Kamarátstvo medzi mačkou a psom

jaja234
5. okt 2022

Ahojte. Podarilo sa niekomu z vás spriateliť psa s mačkou? Máme 8 mesačne šteniatko, ktoré nahana (nase) maciatko. Avšak jedného dňa sa už nevrátilo a psíka chceme napriek tomu naučiť ako sa správať k mačkam, tak si chceme zaobstarať 2 kocurikov.

Máte nejaké rady ako na to? Aby sme sa poucili z chyb z minulosti?

veronika3110
5. okt 2022

áno my máme tak 2 psov a 5 mačiek 🙂 od začiatku boli kamoši.. proste boli spolu odjakživa, nebolo treba ich nijak učiť... ležia aj spolu v pelechoch a ked má mačka malé, tak pes ich stráži, hrajú sa spolu, chytajú za chvosty a tak

jaja234
autor
5. okt 2022

@veronika3110 Nikdy ich pes nenahanal? Pretože naša keď videla mačku utekať, tak hneď ju naháňala, chytila za krk a nosila po dvore :D vyzerá to, akoby na ňu až poľovala.

0silvia0
5. okt 2022

@jaja234 zaklad je priniest maca a stena spolu. My sme tak urobili a su kamosi.
Vas pes je uz odrasteny, cize zoznamovat treba len pod dohladom. Maciatka by som osamote nenechavala aby neusli tak ako vase predosle maca.

jaja234
autor
5. okt 2022

@0silvia0 oni mali taky zvláštny vztah. Cez deň ju chcela naháňať ale v noci spali spolu.
Stena a mačiatka budú spolu vonku, čiže to bude trosku ťažšie a keďže je už odrastena tak neviem ako na to.

0silvia0
5. okt 2022

@jaja234 psovi nemozes dovolit nahanat vasu macku, treba ho zahriaknut.
Nas pes rozlisuje nase a cudzie macky.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaja234
autor
5. okt 2022

@estrella5 len ona akoby práve vtedy ohluchla :D čiže asi najlepšie bude ju ucit s nimi fungovať, keď bude na voditku.

syslik81
5. okt 2022

mam psa a macku niesu kamosi a nespia spolu ale respektuju jeden druheho ... macka prisla ked mala rok pes mal 2 roky ... samozrejme ze pes macku chcel nahanat ale zatrhla som to hned .. mojho sa mam rada ale respektovat musi a aj posluchat prikazy aj ked je to maly gaucovy pes.. ziadne tutuli mutuli .. proste hned dat najavo co ano a co nie .

jaja234
autor
5. okt 2022

@syslik81 len ono sa to dá postrehnut keď sme pri nej von, ale keď tam nebudeme tak si pôjde po svojom..

jaja234
autor
5. okt 2022

@estrella5 mame takú šopku, kam sa môžu prísť ukryť len zasa tiež ich nechceme nikam zatvárať

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
syslik81
5. okt 2022

tz mas psa vonku a aj macky?

marianeta
5. okt 2022

Ja mám 16 ročnú fenku a mačiatko.. Cudzie mačky odhana z dvora ,ale s našou sú kamošky..Skôr mača si zo psa urobilo boxovacie vrece a vankúš 😀.. V minulosti som mala tiež dvoch dospelých psov a doniesla kocúrika..Pár dní ho uhanali, ale potom si zvykli. Toto mača keď som doniesla, tak som ho dala fenke ovonat a hladkala ju, ale mača som na zem nepustila.. Na druhý deň som ho dala znovu ovonat a skúsila pustiť, a fenka sa na päte otočila a išla preč😀.. V oboch prípadoch som dôrazne povedala ,,toto je naša mačka, nesmieš jej ublížiť " .Ak ste mali to mačiatko vonku mohlo sa zatulat, a pesn/ šteňa je v Tom nevinne.. Ja tú našu von nepustam, hoc sme v RD.. Na dvor ju berieme na voditku..

jaja234
autor
5. okt 2022

@syslik81 áno.

