeca urobit to, co on chce, lebo ona sa boji o neho prist.
Bez problemov ju sklamava, nehanbi sa za to a nechova k nej dvakrat pekne.
Nehovoriac, ze potom ju kedykolvek bez vacsich vycitiek odkopne a netrapi ho, ze ona sa citi pouzita a vyuzita.
Vaz si sama seba a radsej si pockaj a vyber (aj ked si teraz povies, ze z coho mas asi tak vyberat, ked nikto nema zaujem 🙂 ).
Rozvijaj svoju osobnost, investuj do seba, ono to pride.
Nebudes cely zivot len v tom okruhu ludi, co teraz poznas.
Pojdes trebars na VS, alebo odides za pracou a tym sa zvacsi moznost, ze stretnes niekoho, kto k tebe presne pasuje. A na to prave budes potrebovat svoju rozvitu osobnost. Aby si pritiahla zaujem prave takeho spravneho muza.
Kamosky si budu sice moct zalozit aj album svojich byvalych a pochvalit sa nim, ake boli obletovane. Ale to ti moze byt jedno, ked ty budes mat sice iba jednoho, ale toho spravneho.
No a pre zaciatok - problem nemusi byt v krase, ale v komunikacii a vo vyzarovani. Mala som kamosku s nadvahou, bez extra krasy a predsa sa s nou chalani bavili radi a chodili ju odprevadit domov.
(Okrem tych, co si zakladali na udrziavanej kraske po svojom boku ako prejav statusu pubertalneho alfasamca).
Takze fyzicky vzhlad nie je az taky nutny.
Jej stacilo, ze ma tu spravnu mieru medzi podpichnutim, pochvalenim a zartovanim. A vie si pokecat skoro na kazdu temu a mat k nej vlastny inteligentny nazor (ze ma rozhlad).
Na dobré sa čaká.. ten pravý určite príde, ked bude správny čas a nechci niečo,, len preto, lebo to majú iní.
Ďakujem pekne za všetky komentáre, som rada že si nemyslite že som menej cenná ako ostatní(ja občas ten pocit mám) ale pomohli ste mi ďakujem pekne ❤
Ja som mala prvého (a posledného, lebo mi je to manžel) v 30 rokoch. Tiež som chcela skôr, aj sa mi páčili chlapci, no ja im nie. Vyzerám dobre, no proste celé roky nič. Som aj náročná, hocikto sa mi nepáči. Ide o to, že som nechcela chodiť s prvým, ktorý o mňa prejaví záujem. Ja som si chcela vybrať. No podstatné je, že som sa dočkala. Záleží na tvojej povahe, ako sa ku tomu postavíš. Či budeš chodiť s hocikým, iba aby bol, alebo ti bude záležať na kvalite chlapca, vzťahu. Ver, že o to viac potom jemu bude záležať na tebe.
Mam deti v tvojom veku, chlapca aj dievča. Ani jeden nemá frajera, frajerku. Je to ten krásny vek, kedy sa vzájomne okukavaju, radi trávia čas so svojimi rovesníkmi napr. pri kolektívnom športe. Myslím, že synovi sa páči dievča z partie, ale 17r. chlapec je ešte taký neohrabany, že síce je s ním sranda, ale pozvať dievča na rande nevie, alebo sa hanbí, neviem. A takto poznám kopec chlapcov a to sú tí spravni, ktorí budu skvelí muži, otcovia rodín, keď príde čas. Potom sú zase chlapci, ktorí naháňajú dievčatá, majú frajerky, ale tam vidím, že v tomto veku to ešte nie je taký zrelý vzťah na celý život, skôr s tými chlapcami šijú hormóny.
Môj muž si ma našiel až na VŠ a presne si viem predstaviť, že bol presne taký neohrabany k dievčatám do 20 rokov. Potom dospel a je z neho výborný muž, otec, manžel. Oplatí sa počkať na toho pravého, ti spravni poväčšine hľadajú až neskôr. Dokonca mnohí spolužiaci z VŠ si frajerky našli až po skole. Je pravda, že dievčatá túžia po vzťahu skôr ako chlapci rovesníci, ale oplatí sa počkať. Pre každú tu niekto bude.
