Kedy začína manželovi karanténa?

simoncik
5. júl 2021

Vie mi tu niekto poradit od ktoreho datumu plati karantene pri prechode branicami? Manzel sa vracia z prqce a teraz nevieme. Plati 5.jul alebo 9?

jarmila2010
5. júl 2021

pracijuci by mal mat vynimku min. do 9.8...len musi prist s pcr testom ,prac.zmluvou a registrovat sa v ekarantene...

hipuska
5. júl 2021

@simoncik jasne, že keď je niečo schválené od 9, začína platiť od 9. Takže podľa starého....

simoncik
autor
5. júl 2021

@hipuska no a teraz kpnteoluju co vlastne. A co musi mat pri prechode hranicami? Musi mat test? Nemoze si ho spravit az doma?

hipuska
5. júl 2021

@simoncik pozri si túto aktuálnu vyhlášku.

hipuska
5. júl 2021

Tam sú uvedené podmienky pre vstup aj podmienky pre pendlerov.

jarmila2010
5. júl 2021

Režim pre ľudí cestujúcich za prácou, ktorí nie sú zaočkovaní - platí do
1. septembra 2021:
Karanténa sa na nich nevzťahuje, ak spĺňajú všetky tieto podmienky:
• za posledných 14 dní navštívili iba krajiny Európskej únie, Island, Nórsko,
Lichtenštajnsko, Švajčiarsko alebo Ukrajinu a zároveň
o majú trvalý alebo prechodný pobyt na Slovensku a miesto výkonu
práce v krajinách Európskej únie, na Islande, v Nórsku,
Lichtenštajnsku, Švajčiarsku alebo Ukrajine alebo
o majú trvalý pobyt alebo pobyt v krajinách Európskej únie, na
Islande, v Nórsku, Lichtenštajnsku alebo vo Švajčiarsku a v prípade
Ukrajiny do 100 km cesty od otvoreného hraničného priechodu, a
miesto výkonu práce na území SR
• majú potvrdenie od zamestnávateľa o mieste výkonu práce
• majú negatívny výsledok RT-PCR testu nie starší ako 7 dní t
...ak,tu pisu,ze dokonca do sept.plati tento rezim..manzel chodi z NL a s pcr testom musi prist

hipuska
5. júl 2021

@jarmila2010 to platí od 9.7. - pend.budu musieť mať PCR. Už nebude stačiť ant.

Do 9.7. platí PCR alebo ant. Platí toto. A krajiny sa delia ešte podľa farby

simoncik
autor
5. júl 2021

@hipuska manzel nie je pendler. Chodi aj na 3 mesiace. Cize teraz ak pridw k hraniciam ma mat zmluvu a test? Kara tena je az od 9?

puticka7
5. júl 2021

Aaaale ak je teda pendler zaockovany, tak pre neho ziadna karantena neplati? Ja uz sa v tom tak straca, kazdy den si vymyslia nieco nove a clovek uz stratil vsetky istoty, ktore tu mal

jarmila2010
5. júl 2021

@hipuska mas pravdu,plati to este do 9.7....ale ten postacujuci antg platil,len velmi kratko..tak to tak beriem,ze treba pcr
@simoncik posledny krat ti pisem,ze tvoj muz patri medzi vynimky,ak pracuje v statoch eu a vyssie spominanych a plati to,co som ti skopirovala....ze karantena sa na neho nevztahuje ...aj moj muz chodi domov po 6.alebo viac tyzdnoch..inak,zavolaj si pre info ruvz laebo minv....

hipuska
5. júl 2021

@simoncik a z akého štátu teda ide?

simoncik
autor
5. júl 2021

@hipuska holandsko

jarmila2010
5. júl 2021

@simoncik a aj to ti vyssie pisem,ze moj muz chodi z NL...

hipuska
5. júl 2021

@puticka7 od 9.7. bude platiť nová vyhláška. Každý sa musí registrivat na ehranica pri príchode. A potom sa uz delia podmienky pre zaočkovanych a nezaockovanych.

