Ja viem, ze pomaly uz nie je dna, co by tu nepribudla nova politicka tema, no predsa..dnes na mna vyskocili tieto rebricky. Su z jula 2024, asi ich vela z vas videlo. Mne neskutocne zdvihli tlak :/ pripada vam primerane, aby Fico zarabal takmer 8krat!!! tolko, co priemerny Slovak? Co je druhy najvyssi pomer po Madarsku v ramci EU? Lebo mne nie. Jeho plat je vyse 11500e. Ministri maju plat viac ako 8600e. Vladni poslanci vyse 6600e. Členovia vlády okrem toho počas výkonu funkcie majú právo bezplatne užívať primerane vybavený byt a služobné auto. Ludia, co sympatizujete s vladou, preco, preco vam neprekaza, ako nas a nase deti zdieraju? Pride vam to ohodnotenie primerane, hlavne ked treba konsolidovat? Zo statneho rozpoctu toto navysenie pre premiera a ministrov zobralo 2miliony eur iba za tento rok.
@enmery mne je z celej tej situacie normalne tazko, hlavne od prezidentskych volieb. Patrim k tym ako nas fico nazval "drbnutym". Ano, je to presne, ako pises. Nedokazem pochopit ten dvojaky meter.
Nie som a ani nikdy som nebola volič Smeru, Hlasu, SNS. Práve naopak, som silný anti-ficovec. Ale pozerám sa na príjem premiéra zo všeobecného pohľadu a teda bez ohľadu na to, kto je premiér. Príjem je primeraný a možno aj nízky. Vrcholoví manažéri zarábajú oveľa viac ako premiér. A pozícia premiéra je vrcholová. Druhý pohľad je ten, že ak vrcholový manažér nepôsobí ako má, vymenia ho. Toto je potrebné aj pri premiérovi, realizácia je však výrazne ťažšia až nemožná.
Podľa mňa málo 🤨
Aj ja si myslim ze primerany na premiera a ako tu uz bolo spomenute, ti najvyssi manazeri vo firmach maju ovela viac a nemaju taku zodpovednost ako premier
na slovensku nemame ine problemy a ani starosti?
Jasné, že nie je primeraný...a vzhľadom k tomu, že ľuďom len berie a on si len prikladá, tak je to riadne chrapunske. No čo čakať od smeráka???
@princkrason no tiez si hovorim, ze naco takato tema, len co zase rozputa vojnu medzi fanuskmi Fica aj Simecku 🙉 boze nezavidte im tie platy, nechceli by ste byt v ich kozi a mat taku funkciu, aj tak s tym nic nenarobite, zbytocne sa o tom bavit
@enmery samozrejme, že je to výsmech. Ale nám sa nevysmieva Fuck sám. Nám sa vysmievajú jeho voliči. A toto je podľa mňa hlavný problém Slovenska. Aké vysoké percento ľudí je takto jednoduchých. Ja neriešim jeho pjat, ani plat premiérov iných krajín. Potrebné je riešiť to, aby sa znížila skupina hlúpych ľudí. @pribinak
@melanta je to vrcholova funcia a samozrejme nemoze zarabat priemernu mzdu. Ako si ale vysvetlit, ze napriklad v takom Finsku ci Francuzku si rovnaka funcia vystaci so stvornasobkom priemernej mzdy ?
@princkrason praveze mame a suvisia s krokmi tejto vlady. Mame nemocnice v biednom stave. Nemame stale dialnicu do kosic. Deti sa v skolach uciacz 30rocnych ucebnic. Ceny vsetkeho rastu atd.atd.
@enmery lenze stat nie je firma, kde bezne manazer leti z hodiny na hodinu. To co sme si zvolili mame, je smutne, ze sa nenasiel lepsi kandidat na Slovensku od tychto, tak ludia volili Fica, lebo Simecka by bola ista smrt pre Slovensko. Mate moznost si zvolit lepsie v buducich volbach, ak bude z coho vyberat, tak sa momentalne s tym zmierte
Autorka - reagujem na tvoju otázku smerom ku mne. Nepotrebujeme riešiť mzdy premiérov iných krajín. To Slovensku nijak nepomôže, takéto diskusie o porovnávaní. Potrebujeme riešiť zdvihnutie gramotnosti Slovákov, aby takýto ľudia neboli vo vláde.
