Chystáme svadbu, už sme minuli docela dosť peňazí, volala som ešte do kvetinárstva kvôli kytici a výzdobe na stôl. A ..s pani sme sa dohodli čo chcem, ale je mi strašne trápne jej povedať, aby sa zmestila do určitej sumy. Takisto sa potrebujem spýtať či suma bude s aranžovaním alebo bez, lebo ak by si k sume ešte prirátala aranžovanie, tak to si radšej s mamou poukladáme na stôl samé. Len neviem ako to povedať, aby som nevyzerala blbo.
Uplne normalne a narovinu. Ver, ze aj ostatni takto komunikuju. Ak mas naozaj velke zabrany, pover mamu touto ulohou
úplne jednoducho - nadýchneš sa, otvoríš ústa, povieš ako ako čo si predstavuješ a oznámiš jej aký máš rozpočet a musíš ho dodržať. Neboj - je to bežná služba - oni sú zvyknutí🙂
Úplne normálne sa poinformujte. Určite sú na takéto otázky zvyknutý. 🙂
ona potrebuje vediet, aku mate predstavu a aj predstavu ceny. ona s tym robi kazdy den. myslim, ze na jej mieste by to bola moja druha otazka na teba (prva otazka - co si zelate?)
kvetinárstvo? úplne bežne sa mi samy od seba opýtajú do akej hodnoty má byť daná kytica... sú na tieto otázky úplne zvyknutý...
mala si si dať spraviť predbežnú kalkuláciu, aby si sa zmestila do rozpočtu .. ešte stále jej môžeš zavolať, alebo tam zabehnúť...
čo je na tom, však peniaze hýbu svetom...
@deti95060810 Ja som jej povedala čo chcem, ale nejak sme sumu neriešili, potom som jej volala a povedala, že okolo 300€. Ja sa potrebujem zmestiť max do 300€. Ja jej dnes musím ešte zavolať, lebo nie je všetko doriešené, ale mne je strašne trápne sa baviť o peniazoch.
Aby si nemyslela, že som nejaká chudina, ale všetko okolo svadby nás už stálo dosť.
Tak aby sa neurazila tá pani.
Prečo by sa mala uraziť? Veď to nie je, že chceš výzdobu zadarmo, iba musí vedieť v akej sume sa môže pohybovať a podla toho vybrať kvety, doplnky a podobne
Normálne jej povedz ze so všetkým sa musíš zmestiť do tej a tej sumy a ci je to možné. Hotovo, nic iné netreba vysvetliť
nemá sa prečo uraziť, potrebuje vedieť do akej ceny sa má vmestiť , takže ak chceš max.do 300eur, treba jej to hneď povedať aby vedela do tej ceny vybrať kvety alebo to poriešiť v množstve kvetov....rovnako si treba ujasniť či to chceš už aj s naaranžovaním alebo bez...jednoducho všetko sa premietne v cene, takže ak to chceš bez aranžovania môže dať viac kvetov alebo pridá viac výzdoby,.....len si to treba vopred ujasniť aby aj ona vedela, akú kvety a množstvo(prípadene doplnky alebo to naaranžovanie) má vybrať aby sa zmestila do ceny
Tak jej narovinu povedz, ze ste si preratavali rozpocet a ze za kvety a pracu mozes dat max 300e. Ze ci by sa ona do tej sumy s kvetmi a pracou zmestila, ci by bola popripade ochotna urobit nejake zmeny,aby to vyslo tych 300e max. Hotovo
choď tam osobne. a vypýtaj si predbežnú kalkuláciu - nič iné ti nezostáva. Však jej povedz že musíš riešiť aj finančnú stránku.... alebo zober so sebou mamu ktorá to za teba povie...
ja by som veru problém nemala - keby si bola z MT idem s tebou....
Naozaj ta trápi, že by si vyzerala ako chudera? Každý sa prikrýva takou perinou na akú má, je úplne v poriadku povedať, koľko na to mienis dat.
