Prešov kto bude na vine? Máme psa z útulku, asi 40kg miešanec, je veľmi priateľský, dobre toleruje aj mačku ktorá tu bola dávno pred ním. Poslúcha na povely, deti by ho mohli aj za chvost ťahať neublížil by im. Čo je však problém sú naši spoluobčania, hlavne ich deti ktorí vyslovene dráždia psa, hádžu po ňom rôzne predmety, napomínanie nepomôže,bojím sa že raz capne do ruky niektorému z týchto detí.
A aby som nezabudla. Psa ti zabiju na 100%.
@beata_k brána aj plotov , na hranici pozemku je asi 40m ale dieťa cez plot/pletivo vie strčit ruku, čiže pletivo nič nevyrieši
Pletivo s malymi ockami. Ty si sa do takej oblasti pristahovala?
Mna velmi drazdi slovenska hra na vinnika, ktora mimochodom nikdy neriesi situaciu - ani v tvojom pripade. Je to tvoj pes - zodpovednost zan je rydzo na tebe ako majitelke. Ano deti casto nemaju moznosti a ani schopnosti vyhodnotit veci do dosledkov ako su a ano su aj zvedave a skusaju/testuju hranice a za ne zodpovedaju primarne pravdaze ich rodicia. No v situacii, ked sa stretavas ty a tvoj pes s nejakou historiou a niekto cudzi - pokojne aj spoluobcan alebo Martan, tak plati prva premisa - ty si zodpovedna za svojho psa, ja ako okoloiduca nemusim poznat ani rasu, ani jeho historiu. Skus preto premyslat nad vycvikom, kde sa s tym pracuje a tiez na zabezpeceni plota, aby to nemuselo byt v style nam prirodzenom - ze sa najprv stane pruser a potom sa robia opatrenia. Najma, ak sama citis, ze je to mozne - ty psa poznas a ty vies vyhodnotit rizika.
A to drazdi, kym sa tu spusti nejaka lavina citajte v style - “taha mi to oko”, vnimam to v roznych kontextoch ako nedospele spravanie na urovni skolky - “Urobilo sa to samo, spravil to Dominik”. Nie drazdi v zmysle, neprezijem to..
Daj si cedulu na plot a na bránu s upozornením: ,,pozor pes, nestrkať ruky a nekrmiť" + napísať e-mail starostovi, aby si mala neskôr dôkaz,že máš kludneho psa. Napiš starostovi,že pes je kľudnej povahy,no ty ziadaš starostu,aby sa urobila osveta v osade,nech deti nedráždia psov vo dvore a za plotom (niečo v tom zmysle). Ak sa niečo stane,tak maš dôkaz.
@beata_k nie klasické plotové pletivo, máme plot vo výške 180cm, lezú nám na bráničku aj plot, strkajú cez plot papeky, pichajú nimi do psa, hádžu dnu bordel, fľaše, plechovky, aj potrhané nezrelé ovocie z mojich stromov
@tomcimka starosta série na všetko z vysoka, mám tabuľku pozor pes
@atinkaa tí výrastkovia boli viac krát upozorňovaní
Na vine budeš zial ty a tvoj pes. Bože ja by som dala betónový plot 3metrovy, to kde bývate? Chudák pes, len aby ti ho nepriotravili chudáka 🙈
@tomcimka niesom si istá či vedia čítať 😅
@konikmodry111 kto mi dá peniaze na 3 m vysoký 40 m dlhý betónový plot, ty?
Ja ti odporúčam si dať kamery
Ja som napísala že ja by som dala. Neviem prečo si hneď útočná 🙈 môžeš ist aj za ministrom, lepšie to nebude keď bývaš v takom okoli. A pri našich spoluobčanoch ti ani kamera nepomôže. Sama mám skúsenosť že kamoske takto otravovali psa, hádzali doňho veci až na koniec jej ho otrávili
Bez ohľadu na to,aký je starosta a či vedia citať, tak ty budeš, v prípade útoku psa vo vlastnom dvore, v práve,že si urobila všetko preto,aby nedošlo k nešťastiu.
