Žienky, dajte tip, kde kúpiť kvalitné oblečenie (dámske) online, môžu byť aj zahraničné stránky, ktoré doručujú na Slovensko. Takú lepšiu strednú triedu alebo ako to nazvať.. nie lacné značky typu H&M, ale ani drahé ako Gant, mám predstavu napr. šaty v cene cca 50-80€.
@ellieellie skus massimo dutti, fajn znacka ale drahsia je COS, obe maju vlastne stranky, odporucam asos.de, answear.sk, alebo next (nextdirect.com), na tychto najdes x znaciek....
@nickpick ja next neodporucam. Teraz som vracala kostym, otrasna kvalita a postovne ma vyslo 20 eur. Ale asos je fajn, len tiez zalezi od toho aku znacku si vyberies.
@ellieellie ja objednávam z "dorothyperkins" , niečo mám z "newlook" - u, z "boohoo"
Zoot
@c_est_la_vie tiez mam podobnu skusenost, to vysoke postovne pri vracani veci ma naposledy dost zaskocilo, nebolo to tak ale vzdy, ja si tam
hlavne kupujem nohavicky, podprdy, tielka, pyzama, teplakove bundy, leginy a od overenych znaciek
Mate inak niekto skusenost s bibloo.sk a aboutyou.sk? Co sa topanok tyka rada objednavam z eobuv.sk a shooos.sk....
@ellieellie pozri aj houseoffraser.co.uk alebo banana republic (skor do prace, ale kvalitne materialy ako kasmir, hodvab...), a mavaju vyhodne zlavy. aj gap.eu ma celkom fajn veci, ale tiez to zavisi od konkretneho kusu
@c_est_la_vie Dakujem za tipy, Chantall je aj u nas v meste, tam rada nakupujem, maju krasne farebne veci, to sa mi paci 🙂 Sharon nepoznam, pozriem 😉
Kočky, moc ďakujem, padlo tu veľa stránok a značiek, čo nepoznám. Vďaka za tipy 😉
Inak mna tiez stve ako ta kvalita ide dolu. Niekedy bol super aj Mohito, Orsay, Timeout. Dnes vyrabaju veci co sa po dvoch praniach tak natiahnu, ze by som v Tom len doma chodila 😔
Lezerna moda je super aj S.Oliver a Tom Tailor. Ale aj tam mam skusenost ze neskutocne zaujimavo rieseny 80 eurovy sveter zacal pustat trsy vtkanej tkaniny ( bol strukturovany).
A moj online hack na znackove zahranicne oblecko je bestsecret.com
Ale vseobecne radsej podporujem nasu ekonomiku, Ozeta ma krasne kabaty, Sharon a Chantall super oblecenie do prace. Ja radsej podporim nase krajcirky niekde na vychode ako masove giganty ktore zdieraju ludi v Cine
Osobne odporúčam nakupovať skôr v kamenných obchodoch, kde si môžeš vec vyskúšať na sebe a chytiť materiál. Ja podľa toho viem či je tá vec kvalitná alebo nie. Niekedy aj low-cost značky majú kvalitné oblečenie za dobrú cenu a naopak drahé značky majú handry. Ja preto osobne nikdy nepozerám na značku ale na kvalitu samotnej veci čo kupujem, hoci je aj od vietnamca.
Už dlhšiu dobu si objednávam kvalitnejšie oblečenie zo stránky KLINGEL, tam sa dajú kúpiť kvalitné veci za primeranú cenu a majú veľký výber.
@c_est_la_vie Som na tom rovnako. Radsej si kupim jedny saty zo Chantallu nez troje z Orsay, ktore po par opratiach budu vyzerat ako keby som ich mala desat rokov... Kvalita 'beznych' znaciek isla strasne dole, ja uz v takychto obchodoch ani nenakupujem. Veci vyzeraju casto uz na vesiaku zle (nekvalitne)...
@c_est_la_vie kvalita v Orsay, Zare išla veľmi dole.Aj ceny, ale aj kvalita či detské oblečenie zo Zary či dámske.Len ešte stále je Zara niečím iná a zaujímavá oproti týmto poľským obchodom ako je aj Mohito.
@ellieellie volekedy bolo dobre Pietro Filippi, Chantal je fajn, ale na mňa príliš farebné a a moc elegantné.
