Ahojte, velmi lutujem ze som dala vykastrovat mojho kucira. Strasne mi je za nim smutno od rana za nim placem, stale si to vycitam. Ublizila som mu. Stale je malatny, slabucky :( :( . Uz aj zvracal.. :( .. mali ste to niekto tiez tak? Preslo vas to? :(
A prečo to ľutuješ? Neviem teda, či máš kocúrika v byte alebo vonku, ale za mňa si urobila dobre ... nekastrované kocúriky značkujú, čo dosť páchne, mraučia neskutočne, keď majú chuť ... malátny, slabý je zrejme po narkóze ... aj mnohí ľudia sa tak po narkóze cítia ... aj zvracajú ... deň, dva a bude OK.
@dzulli1980 mam ho vo vnutri ale pobehuje ..niekedy aj 3 dni doma nebol hladala som ho ..
Ja ked sa nanho pozeram mne je strasne zle ze som.mu velmi ublizila, chuda ani nevie co sa s nim deje
@orchidea89 To ste boli na kastrácii dnes? Daj tomu čas. Je po operácii, tak jasné, že je malátny a slabý. Písala si, že hocikedy nebol aj 3 dni doma. Tak teraz to snáď prestane a bude sa viac držať doma.
@h2 ano dnes. Uz aj chodi jest este nechce. Napil sa, ale stale chce ist.
@orchidea89 Naozaj nemáš väčšie problémy? Žasnem. Veterinár to urobil odborne, kocúr prežil, je zdravý, tak čo riešiš? Daj si Xanax, snáď zaspíš. 😉
@orchidea89 Napíš o dva dni. Uvidíš, že bude všetko OK.
@loliki a teraz co ty tu riesis? Ked ma to trapi tak co? Nemozem tu napisat, a opytat sa ci to mal niekto podobne??
Ked sa ti nieco nepaci tak nekomentuj zbytocne
@h2 dobre💚
@orchidea89 A teba čo trápi, čo ja komentujem? Problém nemá kocúr, ale Ty. Tak si daj lieky na ukľudnenie.
@loliki Ty by si si mala dať lieky na ukľudnenie ... a ísť si dobíjať ego niekde inde ... možno autorka príspevku takúto situáciu zažíva prvýkrát ... kus empatie Ti chýba.
@dzulli1980 taku ako je ona riesit nebudem. Som prvy krat v katej situacii nikdy som nevidela mojho kocurika takeho ako vyzera teraz. A este k tomu som videla ako po zakraku ho doniesol doktor a dal ho na stol.
Pre niekoho normalna vec pre niekoho nie, nie kazdy to vie pochopit
@dzulli1980 Predpokladám, že veterinár povedal, ako sa kocúrik bude správať po narkóze a po kastrácii. Nevidím zmysel v príliš precitlivenom a neracionálnom prežívaní tejto situácie. Sorry, teraz som sa rozhodla napísať racionálnu a nie empatickú odpoveď. Keď sa niekto rozhodne pre kastráciu, tak má očakávať, že to aj nejaké následky. Jasné, že po narkóze nebude vyskakovať kocúrik po plafón. Zajtra bude lepšie.
@orchidea89 neboj sa 🙂 to je normalna reakcia kocura/macky na kastraciu alebo sterilizaciu. Moja macicka sa spametavala tyzden z toho. Bola uplne malatna, nechcela vyjst z prepravky, len spala a bola uplne slabucka. Ledva papala, ale kazdym dnom sa to zlepsovalo. Pozri si kludne studie alebo sa porad s veterinarom, bude to dobre a bolesti mu prejdu 🙂 hlavne pokoj a venuj sa mu teraz viac
@mb2021 ty sa nauc pisat a potom mozes riesit niekoho ineho 🙂
@orchidea89 si len citliva dusa, svojho kocura mas rada, jasne, ze to prezivas. Neboj sa, zotavi sa a bude dobre. Uz na to nemysli, zajtra bude v pohode.
@orchidea89 Ale veď uznaj, že to moc prežívaš. Mne zrazilo auto psa, chodili sme k veterinárovi, preväzovala som mu ranu mesiace. Čo by mne či psovi pomohlo o tom vypisovať na MK?
@orchidea89 Ja chápem tvoje pocity,aj ja som to mala podobné. Mačky sme dali vykastrovať logicky kôli mačiatkam,ale s kocúrikom som si nebola istá,či sme urobili dobre. Bála som sa,že ho potom budú ostatné kocúre biť a to sa mi bohužiaľ veru aj potvrdilo... Teraz je ustráchaný a zdržiava sa len v okolí domu. ☹
Uz je mu lepsie uz aj pobehuje, len sa bojim aby ho nezbili iny kocuri
@orchidea89 Tiez mi srdce trhalo pri pohlade na zubozenejo kocura po kastracii,ale nesmela som sa opustit. Vzdy som si povedala,ze radsej pretrpiet par dni ako znova zazivat to,ked prisiel zniceny po niekolkodnovych bojoch s inymi kocurmi. Neboj,on sa z toho dostane a o par dni si ani nespomenie.
@orchidea89 Práveže teraz je pred nekastrovanými kocúrmi viac v bezpečí. Ako vykastrovaný nie je pre nich konkurencia.
@h2 🙁🙁uvidime ...
Možno si mu tým praveze zachranila život, nekastrovane kocury sa vedia pobiť až na smrť. Kocúr, čo sa o neho staráme, kým nebol kastrovany, vecne mal obrovske rany do mäsa, od kedy je kastrovany, stalo sa raz, že ho jeden napadol, ale keďže utiekol, nebolo to nič vážne ako predtým.
My sme dali kocurika tiez vykastrovat a najlepsie rozhodnutie. Predtym pobehoval kade tade, teraz aj ked vybehne do 2-3 hod sa vrati… trosku sice pribral, ale on je velky od malicka a veterinar nam odporucil pre nehi vhodne granule
Moj nazor. Lepsie nech je vykastrovany, prezil to, ok teraz bude mozno chvilku mimo, ale neporovnatelne lepsie ako keby sa ti mal tulat kade tade, robit macata kade tade, o ktore by sa nemal kto postarat, nedajboze by ho pri tych jeho 3dnivych vychadzkach napadol pes, zrazilo auto…
Teraz z neho sa casom stane taky tulko domaci 🙂
@orchidea89 urcite bude ok, zajtra ani nebude vediet. a ver, ze ta lutost by ta velmi rychlo presla leby ti zacal vnutri znackovat. ja som to vyse roka nevedela dostat z bytu ten smrad. a to sa mu podarilo raz a hned isiel pod noz
Urobila si dobre. Nekastrovani kocuri znackujú, tulaju sa (riziko zrazenia autom alebo zastrelenia ci otrávenia je vysoké) a vedia sa aj dobiť na smrť. Takže si to ani náhodou nevycitaj. Niektoré mačky zle znášajú narkozu a vracajú po nej, ale po troch dňoch nebude kocurisko vedieť, že sa mu niečo stalo. Mame tiež doma párik maciek, občas kocúr zabudne, že je kastrovany a začne obháňať sestru (ta ho dobre vytrieska a zase je pol roka pokoj), nijako ho to neobmedzuje, že je kastrovany. Akurát neznackuje.
sim ra rano sa zobudi a ani si nespmenie ze ma ufiknute vajka... si mu pomohla a nie ublizila ... moja macka bola po narkoze taka ista a potom skakala jak za mladi .. a to macky maju komplikovanejsiu kastraciu ako kocur