Ked sa s nimi neda po zlom, musis po dobrom. Maju svojho vajdu? To je ich "veducko", ktoreho respektuju. Musis s nim hodit po dobrom rec, ze hlavne pre tie deti to je nebezpecne a ze nechces aby sa stalo nestastie ked tak drazdia psa. Pripadne si odchyt ich matky. Tie ich strepu a budes mat pokoj. Uplne krajne riesenie je dat obcas detom cukriky, ale len pod podmienkou, ze psa nechaju. Velmi skoro budes ich oblubena vazena teta. Tie deti pre cukriky urobia cokolvek. Ak chces s vlkmi zit, musis s nimi vyt. 🤷
@beata_k nepoznám vlkom a nemáme žiadnu osadu, jedna im prenajala rodičovský dom, došla rodina s asi 10 deťmi teraz už tie deti majú deti, čo už fajčia
No nic sa neda robit. Po zlom to nepojde, na plot nie su eura, tak to musi ist po dobrom.
Porozpravaj sa s detmi a vysvetli im, ako sa pes citi.
Pripadne vysad pozdlz plota nejaku rychlorastucu "burinu" najlepsie taku, co ma trne. Alebo kup taku tu nepriehladnu tkaninu a upevni na plot.
Take nieco, co mi ako prvu stranku hodilo.
https://www.danub.sk/tieniaca-sie-springos-90-t...
@julish tí serú na všetko z vysoka
@beata_k gratulujem jeden lepší nápad ako druhý, si myslíš že rozzúrený pes tú látku nerozthrne?
Tak si porad sama ako vies...
21.07...co ste spravili tej osobe, co prenajima...
Chce vybyvat vasu ulicu, ci celu derevnu? 🤔
@ahhola nič som tej osobe nespravila, ani ju nepoznám. Ani otázke nerozumiem...
To sa tak hovori, napr. 2 susedia su na noze a niekto poradi jednemu z nich, vsak mu tam pusti romales, ten sa rychlo spamata.... Alebo su na noze susedia v bytovke a... Pozvi tam tlupu marginalov na "obhliadku" 😅
Natiahnuť elektriku asi jediné . Dať kamery a už potom jedine zavolať políciu za vandalizmus alebo dačo také a oni dajú poriadkovú pokutu a keď sa to zopakuje pár x tak snáď prestanú
No u nas by stačilo,keby raz na nich zreval môj muž a bolo by po probleme a rodičov detí tiež upozorniť čo robia
To je uplne jedno. Musis psika zavezpecit tak, aby si mala pokoj ty aj decka. Urob zvnutra plota este napr. bambusovu zastavu - oplotenie, daj si tam outdoor osvetlenie a romantika jak oci😉. Nevyhadas sa, akurat prides o nervy. Vyriesit sa da vsetko, nezufaj. Obdivujem v dnesnej dobe kazdeho, kto ma psa. Pred rokmi to bolo celkom ine, nie tak sialene drahe a zvladnutelne. Chodili sme ku policajtom, na cvicisko, psik pocuval ako hodinky na slovo, radost bolo vencit ho. Plemena ako pitbull akita inu a bodobne vobec neboli ani v kurze, ani k mani len tak. Majitel bol absolutne zodpovedny za perfektny vycvik psa. Pes vedel, co moze, kam moze...a co uz nie. Milovala som psy aj dnes ich mam rada, ale nechcela by som ho z X dovodov....jeden z hlavnych obmedzenie mna v pohybe, cestovani atd, vsetko sialene drahe - dnesny biznis ako psie hotely...atd a dotahovanie sa s ludmi, so susedmi + kedze mam male dieta Cas? Ziadny. Je to velmi narocne. No da sa to nonsalantne vyriesit, len to chce pevne nervy a mozno este naucit aj psika nechodit ku plotu, zdrziavat sa pri dome. Ludia su ludia...a deti? Kde je dnes vychova? Ked raz poviem, nechod k tomu plotu, nemas tam co hladat!... Kde je autorita rodicov? Na vine nie su deti...deti sa same nevychovaju....
Dala by som pletivo na branu aby neprestrcili ruku. Je jedno, kto bude na vine. Spoluobcania sa ti pridu riadne povyhrazat so sekerami.