U nás stále chyba zlatá stredná cesta.Pacia sa mi veci na FB od obchodu z Piešťan pozriem napíšem nazov
@eliska13 to uz je vec nazoru. Mne sa napr zara nejak extra nepaci- ja mam rada elegantnu nadcasovu zensku modu a mne pride zara prilis fast-fashion. A ani ich strihy mi nelichotia- myslim ze mam celkom peknu postavu 36/38, trojky prsia a 170 cm a skoro vo vsetkom zo zary vyzeram ako tucna dojka. Zara naj ukaze na 175+ centimetrovej babe s velkostou xs
Aj vo fast fashion obchodoch sa dajú nájsť zaujímavé kúsky, ktoré majú dobrú kvalitu. Ako písali vyššie, najlepšie je, si to pozrieť v kamenných obchodoch. Keď niečo nájdem tak to potom objednám z e-shopu, lebo niekedy si za tie veci pýtajú moc. Rád nakupujem zo Zary, dá sa na ňu nájsť aj veľa zľiav, napríklad tu. https://www.kodino.com/sk/obchod/zara/
@devil6464 Mne zas momentálne viac vyhovuje objednať si online. Nemám veľmi priestor na chodenie po obchodoch s 2 ročným a 3 mesačným. Cez internet si objednám, príde mi to rovno domov, v prípade potreby vrátim. V obchodoch majú umelé osvetlenie, farba vyzerá na dennom svetle inak. Doma si môžem danú vec rovno vyskúšať spolu s ostatnými kúskami z môjho šatníka a tak zistím, či mi to ladí, či ju mám s čím nosiť a nebude mi zbytočne stáť v skrini.. áno, je obrovská výhoda môcť si v obchode ohmatať materiál. Toto je veľká nevýhoda nakupovania online.. ale zas veľa sa dá vydedukovať už zo zloženia a strihu, šijem, tak mám v materiáloch aký-taký prehľad.
@ellieellie určite asos 🙂
@ellieellie neviem odkial si, ale minule som bola po dlhom case v auparku a su tam celkom zaujimave butiky. Nepamatam nazvy, ale napriklad Fracomina. Chantall ma kvalitne a pekny veci ako niekto uz pisal. Podla mna Armani, Diesel,CK, tie kupujem v predajniach, online som neskusala ale urcie sa da aj cez ich oficialne stranky. Tam najdes kvalitu materialov aj dobre strihy. Pre mna Tommy, S. oliver isli kvalitou dost dole a dizajn o nicom. Maju pekne panske veci, damske nic moc.
Z eshopov skus slovenske znacky ako Zuppa, Even (damske saty pekne sedia na postave) a na volny cas Lull.
@eliska13 dakujem, ked budes moct, napis prosim nazov toho obchodu z FB 🙂 ja mozem z fb odporucat obchod Talianka
Uz spominane next, asos, houseoffrassier, landsend.co.uk, esprit eu. Navyše vždy majú zlavy nejake, takze oplatí sa. Veľkosť človek casom zisti, plus podla zloženia materiálu vie odhadnúť, ci sa to aj natiahne alebo nie. Ked uvadzaju aj vysku modelky, tak tiež vie odhadnúť ake dlhé to bude
@ellieellie všetko má svoje výhody, ja napríklad tiež veľmi často objednávam z netu, ale nikdy nie oblečenie, maximálne tak doplnky. Na nete to oblečenie tiež majú niekedy veľmi pekne pofotene, ale keď ti to príde tak je to handra a vôbec to nevyzerá tak ako na obrázku. Tým že mám širšie boky tak mi nie všetko sedí a musím veľa skúšať a z 5tich veci mi väčšinou sadne iba 1. Takže by som viac veci vratila, než kúpila 🙂
Dany.sk je kvalitný eshop a navyše váš rozpočet nezrujnuje. Maximálna spokojnosť s krátkou dodacou dobou aj kvalitou. Nemusím dlho čakať za balíkom, do 2 dní mám vecičky doma. Už som si tam objednala župan, pyžamo, nejaké spodné prádlo a pre moju polovičku zopár tričiek a košeľu.
@c_est_la_vie ahoj, prosím ťa na tú stránku "best secret" potrebujem asi nejakú pozvánku, mohla by som ťa poprosiť? 🙏
@ellieellie posli mi tvoj mail, zaslem pozvanku. Ja som si zrovna dnes kupila gabor kabelku za 20 a Calvin Klein nausnice za 35eur.
Super ceny mavaju 🙂
@c_est_la_vie dobrý večer, môžem poprosiť aj ja o pozvánku? Ďakujem pekne ☺️
@roka84 dobry den. Zial nemozem lebo pocet pozvanok je limitovany poctom zrealizovanych nakupov a posledne som si minula na ellieellie. Skuste napisat jej ci si uz nakupila 🙂
Mne sa velmi osvedcil Chantall, maju super kvalitne oblecenie site myslim na Slovensku, ale skor tak business + occasion. Ale najdes u nich aj rifle.
A este mam srdcovku Sharon, ti maju sice kamennu predajnu v PN a Topolcanoch, ale tiez siju na Slovensku a oblecenie ti upravia aby sedelo na mieru v cene 🙂