Máte niekto skúsenosti s týmto olejom, počula som o jeho priam zázračných účinkoch a rada by som ho vyskúšala, ale vraj treba dať pozor aby bol naozaj kvalitný. Ale keďže som ešte žiaden nevyskúšala, nemám odvahu kúpiť ho len tak. Viete poradiť?
leteku v chladnicke? 😕 no co som ja pozerala, resp. obcas ked som zbehla do jedneho bio-obchodu, tak viem, ze ho mali normalne ulozeny v regaloch medzi ostatnymi druhmi olejov...
nemusi byt v chladnicke, ale mal by byt (a nielen lanovy ale hocijaky iny) v tmavej, najlepsie sklenenej flasi
ja som kupila v tesco, davala som si rano na lacno lyzicku, bolo to brrrrrrrrr 😅 pozitivne ucinky? neviem, nevidela som na sebe ziadnu zmenu, ale je pravda, ze som zvladla len polovicku tej malej flasticky
No nám bolo vyslovene povedané, že musí byť v chladničke (ten majiteľ vyzeral veľmi sčítane, mal info o rôznych chorobách a čo je na ne vhodné a tento človek nám to povedal). Ten obchodík je na Dulovom námestí ale už neviem ako sa volá.
Dakujem, tiez som pocule ze ma byt skladovany v tme a v chlade, ale zatial som ho videla len v Tesco (normalne v regale, kde nie je ani tma ani chlad) a potom ho ponuka este nejaky internetvy shop, ale tam tiez nemam istot ako je skladovany. Pocula som , ze je ucinny ako prevencia proti rakovine a kedze sa v rodine vyskytla, tak by som ho radsej vyskusala
Magg,skus www.bioshop.sk 😉
Ahojte,neotvoreny moze byt v regali len tak ale po otvoreni urcite v chladnicke!
Ja som ho kupovala v potravinach so zdravou vyživou. Mam ho stale v chladničke. Pomocou neho sa mi vstrebala cysta na vaječniku prednedavnom. Je ho dobre konzumovat v mliečnych vyrobkoch. ma potom lepšie učinky
@pimpulienka ahoj za ako dlho sa ti vstrebala ta cysta...ako to mam konzumovat?dakujem
@grenka časovy usek neviem, ale ked som išla cca po 2 mesiacoch na kontrolu tak tam už nebola. Tak ako som pisala davala som si ho do jogurtu, cerealii s mliekom, alebo tvarohu. A konzumovala som aj semiačka rozdrvene lanove.
@pimpulienka dakujem a semiacka si kde kupovala...ja som si dnes kupila hymalajsky caj uvidim ci zaberie
@grenka semiačka kupujem v Dmke a ten olej v bio potravinach. Držim palce 🙂
@grenka @pimpulienka dievcata ak mozem k tym lanovym semiackam dodat, tak z viacerych zdrojov, som vycitala, ze ich treba konzumovat najma pomlete a hlavne ucinne su iba vtedy, ak sa skonzumuju do 15 minut od pomletia, lebo potom mozu byt toxicke 😒 Takze iba cerstvo namlete (napr. na kavovom mlynceku) by sa mali... Inak je to super vec, plna mineralov, dobrych olejov a tak...
Ja si kupujem oleje s tejto stránky majú tam aj všeličo iné,len si treba vybrať a je tam ku všetkému popis.ja som spokojná. http://www.symphytum.sk/ http://www.symphytum.sk/product/lanovy-olej-61/
@emjee Tie oleje sa musia brať 2-3 mesiace inak žiadny účinok nebude.Jedna lyžička ráno nalačno a jedna lyžička pred spaním.Nám to pomohlo už po 5 dňoch som videla pozitívne zmeny.
Doplnenie Vasich info. Lanovy olej ma byt v tme a v chlade po otvoreni. Takze nevadi ak je v predajni v regaly. Nasledne spotrebovat do 2 mesiacov.
@dadulka2047 a aký objem kupuješ. chcem vedieť ako asi dlho vydrží balenie lebo by som chcela objednať pre dcéru konopný. nemáš s ním skúsenosti ?
mi používame kôprový ten nám veľmi pomáha ten má objem 250ml vydrží 1 mesiac stojí-7,50eura.
