Dobrý deň,zvažujem kúpu elektrobicykla v hodnote cca 2tis eur. Kto ho máte aký máte na to názor,oplatí sa kúpa,či radšej kúpiť nový skúter napr Honda za 3tis? Som taký rekreačný jazdec,skôr len tak cez víkend sa ísť s deťmi odviezť niekam po cyklo resp bočných cestách a unaviť ich. Len tá cena sa mi zdá dosť vysoká,v porovnaní už len s tým skútrom resp napr s autom,na to koľko kg materiálu je na takom aute a koľko na bicykli. Nejako mi to nesúri,nakoľko vládzem aj na klasickom bicykli,skôr ma to len láka. Myslíte že pôjdu ceny ešte rapídne dolu,ako to bolo napr aj s mobilom,resp inými "novinkami"? Ďakujem za každú odpoveď. 👍
Určite nerátaj ze ceny pôjdu dole, určite nie rapídne, skúsenosť mam, mam doma jeden za cca 1.800 lebo za mojim mužom by som inak nestíhala keďže som len rekreačný jazdec a neviem si to vynachváliť. Už ho mám 2 roky a naozaj som na ňom najazdila približne 2500 km za tu dobu.
Konečne si môžem dovoliť ísť s manželom aj na dlhšiu trasu bez toho aby som prisla s vyplazenym jazykom domov. A keď je pekne počasie tak na ňom chodím aj do prace.
Za mňa dobra voľba
@chodec15 neviem si predstaviť lepší za 800...ja mam z tých lacnejších obyčajnejsich a stal 1.800, lepšie stoja aj 5.000
Ak raz človek chce ebike tak sa neoplatí kupovať to úplne najlacnejsie
@chodec15 hneď ako prvé ma upútalo ze ma dojazd 75km, to je extrémne malo. Ja mam 150km ale je to hodnota udávaná pri najnižšom stupni zaťaženia, čiže čím náročnejšia trasa, väčšia váha človeka atď tým ide dojazd dole, čiže reálne na tom biku dôjde napríklad max 50km co je pri ebiku veľmi málo
@chodec15
Ďakujem,len 769€ je bez batérie. To mi príde ako kúpiť auto bez motora.
Pozor, Mountfield uvadza/l ceny ebajkov bez baterie (akoze moznost volby z viacerych kapacit) a bateria mohla stat dalsich 600-700-800€. Inak ebajk je skvela vec. Len si treba uvedomit, ze raz bude potrebovat novu resp. repas baterie (350-800€). Ja by som doporucoval ebajky napr. ceskych vyrobcov (je ich kopu, nemozem tu menovat), oni si vedia ustrazit zladenie komponentov, dobry pomer hodnota/cena, solidnu kvalitu (vsetko je aj tak z Ciny) a najma isty stupen unifikacie, takze vedia aj po rokoch dodat ND a najma nahradne baterie. Cinske pohony Bafang (podla mna najnizsi doporuceniahodny kvalitativny level) su slusne a tiche. Pre tych, ktori chcu menej sportovat (staci tocit pedalmi bez vyvijania sily) staci lacnejsi motor v zadnom naboji. Pre sportovejsich (kolko pritlacis do pedalov, tolko pripomaha) je lepsi stredovy pohon. Integrovane baterie v ramoch su niekedy nerepasovatelne (resp. mali repasisti ich nerobia). Dobre servisovatelne (a dlhodobo kupitelne) su baterie pre pohony Bosch. Inak aj skuter 125 je skvela vec (na zabavu cez vikend, ale aj ako bezny dopravny prostriedok do prace, na nakup...) Ak chces, napis, cosi o skutroch viem a jazdim.
Ebike za 800 eur? Môj prvý stál v akcii 3600, tento druhý ani neviem, cez 3000 určite. Si neviem predstaviť výkon a kvalitu ebiku za 800 eur...
Ja som spokojná. Často ťahám cyklovozik, takže super. Pôvodne mi muž kupoval ebike, lebo on s deckami mali karbónové cestách, takže som nemala šancu za nimi a ešte som vyfasovala tašky s ich jedlom a teniskami, keďže oni jazdia v tretrach.
@tilly tak da sa aj zanovny na bazosi. Ja som mal stastie a za 900 mam (po troske odstranovania gycovin z neho) velmi slusny horsky ebajk s repasovatelnou bateriou (nie integrovanou), aj bateria bola/je stale dobra. So stredovym Bafangom, komponenty takej beznej strednej triedy.
@madeincssr to si mal šťastie. Asi by som si netrufla kupovať jazdený ebike. Ja mám aj náhradnú batériu k jednému, ten si požičiava môj muž, jazdí do kopcov s tým, tak sa mu zíde aj druhá baterka 😅
@tilly hej, aj ja som si "za babku" kupil z inzeratu este jednu opotrebovanu bateriu a dam si ju repasnut za 350€, aby som mal dve ako nove, pre pripad dlheho, alebo viacdenneho vyletu niekam bez moznosti dobijat.
Ak sa nemylim na skuter potrebujes aj poistku. Plus vyuzitie v zime nula bodov. Radsej ten bicykel.
@beata_k oboje je skvele, kazde trosku inak. Ani na ebajku pri jednocifernej kladnej teplote to nie je bohvieco. A na skutri budes mat moto oblecenie (absolutne neprefukne) plus sa da aj ta "deka"(skutrovy fusak na nohy) a pre celorocnych aj vyhrievane rukovate resp. tie "medvedie kozusinove tlapky" na riadidlach. Jasne, na skuter 125 potrebujes VP (staci B-cko na auto) a platis si PZP a chodis na STK. Ale skuter 125 ide aj vyse 100 km/h (skutocnych) a mozes s nim nielen dochadzat, ale aj na vikendovd vylety, kludne aj 200km jednym smerom. Samozrejme ked si kupis rozumny.
