Kúpili sme starší dom a ja mám asi problém s duchmi

lucia190
5. sep 2024

Ahojte v januári sme kúpili starší dom do polky apríla sme ho prerabali. Posledný aprílový týždeň sme sa do domu nasťahovali. Prvé dva týždne bolo všetko v poriadku. Začiatkom tretieho týždňa občas niečo v noci buchlo v kuchyni o mesiac neskôr manžel počul pred izbou za dverami sa rozprávať v noci dve ženy. Chvíľu bol pokoj pred večerom v noci som ja počula v spálni čudné zvuky a včera v noci sa mi na spálni otvorili same dvere.

sunny_g
5. sep 2024

@lucia190 To, čo popisuješ, môže byť poltergeist. Určitá entita so zbytkovou energiou. Väčšinou sa viaže na miesto.
Bolo by fajn zistiť históriu miesta.

dzulli1980
5. sep 2024

Zájdi za kňazom, nechajte si dom vysvätiť.
@lucia190

lucia190
autor
5. sep 2024

@dzulli1980 ja som už dom vysvätila ako nám prvý krát búchalo v kuchyni je

lucia190
autor
5. sep 2024

@sunny_g dom má len 50 rokov nikto v ňom nezomrel to som sa pýtala keď sme ho kupovali. Len som sa dozvedela ze keď už po kúpe si bola majiteľka zobrať ešte dáke veci s domu tak preklínala vnuka na dvore že predal dom. A kričala na neho že ona sa chce vrátiť do domu

babatko2010
5. sep 2024

Dom môže staťna nejakom takom mieste kľudne, nemusel v ňom nikto zomrieť, aj naši známi majú novostavbu, a od začiatku tam vidia nejakú ženu, vraj tam kedysi dávno bol dom kde bývalá veľmi zlá žena, čiže ono to môže byť len tým miestom, pred veľa rokmi keď neboli cintoríny, tak pochovávali ľudí rôzne, ktovie či tam neblúdi nejaká duša

sisska96
5. sep 2024

Ja prečo nikdy nevidím nepočujem nič 🙄

maranco
5. sep 2024

@lucia190 riadne prezri či tam niečo neostalo po predošlej majiteľke, alebo či vám niekto nepodaroval v tom čase niečo a zlikviduj to, zbav sa toho

lucia190
autor
5. sep 2024

@babatko2010 ako som čítala na internete tak túto dedinu tri krát zrovnali zo zemou. Už mám strach čo sa bude v noci diať

lucia190
autor
5. sep 2024

@maranco ma tu ešte dáke veci čakáme kým nám dovezú kontajner aby sme sa toho mohli zbaviť

lucia190
autor
5. sep 2024

@sisska96 bud rada že sa ti nedejú takéto veci. Je to nepríjemný pocit

nevenka
5. sep 2024

@lucia190 Ty nie si knaz, aby si posvatila dom, naozaj toto treba s knazom riesit.
My sme kupili 60 rocny dom, zila tu stara pani, co mala nejaku psychicku chorobu, podla liiekov, co som nasla v spajzi, islo o schizofreniu. Ona zomrela a ostal.tu zit jej syn, alkoholik. Nasli ho mrtveho asi 4 dni po smrti, ked si susedia vsimli, ze stale sa v dome svieti, den aj noc...ktovie, co sa tu dialo, susedia detaily nepovedia. Ale stav domu bol taky, ze ako ho postavili, nic sa tu nikdy neopravilo. Kupelna nepouzitelna, splasky tiekli pod dom, zistili sme to, ked sme vsetko rozobrali a rozkopali. Sr**cky vsade po kupelni, v spalni, strasne nieco.
Dom mame teda posvateny, ale nikdy nic sa tu nedialo. Teda takehoto druhu, ako Vam.
Aj som si nechala smaltovane hrnce, liatinovy hrniec, vajlingy, porcelan, sklo, co bolo vlastne take nove, ciste a nic nas nestrasi.
Urcite chod za knazom a popros ho o pomoc. Niekedy zvyknu sluzit aj omse v dome, ked je to velmi zle.

sunny_g
5. sep 2024

V tomto nepomôže kňaz. Prečo? Pretože dominovať nad entitou ktorej podstatou je škodiť, môže len vyšší level entity ktorej podstatou je škodiť. Takže kňaz nepomôže. Skús si viac študovať a strach bude miznúť. Lebo strach vzniká z neznalosti

zuzicka1451
5. sep 2024

Poslala som Vám správu. 😉

lucia190
autor
5. sep 2024

@nevenka aj ja som našla v dome lekárske správy pani mala alchajmera stareckú demenciu ale ako mi spomínala suseda tak pani čo tu bývalá bola veľmi zlý človek. Skúsim ísť cez víkend na faru poprosiť pána farara o vysvätenie domu

lucia190
autor
5. sep 2024

@sunny_g bojím sa hlavne o deti aby sa im nič nestalo

axve
6. sep 2024

@lucia190 pkriadne vydymit bielou salviou, ak nepomoze ,vyvadit sa s nimi nech opustia priestor

princkrason
6. sep 2024

21 storocie mame, ale nevadi som rad ze podaktory ficia este na poltergeistov...

