Kamarátka si ma zablokovala na instagrame a netuším prečo

12. máj 2021

Ahojte kamoska si ma zablokovala na instagrame vôbec netuším prečo . Viem že takato “ kamaratka mi za to nestojí .. ale mna to aj tak trápi pretože nič som jej nespravila , krivé slovo som na ňu nepovedala a ja nemám rada spory bez dôvodu . Aj som jej pisala na mobil že nech mi teda povie čo som jej spravila nech teda aspoň viem a samozrejme odozva 🙂 prosím napíšte mi niečo povzbudivé nech viem že nad takýmto niečim sa naozaj netreba trápiť lebo mna to fakt celkom dostalo 🙄

cervenaruza123
12. máj 2021

Ja ti poviem, ze sa nad tym vobec netreba trapit. Neviem teda kolko mate rokov, ja skoro 30, takze pre mna je to sice nepochopitelne, ale vsimla som si, ze pre mladu generaciu je bezne hadky riesit tak, ze sa zablokuju na nete a podobne. Ako nepochopim to nikdy, hlavne ked sestry sa tak navzajom vymazu ci zablokuju, to aky ma zmysel? Aj tak sestrami ostanu, byvaju vo vedlajsich izbach, tak co vyriesi zablokovanie na socialnych sietach? Ale uz som pochopila, ze je to proste nejaky protest v dnesnej internetovej dobe, sposob akym dat najavo, ze dotycny ma nervy, aj ked niekedy len na totalnu hlupost. Proste ma zly den, zlu naladu, tak to spravi a o par dni ci o mesiac si toho cloveka odblokuje a vsetci sa tvaria, ze sa nic nestalo. Nepochopim, ale tak to chodi dost casto. Pokial nevies co sa jej stalo, tak jej asi len "preskocilo" a ju to prejde. A ked nie, take kamosky su nanic a dobre, ze sa na taku nebudes viazat. Este je tu moznost, ze jej ukradli ucet, aj to sa stava na instagrame alebo jej niekto slohol mobil a si robi srandy. Nikdy nevies. Virtualny svet je plny zahad, preto treba vztahy pestovat skor osobne.

derdia
12. máj 2021

Ahoj no tak podla mna zablokovala si ta preto, ze ju ide laktrafit ked vidi tvoje fotky... Zavidi a ide ju roztrhnut.. Proste nemoze sa na teba pozerat... Nema ta v skutocnosti rada a vadis jej. Pretoze ti zavidi.... Bodka. Takych ludi treba vyhadzovat zo zivota... Staci jej napisat sms - aspon viem, za co si ma vzdy mala.

derdia
12. máj 2021

A este po dalsie, ja tieto socialne ciete nemam, pretoze osobne si myslim, ze ludia sa nahnevaju aj na to co vidia na fb, na seba.. Proste ze niekto si nieco kupil, ze niekto bol niekde na vylete a tak. Podporuje to zavidenie, depresie, bolest, smutok...vobec ale vobec to nie je dobre... A instagram je TOP!!!

autor
12. máj 2021

@cervenaruza123 teraz si ma urazila 😀😀 Aj ja mám 30 ale trápi ma to som sama doma s dieťaťom unavena aj psychicky atd a teraz sa ma fakt hocičo dotkne . Neviem nad tým mávnuť len tak rukou .. nepoviem žeby mi bola ako kamoska ľahostajná alebo by som ju ohovarala .. ale takto to človeka naozaj zamrzí

autor
12. máj 2021

@derdia presneeee aj ma to napadlo . Lebo nemáme sa zle s mužom tak asi závidela a ďalej nemohla . Čo ma trápi no lebo nemá čo .. tiež mám svoje starosti a peniaze nie sú všetko

autor
12. máj 2021

@derdia ale nemusela si ma zablokovať . Mohla si ma len vymazat z priateľov a bolo by ..