v prvom rade musis vediet lubit samu seba a pochopit, ze ty si boss bossov 💃 :D :D proste ak nebudes lubit samu seba a nebudes vediet stravit cas sama so sebou, tak to nebudes vediet poriadne ani k druhej osobe. (sebaláska musí ísť vždy na prvé miesto! zapamätaj si to, my ľudia zvykneme akceptovať takú lásku, ktorú si myslíme, že si zaslúžime. tak aj budeš vedieť akú vysokú máš cenu, nebudeš akceptovať nič menej, budeš vedieť ako checš, aby sa k tebe chlap správal a čo netoleruješ.) a nepozeraj na to, ze kamosky maju frajera! totalna hlupost! ty si individualny pripad. 👏
nic si z toho nerob, ja mam raz tolko rokov a sme natom rovnako 😅
Mesiac pred 18kou som začala randiť...po 10 rokoch randenia sme sa vzali a v septembri bude 8 rokov čo sme manželia...oplatí sa počkať..
Kamošky nerieš...nemusíš byť ako oni... týždeň s jedným o týždeň s druhým...a v konečnom dôsledku aj tak sa partia časom rozpadne lebo každá bude mať svoj program..
Ja som mala prvý vzťah po 20tke. Nemala som pocit, že som zaostala v dacom, a tiež že musím mať chalana, lebo všetky ho už v škole majú. Máš, 16, to je pochopiteľne, že sa ti zdá, že mať chlapca je najvyšší sen, ale určite nie za každú cenu teraz sa hod na hocijskeho "blbecka" len aby bol. Ak by si ta doberali, kľudne povedz, že na dobre sa oplatí počkať a nechceš sa len tak zahadzovať s hocikym, alebo dačo podobne. Čím zúfalejsie totiž budeš chcieť dakoho "zbaliť" tým horšie to bude, ono chalani a chlapi také"zúfalky" vycitia a bud ujdu, alebo ti horší využiju
Vôbec nie si menejcenna, len asi chalani citia ze nie si pobehajka tak sa na teba nelepia.
Ako hodnotu - o co su lepšie baby ktore striedaju chalanov ako ponozky ?
O co su lepsi chalani ktori behaju za babami ako bláznivi ? Hormony s nimi trieskaju , tvária sa aki su super ale dievca beru ako matrac - takeho chceš ? Aby si bola dalsia ciarka ktoru chalan dostal ? Ty si mladé dievca, mas svoju hrdost a úroveň, nezhadzuj sa. Neprehanaj, nevnucuj sa, vyberaj opatrne, povesť mas iba 1 , kamaratov budes mat postupne a lepsich a aj ty sa budeš citit na úrovni. Nic nestracas, o nic neprides, mas čas
Ako keby som citala o sebe v tvojom veku 🙂 moje najblizsie kamosky boli skolske hviezdy, o ktore aa chalani bili a mna si nikto nevsimal. Bola som z toho strasne nestastna, dokonca som si pred nimi vymyslala vselijake letne lasky a podobne, akoze som frajera mala, ale nebola to pravda. Takze viem presne ako sa citis. Prveho ozajstneho frajera som stretla v 17tich a odvtedy sa to rozbehlo, ze niekedy toho bolo az moc a dobehla som vsetko zameskane a ziskala som to chybajuce sebavedomie. Inak z tej mojej partie kamosiek som dnes po tridsiatke ja jedina vydata v dlhodobom vztahu. Takze neboj sa nic, nic ti neujde, frajerov bude este aj nad hlavu. Viem, ze teraz ti to tak nepride a trapi ta to a citis sa pred babami blbo. Ale hlavne sa nezaves na prveho chumaja co pojde okolo len aby bol. Prva laska je krasny zazitok, tak si pockaj a nenechaj si to pokazit nikym 🙂
@lucilaines ☺ďakujem pekne, som rada že chápeš ako sa cítim, nechcem nato tlačiť a silou mocou mat frajera len proste...keď som s nimi a každá hovorí o tom svojom a ja proste nič tak sa cítim proste blbo/neviem to presne opísať/ ale...
Proste chcela by som tiež vedieť že aké to je...
