Kedy si zadovážiť nového psíka?

23. júl 2023

Ahojte baby po akom case po smrti psíka ste si zaobstarali nového ? Nechcem sa unáhliť aby nedošlo k tomu že nového budem porovnávať s tým starým

vanilkovazmrzka
23. júl 2023

To zalezi na tebe, nie je na to univerzalna hranica 🙂 podla toho, ked budes citit, ze ti psik chyba a mas cas na noveho

erickatt
23. júl 2023

My sme asi po roku

erickatt
23. júl 2023

Ale zas kamoska este v ten tyzden.

erickatt
23. júl 2023

A porovnavat budes vzdy. To inak nejde

maca1984
23. júl 2023

Mňa muž "dotlačil" po necelých 4 týždňoch.
Dobre urobil.
Btw-porovnávam.
Proste úplne rozdielny hafani,rozdielne povahy, reakcie.
Xy krát som za tie 3 r.čo ho máme povedala " a toto by xy neurobil ".. a pod.

janka2927
23. júl 2023

My tiez po 4 týždňoch...no boli to ťažké tyzdne

anonymanonym
23. júl 2023

Ja az po rokoch. Ale neexistuje na to ten vhodny cas. Pre niekoho je to v podstate hned, pre niekoho po dlhsom case a pre niekoho uz nikdy.

petronelag
23. júl 2023

Ja som si zohnala nového psíka po dvoch týždňoch, lebo ten prvý bol veľmi dobrý (zl.retríver), tento druhý je bígl a je celkom iný ako ten prvý, dosť dlho mi trvalo, kým som nato prišla, čo on chce, ale už sme si naňho zvykli (máme ho už 2 roky!) a tiež porovnávam ešte stále.

lienocka9793
23. júl 2023

My sme si zohnali psíka po 2 mesiacoch a napriek tomu, že mame to iste plemeno, tento je povahovo a v správaní úplne iny ako ten prvý

lintu
23. júl 2023

v priebehu pár týždňov

Ak chceš "papieráka" odporúčam sa hodiť v nejakej chovke aspoň do čakačky, lebo čas to dokáže nemilo predĺžiť.

lusyc
23. júl 2023

My sme mali do dvoch týždňov šteniatko, náhodou.
Ale ľutujem, že sme si ho vzali, ešte by žil.

kaja01
23. júl 2023

Tak ja som si zaobstarala nového psíka 1,5 roka pred tým ako uhynul starý. Keď som sa rozhodla zaobstarať si nového, tak už som videla, že starý chradne, mal 12,5 roka. Pri šteňati trochu ožil.

autor
23. júl 2023

A zohľadňovali ste aj vek že teda radšej šteniatko aby tu bol čo najdlhšie ? Alebo skôr takého teenagera?

jamimo
23. júl 2023

nezvyčajné, ale náš sused hneď na druhý deň (65 ročný) Nedokáže žiť bez psa ❤️

3009
23. júl 2023

Ja som musela dať uspať psíka 13 ročného a do 10 dní som si zasa zobrala psíka z útulku, má 4,5 roka. Nechcela som šteniatko.

maca1984
23. júl 2023

Klamala by som ak by som napísala,že som vek neriešila.
Chcela som " drobca", alebo max 2 roky.

autor
23. júl 2023

@3009 a podľa čoho ste si vybrali z útulku psíka? Ja som bola pozrieť ale bolo mi do placu z tých osudov plus ťažko odhadnúť temperament

autor
23. júl 2023

@maca1984 tiež som si povedala nech má aspoň 2 roky lebo smrť ďalšieho veľmi skoro by som nedala

petronelag
23. júl 2023

Ja si kupujem tak vo veku 2,5-3 mesiace, taký si skôr zvykne, staršieho ako rok by som sa obávala, že už má svoje návyky.

maca1984
23. júl 2023

Anonym..
Nášho predošlého sme si brali ako 1.5 ročného, týraného.
(Útulkáč)
Terajšieho ako 3 mesačného útulkáča
Ale ja som naozaj psychicky veľmi zle znášala to, že toho predošlého sme museli dať uspať ( nedalo sa naozaj nič robiť) a tie týždňe po jeho smrti som bola ja zrelá na psychiatra (ja si to priznám)
A mužovi tiež hafan chýbal, prechádzky..
Dobre nám to padlo obom.

3009
23. júl 2023

Ja som psíka ani nebola pozrieť v útulku, mala som podmienku menší psík, vek cca 3-5 rokov. Videla som ju len na foto a je z neho super fenka hneď si zvykla na vodítko, venčenie, chodenie MHD a pritom žila predtým na dvore a zomrel jej majiteľ. Ako som si ju vybrala tak večer mi ju aj z útulku priviezli domov, pričom to bolo cca 100 km. Zhodou okolností to bolo z toho istého útulku čo som aj predtým mala psíka, ktorého som dala utratiť.

mergimar
24. júl 2023

@lusyc úplne rovnako ...😢

majkakvet
24. júl 2023

Ja hned, ale trvalo to rok kym som novu fenocku zacala lubit ako tu predchadzajucu.

mima1608
24. júl 2023

Môjmu manželovi zomrel psík pred 7 rokmi (dostal opuch mozgu ako 5 ročný) a muž doteraz nie je schopný zadovážiť nového psa. Takže ono je to naozaj veľmi .individuálne

lusyc
25. júl 2023

@mergimar 😥