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cervenaruza123
12. máj 2021

Ako aj mna to mrzi, ked sa to stane, len nechapem preco to ludia robia. Myslim ti, co si tak blokuju ludi. To je absolutne odveci. Kamoska je tiez v tvojom veku? Minule si ma tak blokla tiez jedna kamoska (ale ona je mladsia), len tak z trucu, lebo sa jej nepacilo, o com piseme, no ma to riadne vytocilo a som si pomyslela svoje o nej. Bolo jasne, ze za chvilu mi aj tak napise, lebo o nic neslo. Ale tak ja nemam cas na take pubertalne somariny, ze blokovat sa a doprosovat potom alebo co. Ale presne, som doma s dietatom, korona, jediny kontakt s ludmi mam cez socialne siete, tak sa ucim tieto internetove pravidla, aj ked im nerozumiem a ucim sa nerobit si z toho tazku hlavu. Ale podobne ako teba, aj mna sa to vzdy dotkne, lebo zase v tomto som asi stara skola, ked sa s niekym bavim a sme v kotnakte beznom v normalnom zivote, tak nevidim dovod si ho mazat z priatelov aj keby sme sa neviem ako pohadali, lebo sak aj tak s nim v kontakte budem musiet byt a sa budeme musiet zmierit. Jedine zeby sme sa rozhadali uplne, ze akoze ma chce vymazat totalne zo zivota, tak pochopila by som vtedy blokovania a vymazavania priatelstva. Ale uz som pochopila aj to, ze na nete clovek moze urobit ci napisat hocico a malokto tie veci mysli uplne vazne. Co je smutne, na nete sa kazdy na nieco hra akoby. Netrap sa nou. Viem, ze sa budes a bude ta to skriet, kym nezistis co je vo veci, lebo sak ja to prezivam podobne. Ale nema to zmysel sa nad tym trapit, clovek potrebuje energiu venovat inym veciam.

autor
12. máj 2021

@cocolino234 ja sa tiež čudujem že to takto riešim až zakladám diskusiu ako nejaké decko 😀😂ale fakt ma to zamrzelo normálne až zaspať nemôžem

ivonadusa
12. máj 2021

A co tak jej normalne zavolat?

jana_eyre_2
12. máj 2021

Neviem, ja mám o pár rokov 40 a samozrejme.ma trápi každý konflikt čo vznikne v hocijakom vzťahu, o to viac by ma mrzelo ak by som vôbec nevedela dôvod.. nevidím na tom nič detinské, ak človek má niekoho rád, nie je nič neprirodzene na tom, že strata zamrzí.. a v tomto čase, keď sme sa s kopou ľudí nevideli aj pol roka je kontakt cez soc.siete úplne bežný a tým sa stáva aj bežnejšie že "koniec" príde vo virtuálnej podobe.. a zablokovanie mi príde také príliš, neviem čo.by človek musel urobiť aby som ho zablokovala, jediné že by ma sledoval..

Ja keď som mala prvého syna mala som jednu kamarátku, ja som ju teda za kamarátku považovala.. normálne sme sa stretávali, aj druhé dcéry sa nám narodili podobne.. po druhej dcére sa skôr vrátila do práce.. ozývali sme sa pomenej.. ja som potom tretí krát otehotnela, raz som ju stretla ešte v parku prehodili sme pár zbeznych slov.. a odvtedy úplne ignorácia, prestala ma zdraviť, tvári sa že má nevidí - býva o pár domov ďalej.. netuším čo sa stalo, veľmi sa aj fyzicky zmenila (myslím že podstúpila nejaké estetické operácie) a je to už pár rokov čo sa tvári že neexistujem.. ja sa už tak tvarim tiež, ale aj tak ma mrzí že som sa nedozvedela čo je vo veci..vyhodila má aj z FB a mrzelo ma to..

leuchtturm
12. máj 2021

Ak ta trapi, preco ta zablokovala, pozri si svoje prispevky na instagrame. Ak tam ukazujes, ako sa mas financne dobre a ona mozno teraz preziva tazke casy, tak take fotky nie su zrovna prijemne.

alami
12. máj 2021

Možno len dávaš veľa príspevkov a ju to unavuje pozerať. Hlavne, ak niekto dáva dookola to isté. Na instagrame ja nie som, ale pamätám si raz jednu známu na FB, že stále riešila nejakú jednu vec, neviem, či to boli týrané psy, niečo také. Nič v zlom, ale čo otvorím, vybehol na mňa nejaký ten pes a stále. Tak som ju tiež nejak dala kdesi. Ak nie je zručná a nevie, že sa to dá aj inak odstrániť, tak ťa blokla. Možno za tým nie je nič osobné, len taká banalita.

