Má sestrička na psychiatri právo vojsť do mužskej izby bez zaklopania?

Včera o 12:04

A opačne. Co ak by sa pacient prezliekal? Vam.by to vadilo? Ja som.zazila ze sme sa prezliekali so spolubyvajucou a vtrhol nam tam neviem ako ho nazvat proste muz ktory robi sestričku...
Ja osobne kebyze robim sestru urcite by som.nebola zvedava na muzsku ,,pychu" a zaklopala by som. Hovorim o sebestacnych pacientoch, ktory chodia na wecko, sami sa prezlečú

mimikas
Včera o 12:06

Je to uplne normalne, zial na slovensku 90% personalu nevie co je sukromie a intimita.

januska12323
Včera o 12:06

Sestrička už toľko penisov videla, že určite nie je zvedavá ani zdravotný "sestričko" na vaše telá.

nika11103
Včera o 12:07

Ja tak teraz nad tým rozmýšľam, že nám tiez nikde neklopali nikdy žiaden personál žiadnej nemocnice, proste vošli. Ale dobrá téma na zamyslenie . Ale ako už naskočil koment nado mnou, asi keby mali zakaždým klopať, no ja neviem, fakt dobrá téma, som zvedavá na ďalšie názory.

ina2405
Včera o 12:08

U nás na oddelení klopeme všetci, aj sestry aj lekári.Ja sama nepotrebujem vidieť nahých ľudí viac než musím a záleží mi na zachovaní dôstojnosti pacientov. Takto by to nemalo byť, že sa len vtrhne do izby.

lenkakravcova
Včera o 12:10

@januska12323 to nejde o to kto koľko čoho videl, ale o ľudskú dôstojnosť. O dôstojnosť pacienta/tky. Bol by problém zaklopať?

kristinka92
Včera o 12:11

Zvedavý na to určite nie sú, pre nich 8 a viac hodín denne, každý deň v týždni pomaly, vidieť niekoho furt holeho zadok/predok či stareho či mladého za tie roky…to si už asi aj zelas nič nevidiet radsej… druha stránka veci je nejaka slušnosť, etiketa a dôstojnosť. Bohužiaľ to u nás pokulháva.

bobaas
Včera o 12:12

A aj si sa slušne a pokojne ozvala s otázkou/prosbou: Prosím vás, mohli by ste nabudúce zaklopať? Prezliekam sa a je mi to nepríjemné. Ďakujem.

anavixy
Včera o 12:13

Ja klopem vzdy nez vojdem do izby (porodnica), ale necakam, nez ma pozvu, klopnem a idem. Vacsina kolegyn, dokonca lekarok, to nerobi vobec a este sa cuduju, ze co mi na tom pride divne. Za mna neprijatelne vrazat do izieb aspon bez upozornenia, ze idem.

mimikas
Včera o 12:13

@januska12323 to ze sestricky videli vselico neznamena ze ja ako pacient nemam pravo na dostojnost. Ani po porode nemas potrebu ukazovat vsetkym roztiahnute nohy, aj ked lekari to uz videli. Tam ide o zaklad mat zachovanu svoju vlastnu dostojnost a intimitu, nie to ci noekto nieco videl. Ja som tiez videla vselico ale ani by ma nenapadlo sprchovat pacienta s otvoremymo dverami alebo prebalovat a pod.

letfenixa
Včera o 12:16

Nielen že som nezažila klopanie na dvere, ešte som nezažila zavreté dvere na izbe alebo sú presklene.

marsmykkok
Včera o 12:20

Určite ak ide o klasickú izbu s nepriehľadnými dverami tak by mali zaklopať. Ani nie len kvôli prezliekaniu, fakt holých ľudí videli kopu, ale celkovo ľudskosť, keby aj vzorne sedíš alebo ležíš na posteli, proste že ti niekto vtrhne do izby a nemáš tušenie, že sa tak stane nie je príjemný pocit. Príjemnejšie je, ak zaklope a vieš, že ide niekto dnu.

svetlonos
Včera o 12:20

Prezliecť sa dá aj pod paplonom a otočiť chrbtom k dverám. V porodnici sme na izbe mali vlastne vc, sprchu a prezliekanie som sa tam.
Rozmýšľam ci nám kopali a veru asi nie. Sestry boli veľmi ústretové mile. Raz nsm doviezol na izbu obed muž, dve sme zrovna polozahalene odsavali mlieko. Samému mu bolo blbo ale čo mal akože čakať?
V nemocnici, zvlášť na SK s nedostatkom personálu majú zdravotníci klopat, hej??
Véd sú radi keď stíhajú vôbec.
Dá sa vojsť aj bez kopanie a jemne, nie ako "veľká voda".
Ale troska uvedomenia, ste v nemocnici, nue v luxusnej zdravotnickej rezidencii....
V tej je to kopanie samozrejmosť a aj ceny tomu prispôsobené.
A to píšem ako extrémne hanblivá.

ina2405
Včera o 12:24

Inak ešte z opačného konca, ja nemám ako sestra rada keď napr.pacientka leží alebo sedí s nohami na posteli rozčapená s nohami do V bez gatiek a "všetci sa pozerajte". Stalo sa mi to x krát.Nehovorím o ženách, kde majú šitie na hrádzi a pod. a potrebujú si ranu vetrať. Ale o ženách, kde nohavičky, alebo šortky mať môžu, príp.nočnú košeľu. Pravdaže nič nepoviem, ale to je tiež divné, ak sa už bavíme o dôstojnosti.