jaja234
autor
5. okt 2022

@marianeta ono my chceme tie mačiatka hlavne kvôli tomu, aby malo šteniatko kamošov a nebolo psíkovi smutno, keď nikto nie je doma. Predsa len je jej smutno ak je sama doma, len fenka si už asi zvykla že sa svet točí okolo nej.. rovnako keď som mala toho kocúrika na rukách, tak skákala a chcela ho ona. Neviem ci pochopila ze to je živý tvor a nie hračka, alebo je ešte aj žiarlivá. K tomu ešte u nej riešime pubertu, čiže možno jedno s druhým.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaja234
autor
5. okt 2022

@estrella5 po mačiatka by sme mali ísť za 3 týždne, čiže mame trochu času popracovať na tom🙂 je to retrieverka

0silvia0
5. okt 2022

@jaja234 macata urcite nenechavaj bez dozoru so psom. Vzdy ich zober von, zoznamuj, ale len pod tvojim dohladom. Vonku same budu az ked si zvierata na seba zvyknu

masinka
5. okt 2022

@jaja234 Nase takto, ale vyrastali spolu. Vonku sa obcas akoze pobiju, ale tak v ramci hry, macka je herecka, vresti pritom ako by ju pes lyncoval, pritom ona do neho rype a nahana ho.

jartemis
5. okt 2022

Skúste mačiatka nedávať hneď von, ale majte ich vnútri dokial si nezvyknú aj na psíka aj na prostredie (aby neutiekli ako minulé mača), najlepšie dokiaľ ich nevykastrujete, väčšinou sa po kastrácii skludnia a nepotrebujú toľko behať a hľadať mačky na párenie. Ale ako skludnit psíka neviem, snáď niekto iný poradí. 😁

jaja234
autor
5. okt 2022

@jartemis no len kým vykastrujem tých kocurikov, tak si mačky zvyknú byť vo vnútri a už ich nedám ani von :D

maciatkolulu
5. okt 2022

@jaja234 ani pes mal 6 a prišlo mačiatko, majú sa radi, aj keď sa občas ksichtia, že teda nieeee🤣, teraz majú 10 a 4.

jaja234
autor
5. okt 2022

@maciatkolulu to je krásne ♡ len ta naša ma asi v sebe ten lov, alebo ja už neviem :D

maciatkolulu
5. okt 2022

@jaja234 veľa x po ňom vyletí, ako blázon, niekedy dráždi sam kocúr, proste naháňačka, ako súrodenci, potom po nich vrestim, nech sa uvedomia 🤣a zaver je taky ako na foto, 20 min predtým sa doslova marovali🤣🤣🤣. Kocúr nervózny, že leží n a jeho mieste, pes zase, že je bližšie pri mne, behali ako besni, potom sa na to vykaslali a zalahli takto. Šteniatko by si malo ešte ľahšie zvyknúť, ako ten náš dôchodca. A to je teriér, čo vrci vkuse a na všetkých, klasický ufrflany dedo. A mysli si, že je pitbull a chce zabíjať všetko, čo sa hýbe.

marianeta
5. okt 2022

@jaja234 treba si uvedomiť jednu vec.. Malé mača má mizivu šancu vonku prežiť.. Ak ich nechceš vo vnútri ( ani psa ,ani mačku) tak ich minimálne na noc a čas keď ste preč treba zatvárať tam odkiaľ neujdú (hlavne to mača).. Také malé mača nemá šancu ujsť pred psom od susedov napríklad.. Ak nechceš zvieratá vo vnútri ani na okamih tak žiadne ďalšie si nezadovaz.. Nemaj obavy..Stena si zvykne aj bez mačky byť čas od času samé.. Nevidím zmysel v Tom ,vláčiť domov mačiatka, keď sú vlastne vydané na smrť vonku.

0silvia0
5. okt 2022

@jaja234 u nas takto

jaja234
autor
5. okt 2022

@jaja234 s tou našou fenkou to je trosku ťažšie, pretože ona až príliš prejavuje radosť, keď niekto napríklad príde... rovnaké to bude aj a tými kocúrikmi, oni si možno zvyknú.. len ona z nich bude až príliš natešená.
Tu je fotka s tým kocurikom.

marianeta
5. okt 2022

@maciatkolulu 😁..chvíľu mi trvalo rozlíšiť kde je pes a kde mačka.. Taká spleť chlpov rovnakej farby 😀..

mondolina
5. okt 2022

takto 🥳🙊
to je psov pelech, kocúrovi je to asi jedno

danik1505
5. okt 2022