Ale choď,to ti vážne chýba nemotorný chalanisko s akné, ktorého nezaujíma nič,iba ako sa ti dostať do nohavičiek? Ani jedna s kamošiek s tým svojim nezostárne. Počkaj a tvoj princ príde, keď to budeš najmenej čakať: )
Počuj. Všetky baby ti tuna veľmi sobre radia s tým aby si počkala. Som približne v tvojom veku a už mám za sebou jedneho frajera. Práve je to to obdobie po rozchode kde vážne nechceš byť. A to máš z prvej ruky toto. Ja viem že tieto časy su asi o tom kedy by sme mali všetci začať spoznávať čo je to vzťah a tak a zobrať si z toho ponaučenie. Ale jedno veeeeeľke ale...pôjdeš na výšku a to všetko môže skomplikovať vzťah pretože musíš mi aj ty dať za pravdu že ľudia v tomto vidia problém a mnoho z nich sa kvôli tomu rozišlo. Ja verím v to že v správny vek kedy si z teba nikto nebude uťahovať že si mladá a neviem čo to príde. A vtedy to bude úžasné a hlavne čo všetky chceme aby to malo potenciál. A s pribúdajúcim vekom to bude mať. Lebo napríklad ak budeš pracovať tak si sebestačná, nemusíš ísť na nijakú ďalšiu školu nič ti nebráni v tom mať niekoho. Prosím snaž sa teraz na sebo makať a snaž sa byť sebestačná aby si si sama vedela pomôcť dobudúcna a aby si bola silná žena
Ahoj, napíš odkiaľ si, prípadne kontakt. Mám synovca, ktorý má 16 a pol, ja sympatický, šikovný a tiež by mal rád nejakú kamarátku.
Necit sa menejcenna za to, že oni majú frajera a ty nie😀
Tiez som v tvojom veku riesila podobne veci ako vacsina bab (iba bez toho slovicka "velmi" kedze som mala aj ine zaujmy). A poviem ti, na toho praveho som si musela pockat az oovela neskor. A keby sa dalo, tak by som vsetky tie pokusy a omyly preskocila. Takze sa neponahlaj, ono to pride vo vhodnu chvilu. Aj tak vacsina takych detskych "lasok" dlho nevydrzi.
Ahoj sme približne rovesníčky a úprimne, prvé bozkávanie v 18ke, vzťah tiež a úprimne neľutujem. A kľudne som mohla začať aj neskôr 😊 Absolútne nezáleží vzhľadovo, niekedy proste to je tak dané, že máš niekoho spoznať až neskôr.
Veľa dievčat klame o svojom vzťahu v 16ke, úprimne načo ti vzťah, ktorý sa rozpadne o mesiac?😀 Nerieš vzťahy, buduj si sebavedomie, lebo nič nie je viac príťažlivé ako žena, dievča, ktoré je šťastné samé so sebou a verí si. 💕 Čo vyžarujsš, tak ťa vnímajú aj iní... Takže úprimne venuj sa škole, zaujmom, kamarátkam a čo má prísť, príde!😊
Mala som spolubycajucu na strednej. Krasna baba, ozaj. V minulom zivote musela byt asi velmi poslusna, lebo postavu a obzvlast prsia si vysluzila od nebies.
Ja...plocha ako letisko M.R.Stefanika....hadaj kto mal viac chlapcov (a to nemyslim len vztahov, ale kamaratov, znamosti)?
Ja. A to iba preto, ze som bola ovela viac komunikativna a bavili ich nase stretnutia. Cize vobec nemusis byt skareda 🙂 niekedy su to aj take veci, ze niekto je viac "cool".
V dnesnej dobre sa na to divam uz inak a usmievam sa....ta baba sa o par mesiacov vydava, je to jej jediny, staly a dlhorocny priatel.
Vobec neries kamosky, to su take pletky a niekedy aj bajky, ktore sa mozno ani neudiali. Staraj sa o seba, aby si bola spokojna sama so sebou, len tak mozes potom zaujat dalsich. Vela stastia
Ahoj, určite nerob nič. Ked budeš silou mocou chcieť zapôsobiť a snažiť sa niekoho nájsť nič nepríde, ak aj príde nevydrží to dlho. Chce to čas a samo to príde. V tvojich rokoch ked mi niekto tuto veku tiež som chcela vyskočiť z kože, ale ako som dospela viem, že je to pravdivá veta. Príde to samo a vydrží to dlho 😉 A nemysli si, že si škaredá alebo čo ked nemáš frajera a ine ho majú, čo ťa pp nich nech ich majú aj 10 ty si počkaj na toho pravého.