abbey1
Včera o 12:25

@svetlonos Pokiaľ budú ľudia zamýšľať ako ty, ešte dlho sa u nás nič nezmení. :(

anavixy
Včera o 12:26

@svetlonos ale ved to klopanie trva asi pol sekundy, to naozaj nie je vec nestihania 🫣 to je fakt argument…

@ina2405 alebo komplet cela hola chodi po izbe cely den, len vlozka medzi nohami, neraz som tak uz ukazovala prebalovanie, manipulaciu s babatkom, detska vizita… 🥲 niektorym s placentou odchadza aj hanba 😄

ina2405
Včera o 12:26

@anavixy presne

kavasmliekom
Včera o 12:31

Na psychiatrii som nebola, ale v pôrodnici na normálnej izbe nikdy nikto neklopal a na nadštandardnej aj upratovačka, aj vizita, pýtali sa, či môžu vojsť. Keď som kojila, prišli neskôr.

kavasmliekom
Včera o 12:33

@anavixy a aký význam má zaklopať a vojsť? Keď je holy, tak sa za sekundu neoblecie. A zase čakať na každého kým sa rýchlo oblečie, presadne a neviem co, to už je viac ako sekunda

unicornlady
Včera o 12:56

@kavasmliekom ale behom tej "sekundy" stihne človek na seba hodiť perinu

doriiis
Včera o 12:57

Vau.Podla vyjadrení,niektoré neklopu ani doma.

pandorra
Včera o 13:08

Patri to k zakladnej ludskej slusnosti zaklopat a to, ze to personal neovlada a sprava sa niekedy k pacientom ako k dobytku je v nasej spolocnosti velky problem a o obhajobe takeho spravania ani nehovorim... A nie nepotrebujeme luxusny zdravotnicky komplex ako tu niekto spomenul, len aby sa personal naucil zakladne pravidla slusnosti a spraval sa k nam ako k ludskym bytostiam.

anavixy
Včera o 13:13

@kavasmliekom ano, taky, ze sa vies rychlo prikryt, ak ti je to neprijemne… nas v skole cepovali aby sme vzdy klopali, ale nikde sme nemuseli cakat kym nas pacient vyzve aby sme vosli, to uz potom naozaj nie je myslitelne (samozrejme ked nieco potrebujem od pacienta tak to nebudem chciet hned aj ked ma nohavice pri clenkoch, zasa v porodnici dojcenie u nas nie je prekazka kedze vacinou tam prave kvoli dojceniu idem..) . A co je lepsie upozorniť ze vchadzam a vojst alebo len tak vtrhnut (hoc aj pomaly) dnu?
A toto presne co pises, ze na standardnych izbach neklopu a na nadstandardnych klopu, tak take kolegyne mam aj ja a to mi pride este vacsi bizar ako vobec neklopat nikomu. To akoze klopanie je sluzba navyse za priplatok? 😅

laurita285
Včera o 13:14

Ja žasnem, že niektorým príde normálne a v pohode, že sa nezaklope na dvere. My sa nemôžeme nikdy mať lepšie pretože národ ani len netuší, čo je to " lepšie" a ako by to malo vyzerať...

ibatanecnica
Včera o 13:15

@nika11103 mi tiez neklopene. Niekde jsu na izbe aj .4 pacienti. Roboty kopu to mam cakat kedy povedia dalej? A ako uz niekto napisal tolko sme toho uz videli.... my tam pacientov neokukavame ale pracujeme. A nemocnica je to posledne miesto kde by som obzerala cudzie tela a myslela na nejake intimnosti a pod.

janka95
Včera o 13:19

Mal by klopať vždy. Ja som nikdy nešla na izbu bez zaklopania. 🙂 určite nebudem čakať kým povie ' ďalej' . Len slušne zaklopem aby vedeli že idem dnu. Mne príde neslušné keď tam niekto vletí len tak.

unicornlady
Včera o 13:20

@ibatanecnica Ale jasne, že sa nečaká, kým ti niekto povie "ďalej", ale slušné je na seba upozorniť.
Ja si nepamätám, či keď som bola v Nitre v nemocnici na chirurgii, či tam klopali, ale asi áno.

anavixy
Včera o 13:23

Ja inak klopem tak automaticky, ze ked som rozbehana a vraciam sa na sestersku (my mame vzdy zatvorene dvere), zaklopem aj tam 😂

oslo1
Včera o 13:23

20 rokov som robila v nemocnici, 20 rokov som klopala na dvere.
Ale vim, co myslis, ale to nie je o personale , ale u ludoch,
Este si pamatam , ako mi muz hovorim, ze jeho rodicia mu nikdy na dvere nezaklopali , ked isli do jeho izby, to iste, ani v nasom dome neklopali.
Raz hold, ked raz niekto nema maniere, tak sa Nim Bude musiet naucit.

basulaak
Včera o 13:27

Je to zdravotny personal. Urcite ho tam nechodi sestricka obzerat, prace ma plne ruky.

mandzula
Včera o 13:28

Ja som teda asi divna, ale mne by ani len nenapadlo riesit to, ze ma zdravotnicky personal v nemocnici vidi nahu, beriem to ako beznu vec.