evicka001
12. máj 2021

@jana_eyre_2 Mne sa stalo pred rokom niečo podobné, suseda s ktorou sme mali dobré- priatelské vztahy sa mi začala vyhýbať, z ničoho nič . Bez vysvetlenia, doteraz neviem a netuším prečo. Najskor ma to trápilo, či sa niečo stalo o čom neviem ale postupne som to pretala riešiť a robíme sa, že sa nepoznáme. V podstate mi je to jedno asi ako kamarátka za vela nestála ale aspon úprimnosť čo sa stalo by som ocenila

autor
12. máj 2021

@leuchtturm nedavam . Ja tam mám 30 fotiek .. príbehy tiež vôbec nedávam max niečo rodinne.. ale kam idem čo som si kupila atd to určite nie

autor
12. máj 2021

@alami nie nedávam vôbec nič . Ale takéto niečo sa dá riešiť vymazanim a nie rovno zablokovaním . Keď už si niekto niekoho zablokuje musi mat zjavne vážny dovod

katkamatka7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lvula
13. máj 2021

@cervenaruza123 nemôžeš pausalizovat, ze detinské správanie súvisí s vekom - minimálne s tým fyzickým nie, mentalnym mozno 😅
Skôr je to prejav afektovaneho a teatralneho správania sa. Mna si sestra (42 rokov) vymazala z FB po vzájomnej výmene nazorov, pričom šlo o banalitu, ale hold, toto je jej prejav 🤷🏼‍♀️

moonlight1210
13. máj 2021

Vies co? Mas to este dobre.
Keby to bolo v dobe, ked sa ludia este normalne iba rozpravali, tak by ti mozno pred “zablokovanim” este do oci splechla par veci, co by ta velmi mrzeli, nez by ste boli definitivne dorozpravane.

Takto si iba bloknuta a mas to bezbolestne za sebou.

Ak moc chces vediet, co je vo veci, daj si tu namahu, chod osobne za nou a spytaj sa. Kontaktu zoci-voci sa najtazsie odolava, aby druha strana neprehovorila.
(A nie, nie je to ponizujuce ist sa pytat. Dolezite je, co ty potrebujes, nie co si druhi pomyslia. V takom postaveni isto nie si, aby z toho bola afera. Proste ak potrebujes tuto info, tak si po nu chod.)

Ale takto, iba premyslanim nad tym, len plytvas energiou na hluposti niekoho druheho. Tahas si ich do zivota, venujes im cas. Riesis, analyzujes - v podstate tiez robis hluposti, lebo nikam aj tak nedospejes.
Plus mas mozno kvoli tomu zlu precitlivelu naladu a mozes zbytocne zareagovat na ludi okolo seba pod vplyvom tohto. Cim si zbytocne mozes vyostrit, pokazit blizke osobne vztahy okolo seba.

Takze bud to hod za hlavu, alebo za nou osobne chod.
Cokolvek medzitym su hluposti na zabijanie casu a robis to iba z pocitu svojej dolezitosti (ega), ktora ti pride teraz necitlivo dotknuta. A to su skor postoje pubertiakov. Ty si uz dospela.

Vezmi to tak, ze raz sa dovod dozvies. Vacsinou sa ho totiz po case dozvies.
A to uz bude pre zmenu na tebe, co urobis. Ci sa nad nim pousmejes. Alebo sa ta vysvetlenie dotkne. Ci ho budes komentovat. Alebo prejdes mlcanim. Alebo ti uz bude v tej dobe ukradnute.
To zas uz neovplyvni ta kamaratka. Aj keby sa rozhodla konecne “odrazit” a znova s tebou komunikovat.

nerko
13. máj 2021

Dovody mozu byt rozne. So mnou kamoska prerusila kontakt, lebo som bola tehotna a ona nie. A to sme boli naj kamosky od zakladky. Zacala so mnou komunikovat az ked sa im po rokoch podarilo babätko. Vedela som sa do nej vcitit, ale rana na mojej dusi ostala. Dodnes ziadna sebareflexia, ospravedlnenie z jej strany nebolo. Mas len dve moznosti, bud sa jej ozves. Alebo to nechas tak a pockas ci sa to bude nejakym smerom uberat.