A prestaň rozmýšľať v zmysle "aby som nevyzerala ako chudera". Nepomôže to ničomu a tebe to len škodí. Tvoj život, tvoje peniaze a ostatní nech si myslia co chcu, trt makový ich je do toho
Tu ti nema byt co trápne 😅😊 je to úplne normálna poznamka a dosť podstatná ked riešite svadbu..a aj pre nu je to dôležitá informácia s ktorou sa urcite stretáva kazdy den 😊 tak sup jej zavolať alebo ísť osobne ak mas možnosť 😊 nikto ta kvôli tomu nebude považovať za chudninku, neboj sa 😊 fakt je to úplne základná a normálna info 😊
Nuz podla mna ak sa dohodnes na konkretnych kvetoch, tak ona ti zlavu neda, nema preco, ona ich zadarmo nenakupuje, kdezo ked sa dohodnes na sume - vie podla toho prisposobit zlozenie alebo velkost kytice. Takze komunikuj, dievca zlate 🙂 Je to uplne normalna info. A u nas sa dokonca v kvetinarstve spytaju, do akej sumy chces kyticu ... cize jej ta otazka cudna nebude 🙂
Si uz dospela zena, ked sa ides vydavat a takato komunikacia je uplne bezna.....povedz jej to slusne a vybavene
Ver mi, že je to úplne normálne. Nie je nič čudné na tom, keď majú snúbenci určitý budget do ktorého sa musia-chcú zmestiť. A môžeš si byť istá, že pani kvetinárka to berie úplne normálne. Možno kebyže ti vyrozpráva, čo všetko už za svoju prax zažila, tak by si toto nebrala ako nič čudné 🙂
A za ďalšie, bežne keď dávam robiť v kvetinárstve kyticu, veniec na hrob, alebo hocičo iné, rovno sa ma kvetinárka pýta do akej sumy, a podľa toho ona poskladá kyticu 🙂
Tak ja ti poviem tak , robím na reklamáciách v obi a ver mi , že niektorí zákazníci si dajú vŕtať koleno za pár centov . A to myslím trebárs 3,4 centy …. Takze len smelo do toho normálne máš rozpočet do 300 eur hotovo úplne normálne ľudské prirodzene 🙂.
Jemine, nemáš sa začo hanbiť.. Normálne jej kludnu povec.. 🤪
Ja mám skúsenosť, keď som volala ohľadom opravy a pán bol nepríjemný keď som sa spýtala na cenu a povedal mi, že "ja neviem prečo sa pýtate na peniaze, asi ich veľa nemáte"..
A odvtedy mám taký nepríjemný pocit, keď riešim s niekým peniaze, cenu sa službu. .
Tak takemu by som povedala ze na bananovniku mi uz prestali rast a ak ma on nadbytok rada sa ich ujmem.
Ty si cela nejaka ulaknuta.
Neprijemne pocity treba prekonavat. Kvoli jednemu chlapovi snad do dochodku nevyslovis otazku co kolko stoji? 🙉
@eeffka Som no. Ja to viem, musím to zmeniť.
Radsej sa dohodni ako budes potom plakat ked budes platit 400€. Nic nie je na tom, ze mas urcity rozpocet. V dnesnej dobe sa kazde € rata a 300€ je podla mna dost vysoka suma. Aj keby si chcela vsetko do 100€, tak by si chudera nebola. Ten pan mal den blbec, alebo bol blbec a netreba to viac riesit.
Mňa sa dokonca sama kvetinarka pýtala aký mám strop, pripadne chcela som svadobnú kyticu čisto z ruží, upozornila, že to bude drahé.... Takže normálne na rovinu sa spýtať, že koľko to asi bude, že ty máš taký a taky strop...
Podla mna ako chudak vyzera clovek, ktory si veci neporiesi vopred len preto, aby nevyzeral ako chudak, a ked pride ucet, hra vsetkymi farbami a snazi sa silou-mocou potlacit priznaky infarktu. Mat rozpocet a chciet sa don vtesnat je uplne normalne a rozumne.
Tak je dobra prilezitost si to nacvicit na kvetinarke,ktoru uz nikdy viac neuvidis. Tato schopnost sa ti v zivote este velmi zide.
Ku kvetom-vydavala som sa pred 3 rokmi a vedela som,ze chcem velku kvetinovu vyzdobu a myslela som,ze aj budget na nu mame velkorysy. To som nevedela este,ze niektori davaju za kvetinovu vyzdobu aj cez 5 tisic eur 😅 nasa floristka mi vysvetlila,kolko co stoji a navrhla,co moze vymenit a upravit tak,aby sme sa do budgetu zmestili. Obe sme boli spokojne a ako chudera som sa necitila
No ved normalne - prosim Vas, potrebujem sa zmestit do sumy XXX. A este si chcem ujasnit, zahrna suma aj xxx?