A áno, zaočkovany nemusí ísť do karantény.

maciatkolulu
5. júl 2021

@jarmila2010 postačujúci atg platil krátko?

hipuska
5. júl 2021

@simoncik Holandsko patrí medzi zelené krajiny. Takže ak príde do 9.7. podľa tohto:

jarmila2010
5. júl 2021

@maciatkolulu ano,kratko podla mna...ale presne datumy ti nepoviem pri vsetkych tych zmenach...a antg mohol prist z NL,len teraz,co bol v juni doma...pred tym,ked prisiel,musel ist do karanteny a urobit si tu hned pcr test a tym sa mu karantena skoncila...to bol doma na prelome april/maj

maciatkolulu
5. júl 2021

@jarmila2010 jaj, lebo ja si dlhodobo robím len antigen, teda od zaciatku

jarmila2010
5. júl 2021

@maciatkolulu ale preco antg?ak len tu na SK kvoli automatu a opatreniam,to je ine...alebo aj ako pendleri zo susednych statov...napr.AT,CZ...

99jane99
5. júl 2021

@simoncik
1. KEDY manžel príde ? Rozdiel je pred 9.7.(dovtedy platí rozdelenie krajín podľa semaforu) po 9.7.21 sú všetky vzdialené krajiny na tom “rovnako”.
2. Je zaočkovaných alebo nie ? V tom je ten najväčší rozdiel. Ak je zaočkovaný, iba formular E-hranica a to je všetko.

Mimochodom Formular E-hranica, test alebo karanténa su povinné už niekoľko mesiacov. Nieje to žiadne nové opatrenie. Pri nedodržani povinností hrozí pokuta do výšky 1659€.

maciatkolulu
5. júl 2021

@jarmila2010 nerozumiem otázke? Z at na sk ako rodinný Pendler som mohla chodiť do istého času bez ničoho cez hranice a od istého iba s antigen

maciatkolulu
5. júl 2021

@99jane99 nikdy, som sa nikde neregistrovaný, XY krát ma zastavili a nikdy nič okrem testu nepozadovali. Rakúšania áno. Ale keď si náhodou nemala "čerstvú" registráciu, tak si ju mohla na mieste za pár minút z búchať.

99jane99
5. júl 2021

@maciatkolulu NEHOVORÍM o pendleroch, ani o príchode z Rakúska. Riešim autorkinu tému, ktorej manžel prichádza z Holandska. Odpoved bola adresovaná jej, k jej konkrétnej situácii.
Tak načo tu riešiš seba, a Tvoje príchody z AT ?

maciatkolulu
5. júl 2021

@99jane99 ale no tak trošku iný tonicek zvolíme dobre😂😂, pôsobís trochu nervózne, to chce kľud. Myslím, že autorka a jej muž vedeli v minulosti co robiť, keďže asi prekračovať hranice a tvoj príspevok pôsobí vseobecne, konkrétne tento
Mimochodom Formular E-hranica, test alebo karanténa su povinné už niekoľko mesiacov. Nieje to žiadne nové opatrenie. Pri nedodržani povinností hrozí pokuta do výšky 1659€.

Nooo

Myslím, že autorka sa pýtala na situácia, ktorá je aktuálna a nepotrebovala informáciu od kedy bolo niečo povinné.