dorothee
6. sep 2024

Ja by som skusila aj ked to vyznie cudne,iba uplne slusne nahlas poprosit tu entitu,aby odisla.Ze sa citis neprijemne a bojis sa o deti.Nemusi to byt nutne zlo,mozno len zbludila dusa co nechce ublizovat 🤷🏻‍♀️

dudos
6. sep 2024

Ja radím prijať to ako súčasť. A to mi verte, že sa nám dejú rôzne veci. Manžel je z toho nesvoj ale naučil sa to pri mne prijať. Priťahujem tento druh neznáma. Ide to som mnou celý život. Má to moja mama, mala to babka a aj prababka.
Ja mám obavu pred vysvätením príbytku.
Raz som takto sedela skoro celú noc v tmavej kuchyni a čakala čo sa bude diať, kľudná, bez strachu a čuduj sa svete zistila som, že nám skratuje zástrčka nad kuchynskou doskou. Úplne pragmatické vysvetlenie. Porušená elektroinštalácia. Možno to bola vyššia sila, že nám v kuchyni stále niečo búchalo a klepotalo. Vyhoreli by sme. Bolo už cítiť aj zápach spálených káblov niekedy keď bolo nevetrané. Niekedy takéto veci majú aj pragmatické vysvetlenie a niekedy aj nie. Tých mám/e za sebou viac.
Nemať strach. Ublížiť môžu len živí. Ostatné sú hlúposti z hororov. Všetko má svoje vysvetlenie.

moonlight1210
6. sep 2024

@axve s poltergeistom sa da vadit len do momentu, ked zacnu kuchynou lietat noze. 😁

sisska96
6. sep 2024

@lucia190 ja práve verím v takých veciach ale aj tak nikdy nič. Muž už tiež mal nejaké také prípady, ale ze vraj oni neškodia, iba sú zabludene, alebo ostali tu strážiť, niečo také ako anjeli.

maca1984
6. sep 2024

Skús bielu šalviu , nám to pomohlo na chalupe

sisska96
6. sep 2024

Ale keď je to dom, tam pracuje všetko, podlaha, povala, nábytok, drevo, zvyknú vydávať divné zvuky, aj prievan, myš na povale, svetelné efekty. A keď je v noci kľudne môžeš mať aj spánkovú paralyzu, myslíš že si hore počuješ vidíš veci, ale v realite nie si hore

mirithia
6. sep 2024

@lucia190 Zisti si históriu toho domu. Kto tam býval, či sa tam niečo zvláštne neudialo...

marcellka32
6. sep 2024

Treba zistiť, čo bolo na pozemku ešte predtým ako sa dom postavil...
A keď budeš niekoho počuť alebo aj vidieť pošli ich do p*ce preč, že tu nemajú čo robit....takto mi kázali, a pomohlo až toto, žiadne jemne zaobchádzanie ...ja som na toto senzitiv a

mandzula
6. sep 2024

Ja na duchov neverim, no keby som verila, asi sa u nas pod lesom zblaznim. Kym sme neprerobili strechu a nedali pod nu mriezky proti zveri, pravidelne u nas "strasili" kuny a plchy. Kym sme na to prisli, stalo nas to par prebdenych noci, no nikdy sme sa nebali ducha, bolo nam jasne, ze povod hluku je "svetsky", len prist na jeho povod trvalo.
Skus sa nad tym zamysliet takto a hladat pricinu inde ako v duchovi.

babatko2010
6. sep 2024

@lucia190 poznám pánov, ktorí chodia za pomoci rôznej techniky takéto duše od sledovať a snažia sa ich poslať tam kam patria, je to overene, chodia aj na hrady zamky atd

veselo_neveselo
6. sep 2024

@lucia190 Asi byvate prvykrat v dome? Dom je plny dreva, kovu, plastove okna, to sa vsetko teplom roztahuje, potom stahuje, praska, kruti, vydava zvuky.
Do toho vsetka zver co sa na noc prebudza, behaju po oknach, stenach (zvonku) atd atd, to su vsetko ti tvoji duchovia.

Treba stat nohami na zemi, nas svet je plny roznych zvukov, ktore nepocujeme ked sme cez den v behu, ale ked si sadnes a zapocuvas sa...ale to neznamena nic zle, len bezny beh zivota nielen pre nas, ale vsetko co zije okolo nas (aj bez nasho povsimnutia).

sevrin
6. sep 2024

Odporučil by som špiritistické médium. Tým treba začať. Treba nájsť príčinu tých paranormálnych javov, až potom ti médium povie, aký druh očisty bude vhodný. Najmä, aby sa to spravilo správne a dôsledne, inak sa to ešte zhorší.

petronela1985
6. sep 2024

@lucia190 my sme tak kúpili chatu, v rámci rodiny, svokrin strýko ju postavil, krátko na to zomrel a 30 rokov chátrala. Potom ju kúpil muž s bratom, museli ju rekonštruovať. Ja keď som tam šla, vždy, najmä v pivnici som sa bála byť, radšej som tam ani nevstúpila. Neviem, divný pocit. A dcérka mala dva/tri roky a pozerala smerom k chate a vždy sa usmievala a mávala, my sme nechápali a ona vždy, že ahoj ujo/ujo milý. No potom som o tom čítala, že entity sa viažu k domu ale aj k pozemku a že keď sa robí rekonštrukcia, proste zásah do toho ich prirodzeného prostredia, ktoré poznali, tak sa zvyknú vrátiť. Či sú to bludy, ani Boh nezná. Ale potom tam muž veľa pálil biele sviečky a šalviu, ako nám bolo poradené, sme si povedali, že za to nič nedáme a dcéra prestala uja spomínať.