Dobrý deň, plánujeme s manželkou kúpu nového, väčšieho auta, na základe toho by som chcel poprosiť ľudí, ktorý by mi vedeli poradiť (najlepšie z vlastnej skúsenosti) do akého auta ísť (kočík, snowboardy, dovolenky - Chorvátsko). Ja by som najradšej išiel do nového, dokážem vyplatiť akontaciu cca 15k a zbytok z prehľadom na leasing ale nebránim sa ani jazdenému vozidlu. Bohužial otázka nastáva pri značke, tipe motora, výkon, SUV/combi?, Skúste nám prosím poradiť, najlepšie z vlastnej skúsenosti.
PS: limit 25k.
Za mňa Kombi. VW Passat napríklad, super Auto, testing sa tam všetko. Vymenili sme ho za bmw x1 a teda tam sa nezmesti skoro nič
Dcéra ma 3 deti a sú veľkí športovci, stále vozia 5 bicyklov, alebo lyže a kúpili si Ford galaxy, majú ho už 4 roky a sú veľmi spokojni
25k je veru málo na to co si opisal.
Niečo typu Opel Combo, tam naskladáš všetko.
išla by som do kombi. Kočár už aj tak dlho voziť nebudete a SUV má väčšinou malý kufor. Ako tu už niekto písal, Ford Galaxy je super. My máme Renault Megan grandtour. Predtým sme mali Fabiu kombi a zmestili sme tam stan, veci na lezenie, všetko na stanovačku, dieťa v autosedačke, nosič na dieťa ( lebo keď sme šli stanovať a turistikovať, tak sme balili nosič a nie kočár) a plus pes -cca 25 kg ( samojed) A ešte dvaja kamaráti. Takže auto naplnené na max a vošli sme sa. Terez máme Megan grantour, dvoch psov, stále chodíme stanovať, liezť a bez problémov sa nabalíme. Motor - ak budete gro chodiť dlhé trate tak jednoznačne diesel. min. 1,9 TDi, ideálne 2,0 TDi. Ale motor 1,6dci nie je zlý. Pozri kutiaci moment, výkon, spotrebu. Sám si musíš nastaviť , čo vlastne chceš. Do 25 000 nájdeš dobré jazdenky.
Určite nie SUV. To sú len na efekt nabuchane škatule s minimálnym priestorom a zvýšenou spotrebou. Nezavidim, mam jedno doma. 🤣
My sme spokojni s Toyota Rav4 Hybrid, kupili sme kvoli priestoru vo vnutri, aby decka mali na nohy priestor, kufor je tiez velkorysy, dorobili sme gulu na nosic na biky, takze nakladame vzadu a nie hore na strechu. Som maximalne spokojna, vynikajuce auto. Ale stoji viac tusim, treba pozriet. 🙂
Vw Sharan
Vw sharan
Sme 3, náročný nie sme, viac nás už nebude, a myslím že z toho čo som napísa,l že potrebujeme napratat do auta v pohode zmestíme. Pozeral som na i30 combi alebo kiu sw čo už je možno cez limit. Nepotrebujem mať v aute 15 palcovú obrazovku. Ide mi hlavne o kvalitu, dobrý motor nie nejaký mrtvolný kvôli cestovaniu. Ten limit 25k dokážem v krajnom prípade navýšiť kľudne na 35-40 ale príde mi to zbytočné. Takže sa držme fakt rozmedzia 0-30k.
Na nove je dnes 25, zial, malo. Musite presedlat na jazdenku, ak mate take poziadavky. Neviem, ci vobec nieco make je v tej cene. Mozno Duster
@guudy showroom sa mi bude snažiť auto predať. Ja hľadám reálne skúsenosti ľudí z autami ktorí by mi vedeli poradiť po čom sa asi obzerať, čo majú s čím sú spokojný v určenej cene. Na základe toho sa budem aspoň vedieť trochu odpichnut. Samozrejme môžem sa popýtať ľudí ktorý sa venujú autám ale to je stále len pár zanedbateľných názorov a tu určite nájdem nespočet ľudí, ktorý budú mať rovnaké ale aj rozdielne tipy áut a vedia napísať na vozidlo svoj názor, skúsenosť. Pro a proti.