99jane99
5. júl 2021

@maciatkolulu 😂 Si ma teda pobavila. Nikto sa tu nepýta na Tvoje “rady” ani nato, čo si Ty myslíš 😂 Ak si nepostrehla Ja som sa Ťa tiež absolútne nič nepýtala 😉
Pravdepodobne autorka nevedela, keďže sa pýta.
Nikoho však ale nezaujíma ako chodíš Ty a aké testy si dávaš robit a či sa zahlasujes na E-hranicu tak nekomentuj. Nikto sa Ťa na Tvoju osobnú skusenost nepýtal a tak ako Ty si myslíš že autorka nepotrebovala informáciu odkedy-dokedy je niečo povinne, tak Tvoja osoba skusenost ju určite bude zaujímať 😂
A ak si nepostrehla pred mojim príspevkov je jasne napísané komu je príspevok adresovaný, a to autorke, takze očividne všetci (okrem Teba) pochopili že sa to týka jej danej situácie a že moj príspevok nieje myslený všeobecne 😉 Vyjadruj sa teda k téme.

simoncik
autor
5. júl 2021

@99jane99 pytala som sa len ohladom tychto datumov. Co je povinne od 5.7 a co od 9.7.teda co je povinne riesit ku dnu ked manzel bude prechadzat hranice. To je 7.7.co ku tomu datumu vyzaduje. Kazdy rozprava inac. Musi byt test uz na hrqnici alebo staci doma po prichode? Bude v karantene ci plati az od 9.tqky bordel je terqz na hrqniciac ze az. Asi ani oni sami nevedia co vyzadovat maju

99jane99
5. júl 2021

@simoncik Keď manžel príde 7.7. riadite sa vyhláškou c.218 UVZ. Su to opatrenia, ktoré patria pre “Cestovanie do SR od 14.6.2021”
Všetko je pekne rozpísané na stránke, nech sa paci link 🙂
https://korona.gov.sk/cestovanie-do-sr/

maciatkolulu
5. júl 2021

@99jane99 veľmi milé od teba, že sa snažíš sa usmernovat. Ale myslím, že to nie je potrebné. Iba som napísala, že to čo bolo, bolo a nie každý sa musel registrovať. Tiež sa ta na to nikto nepýtal. Myslím, že okrem iného sa ty navzájom ľudia píšu svoje skúsenosti. Nejako ta to podrazdilo. Tak a pre tvoju informáciu sa môžem vyjadrovať k čomu chcem a ako chcem. Direktivne prejavy si nechaj na doma 😉
@simoncik odporúčam manželovi tesne pred cestou napísať mail na ministerstvo zahraničných vecí, pripadne ambasádu,. Bude mať usmernenia písomne, keby sa čokoľvek stalo. Opäť píšem vlastnú skúsenosť,ja som kontaktovala konzulát vo Viedni a dostala potvrdenie k tomu co som potrebovala, plus inštrukcie, čo mám robiť keby sa vyskytol problém. Ono tie nariadenia sa menia doslova z minúty na minútu.

hipuska
5. júl 2021

@simoncik
Registrovať sa a má.dve možnosti.
Buď si dá urobiť test na SR, hneď keď príde (pcr,antigen-negativny, nie je v karanténe, nemusí mať pri sebe)
Alebo mať negatívny pcr, vykonaný v zahraničí (nie SR a iba PCR) nie starší ako 72 hodín.

Toto je ale podmienka vstupu do SR. Ešte treba pozrieť podmienky štátov, cez ktoré bude prechádzať. Aby nemal problem tam. (Nemecko, Poľsko?) Poliaci napr.vyzaduju pri vstupe test.

sovica
5. júl 2021

@simoncik Ako píše @hipuska, ak Tvoj manžel prejde hranice SR 7.7., tak v karanténe byť nemusí. ALE, buď prekročí hranicu s negatívnym PCR testom, nie starším ako 72 hodín alebo s potvrdením, že je očkovaný, prípadne po vstupe na SR musí ísť hneď v ten deň na PCR/Ag test a keď mu príde SMS, že je negatívny, môže sa voľne pohybovať (bez karantény).

Pri príchode na Slovensko je povinný sa zaregistrovať v aplikácii eHranica a následne sa registráciou v elektronickej alebo papierovej verzii preukázať na hraniciach pri návrate (ak ho o to požiadajú). Registrovať sa môže na stránke www.korona.gov.sk/ehranica/ aj pred tým, ako bude opúšťať Holandsko.