@dadulka2047 prosím Ťa a to si ho priamo objednávašˇ? Mne sa vidí dať poštovné 8 € za 1- 2 výrobky prehnaná cena a ked som obehla lekárne a zdr. potreby ktorých má uvedených ako partnerov tak nikde nemajú vraj im to vozí on sam a už dlho nebol....som z toho sklamaná, lebo som si pozrela produkty a niektoré ma celkom zaujali.... no nmeviem či sa k ním dostanem...
ja si to kupujem u nás v revitale v Revúcej alebo mi priateľ nosí z Popradu a chodí každý týždeň domov ,tam je predajňa zdravej výživy,čiže ja poštovné neplatím...
@dadulka2047 dobrá správa. Včera som mu napísala mail a pred chvílkou mi prišla odpoved, že v pondelok prídu a zasobia, tak si pre istotu pôjdem do lekárne a poviem čo chcem aby mi zobrali, lebo oni si len povyberajú čo chcú...
ja tiež idem povedať dopredu a oni zvyknú objednať len to trvá aj týždeň.u nás v lekárni to ani nepoznali a keď som si pýtala začali sa zaujímať a už objednávajú aj tam povedali že mamičky to kupujú. 🙂 🙂 🙂
My ho tiež užívame, kúpila som ho v DM a stojí 89 Kč.
Čerstvosť oleja sa určuje podľa chuti. Keď je ľanový olej štipľavý, vtedy je už karcinogénny a nevhodný na konzumáciu.Kvalitný ľanový olej aby mal prospech pre zdravie , mal by byť po 1. za studena lisovaný 2. čerstvý 3. nefiltrovaný 4. skladovaný v chlade 5. najlepšie je keď je podávaný s mliečnou bielkovinou. Ja som dlhý čas používala čerstvý ľanový olej s jogurtom a cítila som, že mám viac energie a neskôr sa unavím. Momentálne namiesto ľanového oleja jem olej z Cameliny sativy s jogurtom, výsledky sú také isté. Len olej z Cameliny sativy nemusí byť v chladničke, tiež má dostatok omega 3 a dokonca obsahuje aj vitamín E. Ešte len pridám pre zaujímavosť, že počas tehotenstva aj dojčenia som jedla jogurt s ľanovým olejom - omega 3 dôležitá pre rozvoj mozgu dieťatka a synček pekne priberal 😉
@helena56800 konopný olej otvorený v chladničke vydrží pomerne dosť, oveľa viac ako ľanový. Ľanový by sa mal spotrebovať do 2 týždňov po otvorení. Pri kúpe napr. ľanového oleja si treba všímať jeho trvanlivosť. Lebo čím je jeho spotreba dlhšia niektoré majú aj rok, dva... tým je zväčša kvalita horšia .
Ja stále používam tieto oleje http://www.centrumctm.sk/produkty/extra-panensk... a som s nimi spokojná.
Ale skúšala som aj iné ľanové oleje dokonca aj BIO cena okolo 3 až 4 euro, záver pokazené. Naozaj treba si dať pozor na pokazený ľanový olej, je karcinogénny!!!!!! Preto keď nie ste si isté kvalitou radšej voľte konopný olej. Konopný olej je stabilnejší ako ľanový a tie čo sú balené v ochrannej atmosfére (čo som skúšala) boli v poriadku.
ahojte ja kupujem oleje a bio potraviny tu: Zeleny obchod vo Freshmarkete (byvala Ikea) v Bratislave http://www.zelenyobchod.sk/ maju tam kvalitny a cerstvy tovar. Zevraj najlepsia kombinacia je s cottage cheese.
http://www.zzz.sk/?clanok=4297
ahojte chcem sa spýtať.ako by mal chutiť olej,lebo keď som ho koštovala mal jemne nahorkastú chuť,ale inak celkom fajn...kupovala som ho v BIO predajni a mali ho v chladničke.... lebo .všade píšu inak
Kúp si ho v obchodíkoch kde predávajú zdravé výrobky, musia ho mať uložený v chladničke ináč je to skôr zdraviu škodlivé (takže ho určite nekupuj v Tesco a pod.). Užívala som ho ale žiadne priaznivé účinky som nebadala. Momentálne ho neužívam ale mala by som si dať opäť kúru. Tá chuť je však fúúj. Vyskúšaj uvidíš.