Áno stále mi vychádza tá úžitková hodnota viac na ten skúter ako na bicykel. A tá poistka zas nie je až toľko,aby zavážila pri kúpe toho ebike. Tak neviem čo urobiť ... 🤔🤔🤔
@madeincssr Ale po snehu na skutri asi nic moc co?
Len ja stale pisem o klasickom (spalovacom, 4-takt jednovalec vodou chladeny) skutri 125, tak neviem ci si rozumieme. Ziaden elektricky skuter by som nedoporucoval, to uz radsej ebajk.
@beata_k su aj taki, ale skor v oblastiach, kde je sneh skor vynimocny. Ja som zistil, ze pri jednocifernej teplote to na kratku dochadzku este ide (v robote sa prezliect z motorkarskeho do civilneho), ale na dlhsi vylet uz to velmi nie je. Na skutre dostat aj take zimnejsie (celorocne) pneu pre tych velkych nadsencov.
Mame skuter, mas ho kde parkovat? Poistka , servisne prehliadky, kolesa... ceny v servise pomaly ako za auto.
Tak hlavne su to dve rozdielne veci, kedze na biku sa iba nevezieš 🤔
Pokiaľ jazdíš len rekreačne, je to pre Teba zbytočná investícia. Mne dal e-bike veľa nových možností, dostanem sa na miesta, o ktorých som mohla kedysi len snívať. Áno, bol v cene auta, ale nemenila by som. Veľká spokojnosť 👌
@eeffka ano, s tym parkovanim treba premysliet (celorocne vonku pod plachtou to u nas nie je dobre). Inak priemerne zrucny muz si tu vymenu oleja (v motore a obcas v koncovom prevode) vie urobit sam (manualy ku kvalitnym skutrom su pekne napisane/ilustrovane aj o servisnych ukonoch) a do servisu pojde len veeelmi riedko na nastavenie ventilov a vymenu remena variatora. Pneu vydrzia roky resp. 30 tis.km, co je na skuter dost. Potom si vies kupit vhodne na nete za rozumnu cenu a v motoservise (resp. pneuservise kde vedia aj moto) zaplatis len prehodenie. Ale jasne, kto nie je trochu "autickar/motorista" si s tym nemusi poradit resp. ked vonkoncom nema kde... A na ebajk, ked clovek nie je zrucny, tiez musis do servisu no (predna odpruzena vidla, brzdove platnicky a kvapalina, obcas retaz a kazeta, moze sa pokazit aj elektropohon, obcas plaste...)
@madeincssr
Prečo nie je u nás celoročné parkovanie vonku pod plachtou dobré?
Kvoli bezpecnosti majetku a dlhej zime (zrazanie vlhkosti na chladnych kovovych castiach skutra). Ale ak je to miesto bezpecne (niekoho areal) a prip. v tesnej blizkosti budovy (ciastocne prekryva presaj strechy, kam tolko nenasnezi a zbytkove teplo od budovy), da sa aj to.
Ahoj, ja som si kupila bike presne tak, ako @lentilka78 - aby som s priatelom mohla chodit na dlhsie vylety a zvladala to... A je to skvele, kupila som mestsky za 1800, a musim povedat, ze odvtedy si bicyklovanie uzivam 🙂 a velmi citim rozdiel. Dojazd pri najnizsej rychlosti mam 180km, ale ako bolo spomenute, tak sa to zatazou a zvysovanim urovne znizuje..Teraz sme po zime sli cez 60 km a priatel umieral zo sedacky a ja som len trosku citila zadok a druhy den som uz bola uplne ok :D o 2 tyzdne ideme 200 km za 2 dni a aj sa celkom tesim. Tiez mam auto za 2200 a viac ako za auto som zan dat nechcela :D ale zarazilo ma, ze to chces, aby si unavila deti a len po okoli... To by Ti nevadilo, ze deti unavis na biku a Ty sa vozis na skutri? Ano by Ti nestihali.
PS: na biku mam obmedzenie rychlosti, viac ako 27 ma to s pohonom nepusti a spomaluje. Bez pohonu da ja viac.
Ja som s e-bikom uplne spokojna, ale to hlavne preto, ze teraz nemam problem ist aj na dlhsi vylet s cyklopartiou a stiham im. So skutrom to porovnat neviem, ale mne to pride ako uplne iny druh dopravy a ja by som to vobec nespajala. Bike je na vozenie sa a rekreaciu, skuter je dopravny prostriedok z bodu A do bodu B.
ja si neviem predstaviť že môj malý ide na bajku a ja za ním na skútri . toto keby vidím tak mi mozog zamrzne .....ale na akom skútri ? veď už 50ccm je ťažší ako bicykel. dieťa sa ti zošmykne , padne na zem a ty sa budeš ešte so skútrom crcať, vypínať, dávať na stojan.
potom zistíš že však 50ccm , to je len taká osa, bzučí a ide tak 50km/h, tak si kúpiš 125, čo je väčšie a ťažšie . ty na skútri a deti na bicykloch. odpadla som 😂 😂
skúter je dobrý na rýchle presuny po meste/dedine, nie na bicyklovanie s deťmi
@puertorico veď to nechce na tú hrádzu za deťmi🙂)
Autor, ak ho inak nevyužijes a pravidelne nebicyklujes dlhšie trasy tak je to zbytocne.Kup si skúter, ak budeš na ňom jazdiť do práce, ak nie nekupuj nič a ušetril si🙂
Na zničenie deti Ti stačí normálny bicykel
@luccija aha, ja som to pochopila že chce s deťmi 😂