@janci27 to nie je zavist. Hovorim o pocite nespravodlivosti. Keby nebol taky priepastny rozdiel medzi platom bezneho obcana a premiera, nikoho by tieto cisla nepoburili.
@janci27 este dodam, ze samozrejme, zivot sa kvoli tomuto nezastavi. Ale ja osobne vidim velky zmysel v tom, aby sa o politike aj o platoch hovorilo nahlas. Aby ludia mali prehlad o tom, co sa deje so slovenskom.
Ja by som chcela aku zodpovednost maju premieri???Vsak ani pomaly odvolat sa ich neda, nenesu za nic zodpovednost, maximalne co si tam pobudnu iba jedno volebne obdobie (pretoze ked premier sam neodstupi, tak smola v drvivej vacsine statov...), plus niekde nejaka ta politicka imunita a teda mne vyrazil oci plat Scholza v porovnani ku kolegom. Je mi jasne, ze nemecko je silna ekonomika, ale 30litrov zakladny plat mesacne, tak taky plat hladaju dlho aj vrcholovi manazeri a maju pritom ovela vacsiu zodpovednost a letia rychlejsie ako spinave pradlo zo svojho postu v pripade nespokojnosti s ich vykonom....🙃🙃🙃a nie orbanov a ficov plat mi nevadi v porovnani s kolegami, skor ta politcka imunita...
vzdy mal premier vysoky plat, porovnavat ho s beznym obcanom je irelevantne. Nechapem, ze sa to riesi zrovna teraz u Fica, u taketo Matovica vam to nevadilo? ci myslite, ze za jeho vlady boli ake platy? A keby bol premier Simecka, tak ten by mal myslite aky plat? takze tato debata urcite nikam nevedie
...vidiš,nakoniec dojdeš k záveru, že má biedny plat,chudáčisko😄
/áno , skôr je to do plaču/
@janci27 ty si zase jedna z tých múdrych. Áno,Matovič mal oveľa oveľa nizší plat ako si schválil Fico a jeho lumpen Banda. Je však v porovnaní s tým len vreckové z toho čo tu narabuje a nakradne. Ty patríš asi k tej jednoduchšej časti obyvateľstva, však?
A ešte tu máme doživotnú rentu..
Autorka- nie, jeho plat nie je primeraný a už vôbec nie k tomu čo robí s touto krajinou a s ľuďmi. Tato banda čo je pri moci, nesie všetky znaky mafiánskeho klanu, rozklada tu republiku, rozkladá tú základy demokratického štátu. Myslím si, že keby sme tu mali zákony o vlastizrade, tak by všetci vyseli.
V zivote som Fica nevolila a myslim ze je to primerany plat. Raz som pocuvala nejaky rozhovor tusim Vincze, Hanzelova atd(cize antiFicovci) a tiez hovorili ze poslanci aj premier, prezident maju primerane platy. U nas teraz hladali manazerku a ponukali plat 4500 eur. A to bola mala firma. Nic extra nepozadovali.
@11bodka11 neporovnávajte manažérku v súkromnej firme, za ktorou musia byť výsledky, ktorá tu firmu musí riadiť a dávať čísla do plusových hodnôt, ktora ma adekvatne vzdelanie, vedomosti a zrucnosti a ktora je na pozicii vdaka konkurzu, kde vyberu najvhodnejsieho uchadzaca. Neporovnávajte túto bezbrehu rozkrádačku a privlastňovanie si štátu so súkromnou firmou. To je úplne to najhoršie, čo môžete robiť. V súkromnej firme, keď nie je vidieť výsledky, tak dotyčný letí. Tito si ešte dajú odmeny a zlaté padáky. V kultúrnych štátoch za najmenších prešľap letí aj premiér, aj minister z kresla.
Poviem to zjednodušene, u Fica je primeraný, keby to bol Šimečka napr, už by primeraný nebol. Tým, ktorým chceš otvoriť oči, sa nikdy neotvoria. To si treba uvedomiť.