@milanm12 skus ten duster. Skladovky okolo 21, nove, celkom slusny vykon, aj kufor
@milanm12 no ale na takychto verejnych forach budu mat traja rozny ludia 5 uplne odlisnych nazorov .... kezdy je iny a kazdy ma ine preferencie - vykon? Cena? cena vlastnictva ( servisy , udrzba diely) , spotreba? Kazdemu vyde uplne nieco ine a ty sa nepohnes - daj vediet radsej co presne ocakavas , aky budes mat rozpocet ked sa auto uz kupi , ako ho budes prevadzkovat ( dlhe trate ? mesto? atd
@martinmmartin aktuálne mám 77kw, tsi, čo mi výkonovo postačuje ale je to malé autíčko, ľahké takže určite pri väčšom viac kw alebo možno ani nie. Neviem ako su teraz nastavené motory. Cena dajme tých 0-30k, spotreba aktuálne 5 litrikov... Ale samozrejme nato sa neobzerám, dostávam sa kľudne aj na 7,5 keď ho naháňam. Servis a údržba klasika, nejak neriešim, moje auta dostanú vždy čo potrebujú a hneď ako je to treba lebo potom sa to len nabaľuje,.. Využívanie vozidla.. v zime do roboty cca 5km.. v teplých mesiacoch využívam na cestu do práce kolobežku. Každých 8 týždňov diaľnica cca 600km, 2x do roka dovolenka.. Chorvátsko/hory. Po kúpe auta a vynaložení financií ktoré som napísal počítam že mi ostane 8-10k + predaj starého auta, mesačný príjem od 1600 - 1800 od mája do konca septembra okolo 2,5.. Výdaje okolo 900 zo všetkým. Viem že príjem mám v pohode a viem si dovoliť auto kľudne aj za 40-50k ale príde mi to zbytočnosť 🙂.
@martul, značka je úplne v pohode. Problém je, ze trojtonovy tank ma kufor rovnaký ako limuzína, ktorú som mala pred tym. S autom som spokojná, ale kupovať SUV, lebo chcem veľký kufor je ako kupovať Playboy kvôli článkom. Proste SUV ma vždy menší kufor a vyššiu spotrebu ako kombik rovnakej znacky
@milanm12 no to mas veru divny pristup k vyberu auta…ludia na verejnom fore su laici, kazdy ti tu napise v podstate iny model auta. A ja by som sa v tomto ani nespoliehala, ze co vyhovuje inym, bude aj mne. Bez skusobnej jazdy a obzretia by som teda auto nekupovala. Neviem, ci si nikdy nebol v showroome, ale bez problemov ti spravia nezavaznu cenovu ponuku. A predstav si, ze ta nemaju ako dotlacit ku kupe, ak nebudes chciet. Vacsina ludi, ktori pridu do showroomu, pridu len popozerat. Davala som si robit cenovu ponuku takto a kupovali sme az o nejake 3-4 roky nakoniec. Akurat ten predajca nasiel staru ponuku v ich systeme. Nijako to nerozoberal dalej.
Tipov si tu dostal viac nez dost. Ale cakat podrobne technicke info na MK je trosku mimo, nie?
My sme mali mazdu 6 combi, vystriedali sme ju parkrat novu, mala obrovsky kufor, perfektnu spotrebu, a kedze sme ju menili kazde dva roky, ziadne financie na udrzbu. Chodili sme aj lyzovat aj do chorvatska. Ale ozaj je to otazka preferencii, ved si xhodte popozerat rozne znacky
Za 25k otazky nenastanu-ak chces nove suv budes rad ked nieco zozenies za tu cenu bude ti ta najmensua vybava najmensi motor atd na vyber mat nebudes