lavender273
13. máj 2021

Mna 2 kamosky zrusili z fb 🤭 netusim preco. Ani ma to nejako netrapi. Ich vec.

makova333
13. máj 2021

Autorka: Mne sa stalo tiez, ze so mnou kamoska prestala komunikovat (ale nie cez socialne siete, vtedy este neboli 😀 ). Tiez som sa cudovala, ze o co ide, nijako som jej neublizila. Nakoniec som sa dozvedela, ze prerusila so mnou kontakt, lebo som k nej domov prisla na Luciu a na Luciu k druhym chodia len bosorky🙈 Ano, priznavam prisla som, lebo som ju mala cestou a priniesla jej vecicky pre jej dieta po mojom, ktore si zobrala. Takze ludia mozu mat rozne iracionalne dovody preco sa s tebou prestat bavit a preto je lepsie to neriesit. Ok rozhodla sa, akceptuj. Pravdu sa mozno nikdy ani nedozvies.

hailey1
13. máj 2021

@makova333 odstrelilo ma na Neptun 😂😂😂😂😂😂😂 bosorka

hederamonstera
13. máj 2021

aj ja som si, nie ze blokla, ale zrusila sledovanie par kamaratok, lebo nic ine tam nedavaju, len ich deti, denne, dokola len ich deti. Nam sa nedari a nerobi mi to dobre na dusi. Aj som rozmyslala, ze zrusim priatelstvo, lebo ma to laka sa pozriet (viem, sibe mi) ale zasa kontakt nechcem stratit.
Takze mozno tiez ju niecim takto trapis (teda ona sa trapi) a nemohla to uz sledovat :D

hlubik
13. máj 2021

socialne siete nie su pre život dolezité

hederamonstera
13. máj 2021

@hlubik nie su, ale dnes uz ich vacsina ludi vyuziva, su sucastou bezneho zivota...je to ako keby si ta niekto blokol na tel. cisle, co sa v minulosti robilo. Tiez sa dalo povedat, ze to nie je dolezite ale bolo, lebo pre nieco to ten clovek urobil.

ella_price
13. máj 2021

V reálnom živote si ťa nemá ako zablokovať. Daj si detox od soc. sietí a budeš sa cítiť aj ty lepšie.

stanulienkat
13. máj 2021

@derdia Toto je tiež argument hodný trinásťročnej tínedžerky😁 všetko čo sa deje, deje sa zo závisti? Prepáč, dúfam, že nemáš viac ako 16 rokov. Argument, ze závidia naozaj nie je hodný dospelej ženy a nehodné dospelej ženy nie je ani Instagram, Facebook a podobné chobotiny. Tridsiatnička má byť sebavedomá žena a nesprávať sa ako teenager na Sociálnej sieti. Chvalabohu takéto chobotiny ani nemám zaktivované.

autor
13. máj 2021

@hederamonstera toto chapem že ta raní ale to že si si ty blokla kamosku tak akurát si tak ublížila len jej a úplne zbytočne . Neividm na tom nič zle že tam pridáva každý den deti .. neni jedina . Veď od toho sú sociálne siete a hlavne instagram ten je len o fotkách . Čiže ak tebe vadí pozerať sa čo tam ľudia pridávajú lebo ti to nerobi dobre ( čo chapem ) tak si vymaž účet a nemaj instagram . Ale vymazávať kamosky preto že tam pridáva svoje deti lebo Vám sa nedarí no neviem no... v tom prípade nemaj instagram

hederamonstera
13. máj 2021

ja som si ju nevymazala, ani neblokla. Hovorim o facebooku ale. Len sa mi v novinkach nezobrazuju ich fotky, nic viac.
Ja sa tiez nechvalim na soc. sietach svojimi uspechmi - obrovsky dom s obrovskym pozemkom, uzasny manzel, lebo mam tam kamaratky a kamaratov, ktori su single a viem, ze ich to trapi a kamaratov, ktori ziju este s rodicmi lebo nemaju na odstahovanie. Tak nebudem drazdit.